View Full Version : Професия и родители
juliana_joli
07-29-2009, 13:26
Здравейте, искам да ви попитам дали вече знаете каква професия искате да имате "като порастнете" :D Ако не-дали у вас ви натякват да си избирате по-бързо; ако да-дали са съгласни с вашия избор и ако не прекалявам вече с въпросите защо се спряхте на този избор :)
YouCantStopMe
07-29-2009, 13:43
Ами и аз не знам още.Все си мисля,че е прекалено рано,но като се замисля колко бързо ще мине времетоо..
Баща ми мрънка нещо за право,защото тука имаме няколко човека,които работят вече това и са много доволни,но знам,че за правото се учи здраво и не е сигурно,че ще успееш.За едно място се борят няколко човека,а някои са с връзки-така че може ей така да ти отиде мястото,колкото и по-компетентен да си от човека,с когото се бориш.
Всъщност.. Да.Рано ми е.
Все пак (ще) съм 8ми клас.
Има дооооста време.
Не знам и аз.
Но определено няма да е нещо с биология,химия и физика.Бляяяяях!
Ама кой знае..може пък да ми потръгнат и да се занимавам с нещо,свързано с тях. :D
Biskfitka
07-29-2009, 16:34
Ще уча право.И родителите ми са съгласни с решението ми.
само на мене ли не ми се чете?
Jumbie483
07-29-2009, 17:01
Знам какво искам и съм твърдо решена да го постигна.
Нашите са напълно съгласни с решението ми и никога не са ми натяквали за нищо. Винаги са ме оставяли сама да взимам решениято, които се отнасят до мен самата :)
А как стигнах то това.. Просто това, което съм си избрала ми е интересно и с удоволствие бих се занимавала с него професионално.
fifinkathefreak
07-29-2009, 17:34
Аз реших каква искам да бъда още на 9.
Разбира се,факта,че езиците ми идват отръки ме разколеба за момент,но в крайна сметка - окончателно - дентална медицина.
Нашите?Безумно несъгласни с избора ми.Но това е моят живот ;)
Не съм решила още каква професия искам да имам ;)
адвокат, но все повече и повече се разубеждавам :-o
DeviL_AsS
07-29-2009, 20:57
Архитект.Твърдо съм го решила,пък и ся в даскало тва уча и ще ми помогне.Наще са съгласни с мен и гледат винаги да ме подкрепят ^^
От малка съм решила,че ще уча право.Нашите на 100 % ме подкрепят,но дори и да не бяха съгласни,нищо нямаше да ме спре,защото каквото си го наумя го получавам!
ElinoOor
07-30-2009, 07:04
обмислям варианта за редактор.. :-o
нз нещо свързано с литература,само това е важно.. 8-)
Имам големи симпатии към журналистиката, но свързана с радио или вестници и подобни, защото мога да пиша хубави неща! В момента уча в икономическа гимназия и това води до идеята да продължа да се занимавам с икономика, която не ми харесва особено :? Онзи ден татко ми подхвърля някакви идеи за медицина и подобни, но аз категорично казах НЕ :D Харесвам и археологията, но това е прекалено мечтателско! Засега е това, но не се знае какво ще ми хрумне в близките 3 години! А иначе от нашите имам пълна подкрепа, каквото и да реша :)
Не знам какъв искам да стана. Просто искам работата ми да е спокойна, да си знам почивните дни, и да взимам много пари. май няма такова животно :lol:
NeZaPoznat
07-30-2009, 08:21
Не знам какъв искам да стана. Просто искам работата ми да е спокойна, да си знам почивните дни, и да взимам много пари. май няма такова животно :lol:
Има - министър трябва да станеш ... ама много дупета се целували докато станеш чувам :D
п.п.. Това е кръчмарска мъдрост - не се връзвай :-P
hamacs563
07-30-2009, 08:35
Аз искам да стана психолог (макар,че в България не е много популярно и модерно). Нашите са съгласни и ме подкрепят на макс. Баба ми също е съгласна макар,че тя иска или адвокат да стана или лекар (защото съм била произхождала от лекарска фамилия бляблябля). Иначе стигнах до този извод,защото ме влече психологията,а и обичам да помагам на околните.....Просто интересна професия си е ;)
