View Full Version : Жестока Трагедия - Смърт След Раждане
praskovka91
07-13-2009, 13:07
Редовно следя тази част от форума..Тук винаги се пускам теми ,които ме карат да се усмихна:)..И точно за това се извинявам предварително..Случайно попаднах на едно от предаванията на "Горещо"...След това отново го изгледах в интернет...нито ги познавам тези хора..нито нищо..но от както гледах предаването..като се сетя и ми се пълнят очите..;(...Историята е ужасна..просто исках да я споделя с вас....Извинявам се отново ,че малко почерням тази част от форума..;(Е та това е историята;(
http://vbox7.com/play:da135861
http://vbox7.com/play:f72dcd86
http://vbox7.com/play:24cc0a80
http://vbox7.com/play:2fa02190
http://vbox7.com/play:5efc56da
BlackWings
07-13-2009, 16:07
Да , запозната съм с историята , тоест поинтересувах се по случая , дори мислих аз да пусна тема за това , но ти се ме изпреварила.
М,ога да кажа само , че съм повече от потресена , ако мога така да кажа едновременно съм бясна и озлобена срещу виновниците за тази отвратителна безотговорност , бездействие и безхаберие , и едновременно се чувствам тъжна и безсилна да помогна , и съчувствам с все сърце на семейството.
Лекарите ни се превърнаха в бездушни и алчни търговци!
Недопустимо и ужасно е млада , здрава и красива бременна жена в разцвета на силите си , да повери здравето си на тези "лекари" и заради техният непрофесионалисъм и алчност и бездействие да загине в страшни мъки , без дори да прегърне детето си! КАК Е ВЪЗМОЖНО въобще отговорниците да заспиват нощем с тази мисъл, нямат ли капчица съвест?!?
Не наистина .. просто ... нямам сили да пиша ...
Пожелавам си просто виновниците да си платят стократно и да изтърпят това , което заслужават...
Ето писмена информация , за който не е запознат
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=50788
http://www.blitz.bg/article/11171
Wrathchild
07-13-2009, 19:43
Този случай не е от вчера. А специално за Мазнейкова отдавна се знае, че е ... нека кажа, че това за мен не е лекар. За затвора е.
praskovka91
07-13-2009, 20:05
Ето го и другия случаи с въпросната генеколожка..
http://vbox7.com/play:2de728ae само този откъс намерих..но съм гледала предаването и пак ставаше въпрос за недовършена работа..само че при аборт..
BlackWings
07-14-2009, 08:59
Този случай не е от вчера. А специално за Мазнейкова отдавна се знае, че е ... нека кажа, че това за мен не е лекар. За затвора е.
Лошото е че са отдавна в този бизнес и са доста влиятелни. И това , че в интервюто в предаването на Венета , въпросната госпожа , на която не мога да си изкривя езика да кажа "лекар", беше доста уверена да твърди че "няма от какво да се страхува и истината скоро ще излезе наяве" , говори че вече е платено колкото трябва на когото трябва ..
И затова съм бясна защото убийците ще останат ненаказани...!
Biskfitka
07-14-2009, 09:51
:( Само не можах да разбера..Какво и е имало на жената всъщност?
BlackWings
07-14-2009, 10:44
Имало и е това , че е постъпила в болница с леко неразположение , на което не било обърнато внимание и след неправилно проведена операция за секцио е прерастнало в силна маточна инфекция , засегнала цялото и тяло и довела до смъртта и.
Една нелепа трагична поредица от лекарско бездействие, безхаберие и алчност. Не са знаели какво и е в тази проклета болница на Мазнейкови , ама са напирали "Давай да правим секциото да не изпуснем парата!" , оттам се влошило момичето , и цял месец лашкане по болници , губейки ценно време без никой да постави диагноза и да каже какво и е , изходът е фатален.
Оправданието на Мазнейкова е следното " Че тя си беше болна още преди да дойде , диагнозата и не беше че е бременна , а че е болна"?!
Ами то човек обикновено ходи в болница като е болен!
И сега отрича че заради нейната некомпетентност матката не е била почистена след раждането , което е причинило фаталната инфекция.
