Влез

View Full Version : Coca-Cola Light вреди ли?

amk933
07-12-2009, 21:51
Сори, ако темата е разисквана вече, но търсачката не намира нищо по-далече от 8 след чистката. :)

Та някой може ли да каже вреди ли кола лайт? Защо? От какво? (изкл. Аспартам) И каква е разликата между Coca-Cola Light и Coca-Cola Zero? :)

Ако може да пишат хора, които са 100% сигурни, не наизуст. ;)

Loshotia
07-13-2009, 06:12
Ако си ок с аспартама, значи всичко е на 6. Ще ми е интересно и на мен някой да каже нещо повече за zero-то(има ли го в България вече?) Това, което аз съм забелязала е, че в хранителната информация абсолютно всичко е на 0- докато при лайта има натрий и калории

mArMaLaDkA
07-13-2009, 06:24
Простете ме за невежеството, но какво е Coca-Cola Zero?

opaaaaaaaaaaaa
07-13-2009, 06:31
по принцип безалкохолните напитки са вредни (включително й кока колата)
погледни тук http://www.zdrave.bg/?c=n&id=3278

lipstik
07-13-2009, 07:21
Coca-Cola Light е вредна,както всяка друга газирана напитка.Тя е за деабетици,а подсладитетите за деабетици са вредни.Като цяло колата е гадна и не е хубаво да се пие.

Loshotia
07-13-2009, 09:56
Простете ме за невежеството, но какво е Coca-Cola Zero?

Ми аз такава в Гърция съм пила. С черен етикет и като погледнеш съдържанието(табличката)- всичко е 0mg.

slim__shadygirl
07-13-2009, 10:06
Ето това е zero-то http://www.solarnavigator.net/solar_cola/cola_images/Coke_Coca_Cola_zero_sugar_can.jpg

По темата : вредна е ест,това е газирано :)

LittleFashionista
07-13-2009, 10:21
наскоро бях пуснала една тема за по-добро зрение и там ми казаха, че тази Coca-Cola Light вредяла на зрението :-o

Carmen_Kass
07-13-2009, 11:16
То,ако става въпрос всичко в прекомерни количества е вредно.
Колкото до Лайт продуктите захарта е заместена с други вещества,което предполага,че не е особено полезно.
Кока-кола Зеро в БГ още не съм виждала,но предполагам,че в нея ще има предимно растителни екстракти,заместители на захарта.
Най-добре си сведете употребата на газирани напитки до минимум...и не се притеснявайте...
На седмица 1-2 чаши няма да навредят кой знае колко,ако водите здравословен начин на живот,но ако пиете по 2 литра на ден,може и да си докарате най-малко надебеляване.
И все пак никой не е умрял от Кока-кола.

LovelyGirl
07-13-2009, 11:58
И все пак никой не е умрял от Кока-кола.

Аз знам за такъв случай от 100% достоверен източник.Сега не ми се разказва.

Както казаха - всичко в големи количества вреди.

Zaharinka
07-13-2009, 12:53
Всичко газирано е гадно...

nixx
07-13-2009, 12:58
Не съм много убедена, но мисля, че пречеше по някакъв начин на усвояването на калция в организма=>по-крехки кости някъде в бъдещето. За жените е опасно. Освен това е блъскана с аспартам и разни подобни...действието на аспартама върху човешкото тяло е доста неизяснен.
По мое мнение...ако пиеш кола рядко-карай си на обикновена. И двете са скапани, но поне в обикновената си знаеш, че е захар...и от 2 чаши в месеца няма да напълнееш :)

amk933
07-13-2009, 13:04
^^ Ама количеството захар е все едноо си изял 5 кг шоколод, едва-ли-не. :D Иначе за Zero попитах, защто имам достъп до нея и нашите учители са никазвали, че има калории и то много, но организмът не може да усвои нито една. Това вярно ли е? И в крайна сметка разликата каква е? :-o :-o

shell
07-13-2009, 15:20
намалете примена на тези боклуци до минимум :) по-добре здрави нали :wink: Без кола може да се живее,но без здраве е трудно!

NeverTheSame
07-13-2009, 15:24
тка...Кока Кола Лайт и по-вредна от обикновената Кока Кола..

първо защото в лайт се съдържат изкуствени подсладители,които вредят на зрението и които всъщност пречат като цяло на организма храносмилане и т.н.
тка,че за всички,които смятат да пазят `диета` като сменят кока кола със Лайт да знаят,че си вредят още повече и изобщо трябва да премахнат колата от менюто си ;)

Shalala
07-13-2009, 15:43
сите газирани напитки са ташак,пийте Мартини, и разни МАРКОВИ,алкохоли и нИ сЪ прИтИсняИтИ........ :lol: :lol: :razz:

kuklichka_bg
07-13-2009, 17:02
Преди пиех кола постояно, но изведнъж я спрях.Направо бях престрастена към нея.Сега пия в месеца сиг веднъж. :P

your_secret
07-13-2009, 20:01
Майка ми ми каза да не пия лайта, бил много вреден /и гаден/.

BTW тва кока-кола Zero има ли го в България?

eXpl0d3
07-13-2009, 20:05
Оф тапаци то сичко е вредно вече...

amk933
07-13-2009, 20:08
Майка ми ми каза да не пия лайта, бил много вреден /и гаден/.

BTW тва кока-кола Zero има ли го в България?

Не. Или поне не съм го виждал в България. :)

Оф тапаци то сичко е вредно вече...

