View Full Version : Козметика за начинаещи
Здравейте, на 17 съм, завършвам догодина но имам малък проблем.
В семейство съм с 3 по-големи братя и никога никой не ми е обяснявал как да се гримирам и т.н.
По принцип съм си спортен тип и не ми е пукало особено много, но искам да оставя вече тоя tom boy стил и да съм малко по-дама.
Нямам проблеми с анке, но кожата ми не е перфектна, имам черни точки понякога.
Искам да започна отнякъде, но нямам идея откъде. Кое е задължителната козметика на всяко момиче? Ежедневни лосиони, кремове, фон дьо тен, пудра? Единственото, което съм ползвала изобщо е спирала и гланц за устни :(
Ти пък ...
Няма смисъл да се цапотиш с 1 тон фон дьо тени и гримове.
За лицето използвай,дълбоко почистващи препарати,например Гарниер,въпреки че 3 в 1 е доста по-добро.Поне на мен ми действа идеално,и лицето ми става много хубаво и чисто.
Иначе дрешките си зависят само от тебе :)
Но относно 'задължителната' козметика ... недей,просто,след като до сега не си използвала толкова гримове,защо пък сега да почваш да се мацаш? :)
Молива,спиралата и гланца :P Кво толкова като използваш само тях,то по-скоро дрехите те правят по-мъжкарана,а не количеството грим. Тва е моя съвет - не се хвърляй на гримове а на лосиони и кремчета ако имаш някъде проблемна кожа по тялото :-P
mArMaLaDkA
07-26-2009, 16:22
Задължителна козметика няма. Ползваш си, каквото искаш.
Хубаво е да имаш някакъв ексфолиант за лице, с който да си почистваш кожата всеки ден, за да се изчиства мазнината(ако имаш мазна кожа) и замърсяванията; лосион/олио за тяло за след баня, за да го хидратираш, но ако ти е нормална кожата, няма проблем(моята лично е суха и затова се мажа с лосион след душ); някой заздравител -
хем ще си поддържаш здрави ноктите, хем ще имат хубав, лек цвят, който да не е натрапващ се(не е важно дали са ти дълги или къси ноктите, важното е да са оформени); маска за коса - дали домашна или купешка, ти си избираш, важното е да си поддържаш косата мекичка и да я предпазиш от разни влияния на слънцето, боя, ако използваш и т.н.; крем за лице, ако имаш суха кожа, но най-вече за през зимата ще ти трябва, когато навън е студено, а кожата е изнежена; пудра и/или фдт - ти си избираш. С фдт можеш да поприкриеш това-онова, а пудрата просто придава по-приятен цвят на лицето. Не че пак не прикрива, но не чак толкова. Пудрата ми се струва по-добрия вариант. Хем ще си придаваш някакъв цвят на кожата, ако си много бяла(като мен), хем няма да я товариш толкова. И не прави грешката да си прикриваш пъпки с 5 пласта фон дьо тен - отвратително грозно е. Много малко момичета могат майсторски да прикрият разни огромни акнета и обриви. Това ти го казвам, за да знаеш занапред; спирала - ако имаш хубави и големи мигли, надали ще ти е нужна всъщност, но ако искаш да подчертаеш, си вземи; балсам за устни - предпазва от напукване, подхранва, повечето ухаят страхотно и придават приятен цвят на устните; червило/гланц - ти си преценяваш кое ще ти стои по-добре, само не си избирай прекалено сухо червило или пък прекалено воднист гланц; някакъв лосион за черни точки - ако попаднеш на точния, няма само да ти се избелват, а напълно ще изчезнат, при честа употреба, разбира се; дезодорант/стикче - няма нужда да коментирам; спрей за тяло и/или парфюм/тоалетна вода - това също не подлежи на коментар; молив - за да имаш разнообразие, когато се гримирваш, а и в някои случаи моливът в пъти по-добре подчертава, отколкото всичко друго; крем за ръце и ходила - мажеш периодично, за да имаш меки ръчички и ходилца;
Гардероба: трябва да имаш в гардероба си поне 1 рокля, поне 1 пола, поне една блуза/потник с деколте и поне 1 по-женствени обувки(поне с 2-3 см токче) - защото си млада, имаш какво да покажеш и най-важното - жена си и трябва да изглеждаш женствено. Ще видиш как след време ще ти носи удоволствие да си облечеш една рокля или една пола, обувчици на висок ток и т.н.
Мисля, че това е общо-взето.
