Влез

View Full Version : 15-те най-елитни училища в София

impassive7
07-27-2009, 14:54
Класацията съм я взел от РИО-София град и показва минималния бал за влизане след второ класиране, данните са напълно верни и са на общо основание...

училище - минимален бал - максимален бал

1. 91 НЕГ 31.358 34.892
2. ПЪРВА АЕГ 30.644 34.500
3. 164 ГПИЕ 30.250 34.572
4. 73 СОУ 29.680 33.714
5. 9 ФЕГ 29.356 35.286
6. ІІ АЕГ "Томас Джеферсън" 28.930 32.428
7. 22 СОУ "Г. С. Раковски" 28.572 32.677
8. СМГ 28.537 35.732
9. НТБГ 26.393 34.231
10. НФСГ 26.070 33.786
11. СПГТ 25.750 30.643
12. СГСАГ "Христо Ботев" 25.144 32.144
13. 157 ГИЧЕ 25.142 31.928
14. 133 СОУ "А.С. Пушкин" 24.178 33.072
15. 54 СОУ "Иван Рилски" 23.358 31.608

Nakadah
07-27-2009, 15:10
баце то всички са пропаднали бе ....

Mastta
07-27-2009, 15:17
има ли статистика за цяла българия :-o :-o

Nakadah
07-27-2009, 15:31
да
в България няма 1 свестно училище!!!

SuNsEt
07-27-2009, 15:39
http://rio-sofia-grad.com/index_files/main.html Всичко за статистиката по училищата в София.

therichbitch
07-27-2009, 19:17
да
ахам, точно така е

LiRRRa
07-27-2009, 20:21
Всички училища вече пропаднаха... Според мен вече "елитно училище" не съществува тук...

dark_wings
07-28-2009, 08:50
А защо са подредени по минимален бал?

impassive7
07-28-2009, 09:04

Ами защото по принцип в гимназиите с по-висок минимален бал за влизане влизат ученици, които имат високи оценки на изпитите и са се трудили много, което означава, че ще донесат успехи на училището си и ще градят част от елита му.

Да не искаш да кажеш, че тия училища, които приемат с бал 21-22, са по-свестни?? В тях влизат някви едва вързали тройка, съответно и дисциплината, и качеството на обучение спада и накрая и цялото училища пропада. Това си е мойта логика и мисля, че е напълно вярна, сега какво си мислят другите си е техен проблем.... :)

elito6754
07-28-2009, 11:20
.

sp33der
07-28-2009, 13:27
Всички училища вече пропаднаха... Според мен вече "елитно училище" не съществува тук...
+1

dark_wings
07-28-2009, 13:45

Ами защото по принцип в гимназиите с по-висок минимален бал за влизане влизат ученици, които имат високи оценки на изпитите и са се трудили много, което означава, че ще донесат успехи на училището си и ще градят част от елита му.

Да не искаш да кажеш, че тия училища, които приемат с бал 21-22, са по-свестни?? В тях влизат някви едва вързали тройка, съответно и дисциплината, и качеството на обучение спада и накрая и цялото училища пропада. Това си е мойта логика и мисля, че е напълно вярна, сега какво си мислят другите си е техен проблем.... :)

Не,не искам да кажа това.Мисля,че е редно да се подредят по максимален бал за влизане.Така ше се види децата ,които са имали възможност за навсякъде,къде са избрали да влезнат.

LiRRRa
07-28-2009, 20:17

Не,не искам да кажа това.Мисля,че е редно да се подредят по максимален бал за влизане.Така ше се види децата ,които са имали възможност за навсякъде,къде са избрали да влезнат.

+1

m3talmania
07-28-2009, 21:07
Няма елитни училища, според мен. Ако разчитате на бала.. толкова много хора познавам, които са влизали и още влизат, чрез връзки, че чак свят ще ви се завърти!

А тези ученици, които имат малък бал може да идат и от някое "елитно" училище, знае ли човек... :-o

moon_flower
07-29-2009, 18:21
Всички повтаряте,че няма елитни училища в България.Обаче всички ли го мислите или просто го повтаряте наизуст?Има гимназии,в които се учи зверски и не ти остава време за почти нищо.Вие във всички училища ли сте били,за да кажете,че не са елитни?Не казвам,че всички гимназии са елитни,но определено има такива.

Mastta
07-29-2009, 18:26
щом няма добри училища защо седми клас се истрепахте да ходите на уроци, като всички училища са същи .. :-o

kalashnik
07-29-2009, 18:31
133-то е много надолу бе, според мен трябва да е по-нагоре.

Nakadah
07-29-2009, 19:24
кат чета мненията на тая moon_flower оставам с впечастлението че е яко проста...