Оф направо се чудя как може да има такива лекари и лошото е ,че един лекар много,много трудно може да се осъди.....Аз съм много против секциото...
BlackWings
07-14-2009, 19:48
Искам да ви уведомя че е налична петиция по темата , изготвена от иницициативна група български родители , насочена към отговорните национални институции на р.България , която можете да прочетете и да подпишете ако желаете тук: http://bgpetition.com/Zapriana/index.html
Ако имате желание , разпространете , и нека помогнем чрез гласа си справедливостта да възтържествува.
Едит: Пуснах тема с петицията и във "Всичко тийн накуп" , там има и повече информация , дано да се съберат още няколко гласа.
Biskfitka
07-14-2009, 20:17
Имало и е това , че е постъпила в болница с леко неразположение , на което не било обърнато внимание и след неправилно проведена операция за секцио е прерастнало в силна маточна инфекция , засегнала цялото и тяло и довела до смъртта и.
Една нелепа трагична поредица от лекарско бездействие, безхаберие и алчност. Не са знаели какво и е в тази проклета болница на Мазнейкови , ама са напирали "Давай да правим секциото да не изпуснем парата!" , оттам се влошило момичето , и цял месец лашкане по болници , губейки ценно време без никой да постави диагноза и да каже какво и е , изходът е фатален.
Оправданието на Мазнейкова е следното " Че тя си беше болна още преди да дойде , диагнозата и не беше че е бременна , а че е болна"?!
Ами то човек обикновено ходи в болница като е болен!
И сега отрича че заради нейната некомпетентност матката не е била почистена след раждането , което е причинило фаталната инфекция.Мерси за обяснението.. :)
Аз мисля,че ако момичето беше останало тук (в Петрич де..) нямаше да умре,въпреки условията в болницата.. :?
Не знам защо почти всеки като чуе София и името на някой по известен лекар и си мисли,че е най-добрия ...
Lady_AMG
07-14-2009, 20:22
Сега гледах цялото предаване... просто се чувствам разбита, такава трагедия... Просто си представям всичко и... не мога да спра да плача. Ужасно е това, което се е случило. Този мъж.... той согурно е най-нещастният човек на света... и ми е нахй-тежко, че това момиче не е могло дори да се порадва на детенцето си... и че е знаела, че няма да издържи операията... и не знам дали обърнахте внимание на това, че докато е била в кома е паднала сълза от окото и... просто съм потрсена, разбита съм вътрешно...само ако можехме да върнем времето назад ;(
slun4evka
07-30-2009, 11:42
отделих си малко от времето да изгледам всичко без прекъсване .......
Потресена съм от СИЛАТА на този мъж ... Потресена съм от това което той успя да каже в ефир, без нито една сълза да пророни ...
И когато й е говорил на раздяла тя е плачела ... :-#
.... всичко е толкова трагично ...
ей така от нищото да си умре .. :-#
потресаващо е .....
Възхищавам се на съпруга й, който
със сигурност много, много я обича ..
Мир на праха й ....... :-# :-k
Ilikeliljon
07-30-2009, 18:16
Една приятелка на майка ми преди време разказваше за отношенията на лекарите в болницата докато раждала (преди 1989). Каза че то откровено е било садистично и са викали на родилките докато раждат: Ся защо викаш, защо викаш? Като го прави ти беше кеф нали, сега защо викаш? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Изроди, винаги има такива идиоти и те работят и сега. Поради проблеми на компа не мога да изгледам клиповете, но сигурно лекарите пак са направили някоя грешка :-o :-o :x :x :x
pifiella
08-05-2009, 12:11
Ужасно е!
Както казва мъжът и"ТЯ УМРЯ БЕЗ ДА СИ ГУШНЕ ДЕТЕТО"
По-ужасно от това няма накъде!!!!!!!!
Не прочетох цялата тема,но в Горещо беше и Весела Нейски,с която се е случило същото с изключението,че тя е оживяла по чудо,а момичето е умряло...... :(
kalpazanka
08-06-2009, 16:29
Ужасно е!
