View Full Version : Не ми дават...
boomboom
07-26-2009, 10:58
Къщата ни не е голяма, за сметка на това пък има всякакви глупости, стари ненужни неща. Станало е като кочина - мръсно, разхвърляно.. :@ Не мога да го понасям, не ми е приятно да е така, пълно с багаж. Срам ме е да поканя дори най-близките ми приятели.. Сега ще кажете няма проблем - изчисти. Да, ама има. Искам да подредя, да изхвърля ненужните неща и да изчистя, казвала съм го хиляди пъти на нашите, предлагала съм им различни вариянти, като накрая дори не исках помощ, само разрешение... Проблема е, че НЕ ПОЛУЧАВАМ ТАКОВА :@ Не ми дават да пипна нищо, не защото толкова ме ценят да не се преуморя, а защото ''това е невъзможно, не можеме нищо да изхвърлиме''. Като им кажа да не ги изхвърляме, да ги качим на тавана или в мазето ми се отговаря, че и там е препълнено, няма място, а нещата им трябват, прекалено са хубави, за да ги свалят в мазето. |-( А тука става въпрос примерно за гардероб пълен с дрехи, които НИКОЙ НЕ НОСИ, дори не го отварят. Пълно е с всякакви боклуци, по много от всичко. |-(
Не знам вече какво да правя, не искам да живея в кочина.. Някакви съвети какво да правя? :smt085
Forester
07-26-2009, 11:23
Например може да им кажеш да подарите дрехи и други вещи на бедни хора, които нямат - кажи им, че така ще помогнете на някой, който наистина има нужда от тези неща!
Може да подарите и някои неща на баби, дядовци, роднини...
Успех!
YakUZa777
07-26-2009, 11:35
Давай без да ги питаш 8-) Аз за почти нищо не ги питам.
MrUndaztood
07-26-2009, 11:44
Ивъх.Мене пък ме молят и крещят да ги изхвърля :lol:
northernice
07-26-2009, 20:46
Изчакай да излязат събери няколко приятели да разчистите боклуците и като се приберат им кажи "Тоя битов клошаризъм не се търпеше!" Може да ти викат но поне ще ти е по удобно :)
Loshotia
07-27-2009, 06:43
Ох, познато. С баба ми и дядо ми е същото. Хвърляй без да питаш.
Познато... Всъщност имам личен опит с това ако трябва да съм честен. Няма оправяне. Родители, които са си свине по природа не можеш да ги промениш. Съжалявам, че ти го казвам, но това е голата истина. Баща ми е същия. Пази всякакви боклуци под претекст "може да потрябват" и така толкова години не са потрябвали...
BePoHuKa
07-27-2009, 07:05
Ъхх..при нас обратното !! Майка ми започва да хвърля без да пита и ме вбесява! Хвърля неща,които ми трябват и после като и се скарам - "Ми,да си ги беше прибрала!"Ъмм... БЯХА МИ В БЮРОТО!! :x Много ме дразни така.. Хвърляй без да питаш.. ще ти се накарат и ще им мине. При положение ,че не ги ползват може дори и да не разберат..
Ilikeliljon
07-27-2009, 09:50
Къщата ни не е голяма, за сметка на това пък има всякакви глупости, стари ненужни неща. Станало е като кочина - мръсно, разхвърляно.. :@ Не мога да го понасям, не ми е приятно да е така, пълно с багаж. Срам ме е да поканя дори най-близките ми приятели.. Сега ще кажете няма проблем - изчисти. Да, ама има. Искам да подредя, да изхвърля ненужните неща и да изчистя, казвала съм го хиляди пъти на нашите, предлагала съм им различни вариянти, като накрая дори не исках помощ, само разрешение... Проблема е, че НЕ ПОЛУЧАВАМ ТАКОВА :@ Не ми дават да пипна нищо, не защото толкова ме ценят да не се преуморя, а защото ''това е невъзможно, не можеме нищо да изхвърлиме''. Като им кажа да не ги изхвърляме, да ги качим на тавана или в мазето ми се отговаря, че и там е препълнено, няма място, а нещата им трябват, прекалено са хубави, за да ги свалят в мазето. |-( А тука става въпрос примерно за гардероб пълен с дрехи, които НИКОЙ НЕ НОСИ, дори не го отварят. Пълно е с всякакви боклуци, по много от всичко. |-(
Не знам вече какво да правя, не искам да живея в кочина.. Някакви съвети какво да правя? :smt085
ООО позната лична история. Това му се вика комплекса на бедняка, поне при моята баба е така. Дошла от село преди 50 години в града, била мизерствала известно време, но с течение на годините се оправили и стигнали до средното ниво. Ама тези ранни години на мизерия са и се набили до мозъка на костите и пази всичко. Можело да потрябва, ама къде ще се намери вече такова нещо и аз се опитвах много да направя, ама е трудно. Тя ще получи някой инфаркт, ако ме види да изхвърлям нещо и при това не се шегувам за инфаркта :shock: :shock: Варианта е да им вдигнеш един сериозен скандал, пък, ако не ти вярват, че да събираш всичко вкъщи е смешно и неправилно, препрати ги към нас. :D :D
aloveyou
07-28-2009, 11:28
Например може да им кажеш да подарите дрехи и други вещи на бедни хора, които нямат - кажи им, че така ще помогнете на някой, който наистина има нужда от тези неща!
Може да подарите и някои неща на баби, дядовци, роднини...
Успех!
+1..Много добра идея...
Или пък когато ги няма ги изхвърли без да попиташ..
adizitk1
07-28-2009, 12:27
Ми ако са си само в тяхната стая просто затваряш вратата и като ти идват приятелки казваш, че не ти дават там да каниш гости и толкоз. Обаче ако са извън тяхната си стая или ги караш да си ги прибират, или ги хвърляш без изобщо да ти пука!
хвърли без да разберат
примерно като са на работа
и
нали без тва не ги носят няма да разберат 8-)
МИсля,че няма да успееш да ги убедиш.По-добре се примири.
А, тва е малко тъпо да го направиш без да знаят... Може да има няква причина извън очевидния ПЛЮШКИНИЗЪМ (примерно някои от нещата може да са спомен за нещо) и би било ужасно ако ги изхвърлиш... Единствено можеш да продължиш да опитваш да разговаряш с тях... и да стигнете до някакъв компромис - поне твоята стая да е чиста от боклуци...
Направо мятай. Хич да не ти е. Това само е оправията. Другия вариант е постоянни "инциденти", свързани с въпросните боклуци!
смени си скапания аватар и подпис, и после искай хората да ти четат отекчителния романа...
Вашите са развили крайна форма на плюшкивизъм :D
boomboom
07-30-2009, 10:36
смени си скапания аватар и подпис, и после искай хората да ти четат отекчителния романа...
Подписа е за такива като тебе, а аватара като стане твой тогава ще казваш какъв да е.
На останалите благодаря за отговорите, ще продължа да опитвам. ;]
vampirekiss
07-30-2009, 11:05
Давай без да ги питаш 8-) Аз за почти нищо не ги питам.
Щом са ненужни нещата,то кой знае изобщо кога ще се сетят вашите за тях и кога ще усетят липсата.