View Full Version : Родителски контрол,доверие и всичко останало ?? Проблем !!
mim4ety_sara
08-01-2009, 11:46
Все си мисля да направя тема,за да си излея душата.Е реших се след поредният скандал.Родителите ми са разделени,имам две полу-сестри от баща си и сега ще има още едно,пак от татко от трета жена.Така мама сама ме издържа,баща ми ако ми даде пари за рд иначе много рядко.Баща ми не го приемам,нямам абсолютно никакви чуства към него,поради простата причина,че никога за 1 час не ме е гледал или ме е оставял на някоя баба и се е измъквал.Майка ми в последно време само ме заплашва,че ще ме прати при баща ми,защото не съм слушала,лъжела съм я и т.н. Позволява ми да стоя навън до 9,30 :? ,а съм на 14 (за 8 клас) .Пита ме постоянно с кой съм,къде съм,а тя не приема приятелите ми.Казва ми,че ми било рано още за алкохол,цигари,секс,дискот� �ки и всичко,което на днешната младеж им харесва..Не е права смисъл за купон от днешния скандал ми каза,че няма да ме пуска с преспиване,защото само сме правили глупости и т.н.Казах и че би трябвало да реши това (Да не ме пуска) чак когато се напия до толкова,че няма да мога да се прибера и ще ходя по болници.Не съм толкова откачена,не прекалявам с алкохола,имам акъл в главата.Даже скоро и казах,че ми предлагаха секс,но отказах,уж да ми има повече доверие,но не.Видяла в фотоапарата ми снимки от концерта на Пайнер.Бяхме си купили малко шише бира и и казвам,че нито съм се напила,че да върша глупсоти,няма смисъл да се притеснява..Казва ми,че трябва тя да решава,не аз,но какво да направя,такава ми е зодията,характера,че не мога да се подчиня някой да ме командва и винаги устоявам своето мнение... :( И сега ме заплаши,че когато излизам трябвало да и се обаждам,при което,тя да се обадела на баща ми и той да ме 'пасял'.. :-x Идеше ми да я гръмна,заплашва ме,че ще съм идела при баща ми.Най-големият ми проблем,когато ида там е че няма да ме пуска и до 7 навън,просто само ще стоя в двора,като някоя хлапачка.След училище идва,взима ме и веднага в къщи. :-x :-x :-x Никакви купони,приятели и т.н Тъкмо имам стая,всичко ми е супер при майка ми и да се преместя в мизерната къща на татко при положение,че ще си има ново семейство :shock: :( И сега почнах да излизам с едни големи момчета ходим с тяхната кола на едно езеро в едно село до града и с още една приятелка нали.И ако мама звънне на тати и му каже,че съм навън и той примерно каже- веднага да си еди къде си,край с мен :shock: :shock: И още скара ми се за това,че няколко дрехи за у мои фр и веднага до една седмица да съм си ги вземела,иначе нямало да ми купи нови дрехи .. Не мога да разбера,какъв е проблема за тези дрехи,мои са все пак..
Вие на какво мнение сте ?? Кога започнаха да ви имат доверие родителите,пускат ли ви навсякъде ..? :?
Каква ти е работата няква 14 годишна да се занимваш с "момчета с коли"..Майка ти може да не е напълно права,ама и ти колко си благодарна..Не те пускала по купони с преспиване (или нещо такова беше)..И мен сега с много уговорки ме пускат,нищо че съм почти 4 години по-голяма от теб...Та мисълта ми беше,че нищо страшно няма да стане ако не останеш да спиш у някой от "момчетата с колите" една вечер...
"Казва ми,че ми било рано още за алкохол,цигари,секс,дискот� �ки и всичко,което на днешната младеж им харесва.."-а не ти ли е рано?!"Момчетата с колите" (:D ) ще ви заведат с някоя приятелка на езерото,една двулитровка бира на двете и сте аут сигурно..Такъв ти бил харектера,аайде бе,какъв характер си изградила още,пфф..Можеш да си отстояваш мнението по друг начин,не като храниш майка си по форуми..
На мен родителите ми имат достатъчно доверие,как кога са започнали да ми имат-винаги са си имали xD Сравнително отговорна съм за годините си и почти нямам проблеми да ме пуснат някъде и т.н.
ми и моите родители са разведени, но живеят заедно.
