View Full Version : уфф къдрици..
BlackBunny
08-10-2009, 10:12
косата ми е много къдрева иии много ме дразни, винаги съм искала да имам права коса.. имаше един период в който постоянно си я изправях, с преси с какво ли не че дори с ютия ... ии от тва косата ми много се изтощи, изгоря ... незнам направо кво да я правя вече :( .. дайте ми някви съвети .... аа и поне ако ще е къдрева, да е няква по дълга, пък тя :( незнаммм кажете ми какво да я правя тая косааа #-o :-k може дори и да ми препоръчате някви прически или ддзн ... просто ми помогнете с нещоооо :(
Punisherrr
08-10-2009, 10:14
Все ми се вижда много красиво и ефектно къдравите да си слагате пяна (ако не се лъжа с това ставаше номера) и така къдриците стават едни хубави лъскави,подредени ...чак и аз искам :D
Само предположение :-o
Обаче има къдраво и КЪДРАВО... :shock: защото познавам момиче,кеото наистина има неубоздаема коса.. :-o
сплиташ,връзваш... все ще се намери няква хубава причОска ;)
BlackBunny
08-10-2009, 10:17
Все ми се вижда много красиво и ефектно къдравите да си слагате пяна (ако не се лъжа с това ставаше номера) и така къдриците стават едни хубави лъскави,подредени ...чак и аз искам :D
Само предположение :-o
да, слагала съм си ама на мен не ми харесва :( добре де като видя някое друго момиче (да не съм аз !) и ми харесва как му седят къдриците примерно с пяна ааа аз като си сложа и не ми харесва ... май нещо ми става.. смятай толкова съм я намразила :-o :(
Punisherrr
08-10-2009, 10:21
например : http://www.hairstyleschat.com/images/styles-for-curly-hair.jpg
например 2 :D : http://www.hairstyles53.com/wp-content/uploads/2008/08/formal-hairstyles-17.jpg
ElinoOor
08-10-2009, 10:22
ми спираш сешоара изобщо
минаваш само на шампоан + домашна маска
а прическата.. не знам ако са много ситни къдриците я хвани отзад с някаква огромна фиба :-o
ако не може и с пусната да си ходиш, кво толкова :)
mArMaLaDkA
08-10-2009, 10:23
С пяните ми се слепва косата. А тези, които са по-слабите, все едно си мокря косата с вода. Не ме кефи особено ефекта.
Мачкай си косата, когато я сушиш със сешоара, или пък, ако не ползваш, след бърсането с кърпата, си намачквай косата и я оставяй да изсъхне така.
Също можеш да я начупваш с бира или пък с вода и захар - бабини рецепти, ама поне няма да ти се доизгаря и прецаква косата, и става ефектно.
Спри да я изправяш и да я мориш с всякакви химии, 'щото после ще съжаляваш.
Използвай хининова вода, ако искаш, за да ти порасне косата малко от малко, но при всеки има различно действие. А и трябва да знаеш, че косата расте до едно положение и после спира.
П.П.- Пише се кЪдраво. ;)
ЕДИТ: Елинор, ти имаш ли си на представа как изсъхва гъстата коса? Зиме-лете, няма как да не се ползва сешоар, защото иначе се настива супер брутално. Вече не е толкова топло плюс това. Просто, ако ще ползва сешоар, трябва да го държи максимално най-далеко.
BlackBunny
08-10-2009, 10:37
например :
например 2 :D :
мда виж тая първата не ми харесва как и е сплескана отгоре косата .. никога не ми е харесвало сплескана коса :D иначе втората е много яка .... ама едва ли ше мога да си напрая така косата :(
BlackBunny
08-10-2009, 10:42
С пяните ми се слепва косата. А тези, които са по-слабите, все едно си мокря косата с вода. Не ме кефи особено ефекта.
Мачкай си косата, когато я сушиш със сешоара, или пък, ако не ползваш, след бърсането с кърпата, си намачквай косата и я оставяй да изсъхне така.
Също можеш да я начупваш с бира или пък с вода и захар - бабини рецепти, ама поне няма да ти се доизгаря и прецаква косата, и става ефектно.
Спри да я изправяш и да я мориш с всякакви химии, 'щото после ще съжаляваш.