Не прочетох цялата тема,но в Горещо беше и Весела Нейски,с която се е случило същото с изключението,че тя е оживяла по чудо,а момичето е умряло...... :(
Айде стига! Весела Неински е пропуснала умишлено профилактичния си преглед на третия ден след кюретажа! Отишла е в клиниката, но разбрала, че лекарят, при когото трябва да се прегледа, в момента води раждане. И тъй като на Нейно Величество не й се е искало явно да чака, докато раждането приключи /все пак лекарят не е в състояние да спре контракциите, докато извърши прегледа на нашата мадам!/, тя си е грабнала чантата под мишница и си е тръгнала. И за капак се е държала 18 дни!!! :shock: Не знам колко по-немарливи могат да бъдат хората по отношение на собственото си здраве.
Biskfitka
08-06-2009, 18:46
Извинявам се за тъпия въпрос,но какво е кюртаж или кюретаж (не знам как се пише точно).Нещо свързано със секциото ли? :oops:
kalpazanka
08-07-2009, 18:04
Biskfitka, това е изстъргването на маточната лигавица и мъртвото ембрионче /в случая на Весела доколкото помня от "Горещо" диагнозата е била "кухо яйце"/. Кюретаж се прави и при метрорагия.
Biskfitka
08-07-2009, 19:38
Biskfitka, това е изстъргването на маточната лигавица и мъртвото ембрионче /в случая на Весела доколкото помня от "Горещо" диагнозата е била "кухо яйце"/. Кюретаж се прави и при метрорагия.Мерси много. :)
А по темата-днес по една телевизия,която я има само в Петрич и селата около града (аз съм от Петрич) имаше предаване с тия двамата Мазнейкови.Толкова са прости,че няма накъде повече. :-x В предаването се обади мъжа на Запряна,както и други хора,които го защитаваха.А г-жаа Мазнейкова (за мен не е доктор..) само повтаряше,че когато са я изписали Запряна била в ОТЛИЧНО здраве ... :?
Ужасно е!
Айде стига! Весела Неински е пропуснала умишлено профилактичния си преглед на третия ден след кюретажа! Отишла е в клиниката, но разбрала, че лекарят, при когото трябва да се прегледа, в момента води раждане. И тъй като на Нейно Величество не й се е искало явно да чака, докато раждането приключи /все пак лекарят не е в състояние да спре контракциите, докато извърши прегледа на нашата мадам!/, тя си е грабнала чантата под мишница и си е тръгнала. И за капак се е държала 18 дни!!! :shock: Не знам колко по-немарливи могат да бъдат хората по отношение на собственото си здраве.
Абсолютно съм съгласен. Но тази доктор Мазнейкова е пълен изрод - толкова безчувствено и коравосърдечно същество, че няма накъде. Ужасна е. Трябва да и вземат лиценза и на нея и на болницата. Айде, права си, че онази принцеса Нейнски си е тръгнала, ама тази защо не я е изчистила при абразиото? Нали уж е голям професионалист!?? Абе не ми харесва тази "лекарка". :? :?
mgxpower
08-08-2009, 02:24
Тази Мазнейкова трябва да й се отнемат всички права...да спре да убива хората
Това е просто.... Ужасно!! :(
mallkaslladka
08-12-2009, 11:35
..
Чувала съм за случая, но и аз също не мога да видя клипчетата.
Какво точно е становището на лекарите? Защото в подобни случаи обикновено мълчат.
kalpazanka
08-19-2009, 11:54
Чувала съм за случая, но и аз също не мога да видя клипчетата.
Какво точно е становището на лекарите? Защото в подобни случаи обикновено мълчат.
Разпоредена е проверка на експерти към МЗ. /Това го разбрах при гостуването на д-р Мазнейкова в "Здравословно" по СКАТ, ако не се лъжа/.
Между другото редно е авторката да публикува и гледната точна на д-р Мазнейкова. ;)
keks4e007
08-21-2009, 11:02
Просто нямам думи! Да не дава господ на такива (извинете за думите) мазни, алчни пе****сти да докосва болен човек или бременна жена! Направо съм потресена! А тази Мазнейкова ми звучи като някаква надменна и със съмочувствие до небето ку*ка. :?