Успокой се Ентелигентния....

happyfacex
07-15-2009, 12:26
да вредна е и то много :lol:

MakeMeLaugh
07-15-2009, 17:05
Тъкмо се връщам от обучение в Кока-Кола.
Между Зеро и Лайт - Няма разлика. Напълно еднакви са.
Просто нашият Лайт се подвизава в чужбина с това име, просто защото се приема по-добре от хората там с това си име ;)

Лайт има по-малко калории от нормалната Кола. Това е разликата.

А иначе дали вреди - всяко нещо в големи дози вреди.
И предвид проучванията, дето ни казаха - е доста по-безвредна от конкуренцията като действие и откъм химически съставки.

И както каза единия тренер - предвид какви храни и гадости ядеш и колко химикали поглъщаш дори в обикновените на пръв поглед храни - колата е като лечебен продукт в сравнение с тях :lol:

stoyanskiq
07-30-2009, 22:54
Да, но колата е най-продавана от всичко нали, затова лиценза на кола струва 63 милиарда долара. Това е най-добрата напитка в цял свят който каквото иска да казва .. :) :)

bybit0o0
07-30-2009, 23:20
аз съм виждала едно момче от моя клас да я пие ама той е от Армения може да си я е носил на даскало :D

Loshotia
07-31-2009, 06:27
MakeMeLaugh, в Гърция съм ги виждала и двете =/ може би едното е по- старо просто.
А иначе разликата идва от това, че няма захар в лайта, а има подсладители, един от които е аспартам. Като цяло всички подсладители действат зле на черния дроб, а аспартама е и канцерогенен. Вредно е, но съм се пристрастила към кола лайт и това не ме спира :D

ItalianMafia
07-31-2009, 06:41
Кока Кола Лайт е като Кока Кола само, че без зарах или там някак си ниско-калорична, но е също толкова вредна колкото и нормалната кола ..

MiMenCetY
07-31-2009, 10:04
Супер вредни са тея напитки .. :(
Една приятелка буквално се е пристрастила към колата .. към литър на ден .. :?
ии сега вече е 70 кг. .. :o
по добре недейте пийте такива буклуци .. :?

BlackMeow
07-31-2009, 11:55
Супер вредни са тея напитки .. :(
Една приятелка буквално се е пристрастила към колата .. към литър на ден .. :?
ии сега вече е 70 кг. .. :o
по добре недейте пийте такива буклуци .. :?

Щом е газирано е ясно че не е полезно. Но никак не ми се вярва приятелката ти да е достигнала 70-тка само по вина на колата! :D
Аз самата редовно изпивам по 1-2 литра кола на ден-през лятото особено.

LoOoVely
08-01-2009, 09:37
попринцип всички газирани напитки не са здравословни, което означава че са вредни.Защо според теб във повечето от диетите се забранява употребата на газирано, като знаем че диета означава :режим на хранене, главно с оглед здравето на човек. 8)

lDoLLl
08-01-2009, 09:42
Абе във доста страни в чужбина си продават И Лайт И Зеро.. тамън се чудих каква е разликата :D

Обожавам Кока Кола Лайт.. пия доста и все от бутилка (не ми харесва да пия от чаша хах)

UnaBletoLoVeU
08-01-2009, 10:56
Не мисе гледат коментари, не ми се търси инфото, което бях търсила за аспартама, но при честа употреба предизвиква виене на свят, отпадналост, та дори и припадъци. Вреди на организма страшно много, по-добре пий кола със захар, отколкото с 100000 пъти по-вредните подсладители.

RaI4etO
08-01-2009, 12:13
Абе във доста страни в чужбина си продават И Лайт И Зеро.. тамън се чудих каква е разликата :D

Обожавам Кока Кола Лайт.. пия доста и все от бутилка (не ми харесва да пия от чаша хах)
Вредна,невредна,пия си я аз.Харесва ми повече пред това да ям снаксове и други вредни неща.
То и да пушиш и пиеш е вредно,ама много хора пият и пушат...така че....

Bianca
08-01-2009, 12:21
Много по-добре е да пия обикновената Кока Кола със захар, отколкото да пия Кока Кола, в която има аспартам, 200 пъти по-вреден от захарта. (Не преувеличавам, това е относителното число.)

firestorm17
12-27-2009, 12:08
да пич вредна е доколкото знам кола лайт е 3пъти по-вредна от нормалната кола понеже съдържа всякакви подсладители и глупости и кво ли не още аз лично само нормална кола пия.То впрочем те всички безалкохолни напитки са вредни,но например кока кола е много по-безвредна от кола лайт. :) :)

Neopitom3na
12-27-2009, 12:12
Всяко газирано е вредно :)

ValLoveYa
12-27-2009, 12:19
намалете примена на тези боклуци до минимум :) по-добре здрави нали :wink: Без кола може да се живее,но без здраве е трудно!

++

няма нещо газирано което да не вреди по-добре спарайте тази отрова

viksit0y
12-27-2009, 12:27
Майка ми ми каза, че кока-кола лайт е по-вредна от обикновената и спрях да я купувам вече..

MakeMeLaugh
12-27-2009, 12:40
:lol:

^ Мда, добре сте, добре сте.

Infinity
12-27-2009, 14:44
Мога да ти кажа на 100% за кока кола zero , че не съдържа захар и определено е за предпочитане пред лайт. :)

BlackKeys
12-27-2009, 14:53
по принцип безалкохолните напитки са вредни (включително й кока колата)
+1

Иначе ако си позволяваш да я пиеш отвреме-навреме, а не всеки ден, няма да ти навреди толкова много.

silwinka
12-27-2009, 15:22
Тва зеро за пръв път го чувам,мерси че ме светнахте да знам за напред ( : , ами..всички такива газирани работи са вредни,обаче обожавам да ги пия,нит ми правят проблем някъв нит нищо..обаче Лайт е по-вредна отколкото обикновената..така съм чувала ..