View Full Version : Пъпки
balsamaa
07-16-2009, 23:30
На 16 съм почти 17 (момче) имам мн пъпки по лицето и въпроса ми какви кремове и т.н да ползвам аз попринцип имам гарниер и едно друго против акне и въпроса ми тея примерно достатъчни ли са или има други по ефективни начини бях чувал и със спирт ,но незнам :oops:
нее със спирт ще си изгориш само кожата . Една приятелка се прееба така ии после лицето и беше адски сухо и нямаше друг ефект така че пробвай лептен съм чувала че помага :?
mArMaLaDkA
07-17-2009, 00:10
Лицето на приятелката ти е станало така, защото не го е мазала с кремче, след третирането със спирт. А може и процента на спирта да е бил по-висок.
Аз пък за Лептена само отрицателни неща съм чувала.
Пробвай със серията Акне Аут, въпреки че на мен едното не ми понесе и накрая така и не разбрах кое беше...
Priceless
07-17-2009, 05:45
Ми и аз бях така преди .. 7 клас. Майка ми ми купи тоник за почистване на лицето. Всеки ден си почиствай лицето.
Лептен в никакъв случай недей.На повечето хора наистина не им понася, а и няма кой знае какъв ефект :?
ако имаш много пъпки попринцип не е нормално . Приема се за болестт.Съветвам те да отидеш на дерматолог там ще ти дадът лекарства за мазане , за пиене и ще се оправиш много по- бързо и ще има траен ефект . Ако не искаш можеш да пробваш със салицилов спирт
Препоръчвам ти да пробваш да се мажиш със Зинерит. Ефикасно лекарство е.
Препоръчвам ти да пробваш да се мажиш със Зинерит. Ефикасно лекарство е. между другото бях забравила за него .бях го закъсала преди 3 години и го ползвах и наистина имаше ефект
Препоръчвам ти да пробваш да се мажиш със Зинерит. Ефикасно лекарство е.
ДА, да да!! и аз го ползвам и мога да кажа, че действа :) просто трябва да мине известно време докато го ползваш, за да помогне.. иначе ако имаш петна... пф земи си някакъв избелващ тоник аз използвам Мelabel и съм много доволна ;)
Snickers
07-17-2009, 09:13
Зинерит до колкото знам има антибиотик >> не го препоръчвам. Ефекта е времен.
Ама сте ми умничкиии. :-)
Зинерит или Далацин-Т = спирт + хлорнитромицин, ама 10 лева по-малко. :?
А кремчето трябва да се маже преди нанасяне, защото, ако го нанесеш след това, спиртът и антибиотикът губят ефекта си, Мармаладке.
girlwithsmile
07-17-2009, 10:54
ами аз в момента ползвам хидратиращ гел за почистванее на лице на БИЛКА с краставица и пъпеш ,след като си измия лицето с него си го почиствям с лосион които малко щипе (можеби защото е на спиртна основа) и след това си мажа лицето с крем (ф момента с БОЧКО,понеже е с смрадлика и е хубав) и това правя само вечер а на сутринта само с гела за измиване и да ви кажа това ми помага от време на време ми излиза по някоя пъпчица... :-D а и честно казано на всеки кожата е различна :) :D
един приятел беше ходил на дерматолог и той му каза да спре да яде чипсове шоколади и такива работи и за 2ва месеца се изчисти цялото му лице и сега неможеш да го накараш да изяде едно бонбонче.И аз покрай него вече го карам 10 дни без безалкохолно шоколад и други глупости и да ти кажа честно има ефект.
Намали шоколадовите продукти и стреса.
Посъветвай се с козметик или дерматолог какви медикаменти да използваш.
В домашни условия използвай спирт, НО САМО върху пъпката.
сестра ми ползваше skinoren и остана много доволна
продава се в аптеките около 15-20лв е
Converse333
07-17-2009, 18:42
Най-добре върви при дерматолог.А след това като ти се пооправи лицето,купи си някакъв измивен гел (има ги най-различни),тоник,хубав крем (според твоята кожа) и си вземи почистващите тампони на Гарниер,те са много хубави.От както ги използвам не ми е излизала пъпка,само черни точки. :)