PDA

View Full Version : неопитна съм..

kalpazanichka
08-02-2009, 21:52
...

GaBiIi__
08-02-2009, 22:31
ами незнаем в какво състояние е външния ти вид за да ти помогнем ако можем.. дали имаш нужда от козметик или не каква ти е косата как да в поддържаш.. какви са чертите ти и недосатъците как да ги подчертаваш и прикриваш .. трябва повече инфо.. снимка :)

axlbaby
08-02-2009, 22:34
Не съм съгласна само,че всяко уважаващо себе си момиче се гримира.Момичето трябва да може и без да се гримира да е привлекателна.Иначе не знам какво точно те интересува.За косата освен балсами,шампоани и евентуално маска за коса не знам какво друго трябва да правиш.За кожата по същия начин:почистващ гел,екфолиант и крем зависи от кожата ти вече,а ако имаш по-голям проблем и на козметик можеш да отидеш (въпреки,че доста хора са против аз съм доволна).

katericArofl
08-02-2009, 22:42
Отиди на шопинг малко.. избери си дрешки, които да ти допадат. Отиди наа фризьор и попитай каква прическа мисли, че ще ти подхожда (той разбира най-добре). А относно грима все пак не прекалявай - един гланц и най-много молив :-D . Не се клепи с фдт и пудри ! :)

s3xy
08-02-2009, 22:51
има все пак значение как си свикнала до сега, не се променя лесно начина на държание,на обличане и въобще всичко .. то самото мислене и ценностна система са различни, щом до сега не си се замисляла за косата/кожата/дрехите, докато хмм как го каза .. уважаващите себе си момичета само за това мислят 8-) поне повечето но разбира се, винаги можеш да започнеш, повече от спирала и молив не мисля че са нужни, можеш да започнеш да си изправяш малко по малко косата : ) ако имаш пъпки ги мажи с коректор :))
относно дрехите - избери си стил, в който хем да ти е удобно и да се чустваш добре, хем да е по-момичешки, не бързай да пазаруваш преди училище, изчакай да си видиш класа и да се ориентираш :) можеш да се промениш изцяло стига да искаш! Успех : ))

s3xy
08-02-2009, 22:55
п.п. - трябва ти и самочувствие, не мисли за себе си като за мъжкарана, и все пак не бъди надута : )) въпроса с гаджетата може мн лесно да се уреди, просто повярвай че си момичето, което искаш да си и няма да закъснеят отзивите!

joannalof
08-03-2009, 00:37
Абе нищо лично ама така като слушам - защо гримът трябва да е задължителен на 14 години :-o или пък да си изправяла косата :shock: Защо от толкова малки трябва да вървим в серийното производство :lol: ?!

Xanibal
08-03-2009, 01:20
Остани такава каквато си!Лично за мен гримовете и ала бала са глупост :)

l0lz
08-03-2009, 01:38
:razz:

Ми консултирай се с Мама. Тя знае най- добре.. Кво тука опяваш по форумите..

nixx
08-03-2009, 05:39
Екстра си си, споко! Ако все пак наистина искаш промяна... съветвам те да не е драстична.
Не мога да ти помогна много, защото все пак не знам какви са косата ти, тялото ти, дали кожата на лицето ти е добра или не... И все пак за косата-щадящ шампоан, маска + кристали вършат отлична работа за почти всеки тип коса.
Грим-нищо повече от черна спирала и безцветен гланц за устни или телесен. Оптималният вариант според мен ще е даже да си купиш само балсамче на Нивеа с лек цвят-/розовия грейпфрут е страхотен/
Дрешки-давай го по-спортно. И без това така си свикнала вероятно, а и си мъничка още за разни елегантни изцепки. Тесни дънки, изчистени тениски с хубава кройка + пантофки/маратонки винаги върши чудна работа.

DarkKisss
08-03-2009, 09:06
:razz:

Ми консултирай се с Мама. Тя знае най- добре.. Кво тука опяваш по форумите..

еми много ясно.
и тва с уважаващото себе си момиче и грима са ебати лайната.Не е вярно!

guinessgirl
08-03-2009, 10:41
оф,ако ще си слагаш черен молив и спирала,си слагай и някви сенки или молив и отгоре..
иначе изглежда някак..недовършено..
иначе не знам,ако имаш проблемна кожа,слагай пудра или фдт,гледай да са антибактериални.
направи си някаква интересна прическа,нека не е просто една дълга коса на черта. изправяй се,къдри се-нека има разнообразие. за това предполагам,че и сама се сещаш ;)

а дрехите... ами,какъв стил искаш да имаш? отиди в някой голям секънд хенд,напазарувай си много дрехи и си готова.

