View Full Version : Любов и приятелство - две коренно различни неща ;[
sunshinebaby
07-31-2009, 07:56
Заедно съм с приятеля си от 7 месеца, обичам го адски много и засега нещата вървят перфектно.. НО най-добрата ми приятелка, която вече май не е такава, не може да го понася. С нея се познаваме от близо 5 години и винаги сме се подкрепяли.. В началото тя много се хареса с приятеля ми (тя е 2 години по-голяма от нас, така че да не си помислите, че го е харесала като нещо повече от фр.. ) излизахме 3мата заедно, прекарвахме си супер, но преди около 2 месеца нещо се промени.. Започна да ме ревнува от него, постоянно ме опрекваше, че съм зарязала вс приятели заради него, но не беше така аз отделях еднакво внимание на вс.. Последно време ми омръзна да й слушам скандалите и вчера й казах да си изясним всичко, защото аз сега съм на село и всичко стана по телефона.Тя ми заяви само "Като скъсате, ми се обади" и затвори.. помогнете ми :(
VerryBerry
07-31-2009, 08:21
може да те ревнува от него (както и ти предполагаш) но е възможно да има причина да не го харесва,която тя да не иска да ти каже.Най-добре е да се видите и да се изясните наживо,а не по телефона.Тогава я накарай да ти каже защо не го харесва и да ти изброи поне 3 основателни причини.Не бързай да я захвърляш като "вече НЕ най-добра приятелка",само защото не й допада приятелят ти,все пак с нея сте от 5 години и се знаете добре.Ако се сдобрите,гледай да не излизате 3мата а или веднъж с нея,друг път с него.
Успех :)
sunshinebaby
07-31-2009, 08:25
може да те ревнува от него (както и ти предполагаш) но е възможно да има причина да не го харесва,която тя да не иска да ти каже.Най-добре е да се видите и да се изясните наживо,а не по телефона.Тогава я накарай да ти каже защо не го харесва и да ти изброи поне 3 основателни причини.Не бързай да я захвърляш като "вече НЕ най-добра приятелка",само защото не й допада приятелят ти,все пак с нея сте от 5 години и се знаете добре.Ако се сдобрите,гледай да не излизате 3мата а или веднъж с нея,друг път с него.
Успех :)
аз това с излизането одавана не го правя... и преди съм се опитвала да ми обясни защо не го харесва и тя ми каза само, че откакто е с мен е станал много надут + това тя го познава само откакто е с мен... :D
VerryBerry
07-31-2009, 08:35
А той как се отнася с нея,когато сте 3мата?Ако няма уважение към нея,по-добре се замисли
като е с 2 год по голяма та какво 8-) може да го харесва но да си мълчи... всичко е възможно
Супер глупаво се държи приятелката ти... Ставал съм свидетел и на други подобни случаи - предполагам, че не е нищо конкретко (т.е. момчето нио не й е направило), а просто си спомня как преди да тръгнеш с него ти е била единствената опора и иска пак да е така... А и ако тя си няма приятел е нормално да се чувства различно, обаче това не е правилно, така че като се прибереш от село - говори с нея и й обясни, че нямаш намерение да избираш между двамата...
sunshinebaby
07-31-2009, 08:41
Той се отнася ПЕРФЕКТНО с нея , тя просто ревнува от всички, които успеят да се сближат повече с мен. Неслучайно се мрази с всички мои др приятелки :? А по въпроса дали не го харесва, не !!! Това мога да ви го кажа със сигурност :-D
Супер глупаво се държи приятелката ти... Ставал съм свидетел и на други подобни случаи - предполагам, че не е нищо конкретко (т.е. момчето нио не й е направило), а просто си спомня как преди да тръгнеш с него ти е била единствената опора и иска пак да е така... А и ако тя си няма приятел е нормално да се чувства различно, обаче това не е правилно, така че като се прибереш от село - говори с нея и й обясни, че нямаш намерение да избираш между двамата...
Съгласна съм. Подобна "приятелска" ревнос тсе появява доста често.
Не бързай да я изхвърляш от живота си.
PLEYGIRL
07-31-2009, 09:04
Наистина това е яко кофти... и най-гадното е ,че в случея трябва да избираш приятел или гадже...
попитай я защо не го харесва или причината както казаха по нагоре просто неиска да ти я каже...
maybelline
07-31-2009, 10:58
Приятелката ти се дразни и, както ти правилно забеляза, ревнува от гаджето ти. Обръщаш еднакво внимание на всички? Това е добре, ако е така. За какво си говорите с приятелката ти? Ако е само за твоето гадже, нищо чудно, че се е издразнила. Правите ли всичко, което сте правили и преди? Тя има ли причина да чувства някаква голяма промяна в отношенията ви и времето, прекарвано само с теб?
