Влез

View Full Version : Обеца на ухото ;[

DaNGeRousLy
08-06-2009, 09:36
Незнам дали темата е за тоя раздел, но ... :-D
Имам проблем :
Преди 5 години си напраих дупка на 1то ухо.
Носих обецата 2-3 години и ми омръзна,оставих дупката да се запуши ](*,)
Преди няколко дена реших да я отпуша,вярно адски болеше но успях и сам :lol: Но...
Взе да се подува , страх ме е да не се инфектира или нш такова :(
Посъветвайте ме нещоо плс :(

Undying
08-06-2009, 09:48
Дупката ти не може да се запуши, зарастнала е. Фактически ти си си пробил отново ухото сам. Сам си вади изводите дали може да се инфектира или не. Много зависи с какво си се пробивал, дезинфекцира ли го първо и после проми ли си дупката. Не че съм доктор, ама това са си най-елементарни мерки за сигурност. Ако не си ги взел или си, и все пак продължи да се възпалява, най-добре отиди на лекар, не е шега работа това нещо.

ElinoOor
08-06-2009, 10:02
Първо ти си идиот. 8-) Как може сам да си пробиваш ухото.. :?
Най-вероятно си пробивал с игла,не знам..

Промий го с кислородна вода например.После отиваш до аптеката и купуваш гентамицин.Би трябвало да е в тубичка :-o
Мажеш мястото всеки ден, ако до няколко дни няма подобрение си стягаш парцалките и отиваш при личния ;) .

DaNGeRousLy
08-06-2009, 10:13
Да знам,че съм идиот :lol:
Продупчих го с медицинската обеца,
после си промих ухото с кислородна вода но да спомена,че имам чувствителна кожа :-o :lol:

ElinoOor
08-06-2009, 10:17
Бягай за гентамицин бе.. 8-)

DarkKisss
08-06-2009, 10:28
Дупката ти не може да се запуши, зарастнала е.

Ти луда ли си? Майка ми 10 години не беше слагала обица във втората си дупка на ухото и пред 1 година си сложе, верно болеше я малко, но не беше зарастнала!

DaNGeRousLy
08-06-2009, 12:05
Бягай за гентамицин бе.. 8-)

А тва гентамицин не е ли антибиотик :-o

ElinoOor
08-06-2009, 12:10
антибиотик :shock:
тва е едно кремче такова..като се замисля може и антибиотик а е :-o
ама ако се е инфектирало точно тва ти трябва.. пък дори и да не е няма нищо да ти стане
аз имам вече 6 пиърса на ушите и ги мажа с тва за да няма неприятни инфекции ;)

MaLty
08-06-2009, 12:30
Първо ти си идиот. 8-) Как може сам да си пробиваш ухото.. :?
Най-вероятно си пробивал с игла,не знам..

Промий го с кислородна вода например.После отиваш до аптеката и купуваш гентамицин.Би трябвало да е в тубичка :-o
Мажеш мястото всеки ден, ако до няколко дни няма подобрение си стягаш парцалките и отиваш при личния ;) .
Е може та..аз съм си пробивала ухото не веднъж сама ама все зараства..и под езика съм се пробивала сама ама пък неможах да сложа обецата 8-)
Иначе де а знам..промии го със спирт кислородна вода нещо такова ;)

TeenSpirit
08-06-2009, 12:34

Ти луда ли си? Майка ми 10 години не беше слагала обица във втората си дупка на ухото и пред 1 година си сложе, верно болеше я малко, но не беше зарастнала!

от 1 година не съм слагала обеци на втората и третата дупка и са зарастнали !

harabelka
08-06-2009, 12:37
Намажи го с ракия, спирт, водка или го напръскай с парфюм и ще ти мине възпалението :)

Undying
08-06-2009, 12:46

Първо не съм луда и второ отиди при някой специалист и той ще ти каже че дупките на всички места по тялото зарастват след определен период от време. При някои по-бързо, при някои по-бавно, но в крайна сметка зарастват. Ти сам казваш "болеше я малко", незнам колко точно малко е било, но щом има болка значи дупката е била или отчасти зарастнала, или напълно. За 10 години залагам на първото...
Аз лично имам познати, които са ходили да се дупчат заради зарастнали дупки.

mysticinside
08-06-2009, 13:16
Не се шашкай възможно е да се е инфектирало се пак запушено или зарастнало се си пипнал мястото наново..вземи си одеколон ии си го промивай с едно памуче ...редувай ги единия ден промивай с памук с одеколон на другия ден с кислородна вода...няма да стане бързо но е ефикасно аз така правех :)

П.С. баба ми е жена на 72 години не носи обеци мноооого отдавна може би от около 20 години но дупките и още не са зарастнали . и както казахте аз също съм си пробивала ушите заради зарастнали дупки :)

happyfacex
08-07-2009, 08:34
Е не можеше ли да идеш да ти я пробият. Много ясно че ще се подуе. По-добре вместо да се оправяш отново сам/а иди на лекар. :?

xHARDCANDYx
08-07-2009, 11:05
Абе пич ти с кфо я "отпуши" ...?
Предполагам че си я инфектирал..Сега трябва да я промиваш с спирт и както ти казаха мажи с Гентамицин..И махни обицата! Възможно е инфекцията да е станала и от нея..Изчакай мястото да се успокой и отиди при професионалист :)

Snickers
08-07-2009, 11:25

Първо не съм луда и второ отиди при някой специалист и той ще ти каже че дупките на всички места по тялото зарастват след определен период от време. При някои по-бързо, при някои по-бавно, но в крайна сметка зарастват. Ти сам казваш "болеше я малко", незнам колко точно малко е било, но щом има болка значи дупката е била или отчасти зарастнала, или напълно. За 10 години залагам на първото...
Аз лично имам познати, които са ходили да се дупчат заради зарастнали дупки.Моята не зараства. ;д
Години не бях слагала обици и преди няколко месеца реших да си сложа и к'во...без проблеми :Д

rosencetooo
08-08-2009, 09:39
Купи си от аптеката гентамицин , и се мажи с него и всичко ще е наред :)
Винаги го ползвам когато ми се възпалят дупките на ушите :P

mariqqqqq
08-08-2009, 10:36
ПРОМИИ ГО :?

Stani46
08-08-2009, 16:15
Намажи го с ракия, спирт, водка или го напръскай с парфюм и ще ти мине възпалението :) + :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

dessko
08-08-2009, 18:41
Купи си от аптеката гентамицин , и се мажи с него и всичко ще е наред :)
Винаги го ползвам когато ми се възпалят дупките на ушите :P

+1

DaNGeRousLy
08-10-2009, 09:23
Мина миииииииии ! :-P
МС на вс .