GbSy
07-31-2009, 19:13
Хич не е проста, ами е много права, ако ме питате мен.
Да, знам, че не ме питате, това въобще не ме интересува.
Едно и също дрънкате и ставате банални, досадни, скучни.
Нямало елитни училища.
Какво разбирате под 'елитни'?
Ако на човек му се учи, има потенциал и е способен, ще си учи и в кварталното даскало и ще си знае много, въпросът е твърде индивидуален.
И да, вие наистина ли сте били във всяко едно училище, че да знаете точно каква е материалната база, преподавателите, извънкласните действия и т.н., че да давате толкова компетентни мнения?
Или просто имате някакви познати по всички гимназии и говорите според теяхните мнения?
Абе, какво ли си обяснявам, кого ще убедя...
Аз уча в Първа АЕГ и впечатления нямам, не очаквам нещо невиждано, но съм се настроила за една доста добра подготовка и добро образование. Има способни преподаватели и добра база, остава само да положа нужните усилия.
Който го иска, го постига, стига оправдания. ;)

executor313
07-31-2009, 19:23
моето е 3то :grin: :grin: :grin: според мен има елитни училища...разбира се във всички има наркомани и пропадняци...но всичко си зависи от ученика...ако имаш желание ще успееш...тва, че някои казват, че няма елитни гимназии явно нямат никва информация...всеки приятел който попитам, учещ в някое от тези 15 училища, ми казва че е супер и че се учи..сега съм заек и ще видя дали е така, но мисля че имам доста достоверни източници и неслучайно си скъсах задника да уча тази година :)

KeInEnAmE
08-10-2009, 08:02
Всички повтаряте,че няма елитни училища в България.Обаче всички ли го мислите или просто го повтаряте наизуст?Има гимназии,в които се учи зверски и не ти остава време за почти нищо.Вие във всички училища ли сте били,за да кажете,че не са елитни?Не казвам,че всички гимназии са елитни,но определено има такива.

emi moje i da ima ma ne sa mnogo az naprimer u4ih 7 godini v 73to i tam disciplinata v mn ot 4asovete e ujas a se vodi ot nai elitnite

parampy
08-10-2009, 08:11
Хич не е проста, ами е много права, ако ме питате мен.
Да, знам, че не ме питате, това въобще не ме интересува.
Едно и също дрънкате и ставате банални, досадни, скучни.
Нямало елитни училища.
Какво разбирате под 'елитни'?
Ако на човек му се учи, има потенциал и е способен, ще си учи и в кварталното даскало и ще си знае много, въпросът е твърде индивидуален.
И да, вие наистина ли сте били във всяко едно училище, че да знаете точно каква е материалната база, преподавателите, извънкласните действия и т.н., че да давате толкова компетентни мнения?
Или просто имате някакви познати по всички гимназии и говорите според теяхните мнения?
Абе, какво ли си обяснявам, кого ще убедя...
Аз уча в Първа АЕГ и впечатления нямам, не очаквам нещо невиждано, но съм се настроила за една доста добра подготовка и добро образование. Има способни преподаватели и добра база, остава само да положа нужните усилия.
Който го иска, го постига, стига оправдания. ;)
И според мен зависи от човека и определено има и елитни училища, в които, ако искаш можеш да учиш нормално. :)

AnIcHkAtA
08-10-2009, 12:31
Аз пък мисля, че ако успеха е 100%, 90% се дължат на училището и 10%-на ученика.
Ще полага усилия в кварталното, ама там ще го сравняват с кварталните му другарчета и ако те не знаят нищо, той ще изпъква дори с минимални знания.По тая логика учителите ще му пишат шестици и той ще си мисли, че знае.Човек знае и 2, и 200-ще учи ли повече от това, което му е достатъчно за 6?Аз не мисля..А в (не я харесвам тая дума) елитното училище ще го сравняват с най-добрите и за да има отлична оценка, трябва да е най-добър от най-добрите и наистина да знае всичко.
Най-прост пример-досега съм учила в квартално училище, имам приятелка, която учи от 5. клас в СМГ.И аз, и тя имаме отлични оценки за годината по математика, но тя има 5.5 на изпита по математика, а аз-4.3.Едва ли е случайно...

П.П.:15 елитни училища няма.Има най-много 5 и за тях се съди по резултатите от матурите, а не от тия изпити.Може да се влиза с бал 35, ама ако не се дава добра подготовка, какво значение има?Също така не виждам нито АК, нито НГДЕК, нима те не са елитни?Според мен са по-добри от всички 15, дадени в тая класация.
П.П.2:Балообразуването е различно т.е. училищата не се сравняват по еднакъв начин.
Тая класация е пълна простотия.

PurpleDream
08-10-2009, 13:01
дреме ми на оная работа за най-елитните ви училища...

Budika
05-07-2010, 11:29
Също така не виждам нито АК, нито НГДЕК, нима те не са елитни?

НГДЕК го няма,защото това там е списък на РИО по бала от държавните изпити,а в НГДЕК се влиза с отделен изпит,който не касае другите училища :)

whitediamond
05-07-2010, 11:54
Елитни училища-тъжна история. :lol: Моето не е елитно,но се води като добро училище и засега съм мн доволна.

slivaka
05-07-2010, 22:33
да
човека си го казва много точно !

slivaka
05-07-2010, 22:36
а и тва с кви балове са влизали хората въобще не е определящо дали училището е престижно или не .Бала за едни училище зависи от хората които искат да влезнат там ,а те си нямат на представа къде отиват и кво е там .Примерно преди 2 години като влезнах в мойто училище си мислех че ще уча ,но през тия 2 години ни веднъж не съм седнала се въртя около 4 - 5

slivaka
05-07-2010, 22:39
:razz: ми във всички училища не съм бил но имам приятели от почти всички училища ,така че положението на всякъде е едно и също - зле :booooomb:

uBuTo
05-08-2010, 10:29
аз пък съм се насочила към ПГЕС "Джон Атанасов" :P