Влез

View Full Version : Пъпки

balsamaa
07-16-2009, 23:30
На 16 съм почти 17 (момче) имам мн пъпки по лицето и въпроса ми какви кремове и т.н да ползвам аз попринцип имам гарниер и едно друго против акне и въпроса ми тея примерно достатъчни ли са или има други по ефективни начини бях чувал и със спирт ,но незнам :oops:

lazzza
07-16-2009, 23:37
нее със спирт ще си изгориш само кожата . Една приятелка се прееба така ии после лицето и беше адски сухо и нямаше друг ефект така че пробвай лептен съм чувала че помага :?

mArMaLaDkA
07-17-2009, 00:10
Лицето на приятелката ти е станало така, защото не го е мазала с кремче, след третирането със спирт. А може и процента на спирта да е бил по-висок.
Аз пък за Лептена само отрицателни неща съм чувала.
Пробвай със серията Акне Аут, въпреки че на мен едното не ми понесе и накрая така и не разбрах кое беше...

Priceless
07-17-2009, 05:45
Ми и аз бях така преди .. 7 клас. Майка ми ми купи тоник за почистване на лицето. Всеки ден си почиствай лицето.
Лептен в никакъв случай недей.На повечето хора наистина не им понася, а и няма кой знае какъв ефект :?

djuki
07-17-2009, 07:32
ако имаш много пъпки попринцип не е нормално . Приема се за болестт.Съветвам те да отидеш на дерматолог там ще ти дадът лекарства за мазане , за пиене и ще се оправиш много по- бързо и ще има траен ефект . Ако не искаш можеш да пробваш със салицилов спирт

anSsito
07-17-2009, 07:50
Препоръчвам ти да пробваш да се мажиш със Зинерит. Ефикасно лекарство е.

djuki
07-17-2009, 09:11
Препоръчвам ти да пробваш да се мажиш със Зинерит. Ефикасно лекарство е. между другото бях забравила за него .бях го закъсала преди 3 години и го ползвах и наистина имаше ефект

merie
07-17-2009, 09:12
Препоръчвам ти да пробваш да се мажиш със Зинерит. Ефикасно лекарство е.

ДА, да да!! и аз го ползвам и мога да кажа, че действа :) просто трябва да мине известно време докато го ползваш, за да помогне.. иначе ако имаш петна... пф земи си някакъв избелващ тоник аз използвам Мelabel и съм много доволна ;)

Snickers
07-17-2009, 09:13
Зинерит до колкото знам има антибиотик >> не го препоръчвам. Ефекта е времен.

Bianca
07-17-2009, 09:21
Ама сте ми умничкиии. :-)
Зинерит или Далацин-Т = спирт + хлорнитромицин, ама 10 лева по-малко. :?
А кремчето трябва да се маже преди нанасяне, защото, ако го нанесеш след това, спиртът и антибиотикът губят ефекта си, Мармаладке.

girlwithsmile
07-17-2009, 10:54
ами аз в момента ползвам хидратиращ гел за почистванее на лице на БИЛКА с краставица и пъпеш ,след като си измия лицето с него си го почиствям с лосион които малко щипе (можеби защото е на спиртна основа) и след това си мажа лицето с крем (ф момента с БОЧКО,понеже е с смрадлика и е хубав) и това правя само вечер а на сутринта само с гела за измиване и да ви кажа това ми помага от време на време ми излиза по някоя пъпчица... :-D а и честно казано на всеки кожата е различна :) :D

glymo14
07-17-2009, 12:41
един приятел беше ходил на дерматолог и той му каза да спре да яде чипсове шоколади и такива работи и за 2ва месеца се изчисти цялото му лице и сега неможеш да го накараш да изяде едно бонбонче.И аз покрай него вече го карам 10 дни без безалкохолно шоколад и други глупости и да ти кажа честно има ефект.

xplay
07-17-2009, 12:47
Намали шоколадовите продукти и стреса.
Посъветвай се с козметик или дерматолог какви медикаменти да използваш.
В домашни условия използвай спирт, НО САМО върху пъпката.

soif
07-17-2009, 14:04
сестра ми ползваше skinoren и остана много доволна
продава се в аптеките около 15-20лв е

Converse333
07-17-2009, 18:42
Най-добре върви при дерматолог.А след това като ти се пооправи лицето,купи си някакъв измивен гел (има ги най-различни),тоник,хубав крем (според твоята кожа) и си вземи почистващите тампони на Гарниер,те са много хубави.От както ги използвам не ми е излизала пъпка,само черни точки. :)