View Full Version : Гадната ми права коса....
всъщност косата ми е хубава,обаче като искам да я накъдря не става ...след 15 минути е паднала нвм,лак,пяна,маша или др съм ползвала или сичките ;д ....таа бихте ли ми казали пяна подходяща за моита коса :) :-D
половината се убиват да я изправят, другата половина не могат да я накъдрят :lol:
ElinoOor
07-29-2009, 18:52
и моята е такава, просто не се поддава на каквото и да било третиране с маши,дифузери там ала-бала :-o
така и не намерих продукт който да е достатъчно добър за моята коса..
просто свикнах с правата коса и накрая се убедих че ми отива 8-)
едит : ^ :lol: :lol: :lol:
Irenchety
07-29-2009, 18:53
който има къдрава коса иска да я изправи, който права се убива да я къдри :lol: :lol: :lol:
YouCantStopMe
07-29-2009, 18:55
И моята е таква.Понякога мнооооого се ядосвам,амаа.. няма какво да направя.
Хъх, и мойта е супер права, ама се поддава на манипулации.. :D
DarkKisss
07-29-2009, 19:13
половината се убиват да я изправят, другата половина не могат да я накъдрят :lol:
тру .. мойта кат е ни курр ни крак .. нит права нит къдрава, кво да я правя? :D
MimmZzZchYyY
07-29-2009, 19:24
и моята коса е нещо ужасно... :!: само че не е нито къдрава нито права... когато си поиска щтръква на някъде и няма оправия с нея :lol: преди не можех нито да я накъдря с каквото и да е било нито да я изправя, но една моя приятелка ми препоръча пяна на Malizia и съм много доволна от нея :wink:
епа напраи си дредове, да си секси :D
DarkKisss
07-29-2009, 19:31
епа напраи си дредове, да си секси :D
е да ти кажа съм го обмисляла този вариант 8-)
още 1 стъпка напред към възмажаването :D
DarkKisss
07-29-2009, 19:43
Гледай си работата, бебзи 8-)
Признай, че съм по-секс от тези гейтаци с внимателно изскубаните вежди))) :lol:
LittleFashionista
07-29-2009, 19:47
който има къдрава коса иска да я изправи, който права се убива да я къдри :lol: :lol: :lol: ъхъм :lol: Аз съм със права коса, а братовчедка ми с чуплива. Аз искам чуплива, тя иска права 8-) гледаме се и ахкаме "пфф искам като твойта коса" "моля, моята е ужасна, аз пък искам като твоята"
Е добре, че на нас ни действат тея козметични продукти 8-)
И мойта е същата..и я изправям 8-)
UnaBletoLoVeU
07-29-2009, 20:00
И мойта е така, обаче след толкова изправяне започна сама да си става по-права :D Вече за 2 мин и съм с перфектно права коса и много по-малко горене.
joannalof
07-29-2009, 20:01
Не знам какво може да я задържи,но знам какво не може :D Лаковете на Taft ...
това в моя случай,който е подобен :)
your_secret
07-30-2009, 10:26
точно, аз съм от първите 8-)
Ааааа по-добре отиди на фризьор и там все пак са професионалисти, ще успеят
Пробвай да се накъдриш с ролки. Слагаш ги на влажна коса. Аз съм се отказала от машата - излишно горене и ефект 1 час. С ролки ефект 1 ден :)
vampirekiss
07-30-2009, 10:35
Моята беше много дълга (до кръста буквално) и когато я поскъсих започна по-лесно да се къдри(разбира се не самичка).просто когато косата е много дълга + доста гъста,тя е тежка и къдриците падат един вид от тежестта.
Моята беше много дълга (до кръста буквално) и когато я поскъсих започна по-лесно да се къдри(разбира се не самичка).просто когато косата е много дълга + доста гъста,тя е тежка и къдриците падат един вид от тежестта.
ми мойта не е много тежка или дълга ;д
иначе така и никой не сподели с ква пяна мога да се начупя или ддз ;д
:lol: :lol: всеки иска каквото нямА 8-) 8-)
rality55
07-30-2009, 11:13
който има къдрава коса иска да я изправи, който права се убива да я къдри :lol: :lol: :lol: права си =;
Моята също е права, ама не искам да я къдря, харесвам си я... А за твоя проблем и аз мисля, че с ролки ще стане добре :)
your_secret
07-30-2009, 11:28
Различни начини за къдрене на коса
Продуктите,които трябва да използвате когато се къдрите са: пяна,лак,спрей за обем,гел за оформяне,вакса (по рядко)
1-С ролки
Ролките са различни големини и разликата е,че с по-големите ролки стават по големи къдрици,а с по-малките стават по мънички и оформени.Плюса на по-големите ролки е,че правят обем.Дори понякога се използват само за обем.Ролките могат да се използват и на мокра и на суха коса,а за по-траен ефект използвайте пяна преди да се навиете.След това задължително фиксирайте с лак за коса.