Наистина много съжалявам за жената и съпруга и! Лека и пръст! ;(;(;(
Zaharinka
08-21-2009, 20:15
Напоследък много често започнаха да умират млади хубави жени,което е жалко.Ние в 21 век ли сме или какво?!Лекарите са ужасни....Като ида да ме прегледат като ми навре металната лъжица чак до сливиците ми я забива.Какво остава за по-сериозните опций.Вярно е,че има и мн съвестни лекари ама са супер рядкост вече.Всеки полага клетва за пари...
kalpazanka
08-23-2009, 08:04
Напоследък много често започнаха да умират млади хубави жени,което е жалко.Ние в 21 век ли сме или какво?!Лекарите са ужасни....Като ида да ме прегледат като ми навре металната лъжица чак до сливиците ми я забива.Какво остава за по-сериозните опций.Вярно е,че има и мн съвестни лекари ама са супер рядкост вече.Всеки полага клетва за пари...
Да не би АГ да е жена? И като не си доволна, сменяш лекаря. ;)
и аз знам за тая Мазнейкова за клиниката и че и след аборти са им се случвали такива неща, поради некомпетенцията си на лекари, но всички от "елита" ходят там плащат като луди, а близките им се връщат бездетни и изкормени в ковчег, тоя човек си е мислел че като даде няколко бона и всичко ще е ок, да ама не е, ако беше останала в Петрич това явно нямаще да се случи, с пари можеш да си купиш всичко, но не и да избегнеш това което Господ ти е отредил!
Nadelina
08-31-2009, 14:54
и аз знам за тая Мазнейкова за клиниката и че и след аборти са им се случвали такива неща, поради некомпетенцията си на лекари, но всички от "елита" ходят там плащат като луди, а близките им се връщат бездетни и изкормени в ковчег, тоя човек си е мислел че като даде няколко бона и всичко ще е ок, да ама не е, ако беше останала в Петрич това явно нямаще да се случи, с пари можеш да си купиш всичко, но не и да избегнеш това което Господ ти е отредил!
В Петрич и бяха казали, че не могат да и помогнат, не са знаели какво и е. Имала е проблем с бременността. Мислели са, че "големите" Мазнейкови ще направят най-доброто за тях и са отишли там. Уви, всичко е отишло по дяволите. Сумати пари (доколкото си спомням около 5000 лв.), а после момичето почина.
а някой знае ли нещо за резултатите оъ аутопсията :-o
ето всички части с Весела
http://www.youtube.com/watch?v=Xorpi3AdHKA
http://www.youtube.com/watch?v=fHj59Ci0sNE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=E6KEal573kk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=wWKMgHPFzL0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Mn6cVvP4dJk&feature=related
Резултатите от аутопсията трябваше да бъдат готови още през месец май, но естествено така и не се появиха в медиите, макар че Мазнейкова публично обяви в "Горещо", че пресата ще бъде допусната да отрази резултатите.
Този случей ми е една от най-болните тези всъщност. Това, което се случи не беше единичен случей, имало е и други такива. Тогава защо тази клиника и до днес работи :shock: Защо никой не си е направил труда да се зарови и да изкопае доказателства, че това не са лекари, а убийци на свободна практика, така да се каже :shock: Как може някой да убива публично и въпреки това никой да не прави нищо?! Как може цялата страна да вижда какво става и въпреки това и министерство на здравеопазването, и министерство на правосъдието, и цялото правителство с разните му там институции, да седят със скръстени ръце, като обикновенни наблюдатели?! Ако това беше се случило в друга държава, със сигурност хората и обществото щяха да са забрвили за случея, а виновните да гният по затворите!!! А какво става тук?! Мазнейкови продължават да си практикуват убийствената практика! И все пак защо не потърсим вината и в себе си?! Защо след като тези случей се разпространяват в медиите и в интернет, разни хора продължават да ходя в тази "клиника-морга" и да пълнят джобовете и гушите на Мазнейски?!