В момента уча Екология.След държавните изпити ще съм с 2 професии - лаборант и еколог (освен ако министъра не промени нещо в учебния план :? :o ) и доста се замислям дали да не продължа с някоя от тези две специалности :-o В момента точно не се изкарват много добри пари,но в бъдеще се очаква доста голямо развитие в тези области (все пак сме в ЕС 8-) ),нооо ще видим :) Има доста време докато завърша с образованието си и започна да мисля за работа :)
BlackWings
07-30-2009, 09:56
Определено искам да се занимавам с нещо , което няма нищо общо с това , което се занимават родителите ми , защото ми е писнало до сега да ми дават акъл , няма да понеса и цял живот да ми дават за работата ми. С оглед не само на това , но и на личните ми предпочитания и преценка , в момента уча архитектура и евентуално да стана архитект :-P Дано да имам късмет :)
Аз искам да стана психолог (макар,че в България не е много популярно и модерно). Нашите са съгласни и ме подкрепят на макс. Баба ми също е съгласна макар,че тя иска или адвокат да стана или лекар (защото съм била произхождала от лекарска фамилия бляблябля). Иначе стигнах до този извод,защото ме влече психологията,а и обичам да помагам на околните.....Просто интересна професия си е ;)
И аз мислил за това, но не виждам каква реализация има после...
Да работя като психолог в някое даскало? Или в полицията? Не, мерси....
someone_else_
07-30-2009, 12:42
И аз мислил за това, но не виждам каква реализация има после...
Да работя като психолог в някое даскало? Или в полицията? Не, мерси....
Аз също съм си мислила за това, но наистина в момента няма голям шанс за реализация тук. Но ако специализираш извън България има повече вероятност за успех. Изключително много се интерсувам от психология, но наистина започвам да се отказвам, въпреки че ме влече.
Ако не е това, ще е нещо свързано с хуманитарни науки, като връзки с обществеността, което също е много интересно. :-D
всеки втори иска да стане адвокат или лекар :-s :-s
всеки втори иска да стане адвокат или лекар :-s :-s
Ази искам народен представител да стана :D
Converse333
07-30-2009, 21:12
Аз също съм мислила да бъда психолог.Хубавото при мен е,че 100 % ще уча във Франция след като завърша.А там има шанс за по-голяма реализация,все пак е по-развита държава.Мисля си и за някоя професия-примерно преводач,плащат добре.А и знам перфектно френски и много добър устен и писмен английски.
Така,че се надявам на добро бъдеще. 8) 8-)
Аз ще стана хирург.Моите им е се там все пак нито те ме питат дали аз им харесвам професията, нито аз питам тях.
Пък и аз обичам биологията, болниците ^^
Аз също съм мислила да бъда психолог.Хубавото при мен е,че 100 % ще уча във Франция след като завърша.А там има шанс за по-голяма реализация,все пак е по-развита държава.Мисля си и за някоя професия-примерно преводач,плащат добре.А и знам перфектно френски и много добър устен и писмен английски.
Така,че се надявам на добро бъдеще. 8) 8-)
имам далечен роднина, който завърши в Франция международно право и сега е евро депутат 8) 8)
kalpazanka
07-31-2009, 17:18
Родителите ми не са се бъркали при избора ми на професия. Даже напротив, помагаха с каквото могат. Свиваше ми се сърцето само когато познати питат майка ми "Ами къде смята да учи?", при което ми се изправяше косата "Добре де, ами какво толкова им обяснява? Какво ги интересува? Като ме приемат, ще се похваля! Ами ако не ме приемат...срам и подигравки!"
