Влез

View Full Version : Продукти за предпазване на кожата от слънце

Bianca
07-30-2009, 15:43
Тази година отивам за пръв път на море ии общо взето преди не съм се интересувала от масла, млека, олио и т.н. (логично е), така че ще ми кажете ли какво да си купя точно за защита? Мляко, олио, масло? Като се има предвид, че съм ДОСТА бяла и ми трябва изключително силна защита. 30-50 може би.
А, още нещо. Ако съм с фактор 50, по-малко тен ли ще хвана, или това са митове?

Sladurchoo
07-30-2009, 15:50
Можеш да пробваш Invisible protection на Nivea .. има с фактор 30 .. а ако искаш да хванеш по-бързо тен можеш да използваш нещо с бета каротен .. примерно някъв лосион за максимизиране на тена .. а ако си доста бяла е добре да си купиш и някъв лосион за лицето с фактор 50 .. а тва дали ще хванеш по-малко тен не мога да ти кажа .. но определено е по-добре да изпозваш лосиони .. а не да ходиш на плажа без да си така да се каже защитена от слънцето .. :-D

Izzy_
07-30-2009, 15:55
Много зависи от кожата ти.Може да си бяла,но да почерняваш.Има и такива,които с каквото и да се мажат почервеняват и се белят и каквото и да си вземат все едно.Колкото до фактора между 30,50 и 100 разликата на защита е 1%,така че не е толкова важно дали ще е 30 или 50.Важното е да е на хубава фирма,например Нивеа и Авен(малко е скъпичък,но ако си от тези,които почервеняват и се белят-за теб е) са много подходящи.
Друго важно нещо е,че колкото се намажеш 1 път преди да влезеш във водата-толкова,след т'ва и да се мажеш няма особен ефект.
Ии приятно изкарване. ;]

RiseGirl
07-30-2009, 15:57
Ако съм с фактор 50, по-малко тен ли ще хвана, или това са митове?
защо направо не се завиеш с одеяло 8-)

щом си толкова бяла най-добре си взема малко, което е предназначено за по-малко деца, те имат най-хубава защита :)

Bianca
07-30-2009, 16:00
Много зависи от кожата ти.Може да си бяла,но да почерняваш.Има и такива,които с каквото и да се мажат почервеняват и се белят и каквото и да си вземат все едно.Колкото до фактора между 30,50 и 100 разликата на защита е 1%,така че не е толкова важно дали ще е 30 или 50.Важното е да е на хубава фирма,например Нивеа и Авен(малко е скъпичък,но ако си от тези,които почервеняват и се белят-за теб е) са много подходящи.
Друго важно нещо е,че колкото се намажеш 1 път преди да влезеш във водата-толкова,след т'ва и да се мажеш няма особен ефект.
Ии приятно изкарване. ;]
Защо да няма ефект после, след като се намажа? :-o
А тези на Eveline хубави ли са?

ElinoOor
07-30-2009, 16:04
Ако искаш нещо качествено с по-висока защита ти препоръчвам гарниер,имам приятелка с такава кожа и е доволна от техните продукти.. нивеа не са чак толкова добър избор за теб.
:-o

Bianca
07-30-2009, 16:08
Не съм се и засилила към техните продукти, не я уважавам тая марка.
Иначе определено не почернявам веднага, горя доста.

ElinoOor
07-30-2009, 16:10
Изборът си е твой..

Bianca
07-30-2009, 16:11
Имах предвид към Нивеа. :D

ElinoOor
07-30-2009, 16:12
8-) :lol:

helpus
07-30-2009, 16:13
Не си ходила на море ... и се сетихте да отидете, когато е кризата :lol:
Странно,но факт.
Просто отбелязвам! 8-)

BrandNewEyes
07-30-2009, 16:30
Еми аз ти препоръчвам на garnier - ambre solaire с фактор 50, щом си бяла.И освен, че защитават слънцезащитните кремове помагат и за по-хубав тен, ако не се лъжа.. така, че би трябвало да потъмнееш поне малко. :)

Izzy_
07-30-2009, 20:31
Ии приятно изкарване. ;]
Солената вода ,слънцето..бля,бля..обяснява ха ми нещо там,но не помня к'во беше точно.А за Eveline,сега бях на плаж и се мазах с такова 30 фактор и като имаш напредвид,че кожата ми е матова-в момента се беля,за 1 път в живота ми.Не ти го препоръчвам.

Nakadah
07-30-2009, 20:57
баце
кремове!!!

GaBiIi__
07-30-2009, 22:19
по добре във аптеката да ти препоръчат нещо по качествено :)

aloveyou
07-31-2009, 16:23
по добре във аптеката да ти препоръчат нещо по качествено :)

+1..
В момента се сещам само за Мелабел Сън на Биотрейд и за Нивея

iPurple
07-31-2009, 16:25
Има и едни гланцове за да не ти изсъхнат устните от слънцетоо ...

eXpl0d3
07-31-2009, 16:35
По-добре не ползвай такива кремове щом си за пръв път на море по добре да изгориш..

hottie
07-31-2009, 18:56
Аз се чудих между Vichy и Avene и накрая взех второто. Малко е скъпо, но знам че е качествено. Заложих на фактор 30 и без това си ставам негър :D

pLqmi92
07-31-2009, 19:06
Има на Vichy с фактор 50+ може първите дни да се мажеш с него,докато не хванеш лек тен,и после с по-нисък фактор,или ако искаш да изгориш-с олио. :)
Приятно изкарване,също 8-)

Brunetkaa
07-31-2009, 19:42
Carroten Vichy Bioderma.. по аптеките ще ти препоръчат..аз съм много бяла и на мен не ми помага нито eveline нито nivea

TeenSpirit
07-31-2009, 19:49
аз не съм чак толкова бяла, но ме беше страх да не изгоря и използвах детско мляко на каротен/водоустойчиво/, 38 фактор... след като приеикнах към слънцето се мажех с Евелин.

/има едно супер яко олио, пак на каротен, за бърз загар- ако искаш пробвай/

Bianca
08-01-2009, 07:47
Майка ми се е спряла на някакво медицинско. Eucerin мисля, че беше... 50-ти фактор за 30 лева. Някой има ли отзиви?

Bianca
08-01-2009, 09:23
Ии приятно изкарване. ;]
Солената вода ,слънцето..бля,бля..обяснява ха ми нещо там,но не помня к'во беше точно.А за Eveline,сега бях на плаж и се мазах с такова 30 фактор и като имаш напредвид,че кожата ми е матова-в момента се беля,за 1 път в живота ми.Не ти го препоръчвам.
А ако спреят е водоустойчив? Пак ли ще е същата работа със солената вода и слънцето?
П. П. Avene и Vichy на каква цена са?