View Full Version : Премахване на боя от косата???
DarkKisss
08-07-2009, 20:15
Естественият ми цвят е русо, но преди 2 седмици се бях боядисала в червено с балсам оцветител, който не изгаря косъма и уж се отмива след 5-6 дена,но понеже е червен цвят а от русо не се отмива лесно и още стои и ми придава гаден червеникав оттенък.
Въпросът ми е: С какви домашни средства, маски нещо може да си отмия косата без да си изгоря косъма разбира се.
П.П: Бях чувала за нещо с водка, което изсветлявало косата, така ли е?
therichbitch
08-07-2009, 21:08
--ми аз за отвара от лайка съм чувала,че смъква, но те се пак сравнително лесно се отмиват /нищо,че ти е руса косата/
--другото, което се сещам е със сода , но не прекалявай,че много се изсушава /ако някой каже ,че са глупости, да подчертая,че черна къна съм изсветлявала със сода, пък какво остава за един пиклив шампоан- оцветител/ :)
AutumnTears
08-08-2009, 08:04
В "Часът на мама" казаха, че маските с белтък увреждат/отмиват (постепенно) боята. 8-)
kaprich0za
08-08-2009, 09:45
Лайката наистина помага.Открих този материал относно как точно се прави разтвора.Дано да е от полза :)
За да се направи оцветител от лайката, който може да се използва след всяко измиване, вземете 30 г (2 с.л.) изсушени цветчета от лайка и ги залейте с 600 мл вряла вода. Оставете да поври 15 минути, след това изцедете и охладете преди употреба.
За постигане на по-силен оттенък залейте 125 г сушени цветчета от лайка с 300 мл вряла вода и запарете за 15 минути. Кипнете, охладете и прецедете. Добавете лимонов сок и 30 мл (2 с.л.) растително масло. Нанесете на косата, като я разресвате, и я оставете, ако е възможно, да изсъхне на слънце. Накрая измийте главата, нанесете балсам и изплакнете косата както обикновено.
harabelka
08-08-2009, 09:57
--ми аз за отвара от лайка съм чувала,че смъква, но те се пак сравнително лесно се отмиват /нищо,че ти е руса косата/
--другото, което се сещам е със сода , но не прекалявай,че много се изсушава /ако някой каже ,че са глупости, да подчертая,че черна къна съм изсветлявала със сода, пък какво остава за един пиклив шампоан- оцветител/ :)
И как се прави тази маска със сода? :)
therichbitch
08-08-2009, 23:04
И как се прави тази маска със сода? :)
ми не е маска, просто докато се къпеш, натриваш си косата малко със сода,седиш 5мин и измиваш, ако е над мивката, ще се види,че пада боята, а нейното като е само шампоан 2-3 пъти ще са достатъчни, мисля...
Всякаква домашна рецепта ще ти свърши работа.Специално за сваляне на боя съм чела кисело мляко със сода.
therichbitch
08-09-2009, 21:55
^ а да, забрвих киселото мляко ;)
DarkKisss
08-09-2009, 22:01
Тенкю.
Трябва да пробвам тва със содата и млякото. Бали мааму пък квото стане 8-)
VIOLENCEE
08-09-2009, 22:36
Дай снимка с червената коса , действието на шампоана , моля :)
DarkKisss
08-10-2009, 10:37
първия ден или сега как е? 8-)
DarkKisss
08-10-2009, 10:40
http://i31.tinypic.com/20roadx.jpg тва точно като се боядисах :(
http://i26.tinypic.com/2bpj6a.jpg тва от преди неколко дена 8-)
тази маска с киселото мляко и содата на суха коса ли се нанася или на влажна.. и има ли значение колко сода и или колко кисело мляко ще сложа ... мн ще сам благодарна ако ми кажете...
KAK STAVA TOVA SIS SODATA AKO MOJI DA MI KAJES CE SIM S CERNA BOYADISANA KOSA I ISKAM DA SE PRAVQ CERVENA I NE ISKA FRIZYOR DA Q ISVETLQVA DOSTATICNO E IZTOSTENA
Тенкю.
Трябва да пробвам тва със содата и млякото. Бали мааму пък квото стане 8-)
PROBVA LI GO TOVA STANA LI NESTO