Най-добрата приятелка не винаги е очарована, че вече не може да излезе с теб без да доведеш и някакво гадже. Моят съвет е да се видите, не да се обяснявате по телефона. Поговорете за отношенията си, не я нападай, не се дразни, просто я чуй какво има да ти каже, от какво се дразни и не оправдавай всяко свое действие. Като си каже всичко, кажи й какво ще промениш, за да не се дразни/ да не ревнува и го направи. Известно време може да не говориш много-много какво правите с гаджето ти. Разбирам, че много го обичаш и искаш да споделяш всичко с най-добрата си приятелка. По-важно е тя да не се чувства на заден план или наранена по някакъв начин, затова отдели малко повече време за нея, не я занимавай само с гаджето си и като се виждате и тримата, доведи още няколко общи приятели.
Успех! ;)
П.С. Най-вероятно тя няма нищо против гаджето ти. За да ревнува стига само това, че имаш гадже, няма значение кой е той.
Ти си мислиш, че като излизате 3мата и приятелката ти е доволна, ама не е така... Моят съвет е : прекарвай време и с двамата, но по-често го прави поотделно...
Купи и вибратор!
Тя не ти е приятелка тогава, а позната! Приятелите те познават, разбират те и ти прощават! Другото е вятър работа. Да се спасява "приятелката" ти.
fire_cat
07-31-2009, 12:38
Интересно е защо тя изведнъж е започнала да се държи така. Може би той с нещо я е подразнил. Аз лично те съветвам да не се караш с приятелки заради момчетата. Обади й се, питай я защо постъпва така и си изяснете всичко. Кажи й, че много я цениш, но харесваш много и приятеля си.
Хей хей хей що всички защитавате момчето бре?? Хмм ами ако си има причина поради която тази твоя така наречена "бест френд " да го мрази . Тука си мисля че няма само ревност !! Момиче що не земеш са поинтересува за причините ??? 8)
Хей хей хей що всички защитавате момчето бре?? Хмм ами ако си има причина поради която тази твоя така наречена "бест френд " да го мрази . Тука си мисля че няма само ревност !! Момиче що не земеш са поинтересува за причините ??? 8)
Теорията за конспирацията някъде другаде. Това си е чиста женска злоба тука и нищо друго. Щом е щастлива с момчето, да бъде с него. Пази Боже от приятелите, с враговете сама ще се справи!
sunshinebaby
07-31-2009, 14:09
Хаха все едно не съм се интересувала.. Аз ви казах според нея причината е, че е надут.. а той не е такъв определено е супер мило и точно момче :P Но стига съм го хвалила :-D ии да може би наистина има женска злоба, защото тя няма сериозен приятел :(
И добре и след като изръси толкова негативи за приятелката си , защо продължаваме да обсъждаме тази тема . Явно си си навила на пръста че тя е виновната в тази ситуация . Замисли се дали можете пак да бъдете такива добри приятелки като преди след като всеки следващ твой коментар е против нейната гледна точка . Видяло се е че явно момчето е принцът на бял кон , света вода не напита ...и тн ( в което аз лично не съм особено убедена :? ) . А пък бившата ти " най- добра " е злобната вещица ... съществото което се опитва да изтръгне щастието от тебе заради едната женска злоба ( в което също не съм убедена ) Отговори ли си на въпроса ?
Tomorrowww
07-31-2009, 17:19
уф , то или ще харесва гаджето ти , или ще го мрази .. женски му работи 8-) ( не , че и аз не съм момиче де :lol: ) .. според мен приятелката ти постъпва мн глупаво .. може да те ревнува , а и да го харесва - 2 години не са чаак толкова много .. всичко е възможно :(
След като се обичате с него .. а тя не може да ти се постави в положението (при положение, че наистина отделяш време и за приятелите си) .. то тогава я остави .. :? Може би след време ще й мине .. :-o
Ако е истинска приятелка няма повод да ревнува :) Иначе може да се кажа че ми се е случвал подобно нещо с някои приятели :)
vampirekiss
08-01-2009, 12:19
Той се отнася ПЕРФЕКТНО с нея , тя просто ревнува от всички, които успеят да се сближат повече с мен. Неслучайно се мрази с всички мои др приятелки :? А по въпроса дали не го харесва, не !!! Това мога да ви го кажа със сигурност :-D
А от къде си сигурна,че и тебе тайничко не си те мрази?Щом е такава изобщо защо се занимаваш с нея?Остави я да прави каквото ще.Не си длъжна да й играеш по свирката!
sunshinebaby
08-04-2009, 06:30
Благодаря за съветите и се надявам скоро да се оправим :-)
Благодаря за съветите и се надявам скоро да се оправим :-)
Дано,успех. ;)