YouCantStopMe
08-03-2009, 10:50
Първо:
И аз съм на 14 и не се гримирам често.Мноооого рядко по една спирала и пудра, и лек гланц,а сега лятото-в никакъв случай.Не е задължително да се гримираш.Ако искаш-добре,но ако само да се направиш пред някой - ммм :? .
Второ:
Добре,де.. То не става така изведнъж.Купи си някаква козметика,ако толкова желаеш да се гримираш.Тааам..спирали,гла нцове,моливи..има навсякъде!Купи си и почистващи продукти.
Косата-маски,ако ти е изтощена,падаща, с пърхут или просто за повече блясък.
Дрехите - guinessgirl ти го каза.Отиваш в един секънд хенд(ако не си от много гнусливите) и си купуваш дрехи.Има суууууууууууупер неща на ненормално ниски цени.
Това е..
не е голяма философия.

ElinoOor
08-03-2009, 10:52
омг що па трябва да се гримираш че и гадже да имаш.. :shock:
отвори някой сайт и виж какви са 'тИнденциИитиИиИ'
избери си най-големите очила и давай смело!

Biskfitka
08-03-2009, 11:31
избери си най-големите очила и давай смело!След като имаш очилата си направи снимки в огледалото с нацупена физиономия 8-)

Irenchety
08-03-2009, 11:39
ако искаш да си в крак с тенденциите си купи някое модно списание препоръчвам ти Joy там има и много полезни съветчета :) иначе да ти кажа момчетата харесват по скромните момичета и няма смисал да се цапотиш и да се модериш много, дори ти препоръчвам да останеш такава каквато си, защото ако искаш да се харесаш на някой трябва да бъдеш естествена :)

lDoLLl
08-03-2009, 14:02
Разходи се по магазините и си избери нови дрешки, по-елегантни и по-женствени (не с деколте до незнамсикъде, просто нещо различно от анцуг и спортна блуза)
НЕ е нужно да се гримираш, даже е много много по-добре за кожата ти ако не я тормозиш с фон дьо тен, пудра, руж..(ако имашп пъпки - коректор за тях)

Shiver
08-03-2009, 14:04
Не е важно да се обличаш и да се гримираш като всички, а да правиш това, което ти харесва и те прави щастлива. На 14 не си толкова голяма, може да отложиш гримирането с 1-2 години. : ) Ако ти харесва можеш да започнеш да се обличаш малко по-елегантно и женствено.

KimBerLy1912
08-03-2009, 15:02
Наистина не е задължително на 14 да си гримирана,напраИна :D
Но ако все пак смяташ,че така ще се почувстваш по-добре-давай... Но сама си подбирай дрехите,аксесоарите,грима и прическата-защото ти си знаеш недостатъците и предимствата и сама най-добре ще можеш да прикриеш първите и да подчертаеш последните...
Опитай се да не губиш идентичността си в следствие на бъдещия ти "нов (1-ви) стил" .. След време ще разбереш какво съм имала предвид...
И запомни,че естествените крастота и чар са най-важни...
Успех :wink:

MyDuality
08-03-2009, 20:18
леле аз почнах маи бая късно с грима :Д
нз спиралата е много важна придава женственост .... някой хора само с една спирала изглеждат ослепително и вазелинче ....
Относно дрехите не слагаи токчета в никакав случей !
Гуменките рулират и са много удобни ...

А НАИСТИНА НАЙ-ДОБРИЯ СЪВЕТНИК Е МАМА ... без нея сигурно щях да съм безамбициозна дрипла кръстосваща улиците

LittleFashionista
08-03-2009, 20:34
браво, че имате хубави майки, които ви помагат. Моята е от типа " не искам да си нещо по-добро от мене" ужасна кучка :?
Сега имам малко целулит пък тя не ми дава да си купя антицелулитенкрем(всичкит ми пари са в нея, не ми дава да имам собствени) и незнам какво да правя :? Тя защото има доста целулит(ама много!) и ми казва "щом аз имам целулит и не ми пука и ти ще ходиш така"
Абе луда работа :?
А по темата, както ти казаха 1 спирала и гланц са напълно достатъчни на твоята възраст,(макар, че аз не виждам причина защо трябва да се гримираш) И най-важното почиствай си лицето всеки ден, за да не ти се налага да ходиш с разни пудри и т.н.
И също така е много важно храненето.Храни се здравословно и ще си в супер форма отвън и отвътре :-D Витамините ще помогнат на косата и кожата ти и т.н.

