PDA

View Full Version : Косата ми??!

YouCantStopMe
07-27-2009, 19:47
Абе от известно време забелязвам,че косата ми започне да капе повече.
Първоначално не ми направи много впечетление.След известно време,като видях,че не спира,смених шампоана(тогава беше на Нивеа).Пак нулев резултат.Използвала съм хининова вода и стимулант за коса на Икаров,но хининовата вода бързо я спрях,а от стимуланта ми се омазняваше много-и него спрях.Не мисля,че е от това.
Сега вече не знам какво да правя.
Някаква маска ли?Домашна?Или някакъв продукт?
Посъветвайте ме,моля ви.
Само да допълня,че от много време не съм ползвала преса(може би този месец само веднъж ),сешоар-също,не я третирам с никакви лакове и пяни.

lazzza
07-27-2009, 20:07
a нормално ли се храниш ?!

Nakadah
07-27-2009, 20:08
намери се кой да пита :razz:

Irenchety
07-27-2009, 20:13
може да имаш някакъв здравословен проблем

RaI4etO
07-27-2009, 20:15
намери се кой да пита :razz:
Ми да намерила е ,защото ако не се храни добре,косата страда....ама доколкото знам авторката добре си се храни,така че не вярвам да е от това.
Може да е от сезона ,или ....и аз не знам....
Ако искаш си вземи някакви витамини са коса,може да помогнат(но май действат в по-дългосрочен план).

YouCantStopMe
07-27-2009, 20:20
Храня се съвсем нормално.Е,понякога малко повечко 8-) ,но въпросът е,че не измъчвам организма си с НЕядене. :-o

lazzza
07-27-2009, 20:24
значи може би е от сезона .. купи си някаква подхранваща маска .. а иначе да се мажеш с яйца няма смисъл според мен :D 8-)

YouCantStopMe
07-27-2009, 20:25
Е,да..Ама каква маска?Дайте някой съвет,че да не си купя боклук.
+ това..Скоро време трябва да се постигвам,защото косата ми е леко нацъфтяла,ама това едва ли има някакво значение. :-o

lazzza
07-27-2009, 20:29
ay aз такива неща не ползвам тъй като моята коса пада и знам от какво и съм се отказала вече да я заздравявам .. ии даа и не мога да ти кажа марка .. пробвай тази новата на GARNIER една моя приятелка каза че е доволна но нейната коса е мазна ..

SuperBadSuperFresh
07-27-2009, 21:03
Има едни ампулки по максимум 2 лева са има ги във всички козметични магазини,ни вършат наистина добра работа.За марка в момента не мога да ти кажа,съжалявам.

Liar
07-27-2009, 22:11
Вземи си шампоан "Фитовал +" и лосионът от същата серия или Себорал Форте.За ампули-има едни urticomplex,но ако си вземеш лосион няма да са ти необходими.

UnaBletoLoVeU
07-27-2009, 22:48
И моята коса пада ааааадски много. Имам чувството, че по цели кичури. Радвам се много, че още си е гъста...ама то аз я третирах много. Лакове, преси, а последните няколко месеца започнах с ютия, защото е много лесно и става яко. (та сега косата ми си е почти права от редовното третиране, ама за сметка на това адски изтощена). И за да не правя нова тема, някой знае ли за подхранващи маски, ако ще и домашни, за да спре да пада. Спрях с изправянето и след баня едва ли не я мия повторно с хининова вода. Ама си пада и това е...

p3rf3c7
07-28-2009, 04:38
Медена маска за изтощени коси и косопад

Медът е много полезно средство срещу косопад. Той може да се смеси със суров сусам и пектин и да се яде по лъжичка преди всяко хранене. Подходящ е и за маски на изтощени коси. Лъжица мед можете да смесите с рициново масло, жълтък, лъжичка ром, комбиниран витамин А и Д, може да се прибави и газ, ако не се притеснявате от миризмата. Маската се нанася обилно в корените и по продължение на косъма. Поставя се найлон и топла кърпа. Стои се 2 часа, след което се измива обилно с вода. Отмиването е малко по-трудно, затова може да се наложи да насапунисате косата два пъти. Това обаче не е препоръчително в останалите случаи, тъй като обикновено шампоаните съдържат доста агресивни съставки, които могат допълнително да увредят косъма.