Мога да напиша още хиляди такива постове, но мисля, че няма смисъл. Нищо не може да върне младия живот, нито онова детенце да бъде с майка си. И въпреки цялата ни калпава система и боклудийска държава, пак се надяваме на справедливост...
bilqnavod
10-16-2009, 20:19
Само едно ще ви кажа страх ме е да ходя на лекар какъвто и да било!!!
Вместо да ти помогнат ще те уморят, а специално за трагедията с тази млада жена : аз плаках и двата пъти когато го гледах и само се моля на господ такива неща никога да не се случват...
За ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ СЪД!!!
НЕ ЗНАЯ ПО СВЕТА ДАЛИ ИМА ТАКОВА НЕЩО КАТО НАШЕТО В БЪЛГАРИЯ.
аз много рядко съчуствам на някой (животът ме е направил на нищо :? ) но докато го гледах това останах безмълвна :shock:
Biskfitka
11-02-2009, 14:36
Тая тема винаги ме разплаква.Оня ден бях на гробището и мъжа на момичето и правеше паметник там... :( По-тъжно нещо отдавна не бях виждала... :(
danibebi
01-02-2010, 11:52
Това е ужасно. :cry: Не е нормално заради безотговорността и немърливостта на некфи тъпи лекари,да почине здрава, правa, при това бременна жена. :shock: :-# А горкото детенце без майка. Само не разбрах какво точно е направила д-р Мазнейкова?? :(
kalpazanka
01-02-2010, 18:16
Това е ужасно. :cry: Не е нормално заради безотговорността и немърливостта на некфи тъпи лекари,да почине здрава, правa, при това бременна жена. :shock: :-# А горкото детенце без майка. Само не разбрах какво точно е направила д-р Мазнейкова?? :(
Няма значение. Важното е да плюем наред и да изкараме някого виновен!!!
Нямаше да говориш така, ако теб не те беше изчистила при абразиото и беше направила сепсис... :)
kalpazanka
01-02-2010, 18:50
Момичето е имало субфебрилна температура с неясен произход далеч преди да стигне до клиниката на Мазнейкова.
И, понеже съм злопаметна, да се оплаквам ли на модераторите, че ме кълнеш? 8-) :D
Нямаше да говориш така, ако теб не те беше изчистила при абразиото и беше направила сепсис... :)
Чакай...това което се е случило е ужасно, но наистина не може да се слага всичко живо под общ знаменател...
Лекарят не е Бог, той е човек като мен и теб и както нас - прави грешки! Едва ли го е направил нарочно за да убие.
Приемате лекарската грешка много сериозно. Замислете се!
Да хиляди хора трябва да умрат, за да бъдат спасени милиони...
Дайте ми пример за безгрешен човек!?
^Окей де, всеки греши. Но аз съм отвратен от наглостта на това същество. Да беше казала да сбърках, или да не мога да помогна повече отидете при друг гинеколог. А тя какво? Не само си е оставила ръцете, ами гледа и колкото може повече пари да изцоца викайки разни "специалисти" на място.
Освен това то да беше само това момиче щяхме да го преживеем, ама то не е само тя пострадалата. Весела Неински и нея ли я е объркала? Е за много кратък период, много грешки нещо? Семейството ми познава едни от най-добрите гръдни и коремни хирурзи в България. Как на тях за 20-30 години кариера един човек не им е умрял на операционната маса? Правят по 3-5 операции на ден и двамата. Не са ли хора и те? :?
А тази свиня Мазнейкова е толкова комерсиално и нагло същество, че се опита и жертва да се изкара. Не ми я защитавайте хич...Тя самата се държи отвратително и алчно със обикновените си пациенти. За пред телевизията е много мила и симпатична като е с разните му там ВИП. Ама всъщност си е за отнемане на всякакви лекарски права... :?
Аз не защитавам Мазнейкова... защитавам лекарите като цяло...
kalpazanka
01-03-2010, 14:27
Не ми я защитавайте хич...
Тук си в грешка. ПРОТИВ съм безцелното плюене наред ей така само за единия пост в повече.
Забележи какво имам предвид:
Това е ужасно. :cry: Не е нормално заради безотговорността и немърливостта на некфи тъпи лекари,да почине здрава, правa, при това бременна жена. :shock: :-# А горкото детенце без майка.