Не е нужно да тръгваш по магазините и да си купуваш всичко наведнъж. Събираш парички, излизаш, купуваш си едно-две неща, после пак събираш парички, пак излизаш и така. С времето ще се натрупат нещата. Аз така съм си натрупала козметиката, колкото и всъщност, скромна да е тя. Повече се радвам на козметиката/дрехите, които съм си добавяла с времето, отколкото на тези, които съм ги купила на един дъх.
Ами първо основните неща- всекидневно почистване на лицето с гел пяна(сутрин и вечер), вече зависи каквъв тип кожа имаш. Предполагам, че щом имаш черни точки ще е мазна или смесена. Таа можеш да пробваш от продуктите на Гарниер или Нивея, ти избираш. Аз в момента съм с гела на Нивея и съм доволна. 8)
След почистване можеш да сложиш лосион или розова вода, което не е задължително де.
Сега е време да сложиш някои по хидратиращ крем, например нивея класическия.
Аз ти препоръчвам да си вземеш и крем Здраве, за някои по-дреби пъпки.
След крема можеш да сложиш фдт. Тук избора е голям, но сега за лятото препоръчвам Афинитон, които е нов и лек.
По избор след фдт се слага и пудра. Тук пак избора е голям и не мога да ти помогна мн, трябва ти да си избереш. За марки мога да препоръчам Лореал например.
Сега вече можеш да сложиш, спирала и молив, сенки каквото поискаш.
Тва е малкоо дълго се получи и се надявам да ти помогна поне малко, но те съветвам да внимаваш с количеството, то е мн коварно 8-) .Е успех и помни че естественото е най-добро :P
Задължителна козметика..нещо за почистване на лицето ;) Иначе не се цапоти много..спирала гланц и толкова :)
Мерси за подробните съвети, вече започнах да си правя списък с нужните неща. :) И аз нямам намерение да започвам отсега с много цапотене, защото ефектът най-вероятно ще е плачевен :lol:
Приемам още всякакви съвети! Колкото повече, толкова повече.
за почистване можеш да ползваш лосиона на Acne Out ще ти оправи и черните точки а за останалото както казаха другите по - добре не се цапоти :)
А лосионите за лице и т.н на Avon добри ли са или по-добре да пробвам Нивеа, Гарниер или друга по-известна марка?
А лосионите за лице и т.н на Avon добри ли са или по-добре да пробвам Нивеа, Гарниер или друга по-известна марка?на avon има една тиин серия тя е хубава поне на мен ми се отразява добре за черните точки си вземи новия скраб на гарниер пюр актив аз го ползвам от няколко дни и съм много доволна.
За гримирането ако имаш хубава кожа то няма какво да криеш можеш да слагаш малко молив за очи за да ги подчертаеш и възелинче или гланц за устни. За ноктите има комплекти френски маникюр правят се супер лесно и седят много сладко подходящ е за всякакто облекло . А също така че поддържа ноктите ти здрави . След като се лакираш и изсъхне лака можеш да слагаш кремче за ръце.За ноктите на краката важи същото там можеш да ползваш само един цвят какъвто си харесаш. За тялото един хубав душ гел и някакъв лосион или крем за тяло . Май е това трябва да полагаш грижа за кожата си да е чиста и мекичка и грим няма да ти се налага да ползваш никога!
Newsgirl
07-26-2009, 19:32
За почистване на лицето аз ползвам Clean and Clear и съм много доволна. А за крем не си купувай много мазен можеш да ползваш и по-лек лосион.
beautygirl
07-26-2009, 21:03
Зь чернете точси използвай GARNIER PURE ACTIVE BLACKHEADSUPROOTING SCRUB . Наистина дейсва .
UnaBletoLoVeU
07-26-2009, 21:16
"За тялото един хубав душ-гел.."
Заприлича ми сякаш са ти довели едно детенце от гората и ти му обясняваш какво да си купи, за да може да живее сред хора.
:D Просто отбелязвам, не че нещо
По темата: Не ми се пише много, пък и другите са ти дали доста съвети. От мен само да знаеш, че тоникът на Elea е много, много хубав.
"За тялото един хубав душ-гел.."
Заприлича ми сякаш са ти довели едно детенце от гората и ти му обясняваш какво да си купи, за да може да живее сред хора.
:D Просто отбелязвам, не че нещо
не съм се опитала да звучи така :(
за душ- гела имах предвид да го предпочете пред сапун защото има хора който това правят ... и мисля че може и сега спокойно да живее сред хора !
UnaBletoLoVeU
07-26-2009, 21:32
^Само отбелязвам, не че нещо :p