View Full Version : Има ли право да го прави?
DonStefano
07-14-2009, 16:54
Пиша тук защото много съм ядосан на баща ми, който направо се е побъркал напоследък. Всичко е заради тъпите цигари. Той не ми дава да пуша и беше казал ако ме хване още веднъж да пуша и ще ме бие. Аз естествено се крия, не пуша в нас, само след даскало с аверите, на път за вкъщи или в парка. Да ама наш съсед ни видял и му казал. И се почва едно- пушил ли си, аз викам не, другите пушеха, затова и мириша. Той ми хвана ръцете и ги подуши, пък аз не бях ги мил и вика пушил си, държал си цигара, щото ръцете ти миришат. И вика дъхни ми, аз почвам да се дърпам естесвено, обаче той ме хвана и вика- сега ще ти покажа аз на тебе. И ме завлече в стаята, свали си колана и каза сега ще те напердаша, така както никой не те е пердашил. Аз почнах да моля, плача, ама нищо не помага. Той ме държи с едната ръка и ме бие по задника, въпреки че беше върху дънките адски болеше. Никога преди не ми е посягал, само някое и друго шамарче като бях малък, но такова чудо не е било. Досега ревах, после ме хвана много яд, искам да се оплача някъде, той няма право да го прави, нали има закон. Към кого да се обърна за помощ, просто не мога да го понасям, а ми се пуши, на другите нищо не им казват, разрешават им да си пушат и вкъщи. Защо точно на мен ми се падна такъв баща? :x :booooomb:
попринцип няма право да те бие толкова жестоко,както го описваш ти...но все пак ти е баща и ти мисли доброто. наистина не е хубаво да се пуши-това вреди много на здравето. знам че всеки 2ри сигурно ти го повтаря, но е така. осъзнай се навреме и ги спри
Човека просто се опитва да те научи, че цигарите са си чисто самоубийство. Поне според мен с бой не се оправят нещата, но изглежда той си мисли, че така ще те накара да ги спреш..
sladkalady
07-14-2009, 18:49
Това,което е направил е ужасно.Боят не оправя нещата...Трябва да има разговор между родител и дете...
Макар,че в твоя случай нещата няма да се оправят и с разговор
На колко години си?
Ако бащата така ми посегне на мен просто ще му скъсам буквара ;)
Иначе пич , нз кво да ти кажа ;х Тежко ти е усещам ;х Удри и ти , ни го жали ;д
Unendlich
07-14-2009, 19:14
Наистина е ненормално в днешно време да те бие така, явно има прекалено стари разбирания. Разбирам, че иска да не пушиш, но т'ва е прекалено .. Все пак, помисли и ти каква полза имаш от цигарите :P
Jumbie483
07-14-2009, 19:18
Откажи цигарите и няма да имаш проблеми.
на колко си ?
На колко си?
Иначе,всеки човек си има право на избор какъв да бъде,какво да прави и т.н..баща ти е,нали,обаче чрез бой нищо няма да стане..Не е прав от тази гледна точка ;)
С бой нищо НЕ се постига....
А ти просто му обясни,че неможеш без цигари.
Иначе можеш да се обърнеш към закрила ,при такъв жесток бой.
j_adore2
07-15-2009, 06:16
Предполагам че не си на повече от 14-15 и той просто ти мисли доброто.Не си мисли че на твойте приятели техните им казват айде мамо ела сега заедно да изпушиме по една цигара ... До преди известно време и аз пушех,майка ми знаеше - в началото ми правеше забележки,ама нея кой я слуша и сега ме е яд че не съм я послушала по-рано,но въпреки всичко тя се примири и дори тя криеше заедно с мен от баща ми :? :lol: Ноо мисълта ми беше че след известно време аз се осъзнах и ги спрях сама.Съветвам те да направиш същото.Знам че е модерно 7-8 клас куцо,кьораво и сакато пуши и се мислят за голямата работа,но всъщност не е така.