(аз съм на 13 и ме пъскат до 00.00 но пред нас на пейката) но баща ми мноо ме нерви непрекъснато ми звънни за да ме пита къде е майка ми , аз ко прая и т.н и мен това ме нерви адски мноо .. докато с майка се рабирам перфектно ддз имами поече доверие
yambolov
08-01-2009, 12:37
не си права.......че къв хуй ще го дървиш на 14г след 21.30 навън или искаш на теб да ти го надървят.имай малко уважение към родителите си каквито и да са ти мислят доброто.
а на въпроса с доверието-то се гради с време нестава така "щрак" и ти вярват за всичко...на мен наще винаги са ми вярвали като кажа нещо на 15 съм и мисля ще разсъждавам достатачно добре да знам кое е добре и кое не.
п.п съжалявам за дето избухнах в началото но просто не се здържах.
LovEsIckk
08-01-2009, 12:53
В крайна сметка тя ти е родител и тя те издържа , до като е така ти трябва да я слушаш.Според мен е нормално , че не те пуска .. страхува се за теб.Всяка майка се страхува за детето си. Гледа да те предпази от лошото , а ти се тикаш там..
на 14 закъде си тръгнала... кво като на повечето им харесва това, което на теб ти е забранено? Те са пълен дроп! Деградацията е налице... по-добре слушай майка си, заеби си характера... стисни зъби и приеми реалността... и аз съм труден характер, почти на 17 съм, но се примирявам с наш'те и ги слушам, разни излизания, срещи, ала бала... джулай морнинг изпуснах, колко дискотеки съм изпуснал... за да могат да ме пуснат на нещо по-грандиозно ;) мисли тактично - търпи, за да можеш да изградиш доверие в майка си, после му мисли къде ще ходиш, какво ще правиш... живота е пред теб, не бързай да опитваш от всичко ;)
sladur4etyYy
08-01-2009, 15:35
според мен тва, че ще те прати при баща ти, са само заплахи. тя те обича и няма да те прати там, където ще ти е по- лошо, а и на нея също ще й липсваш. тя се държи така, защото вероятно е изнервена и се притеснява много, сама родител е, нормално е. все пак можеш да опиташ да поговориш с нея и да й кажеш кое те дразни в поведението й, като обаче и ти се съгласиш да промениш нещо у себе си.
Моята ситуация е подобна, само дето нямам проблеми,ч е не ме пуска насам-натам. Мисля, че ако се поспреш малко, може присъдата ти да се отложи, така да го кажем.
Докато не ти дойде акъла в главата - нема да те пускат и ще те третират като на 10!
Най-малко си още прекалено малка да се занимаваш с батковци с коли. Аз например никога не бих качил в колата си някоя 14-годишна пикла, за да я водя на някво село. Та аз като говоря с такива имам чувството, че са прекалено малки за мене..
Тия дето се занимават с 4-5 години по-малки от тях момичета, го правят, защото тези на тяхната възраст не им връзват!
Подкрепям майка ти!
dan40123
08-01-2009, 18:33
донякъде си права за строгия контрол ама тва за часа и за др не си - не знаеш кви хора има и кво могат да ти направят...
Snickers
08-02-2009, 08:25
21:30 е перфектния час!
как може да се качваш в колите на вече пълнолетни батковци и да те водят някъде? ами ако те изнасилят? ти си на 14 и си безсилна пред тях!
майка ти е права! ти си нямаш работа в колите на големите батковци. малка си и точка. рано ти е да ходиш по дискотеки, да се напиваш и т.н.
т'ва, че се качваш в скъпи коли и че пиеш не те прави яка кака...
съжалявам, но си изключително тъпа.
седни си на задника и залягай над учебниците и книгите, има време кога да лудуваш.
на купон с преспиване не я пускала, леле, голяма работа. ами, много ясно, че няма да те пусне, майка ти знае к'во му е детенцето и си преценява, че не може да ти има доверие, знае какви ги вършиш и т.н
ти дори не можеш да оцениш, че иска да те предпази от болници и т.н., чак тогава да не те пускала, чак когато лежиш по болниците с натравяне, нали? акъл имаш ли, бе момиче? майка ти е изключително права, а ти си изключително незряла за възрастта си...
ifilin4ica
08-02-2009, 09:25
аз съм на 15(за 9-ти клас) и едвам навих наще да ме пускат до 9 лятото и понеже винаги са били супер строги към мен сега съм доволна и не споря.
