View Full Version : Коте,разходки.
Здравейтее :oops:
Отдавна мисля да изкарам котето си навън,но ме е страх,че ще избяха (1път го направи) :? Та въпроса ми е ако имате КОТЕ
изкарвате ли го на разходка?
Днес търсех или по-точно разглеждах котешки легла и попаднах на някакъв сайт,стори ми се интересен и разгледах всичко.Вижте какво намерих- http://bg-pet.com/Cats/CatCollar/jogging.htm
нагръдник и повод . . . .. и то за коте :shock: много съм искала да имам такова нещо и да си разкарвам котето..но според вас смешно ли е това?!
защото по този начин разхождат само кучетата,а ако някой види коте,вместо куче,ще е адско смешно,нали? :(
Ilikeliljon
07-28-2009, 19:55
Има каишки за котки. И нещо от личен опит. Бях си изкарал котката и я пуснах навън, тя се разхождаше и накрая се върна при мен, но не знам дали твоята ще направи така :) :)
Ти нормален ли си...........?
Котката ти ще се насере от страх на улицата, особено ако е домашна и не е излизала от вас. Освен че ще я стресираш, друго не може да стане. А, и най-много да я изгубиш.
Ми и аз веднъж я изкарах пред блока седнах на пейката,а тя също стоеше на пейката до мен..... и др....отивахме у баба 8-) толкова се уплаши ,че скочи на земята,но за Бога не избяга :grin: скри се под една тераса и я взех :oops:
да,не излиза навън,домашна е+тва женскаа :lol: :lol: нали се сещаш
:wink:
а това за каишката.....аз имам противопаразителна и не иска да я слагамм ..просто не ми дава :( :(
Ти нормалНА* ли си...........?
Има каишки за котки. И нещо от личен опит. Бях си изкарал котката и я пуснах навън, тя се разхождаше и накрая се върна при мен, но не знам дали твоята ще направи така :) :)
а ти ей така свободно ли я остави да се разхожда,без да я държиш с нещо? :shock:
ей,,намерих снимка
нагръдникаа върху коте .Вижте как седи?!?!?
http://shop.zoomania.org/components/com_virtuemart/shop_image/product/_________________4a2e92c57cd94.jpg
ооф,много е якооо :-# :-#
FiRe_LaDy
07-28-2009, 20:23
Аз имам каишка за моята котка,но ми е подарък и не искам да си тормозя животното с тем подобни неща.Извеждала съм я на разходка няколко пъти,но си я носех на ръце и от време на време я пусках да се разхожда около мен.
Кажете нещо и за нагръдника :(
Един наш съсед си разхожда котето отпред пред блока, поради причината, че то много иска да излиза на вън. А ако реша да изведа моето коте няма да успея,защото още като излезем от вратата просто ще бъда адски надрана. :-D
Ти нормален ли си...........?
LambOfGod
07-29-2009, 04:29
Абе, то като цяло да отглеждаш домашен любимец в апартамент е лоша идея. Още по-лоша идея е да изведеш котка навън.
Ако успееш да сложиш такова на котката, което ще е голяма борба (тя ще мяука, ще се бори, ще те драска и т.н.) тя няма да е спокойна и ще почне да се бори, за да се 'освободи'. Дори и да приемем, че след време свикне с 'нагръдника', още в момента в който я изведеш на улицата тя ще изплаши и ще подивее. И като цяло това би било много стресиращо за котката и в крайна сметка може да умре или да избяга от теб.
За чий 'уй ти е да я извеждаш навън? Това си е чист садизъм.
Ако е защото 'цапа' у вас има един номер, който ми разказа една позната преди време.
Взимаш един стар леген, слагаш 'парченаца' вестник/хартия вътре, слагаш го в тоалетната, слагаш и вода и храна за котката в тоалетната и я държиш ден-два там. Така научих първата си котка (мир на прахта и) да не 'цапа' из вкъщи. Освен това си има специални легенчета, пясък и т.н. за котешка тоалетна, но ако не ти се занимава с това остава варианта, който ти казах... :-|
И за нищо на света не извеждай навън котката, ясно!?
ЕДИТ: Под 'тоалетна' имам предвид банята, а не тоалетната чиния... 8-)
PiruBloodz
07-29-2009, 05:56
Има нагръдници за зайци, ти за котки се учудваш
ваксинирай я и си я изкарвай..
mimichiмоята е същата,мяука 1час пред вратата и незнам какво да правя вече,затова ви питам
LambOfGod щом казваш,ме ще свикне с нагръдника,ще свикне и с разходките навън :wink:
За чий 'уй ти е да я извеждаш навън?ми ела да видиш как мяука пред вратата,за да излезе навън :wink: простно й е скучно
и не,проблема не е цапането.Научила съм я :)
може да умре или да избяга от теб. няма да умре,а и ако е с нагъдника няма да успее да избяга :wink:
Купи си каишка за котки.
имам противопаразитна :P но не ми позволява да й я слагам
може би защото мирише ужасно :(
1.Не е смешно!Имам 2 комшийки,които заедно си разхождат котараците.
2.В началото ще й е доста неудобно и некомфортно.