А по въпроса дали може така да те бие - ако майка ми нещо ми се посегне и почвам да се смея и казвам ще се оплача в закона за закрила на детето и тя ти кво мислиш - те другите дето ще те вземат ще те бият още повече и темата се приключва в смях .. Ноо моят съвет е не гледай другите какво правят,гледай тебе си ;)
DarkKisss
07-15-2009, 10:37
Не одобрявам подобно поведение на родител, но за цигари, алкохол, наркотици и безразборен секс (за момиче особено) е разбираемо защо така те е набил. Човека се е грижил за тебе и иска ти да станеш човек. Вярно че изборът за цигарите е твой, но нали знаеш закона че докато не навършиш 18 си негова собственост и ще живееш по неговите правила.
mArMaLaDkA
07-15-2009, 15:00
Какъв разговор между дете и родител, като авторът си е чисто леке? Баща му веднъж му е обяснил да спре да пуши, но той нито се е засрамил, нито му е станало неловко, нещо, чувство за вина, нищо! Пак си пушел след "даскало с аверите", че и после ни лук ял, ни лук мирисал. Ами нагло хлапе си, какво очакваш? Убедена съм, че си купуваш цигари с парите на баща си. => Нямаш право изобщо да се оплакваш. Не е длъжен той да се бъхти от работа, за да си съсипваш ти здравето, а и да му наглееш насреща. Като започнеш работа, тогава можеш да предявяваш претенции. Гледай си в собствената паница, а не в чуждата и се радвай, че имаш отговорен баща. Щом си голям да пушиш, значи ще понесеш и конско + няколко шамара, въпреки, че на мен лично ми стана смешно това, с боя по задника. Да не си на 10???
LittleDude
07-15-2009, 15:08
Ебаси истерика дето е баща ти. То като пушиш сякаш си направил престъпление. :lol: Кажи му че никога повече няма да пушиш, и ако искаш си пуши, но се крии някъде, или далеко от блока ти, да не те види някой съсед или познат.
Като не слушаш какво ти говори баща ти,ще си ядеш боя,няма друг начин.
nefchi_bs
07-16-2009, 07:57
Боя няма да оправи нещата...Най-вероятно ще продължиш да пушиш напук на него нали ? :-o
NeZaPoznat
07-16-2009, 08:30
Боя няма да оправи нещата...Най-вероятно ще продължиш да пушиш напук на него нали ? :-o
И аз мисля така. Боя няма да ги оправи - виж скалпела след време :? може и да ги оправи :?
Бележка за дебили: СКАЛПЕЛ - инструмент с който хирурзите правят операции т.е. режат те
Аз като казах на майка ми , че пуша тя проведе с мен един съвсем спокоен и нормален разговор , но като разбрах какви неща ме чакат ако продължавам да пуша (говорим за болести) ги спрях още същия ден...моите родители никога ми посягали,защото знаят , че аз ще разбера от думи и те са достатъчно възпитани , зада не ме докоснат...просто откажи цигарите , ти сега не разбираш каква е вредата от тях , но ще се мъчиш много повече от колкото самата смърт която ти е гарантирана на млади години ако продължаваш да пушиш.
D12Respect
07-20-2009, 22:32
Боя му е майката! Евала че имаш баща който му пука за тебе
баща ти е пълен нещастник, нищо лично
Не няма право .. И това не е ли наказуемо???
vampirekiss
07-21-2009, 08:11
Ако в Щатите е наказуемо,то тук май не е.Е,освен,ако не е наистина жесток бой или пък периодично си те пердаши.
Винаги съм мислила,че боя не е правилното решение на проблемите,но пък баща ти се опитва да ти помогне.Разбира се,ако ти сам не искаш да спреш може и боя да не те накара да го направиш.Ако продължава да те пердаши просто се замисли струва ли си толказ мъки да едни цигари.
mostwanted
07-21-2009, 08:34
боя не оправал нещата , ако бяха ме били като малък друго щеше да е :) пуши за един пердах ли си , няма да те хване скоро гаранция
Няма как да се отървеш от баща си,колкото и гадно да е постъпил.Откажи цигарите заради себе си,не заради него или маниашкия му бой.. :(
Ти както много други си поредното тъпо пишлеме което си мисли че е голям газар като пуши и прочие.Истината е че просто си голям глупак. А и представи си какво му е на баща ти да си дава парите заради простотията ти щото предполагам че не си вадиш сам парите за цигари.
kinkygirl
08-02-2009, 20:39
aми поговори с него но наистина не е хубаво тоолкова да се тровиш! :| не е трябвало а те тормози по този начин- с бой :? поговори с майка си или снего кажи му защотос бой проблеми не се решават..успех
мии то продължавай да хвърляш НЕГОВИТЕ пари на вятъра (за цигари) и после искай справедливост... аз лично не бих бил децата си (ако един ден, когато имам, разбера, че пушат), но им бих спрял снабдяването с пари...