Дотук ОК /с изключение на правопис и пункуация, но те не са обект на темата/. Разбирам, че всеки има критични периоди и има нужда да си изпусне нервите, но нито тук е мястото, нито това е начина.
И за завършек на този цитиран от мен свръхемоционален пост идва развръзката:
Само не разбрах какво точно е направила д-р Мазнейкова?? :(
Ей срещу това негодувам!
Момичето е имало субфебрилна температура с неясен произход далеч преди да стигне до клиниката на Мазнейкова.
И, понеже съм злопаметна, да се оплаквам ли на модераторите, че ме кълнеш? 8-) :D
Охоо. Това, чак сега го виждам. 8-)
Трябваше да се оплакваш на модераторите, ако те бях пратил при Мазнейкова да правиш аборт. Това си е кълнене или, ако беше отишла там и бях казал жива да не излезеш, което и без да казвам пак е много вероятно да се случи предвид биографията на въпросната чудодейка... 8-)
А във връзка с последния ти пост, мога да кажа, че си права да се дразниш не неразбралите какво е станало, но като човек, които има някаква престава за случилото се, аз пак не мога да взъприема наглия и подход към медиите с цел измиване на ръцете. Освен това не мога да оправдая и действията на паричната и печатница или така наречената и частна болници с цел "лекуване" на пациент от нещо неясно или на кратко казано по Мазнейковски цоцане на още мангизи. Ако я е пратила по-рано в някой от големите спешни центрове като ВМА, мнооого се съмнявам, че изходът щеше да е същия. И пак казвам не е само това младо момиче с това оставяне на ръцете от страна на Мазнейкова. Лошото и отношение към не-ВИП пациентите като цяло пък не искам и да коментирам... :?
Harum_Scarum
01-03-2010, 15:38
Според мен д-р Мазнейкова не е виновна..Всички хвърлят вината си над нея..Тя не е оперирала все пак,не че няма вина ,казвам само че има и по-виновни от нея..А именно екипът й който е правил операцията. :?
Утре сутринта в "Здравей България" ще има трета жена, осакатена от магьосницата Мазнейкова. Аз ви казвам, че това не е само един случай и, че тази толкова се комерсиализира, че вижда всичките си пациента във валута на килограм живо тегло. :?
loffgame
01-23-2010, 19:10
Леле ужас.. :( Направо се ужасявам само като си помисля !
DesireToFire
05-03-2010, 18:44
И на майка ми са ѝ казвали да роди със секцио, но баба ми е акушерка и ѝ е казала, че нищо и няма и майка ми ме е родила най-нормално без никакви усложнения. Всякакви лекари ги има :?
Fortkn0x
05-29-2010, 20:57
Мъжът и все едно е дал 5 бона,за да може тя да умре бавно и мъчително... :-# А за "д-р Мазнейкова" няма да коментирам,щото ще трябва да изпиша цяло писмо с псувни и ругатни по нейн адрес :-x :-x а и ще ме баннат от форума
kalpazanka
05-30-2010, 07:47
Д-р Мазнейкова какво общо има? Нали се е запознала с медицинската документация "след дъжд качулка"?! И защо лекарят трябва да го отнася заради безхаберието на пациента?
Сестра ми беше близначка.Роди се в седмия месец когато бях на 2 г. близнака и беше момче,но в родилното имало само 1 кувиоз,а другия неработещтия се паднал на брат ми. :o :x :-x .На следващия ден Петьо си отиде! :( А лекарите най-спокойно казали на баща ми-"Нищо нали си имате по-голямо" /тоест мен/.Тези лекари направо са ненормални! :-x :-x :-x
TVDQueen
09-18-2010, 15:56
Нямам думи.. не знам още колко млади хора трябва да загинат, за да се предприеме нещо ;( Горкото момиче си е отишла ей така за нищо.. Ами детето и .. ще израстне без майка.. това е просто ужасно.А докторите наистина се държат ужасно.Майка ми ми е разказвала, че май при моето раждане или на брат ми докато е раждала докторите сме смеели на фамилията, защото ни е малко странна :shock: :shock: :shock: :?