Не съм си правила маската,но мисля да я направя.

LittleFashionista
07-28-2009, 06:26
Ами първо да ти кажа, не разчитай на комерсиалните боклуци на Нивея, гарниер и т.н. най- ефектни са нещата за които не си чувала. Аз ти препоръчвам да си направиш някоя бабешка маска за коса :-D или да си купиш Възстановявашта маска "Миозотис" - много е добра! Аз и майка ми сме много доволни от нея.Помага при (почти) всичко, прави косата много мека и бляскава :) 500мл. е и струва около 8 и нещо :)

justt
07-28-2009, 06:43
http://i27.tinypic.com/5zh7ax.jpg

Интензивна възстановяваща маска DOVE HAIR FALL CONTROL* с възстановяващ серум. Подхранва в дълбочина и възстановява слабата и чуплива повърхност на косата. Косата ти е по-здрава и по-устойчива, с видимо по-малко косопад, причинен от накъсване на косъма.

..много добра маска, лично на мен ми помогна \:D/

YouCantStopMe
07-28-2009, 07:47
Благодаря за отговорите.Дано нещо да помогне.

keri123
07-28-2009, 08:40
Подстригвала ли си я скоро?

joannalof
07-28-2009, 13:30
Аз ползвам на Clear за косопад :D още е рано,за да кажа дали има ефект ... иначе на Пантен за накъсване също действа 8)

teenems
07-28-2009, 13:41
хапчета и шампоан ФИТОВАЛ !на мен ми капеше косата и на майка ми също !
зехме ФИТОВАЛ и се оправи.
ПРОБВАЙ !

ElinoOor
07-28-2009, 14:54
и моята беше така, а не ползвах кой знае какви химии
изключително рядко слагах пяна и сешоара .. когато бързах :-o

подстригах я и тя взе че се оправи :lol:
преди месец някъде ходих на плажа и от солената вода си съсипах косата стана много суха,накъса се и почна да пада /отново../ минах на вариант Б - бебешки шампоан 8-)

сега ползвам тва детското па-па и елсев с цимент..някакъв си..
и вчера забелязах че съм загладила косъма пак е мека и блестяща,не пада изобщо.. абее кеф :D
така че пробвай някой детски шампоан може пък да стане :-o ;)

ILoweSea
07-28-2009, 15:05
Посъветвай се с лекар или с фризьора си. :)

Loshotia
07-29-2009, 12:08
Най- вероятно става въпрос за дифузен косопад. В един друг форум даже са направили табличка с шампоаните, които са ползвали за косопад и са доволни
http://i220.photobucket.com/albums/dd244/krasim/view-1.jpg

dydolinkka93
07-29-2009, 12:50
вземи си Себорал Форте има го в аптеката и е макс 2 лв и наистина помага :)

lenito_sf
07-29-2009, 14:30
И аз имам подобен проблем ,но при мен е заради пресата.. Като пристрастена съм .. :D :shock: . Та баба ми беше казала да се мажа с жълтък от яйце ..пробвай и ти ,а мисля да си купа има един шампоан на Клиър ,един е против косопад мисля ,че беше с златно топче върху шишето .. пробвай и него :)

Pollinne
07-29-2009, 15:50
Аз мисля, че е от сезона и моята коса много почна да пада от близо месец, обаче като се загледах внимателно видях, че са почнали да ми растат много мънички нови...

fee
07-30-2009, 11:45
И аз съм чувала от баба ми, че при косопад помага мазането с жълтък. Намазваш си корените с жълтък, стоиш така 1-2 часа и после си измиваш косата с шампоан.
Успех:)

MissInd3p3nd3nt
07-30-2009, 20:14
Ох и мойта коса е така и се чудя кво да я правя.Онзи ден си купих ампула за косопад и неска я ползвах ,сега ще чакам резултата
Pollinne и при мен забелязах мънички нови посредата на главата и сега правят опити да стърчат :shock: :x