Даже не ме пускат на лагер...казаха ми да забравя за такова нещо :( Всички ми казват:бунтувай се, защо ги слушаш...
Но какво да се прави....просто стоя, търпя, избягвам да говоря с тях дълго време, не излизаме заедно и т.н. Винаги казвам ако вземам пари, казвам къде отивам, кога се връщам дори и без да ме питат, просто защото искам да си изградя някакво доверие към мен и догодина да ида на лагер :D (във всичко си има скрит замисъл...бавно но сигурно става всичко :D )
Хей кфо нападнахте момичето..и аз имам приятели с коли и кфо?Иначе тфа че ще те прати при баща ти са заплахи..а и мен ме пускат до 9:30 макс 10 така че споко ;)
Позволява ми да стоя навън до 9,30 :? ,а съм на 14 (за 8 клас) .Пита ме постоянно с кой съм,къде съм,а тя не приема приятелите ми.Казва ми,че ми било рано още за алкохол,цигари,секс,дискот� �ки и всичко,което на днешната младеж им харесва..
На 14 години си лапе. И да се обиждаш, и да не се обиждаш, това е факт. Радвай се, че те пуска вечер въобще. На тия години нямаш работа навън по тва време.
Замисли се защо не приема приятелите ти? Сама казваш, че 'на днешната младеж им харесва'? Това ли са ти приятелите? Такива дето пушат, пият, правят безразборен секс, ходят по дискотеки? То няма лошо, ама да имам дъщеря на 14 и да знам с кви излиза, и аз ще и забраня да го прави. Казваш, че си имала мозък. Ами ползвай го малко по предназначение?
Не е права смисъл за купон от днешния скандал ми каза,че няма да ме пуска с преспиване,защото само сме правили глупости и т.н.Казах и че би трябвало да реши това (Да не ме пуска) чак когато се напия до толкова,че няма да мога да се прибера и ще ходя по болници.
Да те чака да стигнеш до болница и тогава да ти забранява? Все едно слушам лапе на 14. Оп, та ти си на толкова... :(
Не съм толкова откачена,не прекалявам с алкохола,имам акъл в главата.Даже скоро и казах,че ми предлагаха секс,но отказах,уж да ми има повече доверие,но не.Видяла в фотоапарата ми снимки от концерта на Пайнер.Бяхме си купили малко шише бира и и казвам,че нито съм се напила,че да върша глупсоти,няма смисъл да се притеснява..Казва ми,че трябва тя да решава,не аз,но какво да направя,такава ми е зодията,характера,че не мога да се подчиня някой да ме командва и винаги устоявам своето мнение... :(
Като ти чета 'разсъжденията' акъла ти не достига.
Ква бира ще пиеш на 14? А и междудругото й се чудя на майка ти как те е пуснала на такъв концерт? Всичко в тия 'концерти' лъха на простотия. Подтиква малките момиченца предимно (като теб) да живеят по тертипа на 'фолк звездите'. Дай да се напием, купона на макс, не мисли за утре.. бла бла и др. простотии. Супер грешно е тва. Тя ти е имала доверие, пуснала те е на концерт, ти си пила БИРА, че и си се снимала, как да не й изгубиш й малкото доверие, което ти е поверила?
И сега почнах да излизам с едни големи момчета ходим с тяхната кола на едно езеро в едно село до града и с още една приятелка нали.
Пусни си новините и чуй колко катастрофи и колко народ си отива всеки ден. Една голяма част са тийнейджъри, качили се в кола, с един-двама по-големи, дето си мислят, че много карат, напили се и бам в първото дърво. Ти НЕ можеш да се пазиш, как очакваш майка ти да ти гласува доверие? А и по-големи момчета от теб, кво да си помисли майка ти? Как се чукаш с някъв непознат в колата му?
Вие на какво мнение сте ?? Кога започнаха да ви имат доверие родителите,пускат ли ви навсякъде ..? :?
Мнението ми предполагам го разбра.
Родителите отдавна ми имат доверие, защото знам, кое е правилно и кое не е. Не претендирам по форуми, че имам акъл, а наистина го ползвам, и избягвам проблеми вместо да си ги създавам сам. Излизам да се забавлявам с приятели, и това не е задължително да включва цигари и пиене и др. такива. А и да включва, има си време за това. 14 години определено не му е времето.