3.Ти ЛУДА ли си?!Котката ти до сега почти не е излизала навън!!!Знаеш ли,какъв стрес може да получи?!А знаеш ли,че ако някоя котка от квартала я засече и ти няма да можеш да я оттървеш?!А знаеш ли,к'во ще стане ако котката ти види куче (и най-вече ако е някое голямо)?!Като искаш да я разхождаш я носи на село на двора да се разхожда,но НЕ и в града :?
4.От както се помня винаги съм имала някой котарак вкъщи и винаги сме го пускали да се разхожда.Последния си излизаше редовно на прозореца,от там на общата тераса,от там по терасите се качваше до 4-я етаж при котката на една съседка и пак се прибираше.После почна да си скача от терасата,прави една обиколка около колите и айде пак през терасата :-D А ако затворим прозореца на терасата,отива на вратата и мяука и скача на бравата. :-)
5.И за още малко инфо:Има каишки и за зайци,порчета,морски свинчета,плъхчета ... и определено няма нищо странно :?
Купи си каишка за котки.
имам противопаразитна :P но не ми позволява да й я слагам
може би защото мирише ужасно :(
Има ароматизирани с мириз на ванилия,лимон и още нещо ... Струват между 6 и 8 лв.
5.И за още малко инфо:Има каишки и за зайци,порчета,морски свинчета,плъхчета ... и определено няма нищо странно :?
Да, аз си се разкарвам с 1 плъхче и 1 порче по улицата, и се чувствам некво яко.
myHeartIsOnlyForYou
07-29-2009, 08:34
Ти се побърка с тая котка :D .Познавам едно момиче,което има нагръдник и там другото да си разхожда котките(има 2).Тя си ги разхожда.Да смешно е,но на мен ми се струва забавно и весело :) .Какво ти пука,че някой може да му е смешно.Ако котката ти е хубава защо да не се изфукаш с нея :P .Моята котка живее на двора и не я разхождам никъде,защото тя го прави сама :D
Защо пък да е смешно?! Какво толкова има да си разхождаш котето и то все пак има нужда от разходка. Според мен няма да се стресира, аз имам заек и съм го изкарвала пред нас с една котка и дори заека не се стресира,пък кво остава за котка...
Да, аз си се разкарвам с 1 плъхче и 1 порче по улицата, и се чувствам некво яко.
Ти телевизия гледаш ли?!Наскоро показваха кадри от една изложба в София и точно там имаше момиче с плъхче на каишка,а порчетата са едни от предпочитаните домашни любимци за последните 2 години,но се купуват само от хора,които обичат да са различни и доста често (най-вече във Варна (по мои наблюдения)) се срещат хора,които разхождат порчетата си пред блока!!!
myHeartIsOnlyForYou
07-29-2009, 10:11
^Ама порчетата не миришат ли :D ?
3oPuTy дори не съм си помисляла,че ще я разходя из града,а ще я изкарам пред блока или зад блока по-добре,защото там има храсти и почти няма никакви шумове и разни животни.
а това за ароматизираните за пръв път чувам :shock: ще ги пробвам
а противопаразителни ли са? :lol:
Абе.. :) аз отдавна съм си мечтала да си купя на котката накакъв нагръдник и да я изкарам навън..но последно като ходих до вет.аптека питах за каишки,нагръдници,но нямаше :? ся ще ходя пак и дано да има :grin:
^Ама порчетата не миришат ли :D ?
Това не са обикновени порове,а декоративни порчета!!!
3oPuTy дори не съм си помисляла,че ще я разходя из града,а ще я изкарам пред блока или зад блока по-добре,защото там има храсти и почти няма никакви шумове и разни животни.
а това за ароматизираните за пръв път чувам :shock: ще ги пробвам
а противопаразителни ли са? :lol:
Абе.. :) аз отдавна съм си мечтала да си купя на котката накакъв нагръдник и да я изкарам навън..но последно като ходих до вет.аптека питах за каишки,нагръдници,но нямаше :? ся ще ходя пак и дано да има :grin:
Да противопаразитни са :) Приличат на ей тази първата ---> http://bg-pet.com/Cats/CatCollar/bioBand.htm .Има ги в различни цветове (електриково жълто,електриково розово ... за другите не се сещам) и са страхотни :grin: :grin: :grin:
аха ок.Моя е като втората - по-точно има същата сиамска котка
и с бг надписи
хора моля ви дайте някакви съвети как да навия майка ми даа купим котешко легло! :( :-# :-#
Тя защо не иска? Кажи й, че ще му е много гот на котето, ако пак не дава събери пари и му купи :)
хора моля ви дайте някакви съвети как да навия майка ми даа купим котешко легло! :( :-# :-#
За какво му е легло?!То вече трябва да си е харесало някое местенце за спане и едва ли ще обърне внимание на леглото.
А иначе ако искаш може да вземеш някой по-голям кашон,да сложиш вътре една възглавница или някакво одеало,да го запечаташ отгоре,да направиш една дупка за влизане и няколко квадратчета за да влиза светлина и да го оставиш да спи там.Адски уютно ще се чувства - казвам ти го от личен опит ;) А и ако не изрежеш напълно вратичката,а я оставиш да може да се затваря ще е още по-добре,защото котето ще може да се затваря вътре и да не бъде безпокоено ;) Моя котарак има 4 такива кашона вкъщи и му е направо супер :) Със сигурност и твоето писе много ще хареса новата "къщичка" :)