2-С плитки
С пяна или без пяна,на мокра или суха коса-няма значение.Сплетете косата си на плитки,колкото по-малки са къдричките стават по-ситни дори понякога се получава ефекта с пресата.
3-Един от най-ефективните
Вържете косата си на кок.В/у кока нацикайте обилно с пяна за коса и изчакайте докато изсъхне.Този начин е лесен,бърз и ефективен.
4-С маша
Всички знаем как се използва машата,а за да станат по хубаво къдриците използвайте пяна. Когато се къдрите,внимавайте и оформяйте,защото понякога къдриците са много хубави,но няма ли оформяне стават ,така както не искаме
5-Със сешуар
Използвайте пяна,наведете си косата надолу и сушете.Най-често получавания ефект тук е начупване ,а не къдрици.
6-С хартийки
Начин:
Сгъвате правоъгълно парче хартия и навивате на хармоника. След това получената лента-хармоника се прегъва надве - така от единия и край се получава нещо като ушенце. Хващате кичур коса и започвате да го увивате около лентата, като гледате да е в средата, за да останат свободни краищата. Накрая пъхате в ушенцето другия край и дърпате, за да стегнете примката добре. И така, докато не хванете всички кичури
Трайното къдрене бива топло и студено и се придружава от водна ондулация. При топлото трайно къдрене структурата на косъма се променя с помощта на химични вещества и топлина. Това къдрене се извършва само във фризьорските салони. За да не бъде съвсем обезмазнена при къдренето, косата трябва да бъде измита няколко дни преди това. Поради редица неудобства топлото къдрене е вече изоставено.
Студено трайно къдрене се извършва също с помощта на химикали, които изменят структурата на косъма. Къдриците, получени по този метод, се запазват за около 3-4 месеца. В деня на къдренето косата предварително се измива. Трайното къдрете на естествено правите коси трябва да се извършва на всеки 4-5 месеца, защото в това време косата израства с 4-5 см. След трайното къдрене се прави водна ондулация, чрез която се получава желаната прическа.
Водна ондулация се прави с помощта на ролки след всяко хигиенно измиване на главата. Косите се разделят на снопчета ( с дебелина 1-1.5 см и ширина 5-6 см ) и докато са още мокри, се навиват на ролки. Ролките ( 20-30 на брой ) се нареждат в редици по вариант, различен за всеки вид прическа. При навиването на ролки върховете на снопчетата не трябва да се прегъват. След изсушаването на косата ролките се свалят и косата се разресва според желаната прическа. За да се запази фризурата по-дълго време, преди навиването на ролките косата се намокря със специален течен препарат за водна ондулация ( по изключение - с бира или захарна вода ). Ако косата се навие на ролките недостатъчно мокро или суха, след развиването й тя изглежда сива. След оформяне на прическата, за да й се придаде известен блясък, се напръсква с лак за коса.
ИЛИ
Влез ето тук и избери ЗАПАЗИ КЪДРИЦИТЕ (или нещо от сорта, не помня)
http://www2.nivea.bg/preview/preview_popup.php?mid=0&target=/advice/haircare/styling_module/styling_module_index.php
joannalof
07-30-2009, 11:37
С ролки повече задържа :-o :shock: Аз седя 2ч. с ролки и като ги пусна ми седи 10-20 мин :?
emin3mchet0
07-30-2009, 14:07
Пробвай с пяна и дифузер. Като си готова ги напръскай с лак - мисля, че ще се получи :P
с пяна Велафлекс Shiny hold се къдри моята и има страхотен блясък, сякаш косата е боядисана, освен това е издръжлива и запазва блясъка през целия ден
Sladurchoo
07-30-2009, 15:43
:lol: :lol:
а по темата пробвай с някоя пяна на Taft и после обилно напръскай с лак за коса .. мисля, че ще се получи .. :)
BrandNewEyes
07-30-2009, 16:25
Ако ти е супер супер права косата, с пяна едва ли ще се получи това, което искаш.Най-много да стане лееееко начупена и рошава.
