PDA

View Full Version : Не ми дават...

boomboom
07-26-2009, 10:58
Къщата ни не е голяма, за сметка на това пък има всякакви глупости, стари ненужни неща. Станало е като кочина - мръсно, разхвърляно.. :@ Не мога да го понасям, не ми е приятно да е така, пълно с багаж. Срам ме е да поканя дори най-близките ми приятели.. Сега ще кажете няма проблем - изчисти. Да, ама има. Искам да подредя, да изхвърля ненужните неща и да изчистя, казвала съм го хиляди пъти на нашите, предлагала съм им различни вариянти, като накрая дори не исках помощ, само разрешение... Проблема е, че НЕ ПОЛУЧАВАМ ТАКОВА :@ Не ми дават да пипна нищо, не защото толкова ме ценят да не се преуморя, а защото ''това е невъзможно, не можеме нищо да изхвърлиме''. Като им кажа да не ги изхвърляме, да ги качим на тавана или в мазето ми се отговаря, че и там е препълнено, няма място, а нещата им трябват, прекалено са хубави, за да ги свалят в мазето. |-( А тука става въпрос примерно за гардероб пълен с дрехи, които НИКОЙ НЕ НОСИ, дори не го отварят. Пълно е с всякакви боклуци, по много от всичко. |-(
Не знам вече какво да правя, не искам да живея в кочина.. Някакви съвети какво да правя? :smt085

Forester
07-26-2009, 11:23
Например може да им кажеш да подарите дрехи и други вещи на бедни хора, които нямат - кажи им, че така ще помогнете на някой, който наистина има нужда от тези неща!
Може да подарите и някои неща на баби, дядовци, роднини...
Успех!

YakUZa777
07-26-2009, 11:35
Давай без да ги питаш 8-) Аз за почти нищо не ги питам.

MrUndaztood
07-26-2009, 11:44
Ивъх.Мене пък ме молят и крещят да ги изхвърля :lol:

northernice
07-26-2009, 20:46
Изчакай да излязат събери няколко приятели да разчистите боклуците и като се приберат им кажи "Тоя битов клошаризъм не се търпеше!" Може да ти викат но поне ще ти е по удобно :)

Loshotia
07-27-2009, 06:43
Ох, познато. С баба ми и дядо ми е същото. Хвърляй без да питаш.

AceXe
07-27-2009, 07:00
Познато... Всъщност имам личен опит с това ако трябва да съм честен. Няма оправяне. Родители, които са си свине по природа не можеш да ги промениш. Съжалявам, че ти го казвам, но това е голата истина. Баща ми е същия. Пази всякакви боклуци под претекст "може да потрябват" и така толкова години не са потрябвали...

BePoHuKa
07-27-2009, 07:05
Ъхх..при нас обратното !! Майка ми започва да хвърля без да пита и ме вбесява! Хвърля неща,които ми трябват и после като и се скарам - "Ми,да си ги беше прибрала!"Ъмм... БЯХА МИ В БЮРОТО!! :x Много ме дразни така.. Хвърляй без да питаш.. ще ти се накарат и ще им мине. При положение ,че не ги ползват може дори и да не разберат..

lovec
07-27-2009, 09:15
ми скарай им се малко

Ilikeliljon
07-27-2009, 09:50
Къщата ни не е голяма, за сметка на това пък има всякакви глупости, стари ненужни неща. Станало е като кочина - мръсно, разхвърляно.. :@ Не мога да го понасям, не ми е приятно да е така, пълно с багаж. Срам ме е да поканя дори най-близките ми приятели.. Сега ще кажете няма проблем - изчисти. Да, ама има. Искам да подредя, да изхвърля ненужните неща и да изчистя, казвала съм го хиляди пъти на нашите, предлагала съм им различни вариянти, като накрая дори не исках помощ, само разрешение... Проблема е, че НЕ ПОЛУЧАВАМ ТАКОВА :@ Не ми дават да пипна нищо, не защото толкова ме ценят да не се преуморя, а защото ''това е невъзможно, не можеме нищо да изхвърлиме''. Като им кажа да не ги изхвърляме, да ги качим на тавана или в мазето ми се отговаря, че и там е препълнено, няма място, а нещата им трябват, прекалено са хубави, за да ги свалят в мазето. |-( А тука става въпрос примерно за гардероб пълен с дрехи, които НИКОЙ НЕ НОСИ, дори не го отварят. Пълно е с всякакви боклуци, по много от всичко. |-(
Не знам вече какво да правя, не искам да живея в кочина.. Някакви съвети какво да правя? :smt085

ООО позната лична история. Това му се вика комплекса на бедняка, поне при моята баба е така. Дошла от село преди 50 години в града, била мизерствала известно време, но с течение на годините се оправили и стигнали до средното ниво. Ама тези ранни години на мизерия са и се набили до мозъка на костите и пази всичко. Можело да потрябва, ама къде ще се намери вече такова нещо и аз се опитвах много да направя, ама е трудно. Тя ще получи някой инфаркт, ако ме види да изхвърлям нещо и при това не се шегувам за инфаркта :shock: :shock: Варианта е да им вдигнеш един сериозен скандал, пък, ако не ти вярват, че да събираш всичко вкъщи е смешно и неправилно, препрати ги към нас. :D :D

aloveyou
07-28-2009, 11:28
Например може да им кажеш да подарите дрехи и други вещи на бедни хора, които нямат - кажи им, че така ще помогнете на някой, който наистина има нужда от тези неща!
Може да подарите и някои неща на баби, дядовци, роднини...
Успех!

+1..Много добра идея...

Или пък когато ги няма ги изхвърли без да попиташ..

adizitk1
07-28-2009, 12:27
Ми ако са си само в тяхната стая просто затваряш вратата и като ти идват приятелки казваш, че не ти дават там да каниш гости и толкоз. Обаче ако са извън тяхната си стая или ги караш да си ги прибират, или ги хвърляш без изобщо да ти пука!

teenems
07-28-2009, 14:03
хвърли без да разберат
примерно като са на работа
и
нали без тва не ги носят няма да разберат 8-)

sp33der
07-28-2009, 21:25
МИсля,че няма да успееш да ги убедиш.По-добре се примири.

RaZzer
07-28-2009, 22:18
А, тва е малко тъпо да го направиш без да знаят... Може да има няква причина извън очевидния ПЛЮШКИНИЗЪМ (примерно някои от нещата може да са спомен за нещо) и би било ужасно ако ги изхвърлиш... Единствено можеш да продължиш да опитваш да разговаряш с тях... и да стигнете до някакъв компромис - поне твоята стая да е чиста от боклуци...

Xitap
07-28-2009, 22:33
Направо мятай. Хич да не ти е. Това само е оправията. Другия вариант е постоянни "инциденти", свързани с въпросните боклуци!

Nakadah
07-29-2009, 03:10

смени си скапания аватар и подпис, и после искай хората да ти четат отекчителния романа...

zevzeck
07-29-2009, 08:06
Вашите са развили крайна форма на плюшкивизъм :D

boomboom
07-30-2009, 10:36
смени си скапания аватар и подпис, и после искай хората да ти четат отекчителния романа...
Подписа е за такива като тебе, а аватара като стане твой тогава ще казваш какъв да е.

На останалите благодаря за отговорите, ще продължа да опитвам. ;]

vampirekiss
07-30-2009, 11:05
Давай без да ги питаш 8-) Аз за почти нищо не ги питам.

Щом са ненужни нещата,то кой знае изобщо кога ще се сетят вашите за тях и кога ще усетят липсата.