Влез

View Full Version : Цветни кичури

bafka
08-06-2009, 10:34
Здравейте, съжалявам ако вече има такава тема, но ми изтекоха очите от търсене и то без резултат :-k . Преди около седмица си направих зелен кичур. Както си му е реда първо го изсветлих с перхидрол, получи се отвратително (циганско) русо. После сложих някакво зелено лекарство дето несе произвежда от много време обаче оцветява страхотно... (това дотук не е от особено значение :oops: ) Кичура стана страхотен ... Дотук всичко е ок, обаче това зеленото след всяко къпане става все по-светло и по светло, а "зеленото лекарство" ми е на привършване. Въпроса ми е някой правил ли си е цветни кичури от типа "зелени, зини, лилави, НО НЕ ЦИКЛАМЕНО " ? С какво - оцветител, боя, балсам, шампоан (без спрей предлагаха ми го ама идеята "ни мЪ кефи")? На коя фирма е как точно се казва и къде евентуално мога да го намеря? От София съм и ще съм ви супер благодарна... 8-)

HarumScarum
08-06-2009, 11:02
Здравейте, съжалявам ако вече има такава тема, но ми изтекоха очите от търсене и то без резултат :-k . Преди около седмица си направих зелен кичур. Както си му е реда първо го изсветлих с перхидрол, получи се отвратително (циганско) русо. После сложих някакво зелено лекарство дето несе произвежда от много време обаче оцветява страхотно... (това дотук не е от особено значение :oops: ) Кичура стана страхотен ... Дотук всичко е ок, обаче това зеленото след всяко къпане става все по-светло и по светло, а "зеленото лекарство" ми е на привършване. Въпроса ми е някой правил ли си е цветни кичури от типа "зелени, зини, лилави, НО НЕ ЦИКЛАМЕНО " ? С какво - оцветител, боя, балсам, шампоан (без спрей предлагаха ми го ама идеята "ни мЪ кефи")? На коя фирма е как точно се казва и къде евентуално мога да го намеря? От София съм и ще съм ви супер благодарна... 8-)
ФРИЗИОР :d

bafka
08-06-2009, 11:07
А стига бе... ти се е*ааш... Не се бях сетила... ](*,) ](*,) ... ако фризиорката ми знаеше мислиш ли че щях да питам тук ? :smt119 ... Очаквам и други мнения ... :)

mysticinside
08-06-2009, 11:34
О БОЖЕ! да не би това зеленото лекарсвто да се казва гранофорин :shock: ...ако е то - използва се при афти в устата и за намазване на сливици и така нататък...купи си ожветител за кичури и не си слагаи такива работи по косата ....а иначе гранофорин се произвежда и се продава във ветеринарските аптеки.

d3jaVu
08-06-2009, 11:55
Абе имах зелено и едно светло лилаво ама не циганското. Миналото лято-юни мисле че беше.Незнам мойте доста време си седяха есента още се виждаха ама жече се виждаше и русото от доло(то напрао жълто си беше :-D ).Виж потърси някаде да ти направят в голям град няма как да няма къде.Апък и като са с боя не изсветляват мн барзо :) .

guinessgirl
08-06-2009, 12:13
гранофорин,да...като бях малка ужасно много мразех да ми мажат сливиците с него.. :D

иначе,цикламено с фуксин.. лилаво с пиоктанин..
освен това за светло розово ми казаха тониращ балсам на престиж,но не знам нищо за него.

има и боя яркорозова,на Seri и Vitality's, но най-вероятно ще трябва да си поръчаш от някой козметичен магазин или фризьор.

bafka
08-06-2009, 12:24
Същото е гринофорин... :oops: и аз много го мразех... иначе го търсих в аптеките обаче ми казаха че вече не се произвежда. Знам че звучи кофти да си слагам такоа, но е по-добре от отвратителното русо :shock: ... А и като си нямам и на идея какво и къде да търся :oops: ... мерси все пак.. :-) очаквам още идеи и мнения :---)

CrazyBastard
08-06-2009, 12:36
ииии така.. 8-)
Гранофорин эа эелена коса
Фоксин эа роэова май беше
Пиоктанин эа лилава
Аэ и трите съм пробвала, сега косата ми е лилава :D ама нали щото е лекарство и се отмива и сега имам от мойта си коса кестеняво лилаво и някво русо-бяло эащото бях я иэрусила эа да се получи ярко и ако твойта коса е някаква тъмна не я иэрусявай цялата эащото има вероятност да се къса като на тия куклите барби с пласмасовие коси и е кофти, също така е добре като се отмие цвета пак да сложиш и внимавай да ни си оцветиш дрехите и ръцете и успех там.. :P

therichbitch
08-06-2009, 19:30
всички бои, лекарства с тези цветове са мн нетрайни, даже и професионалните, говоря от лични наблюдения, добре че не се престраших , та да говоря и от личен опит, защото като се позимие косата 2-3 пъти, става едно мухлено зелено, абе отврат, трябва мн често да се мацаш, за да си подържаш цвета, но косата ще ти стане на парцал, мацни го с някво като косата ти което е и приключвай, знам ,че е мн сладко и ефектно, но... :( :( :(

SexYLipS
08-06-2009, 19:39
аз си правех червен кичур с боя на Палете (за кичури) боята е хубава и с едно пакетче можеш да си направиш кичура поне 5-6 пъти

therichbitch
08-06-2009, 22:03
^ е червеното е "нормален" цвят, аза ако става дума с такава боя/и не само с нея де/ съм била червена 2 години цялата, но сините, розовите, зелените и лилавите кичури не стават, защото боите , с които се постигат са изключително нетрайни

Vipera Arepiv
08-28-2013, 12:54
Цветни кичури могат да се правят по много начини, освен всички лекарства, тебешири, степчета и т.н., които са много нетрайни, има и бои за коса в най-различни цветове (пак са временни), в зависимост колко време искаш да издържат може да използваш и спрейове, гелове или спирали за коса...в "На тъмно" има голям избор, боите издържат до 2,3 седмици, взависимост от самата коса, шампоанът и т.н. (на мен лично седят вече 3та седмица,Directions или Stargazer - двете най-известни марки, като цетовете на първата са по-дълготрайни ), имам и "постоянна" тъмно синя боя, която обаче падна преди временната...говоря от личен опит :))