PDA

View Full Version : Възможно ли е от цигарите да излазат пъпки/черни точки?

sa6opi4a
07-19-2009, 01:44
Възможно ли е от пушенето да излазат пъпки/черни точки?
Еми това е, давайте мнението си. Просто докопах едно мнение в интернета, дето е писано - като се има предвид, че съм пушач, лицето ми прилича на маймунско дупе. Нещо от сорта беше и затова се питах, понеже и аз съм пушач и ми излизат пъпки и черни точки.

DimovB
07-19-2009, 01:54
Кожата на пушачите
Тютюневият дим влияе на кожата най-малко по два начина. Издишваният във въздуха тютюнев дим има изсушаващо въздействие върху повърхността на кожата. Вследствие на това, че пушенето свива кръвоносните съдове, се намалява количеството на постъпващата към кожата кръв, което пък лишава кожата от определена част от кислорода и необходимите хранителни вещества. При пушене значително намаляват резервите на организма от витамин А, който осигурява защита на кожата.

Подлагането на въздействието на тютюневия дим оказва влияние на състоянието на кожата независимо от възрастта на човека и въздействието на слънчевите лъчи.

Пушенето и младежките пъпки
Водещото до появяване на гнойни пъпки възпаление на мастните жлези е твърде неприятно и най-често се проявява в младежка възраст. Според резултатите на проведено в Хамбург изследване с участието на 896 човека гнойни пъпки се наблюдават сред пушачите два пъти по-често, отколкото сред непушачите. Тютюневият дим провокира възпалението на мастните жлези.

j_adore2
07-19-2009, 07:04
От цигари,шоколад и кола излизат най - много пъпки ;)

devi
07-19-2009, 07:12
Супер, че мразя и трите. Напоследак съм отказала всичко вредно и съм го намразила. Сигурно съм първия човек, който казва, че мрази шоколад. :D

masal
07-19-2009, 08:13
Супер, че мразя и трите. Напоследак съм отказала всичко вредно и съм го намразила. Сигурно съм първия човек, който казва, че мрази шоколад. :D Да,ся ще ти дадем медал. :smt117

fuck_brainpants
07-19-2009, 08:39
Ами незнам... има нещо вярно в цялата работа :-D ама аз когато пуша и когато не пуша (има периоди в които не се спирам, има периоди в, които не мога да припаря до цигари) не намирам разлика на количеството гнойни пъпки/черни точки. Разликата, е че лицето ми изглежда по-свежо... :) Дано да се отърва от този гаден навик :-x

Nadelina
07-19-2009, 09:17
Супер, че мразя и трите. Напоследак съм отказала всичко вредно и съм го намразила. Сигурно съм първия човек, който казва, че мрази шоколад. :D
Това са трите неща, без които не мога да преживея дори ден. Каква ирония.

Converse333
07-19-2009, 11:15
Абе при всеки е различно.Познавам и момичета и момчета,които пушат като съдрани,ядат шоколад,пият гаризани напитки и кожата им е идеална.Просто зависи от човека.Все пак всичко е ген.

MaLty
07-19-2009, 11:19
Това са трите неща, без които не мога да преживея дори ден. Каква ирония.
Ми 2..

Len4etyYyy
07-20-2009, 06:36
Аз правя и трите и нямам пъпки

guinessgirl
07-20-2009, 09:19
да.

но ако се грижиш за кожата си,всичко е точно

mostwanted
07-20-2009, 09:24
не