Пробвай с ролки най-добре и после с лак.
[quote="your_secret"]Различни начини за къдрене на коса
Продуктите,които трябва да използвате когато се къдрите са: пяна,лак,спрей за обем,гел за оформяне,вакса (по рядко)
1-С ролки
с ролки и след малко е права....тоя начин съква
2-С плитки
от онзи ден седях с такива малки плитки да се накъдри,намазани с пяна и днеска беше тип дреди косата ми ;д
3-Един от най-ефективните
косата ми след това е като че съм бръкнала в контакта и се изправя бързо
4-С маша
падат ми къдриците
5-Със сешуар
пак не се къдри
6-С хартийки
Начин:
Сгъвате правоъгълно парче хартия и навивате на хармоника. След това получената лента-хармоника се прегъва надве - така от единия и край се получава нещо като ушенце. Хващате кичур коса и започвате да го увивате около лентата, като гледате да е в средата, за да останат свободни краищата. Накрая пъхате в ушенцето другия край и дърпате, за да стегнете примката добре. И така, докато не хванете всички кичури
това ще го пробваме
Трайното къдрене
не мерси
Студено трайно къдрене
не искам да си провалям косата (опит на майка ми със трайното къдрене)
Водна ондулация с
това звучи странно
който има къдрава коса иска да я изправи, който права се убива да я къдри :lol: :lol: :lol: ъхъм :lol: Аз съм със права коса, а братовчедка ми с чуплива. Аз искам чуплива, тя иска права 8-) гледаме се и ахкаме "пфф искам като твойта коса" "моля, моята е ужасна, аз пък искам като твоята"
И аз с една приятелка съм така,само дето аз съм със чупливата коса. :(
И аз с една приятелка съм така,само дето аз съм със чупливата коса. :(
а братовчедка ми има перфектни къдрици,цвят и кичури-като пейтън от отх и седим веднъж и аз :охххх братчед искам косата ти и тя :аз искам твойта...давай ц200 и ножица и ще си ги сменим :lol:
therichbitch
07-30-2009, 21:39
ми к'во ще направиш- ще си ходиш с права коса или с перука :-D :-D ,като ти е толко зор
И фризьор ли не може да те направи за по-дълго време :shock:
И фризьор ли не може да те направи за по-дълго време :shock:
преди 2 години се изръсих за една сватба 60 лв за прическа и след час все едно не се бях сресала... :/
а много искам да се направя поне веднъж... :?
момичетата се чудят как да си изправят косата ,ти пък :grin:
И мойта е такава...направо ужас...мнооого я мразя....колкото и лак да сложа след 10-15 мин е пак права :roll:
Brunetkaa
07-31-2009, 15:46
кой каквото няма...това иска 8-)
И аз съм точно, ама точно с коса като твоята :)
Права като праз и не се поддава на абсолютно никаква обработка. А толкова ми отива с чуплива коса, ама...
Досега не съм намерила спасение (т.е. достатъчно силен стилизиращ продукт) и се примирих, че ще съм с права коса и тва ще бъде. :D
да ти имам проблема.. :lol: навий я с хартийки да му се невиди :lol:
ArrowsOfDeath
07-31-2009, 21:52
Радвайте се на каквато имате, защото друга няма да получите ;-)
LoOoVely
08-01-2009, 09:43
мойта на места е къдрава, на места е права и тя не знае каква е :lol: и не мога да я накарам да се накъдри цялата, след малко е.... тъй че остави я каквато е по-ок
rachel_billson
08-01-2009, 10:06
Потърси в нета за трайно накъдряне.Мойта коса е чуплива,така че нито права,нито къдрава стои 8-) .Преди около 3 месеца си бях направила трайно изправяне и ми стоя така някъде 3 седмици.
ПС.Както казаха по-горе ,,Човек иска това,което няма." :)
Pliok0019
08-01-2009, 10:38
Слагай пяна син тафт и лак - черен тафт. Да видим дали няма да седи.
hackberry
08-01-2009, 10:40
абе,ако й е идеално права,може да не стане с нищо
освен при добър фризьор
emin3mchet0
08-01-2009, 11:22
Може стига някой по - сръчен да я направи :D Пробвай с дифузера и пяна ( от най - силната фиксация ) след това със черния лак на Taft и мисля, че ще стане :wink: А ако косата ти е на пластове по този начин ще ти се получи обедена съм :)