Bellatrix
08-02-2009, 09:58
Съгласна съм до последната буква с plmn. Ако намираш смисълът на живота си в пиене, пушене, ч*кане с батковци (дето а) са с теб, защото друга на тяханата възраст не им пуска и б) искат секс, а не сладката ти личност) нормално да не те пускат. Майка ти вижда какво става с поколението наоколо и не и се занимава да те прибира от изтрезвителното или да те мъкне, за да ти правят аборт някъде. Сори, ама на 14 едва ли ще умреш, ако се прибираш в 9:30 и не се наливаш с алкохол пък бил той и слаб. Все си мисля, че тия неща са за хора поне минали 16-17 в най-минималния случай.
Ако ми беше дете, щях да те напляскам и да оставя обясненията за после. А попринцип не мисля, че насилието решава нещо.
mar7inaaa
08-02-2009, 10:00
моите родители винаги са ми имали доверие и са ме пускали ,ала аз никога не съм изявавала желание да ходя по дискотеки и т.н . а иначе се събираме с фр. и си праим нещо като купончета ,но не праим мизерии :Д излизам до късно вечер до към 23:30 (това беше даже още като ходих да дск),ама си бях наблизо де ;р ..
на 14 съм не пия,не пуша и няма и да го правя (надявам се)
докато станеш на 18 майка ти има пълен контрол над теб ,а и според мен за доста неща е права..
това да ходиш по купони,дискотеки за днешното 14-15 год. момиче е нормално и ако докажеш на майка ти ,че може да ти има доверие може и да те запуска..но знам ли аз каква точно е майка ти де...но това вече да се напиваш и най-вече това да се качваш в колите на някфи пълнолетни,по -големи от теб момчета за едно 14 год. момиче .. :(
а пък иначе покажи на майка ти по някакъв начин,че може да ти има доверие и така.. :)
mar7inaaa
08-02-2009, 10:02
Позволява ми да стоя навън до 9,30 :? ,а съм на 14 (за 8 клас) .Пита ме постоянно с кой съм,къде съм,а тя не приема приятелите ми.Казва ми,че ми било рано още за алкохол,цигари,секс,дискот� �ки и всичко,което на днешната младеж им харесва..
На 14 години си лапе. И да се обиждаш, и да не се обиждаш, това е факт. Радвай се, че те пуска вечер въобще. На тия години нямаш работа навън по тва време.
Замисли се защо не приема приятелите ти? Сама казваш, че 'на днешната младеж им харесва'? Това ли са ти приятелите? Такива дето пушат, пият, правят безразборен секс, ходят по дискотеки? То няма лошо, ама да имам дъщеря на 14 и да знам с кви излиза, и аз ще и забраня да го прави. Казваш, че си имала мозък. Ами ползвай го малко по предназначение?
Не е права смисъл за купон от днешния скандал ми каза,че няма да ме пуска с преспиване,защото само сме правили глупости и т.н.Казах и че би трябвало да реши това (Да не ме пуска) чак когато се напия до толкова,че няма да мога да се прибера и ще ходя по болници.
Да те чака да стигнеш до болница и тогава да ти забранява? Все едно слушам лапе на 14. Оп, та ти си на толкова... :(
Не съм толкова откачена,не прекалявам с алкохола,имам акъл в главата.Даже скоро и казах,че ми предлагаха секс,но отказах,уж да ми има повече доверие,но не.Видяла в фотоапарата ми снимки от концерта на Пайнер.Бяхме си купили малко шише бира и и казвам,че нито съм се напила,че да върша глупсоти,няма смисъл да се притеснява..Казва ми,че трябва тя да решава,не аз,но какво да направя,такава ми е зодията,характера,че не мога да се подчиня някой да ме командва и винаги устоявам своето мнение... :(
Като ти чета 'разсъжденията' акъла ти не достига.
Ква бира ще пиеш на 14? А и междудругото й се чудя на майка ти как те е пуснала на такъв концерт? Всичко в тия 'концерти' лъха на простотия. Подтиква малките момиченца предимно (като теб) да живеят по тертипа на 'фолк звездите'. Дай да се напием, купона на макс, не мисли за утре.. бла бла и др. простотии. Супер грешно е тва. Тя ти е имала доверие, пуснала те е на концерт, ти си пила БИРА, че и си се снимала, как да не й изгубиш й малкото доверие, което ти е поверила?
