View Full Version : Учебници за 8ми клас
teenmenie
07-25-2009, 09:50
Някой знае ли колко ще струват учебниците за 8ми клас :-o
Аз не съм 8 клас,но братовчедка ми ще е и ние сега двете се чудим колко ли ще са. :-o миналата година май са ви били безплатни но тази година едва ли.
Учебниците по езика са най-скъпи.Могат и до 100лв да стигнат.Относно останалите предмети .. потърсете на някоя борса или бивш осмокласник.Няма смисъл от нови учебници по всичко.
http://dealbg.com/uch8.php?page=1
Аз намерих тоя сайт,незнам обаче коко ще ви свърши работа. :)
breathslow
07-25-2009, 10:28
до 250 - макс 300 лв. като включим езиков учебник :)
Кажете си училището и предметите,които ще учите със сигурност.Това е от значение ! :-o
Никога не можете да знаете кои учебници ви искат.
breathslow
07-25-2009, 10:32
абе има значение ако ще учиш език различен от английски иначе са толкова около 250лв. :) ако учиш и някакъв друг език вече към 300 :?
Искам да ви попитам със старите учебници на бившите осмокласници ли ще учим или по нови защото попринцип сме по новата програма?
breathslow
07-25-2009, 10:38
еми попринцип като отидеш на училище не първия ами втори там трети ден минаваш си през учителите и те ти казват учебника авторите ии така ии ти ще си видиш какви ще са ама предполагам ще са от новите :?
YouCantStopMe
07-25-2009, 10:58
И аз така и не разбрах дали ще сме по новата или по старата програма..
Изобщо всичко ми е много объркано.
Като някакви опитни зайчета сме.
Не спират да експериментират с нас.
Ей сега ще потърся някаква информация.
YouCantStopMe
07-25-2009, 11:03
И през учебната 2009-2010 г. осмокласниците ще се обучават по действащото досега учебно съдържание
М И Н И С Т Е Р С Т В О НА О Б Р А З О В А Н И Е Т О И Н А У К А Т А
П Р Е С Ц Е Н Т Ъ Р
И през учебната 2009-2010 г. осмокласниците ще се обучават по действащото досега учебно съдържание
Във връзка с публикация в днешната преса за промени в учебната програма за 8 клас през учебната 2009-2010 г., Министерството на образованието и науката уточнява, че информацията е неточна и осмокласниците ще продължат да бъдат обучавани по действащото до момента учебно съдържание.
По български език и литература нито една творба и нито един автор не са „съкратени" от учебното съдържание, изучавано досега.
Припомняме, че в програмата за 8 клас, е предвидено изучаването на творби, които са в часовете за ЗИП или СИП. В публикацията като отпадащи от задължителното учебно съдържание са цитирани произведенията на Христо Смирненски „Цветарка", „Братчетата на Гаврош" и „Приказка за стълбата", на Никола Вапцаров „Прощално" и „Борбата е безмилостно жестока", на Йордан Радичков „Педя земя" и на Павел Вежинов „Бариерата". Всъщност те никога не са били част от задължителното учебно съдържание.
Утвърдената през 2003 г. учебната програма по математика за 5-8 клас влиза в сила поетапно от учебната 2006-2007 г. Математика (алгебра и геометрия) според тази учебна програма се изучава по теми, а не като отделни дисциплини. През учебната 2008-2009 г. темите в 7 клас са 6 и се редуват алгебра и геометрия в зависимост от вътрешнологическите връзки и единството на предмета математика. По същия начин е структурирана и учебната програма по математика за 8 клас. Учебното съдържание е разпределено в 8 теми, от които 5 са алгебра и 3 геометрия и те се редуват в логическа последователност. И досега в класовете от прогимназиалния етап алгебра и геометрия не са се изучавали по учебни срокове, а се е редувало учебното съдържание.
Учебното време по история и цивилизация в 8 клас е в съответствие с поетапното въвеждане на новия учебен план в прогимназиалния етап. Утвърдената през 2003 г. учебна програма и заложените в нея очаквани резултати са разработени на основата на държавните образователни изисквания по история и цивилизация и съответстват на регламентираните в учебен план 51 часа.
Учебното съдържание в 8 клас проследява епохата на Средновековието в периода IV-ХV век. Учебното съдържание е структурирано от гледна точка на европейската представа за света. Поставен е акцент върху динамиката на онези културни, политически и стопански процеси, които са залегнали в основата на формиране на облика на европейската цивилизация.
Ето малко информация.
kombarka
07-25-2009, 14:30
Мисля, че ще е около 150 ако съдя по инфото в нета. :? За мен не е проблем, защото нашите не жалят пари за образование, ама има и деца дето не могат да си го позволят... и при положение, че сме по новата програма и няма как да се вземат учебници втора употреба :?
П.П. Според учителите колкото по-стар е един учебник, толкова е по-хубав 8-)
super6ef
07-25-2009, 14:35
Учебниците по езика са най-скъпи.Могат и до 100лв да стигнат.Относно останалите предмети .. потърсете на някоя борса или бивш осмокласник.Няма смисъл от нови учебници по всичко.
Не може да си купим от някои оцмокласник или борсна зашото сме по ножа програма и учебниците оше не са излязли :? :? :? :? :?
SummerDream
07-25-2009, 20:25
Като се записвах в новото училище, ми казаха, че учебниците ще са по новата програма ии когато тръгнем на даскало със сигурност ще разберем кои ще са ;д Иначе не мисля, че ще са толкова скъпи, защото са около 5-6 учебника ;д
Като се записвах в новото училище, ми казаха, че учебниците ще са по новата програма ии когато тръгнем на даскало със сигурност ще разберем кои ще са ;д Иначе не мисля, че ще са толкова скъпи, защото са около 5-6 учебника ;д
При мене 4-те ми учрбника по английски струваха поне 60лв ! Добавяме и 4 учрбни тетрадки ... Учебниците за езика са много скъпи и е кофти,че в повечето училища изискват да са нови ! :-o
За нас специално,ще ги направят безплатни.Ние сме V.I.P. :D