stop_looking_at_me
08-04-2009, 08:54
Ами честно казано, според мен всичко това идва от вътре... никой не може да те научи как да бъдеш " уважаващо себе си момиче," както ти каза. Щом казваш, че си мъжкарана... защо трябва да се променяш на сила? :? Не знам. Според мен просто трябва да приемеш себе си... такава каквато си... и тогава новите ти съученици биха те уважавали повече... отколкото когато се преструваш да си някоя която не си. Не знам дали ме разбра... хаха... много объркано се изразих. Абе, всеки си е уникален и неповторим... така че, бъди себе си! :)

И не съм съгласна с постове като "не слагай това... грозно е!" .... "не си изправяй косата" и нз си какво още.... трябва сама да опита каквото иска и тогава сама за себе си да реши, нали? Ето, някой беше казал да не слага токчета.... ем ок, аз като ходя всеки ден на токчета и съм 178см кво да правя... да ходя да се гръмна щото на някой не му харесват такива обувки? Ем, на мен ми харесват, връзват се със стила ми на обличане... и изглеждам добре с тях. С "гуменки" пък някой ше ме види... само на репетиции... но не казвам че са грозни или не ги харесвам.... просто не са в мой стил и не ги нося ежедневно. Така че, както преди казах... всеки си е индивидуален... и не бива да си налагаме мнението, а да даваме добри съвети. :)

И както каза LittleFashionista, и дори ще допълня малко.... храненето и физическата активност са най-важни. Хапвай по-разнообразна храна, здравословна.... плодове, зеленчуци... като ябълките са най-здравословни, освен кората... и семките :-D Сутрин примерно, тичай.... или пък ако не искаш, върви.... прави упражнения.... сега е лято, отивай на басейн, но не забравяй да се мажеш против слънцето! :) Много такива дребни неща има, които в крайна сметка се оказват най-важни. Успех! :-)

YouCantStopMe
08-04-2009, 08:58
браво, че имате хубави майки, които ви помагат. Моята е от типа " не искам да си нещо по-добро от мене" ужасна кучка :?

А? :shock:

EarthShaker
08-04-2009, 09:18
отивай да бягаш и пий по 3л вода на ден :) ше го поразкараш гадния целулит

SunSmile
08-04-2009, 10:03
Зареждаш се с доста пари и отиваш в някой салон. Избираш си подходяща прическа като с еконсултираш с фризьора, избираш си някоя прецедура за лице и може да попиташ козметичката как да се грижиш след това за лицето си. А относно гримирането и дрехите.. вземи си някое списание за дрехите, обиколи магазините в града си или някой съседен град. За гримирането попитай някоя приятелка, по - голяма позната.. или потърси в нета клипчета за гримиране, пълно е

LittleFashionista
08-04-2009, 19:23
отивай да бягаш и пий по 3л вода на ден :) ше го поразкараш гадния целулит ами да така правя, иначе няма как. Аз исках да си взема и крем за по-бързи резултати, но щом не става... всеки ден 3 часа разходки, 1 час танци и половин час бягане и виждам резултати :) А и така се стагам :)

Luscious_Heart
08-05-2009, 13:00
избери си най-големите очила и давай смело!След като имаш очилата си направи снимки в огледалото с нацупена физиономия 8-)
И анцуг Адидас/Пума/Найк.

bebo4estvo
08-05-2009, 13:56
НАЙ-ВАЖНА Е ХИГИЕНАТА.НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА СИ МРЪСНА И ДА МИРИШЕШ НА ПОР.Това е което 85% от тийновете трябва да видят, защото просто вече не се търпи... :(

*Интересен факт - Едно време във Франция изобщо не се къпели.Не знам за теб, но на мен ми е невъзможно да си представя цял ден да не се къпе човек, а цял живот... :shock: И именно тогава изключително мчного се развила френската козметика И ОСОБЕНО ПАРФЮМИТЕ :-D

За дрешките - носи каквото ти харесва,прави експерименти докато намериш своята индивидуалност.Ако те мързи, има и готови стилове - взимаш един и си готова :smt061

За грима - Не знам за теб, но лично аз не мисля че момичета на нашата възраст имат някаква нужда да се гримират.По-скоро така се забавляват, което обаче често ги прави смешни в очите на другите.Ако искаш обаче пробвай се - може да излезе нещо красиво, но всъщност ненужно.