И сега почнах да излизам с едни големи момчета ходим с тяхната кола на едно езеро в едно село до града и с още една приятелка нали.
Пусни си новините и чуй колко катастрофи и колко народ си отива всеки ден. Една голяма част са тийнейджъри, качили се в кола, с един-двама по-големи, дето си мислят, че много карат, напили се и бам в първото дърво. Ти НЕ можеш да се пазиш, как очакваш майка ти да ти гласува доверие? А и по-големи момчета от теб, кво да си помисли майка ти? Как се чукаш с някъв непознат в колата му?
Мнението ми предполагам го разбра.
Родителите отдавна ми имат доверие, защото знам, кое е правилно и кое не е. Не претендирам по форуми, че имам акъл, а наистина го ползвам, и избягвам проблеми вместо да си ги създавам сам. Излизам да се забавлявам с приятели, и това не е задължително да включва цигари и пиене и др. такива. А и да включва, има си време за това. 14 години определено не му е времето.
браво!съгласна съм напълно :)
babyt0o12
08-02-2009, 21:23
не д0умявам защ0 веднага нападнахте момичето.. просто иска да бъде кат0 другите тийнове .. така е в днешно време всички тийнове мислят за секс пазаруване и мързелуване .. но такъв е живота :smt048
Ти не можеш да се грижиш за себе си и да поемаш отговорност за нещата,които вършиш (това се подразбира от ходенето ти с тия батковци с коли на няк'во езеро извън града,алкохола,цигарите ... абе държанието ти като цяло) и точно за това майка ти не ти позволява много неща :?
А на въпроса ти:Ми нашите винаги са ме пускали,до когато си искам и където си искам,но естествено са ме питали с кого и къде съм за да са спокойни :) Никога не са ми забранявали да оставам в някоя приятелка ... Дори на 15 години за първи път ме пуснаха да остана и в тогавашния си приятел,но за разлика от теб аз имах акъл в главата и не правех простутии :x
rusoto_baby_f
08-05-2009, 08:14
Докато не ти дойде акъла в главата - нема да те пускат и ще те третират като на 10!
Най-малко си още прекалено малка да се занимаваш с батковци с коли. Аз например никога не бих качил в колата си някоя 14-годишна пикла, за да я водя на някво село. Та аз като говоря с такива имам чувството, че са прекалено малки за мене..
Тия дето се занимават с 4-5 години по-малки от тях момичета, го правят, защото тези на тяхната възраст не им връзват!
..........
Хареса ми това мнение...
По темата: Майка ти те обича и прави всичко за твое добро..Нормално е да се притеснява, виж в какво време живеем и какви работи се случват....Едва ли сега ще го разбереш, но...някой ден.....Както казаха преди мен....
....доверието-то се гради с време нестава така "щрак" и ти вярват за всичко...
D12Respect
08-05-2009, 10:10
:D :D :D :D :D :D :D Фън! 21:30 е перфектния час. Някой дори до 8 не ги пускат
iiordanova
08-05-2009, 11:16
Съгласна съм с много мнения от тук.
Като за начало мисля да започна с часа.
21:30 - Това е напълно нормално време за 14 годишна.
Пита те с кого си .. къде си , според мен почти всички майки питат децата си.
Днешната младеж им харесва .. , а защо и ти трябва да си като тях ?
Какво ще постигнеш, ако се напиеш,нае**ш..?
За дискотеките не съм много съгласна с майка ти. Може би трябва да ти разрешава, но тя си знае.
След това стигам до концерта. Ти след време какво би си помислила, ако видиш снимки на детето си с шише бира .. ? Ще се притесниш ..
И да тя трябва да решава, защото майка ти вече е минала по този път. Тя много добре знае кое е добро и кое е лошо.
Излизането ти с тези момчета .. никак не е уместно. Колко катастрофи има. Може да станеш поредната жертва. Тези момчета незнаеш мислят ли ти доброто или се чудят как да те нае**т ..?
Според мен майка ти няма да те премести при баща си, защото тя ти мисли най-доброто.
Замисли се за всичко което е направила за теб.
Дрехите който даваш на приятелките си .. майка ти ги е купувала .. дала е пари за тях.