Дядо ми само мина в опозиция, подхвърляйки ми настойчиво да се ориентирам да кандидатствам в СА. Отрязах го, че ако ще отбивам номер с висшето, то по-добре да не се харчат пари за една диплома.
[B]a[N]D[i]T[k]a
08-01-2009, 13:17
адвокат, но все повече и повече се разубеждавам :-o
и с мен стана така... аз ги смятах годините накрая които трябва да уча и се докарват до към 10, което значи че ще свърша обучението като съм на 29... ддз някак искам да си имам семейство м/у временно а с университет надали е възможно .... :shock: :(
Аз искам хирург или съдебен лекар. Адски ме влече биологията и химията, също бих предпочел и за фризьор. Но да завърша и ще си изкарам аз медицина та после ще мисля дале да продължа да работа за избраната професия. :) :) :) :)
danibebi
07-23-2010, 09:00
Все още не съм решила,наистина има много време.Ще уча висше,това е сигурно,но оттам натаам ще му мисля. 8-)
SmilezZz
07-23-2010, 11:45
Медицина :smt007
Искам да следвам медицина още от 6 годишна някъде..Сега (ще) съм 8 клас в Биологична паралелка..
Родителите ме подкрепят и винаги са ме подкрепяли...
sasheto0o
07-23-2010, 22:16
Ще уча право.И родителите ми са съгласни с решението ми.
+ 1 .. И аз съм се насочила натам. :) А до професия - най-вероятно адвокат..
iiordanova
07-24-2010, 08:48
Все още не съм решила,наистина има много време.Ще уча висше,това е сигурно,но оттам натаам ще му мисля. 8-)
И аз така .. има време.
Насочила съм се към няколко неща , но за сега няма да споделя. : )
Родителите ми са съгласни с всяко мое решение , все пак аз ще го уча , а не те. (: Затова нямат притенции.
Международно право, Адвокат/Прокурор/Съдя
Родителите ми са напълно съгласни, подкрепят ме във всяко едно отношение. Твърдо искат да стане нещо от мен. :)
Smrazqvashta
07-25-2010, 13:35
Аз уча архитектура и на там съм се насочила.
Hiph0pgirl
07-25-2010, 16:14
Твърдо съм решила с каво искам да се занимавам.... Ще се занимавам професионално с изкуство, по-скоро в средите на татуировките.... Родителите ми не добряват много-много, но все пак това си е моят живот :)
mlakniwe
07-25-2010, 16:16
Техник на електронна техника :) Ако уча вече висше няма да е техник а друго
anitapz93
07-25-2010, 16:42
Наште не ми налагат каква професия да избера, но ми дават съвет да уча, за да мога да си намеря по - хубава работа. Аз лично не съм се насочила още каква професия да избера.
баща ми е ел-техник иначе по професия е математик :D майка ми се занмава с почистване на офиси и къщи.
не са в бг :D
wheeliemaster
07-29-2010, 22:56
От около година вече имам желание да следвам фотография след като завърша гимназията, в която уча в момента. Желая след време да работя като фотограф. :)
SunShinePearl
07-29-2010, 23:40
Нашите никога не са ми натяквали нещо аз още от 7 годишна че и по рано съм решила че ще стана певица и актриса но и да не стана актриса ще стана певица.Занимавам се с това от вече 10 години и продължавам да се развивам така че ако не стане (в което се съмнявам) каквото го искаш силно то става,незнам какво щя правя и идея си нямам.
wheeliemaster
07-29-2010, 23:44
Нашите никога не са ми натяквали нещо аз още от 7 годишна че и по рано съм решила че ще стана певица и актриса но и да не стана актриса ще стана певица.Занимавам се с това от вече 10 години и продължавам да се развивам така че ако не стане (в което се съмнявам) каквото го искаш силно то става,незнам какво щя правя и идея си нямам.
Да, права си - ако вярваш силно, ще успееш. ;)