И така, успех!

puxi95
08-05-2009, 14:34
Каквото мога ще те посъветвам, каквото не мога "здраве му кажи" 8-)

Такаа...

1.КОСА - Купувай си по хубави шампоани, балсами...Има Всякакви: за изтощена коса, за мазна, за всяква. Направи си хубава прическа. Според мен за дълга коса е най-добре крив бретон и етажирана коса, а за по-къса френското е добре. Но много важно е да ти отива, а това зависи от формата лицето ти, челото, врата и т.н А мен за тези две прически не ме слушай :D

2. ЛИЦЕ - Ако има ш акне, пъпки и тем подобни тийн-неприятности пробвой с Acne 0ut, GarnierPur 3in1, Acne Lotion (На мен тези ми действат безотказно). Ако нямаш проблеми с лицето значи си късметлийка

3.ВЕЖДИ - Ако веждите ти нито са тънки нито много дебели по-добре махай само мъхчетата около тях, и между тях, защото косъмчетата между веждите правят погледа по-мрачен. Ако не си харесваш веждите изобщо недей опитва да ги оправяш сама! Иди на козметик взима мах. 2-3лв. (поне в моя скромен град)

4. МИГЛИ - За да ги потчертаеш използвай спирала. Постоянно рекламират по телевизията :)

5. ГРИМ - Не ти трябва! :wink:

6. УСТНИ - Безцветен гланц! :-)

Ами в това, което ти казах(написах) 8-) най-вече засегнах лицето ти, защото най-напред то създава впечетление. :)

Е, искам да отбележа, че и аз съм като теб малко "мъжкаранка" и скам лека промянка :lol: Но първо като почнах да изброявам кои неща ще променя преди училище осъзнах, че не са ми нужни толкова промени, а само ще си напрая крив бретон, ще почна да си слагам лак, спирала и гланц. А в момента всяка вечер си мажа ръцете и лицето с крем. :) А може ли скайп на ЛС :lol:

Ами сега ще почна да се извинявам...Сорка за нахалството, правописните грешки, пунктуационните и така нататък... :-)

heiress
08-07-2009, 22:27
Е, ти май искаш всичко на готово. Има си теми за всичко. Като ги прочетеш ще се информираш.

sladur4etyYy
08-07-2009, 23:52
ами те преди мен ти казаха доста неща. аз само ще кажа някои просто нещица, акто например, че не е нужно дрехите да са ти по последна мода или по 100 лева блузата, важното е да ти подчертават добрите страни и да скриват недостатъците! винаги гледай не само дали дрехата ти допада като модел, но и как ти седи и дали ти отива! на манекена може да е много хубава, а на теб да не ти прилича. тогава няма смисъл да я купуваш.
може да почнеш да носиш токченца, не много високи, и малко е достатъчно, за да се почувстваш по- женствена. :-P
за косата: зависи каква ти е. ако ти е чуплива, можеш да почнеш да я изправяш понякога. ако е права- да я къдрш. и в двата случая си вземи качествена преса/ маша.
а иначе за грима: не трябва да прекаляваш, това е най- важното. почвай да опитваш да се гримираш у вас и така ще откриеш как най- много ти отива. ако искаш да ползваш фон дьо тен, ти препоръчвам на Мейбълин Pure Make- up, защото е с лека формула, не запушва порите, а и не е много скъп- 15 лева макс. иначе ако имаш повече пари, си вземи Vichy. спирала също си харесай + някой хубав гланц/ балсам. не е лошо и да си имаш парфюм, който да си ползваш всеки ден, нещо като твоя запазена марка ;д за парфюм дай малко повечко пари, ако решиш да си вземеш, защото е много гадно да лъхаш на евтиния. гледай да си поддържаш и ноктите. не е нужно винаги да си с цветен лак- безцветния също става. но най- важно е да са ти изрязани хубаво. тва са си елементарни неща, разбира се, няма нужа да ти го казва, ти си ги знаеш 100%. айде успех :-)