А за твоят въпрос: На 13 съм и ми разрешават да стоя навън до 21.30 - 22.00. Според мен имат ми доверие , защото съм го заслужила ..малко или много.
Дадох мнението си. Дано го уважиш .. не само моето, а и на другите .. послушай ни , ние не ти мислим злото , нито ние нито майка ти .
На 14 години си живота е пред теб. :)
adizitk1
08-05-2009, 12:07
Мила аз съм на същата възраст и да знаеш, че майка ми е по-консервативна от твоята. :D Аз понеже имам много малко приятели с които да излизам, а те живеят на майната си и затова почти не мърдам от вкъщи. И може би точно затова, ако нещо се уговоря с някой тя почва да ми задава стотици милиони въпроси, ама без да преувеличавам :shock: Разпитваше ме дори, когато щях да се виждам с един познат, с който се познаваме от бебета още, и майките ни са приятелки, и сме живяли в един блок! :? Аз бих се радвала дори да ме пускаше толкова, колкото твоята теб те пуска. Ето например преди няколко дена й казах, че за рождения ми ден исках да отидем в Катерините (аз, майка ми и баща ми!) и те ми заявяват, че баровете не били място за деца :booooomb: , а ти си ходиш по такива места с приятели... Моята само да чуеше за купони с преспиване и нямаше дори да се замисли и за 1 секундичка и щеше да заяви НЕ! И ТОЧКА! (освен ако купона няма да е пижамено парти само с момичета около мойта възраст и най-специалното, което може да се случи да е бой с възглавници :-D ). А аз никога не съм й създавала проблеми от тоя тип и НИКОГА не съм й давала поводи за притеснение...
Просто тряа да се приеме, че някои родители са по-консервативни и притеснителни от други и обратното! А колкото до това, че щяла да те прати при баща ти - о, повярвай ми мойта тооооолкова мн пъти ме е заплашвала, ако нещо повече я ядосам... :lol: И по същата причина един път, пак когато бяхме скарани аз й се обадих по телефона да й кажа, че искам да се преместя там (тогава, обаче беше 1 април...) и като й казах 'първоаприлска шега' и тя ми вика 'ма ти знаеш ли къв ми е пулса сега, не мога да дишам, задушавам се...' и ето по този начин аз разбрах, че тя никога няма да ме пусне да отида там, защото тя ме обича и не иска да се разделя с мене! По същия начин след малко тя ми се обади да ми каже, че му е звъняла и да си събирам багажа и после няколко секунди мълчание, аз й викам 'ми хуу, щом не ти пука за мене' и тя ми казва 'а сега първоаприлска шега, добре ли ти е'! Всъщност на мене нищо ми нямаше, щото си знаех, че блъфира, а и тя вече тия дни толкова ми беше дотегнала с непоносимото си държание към мене, че в онзи момент съвсем на сериозно си мислех дали да не отида там (а той живее във Враждебна :o ).
Единственото, което можеш да направиш, за да спре да ти пили на главата е, да й угаждаш и винаги да й казваш и най-малката подробност - къде сте били, как сте отишли до там, какво сте правили, какво сте яли и пили дори... Знам, че звучи непосилно досадно, но поне ще се отървеш от досадните кавги... :(
Айде успехчета! :-)
Biskfitka
08-05-2009, 12:13
Майка ти е права.И вечерния ти час е г/д добре,защото някои и до 8 не ги пускат (;д).Иначе съм съгласна с почти всички преди мен-прави го за твое добро :P
А по въпроса ти-аз нямам вечерен час,но като излизам казвам г/д кога ще се прибера (а то е винаги около 11..).
Хей кфо нападнахте момичето..и аз имам приятели с коли и кфо?Иначе тфа че ще те прати при баща ти са заплахи..а и мен ме пускат до 9:30 макс 10 така че споко ;)
Съгласна съм ; ) .. Мартно0о :smt049
kamucheto0
08-07-2009, 19:57
ммхммм .. съгласна съм ..дъщеее :smt007 :smt007 =P~ =P~ :D
cookie_master
08-08-2009, 11:57
Oстаналите са прави.Колкото теб съм и мен ме пускат до 21-21:30 навън.Според мен майка ти от части е права,защото кой знае какво може да ти се случи по-късно и то с по-големи от теб.Лошото веднъж се случва,а като се случи няма връщане назад :smt012