View Full Version : Чистене на сребърна "верижка"
Значи проблема се подразбира от заглавието .. Хм имам сребърна верижка (ланец) който не го бях носил поне 3-4 месеца и е поотъмнял с какво се почистваше това защото ме мързи да го нося на почистване ако някой знае дали има някакви препарати или по друг начин нека сподели :)
plushinka1
07-27-2009, 13:31
Със сода бикарбонат и оцет
са ше пробваме :D
SunFl0w3r
07-27-2009, 14:04
da i az probvah s tova i ima efekt
тея па кви сложни работи разпраат
нищо че аз носа само злато, виждал съм хора който носят сребро и как си го чистят, със паста за зъби става перфектно...
Може и с паста за зъби.. изпробвах го лично и действа :)
Може и с паста за зъби.. изпробвах го лично и действа :)
дам за 5 мин лъсна :grin:
sexfantasy
07-28-2009, 17:36
Може с оцет и сода, става и с паста за зъби, а има и слециални препарати за почистване на благородни метали. Аз по принцип нося САМО сребро и предпочитам с домашните методи. Иначе съм давала и на професионано почистване ама ефекта е същия, че и по-зле
-оцет и сода,но го чисти рядко с това,защото се прецаква покритието :?
-паста за зъби,но трябва доста търкане (за предпочитане с някоя малко по-груба гъба)
-вземаш един картоф,правиш дупка в него,колкото да се побере синжирчето,запушваш го и го оставяш 24 часа.Картофа има свойството да "изсмуква" мръсотията от среброто
И въпреки всичко ти препоръчвам да отидеш при бижутер да ти го изчисти и полира,защото ако по самата плетка има разни малки дупчици 100% няма да се почистят с тия начини,а и ако петната са от доста време също може да не се махнат ;)
Newsgirl
07-28-2009, 19:08
Паста за зъби
ILoweSea
07-28-2009, 19:18