Използвай хининова вода, ако искаш, за да ти порасне косата малко от малко, но при всеки има различно действие. А и трябва да знаеш, че косата расте до едно положение и после спира.
П.П.- Пише се кЪдраво. ;)
ЕДИТ: Елинор, ти имаш ли си на представа как изсъхва гъстата коса? Зиме-лете, няма как да не се ползва сешоар, защото иначе се настива супер брутално. Вече не е толкова топло плюс това. Просто, ако ще ползва сешоар, трябва да го държи максимално най-далеко.
хмм не бях чувала за бира, вода и захар :-o хубаво ли става? иии как точно трябва да си ги слагам на косата, да не прекаля нещо че като се знам :D аа и да, използвам хининова вода обаче имам чувството че не расте вообще..... :? ии сори за грешката ми Къдраво'' 8-) :P
mArMaLaDkA
08-10-2009, 11:00
Неееее, не смесваш бирата, водата и захарта!!!
Има два начина за начупване:
1. с бира
2. с вода и захар
Различни неща.
С бирата е просто.
Изливаш и мачкаш.
А вода и захар - ами, аз си сипвам вода в едно шише от препарат за прозорци, слагам около една кафяна лъжичка захар, разтръсвам и пръскам върху косата с пръскалката, като отново намачквам косата.
BlackBunny
08-10-2009, 11:14
1. с бира
2. с вода и захар
Различни неща.
С бирата е просто.
Изливаш и мачкаш.
А вода и захар - ами, аз си сипвам вода в едно шише от препарат за прозорци, слагам около една кафяна лъжичка захар, разтръсвам и пръскам върху косата с пръскалката, като отново намачквам косата. ааа оки мерси :D :-)
j_adore2
08-10-2009, 11:28
И да я изядат мухите навънка ..
На мокра коса си слагай пяна с по - силна фиксация,наистина стои хубаво :)
mArMaLaDkA
08-10-2009, 11:32
Мухите да я изядали. :razz:
Ти прочете ли изобщо съотношението вода - захар? Смяташ ли, че при такова мизерно количество захар, може да стане нещо? То даже и не лепне после. Ей, как обичам така, като тръгнете да говорите наизуст.
j_adore2
08-10-2009, 11:35
Мухите да я изядали. :razz:
Ти прочете ли изобщо съотношението вода - захар? Смяташ ли, че при такова мизерно количество захар, може да стане нещо? То даже и не лепне после. Ей, как обичам така, като тръгнете да говорите наизуст.
Какво наизуст,ти смяташ ли че след като хората са измислили сиг 100 вида пяни за коса,ние трябва да се мажем със захар ..
BlackBunny
08-10-2009, 11:36
кефите ме чесно :D ще пробвам и с двете и после ще ви кажа как е станало и дали има някъф ефект, а дано да има де :grin:
mArMaLaDkA
08-10-2009, 11:40
Ама никой не те кара, бе!
И какво изобщо коментираш, като не си компетентна? Аз, като не разбирам много в дадена сфера, си мълча и не си вра носа там, където мога да се изложа.
j_adore2
08-10-2009, 13:14
Ама никой не те кара, бе!
И какво изобщо коментираш, като не си компетентна? Аз, като не разбирам много в дадена сфера, си мълча и не си вра носа там, където мога да се изложа.
То ти трябва голяма компетентност да знаеш,че да си сложиш вода със захар на главата е най - малкото малоумно ..
Vincitore
08-10-2009, 13:28
1. с бира
2. с вода и захар
Различни неща.
С бирата е просто.
Изливаш и мачкаш.
А вода и захар - ами, аз си сипвам вода в едно шише от препарат за прозорци, слагам около една кафяна лъжичка захар, разтръсвам и пръскам върху косата с пръскалката, като отново намачквам косата.
Толкова ли нямаш пари да си купиш една свястна пияна ?!? :-o :-o :-o
mysterious93
08-10-2009, 13:28
Сори че ти се меся в темата надявам се да не се сърдиш :D имам къдрава коса.. ии работата е там че е мн зле.. слагам й пяна и става ето така
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2232/43058308018819971011249910708elgJCaQjuq2iI0UGVRIu. JPG
понякога може и по - добре ама като цяло нещо такова.. (сори че е такава ама на нея доло горе ми се вижда косата за разлика от другите ми снимки)
а когато ходя на море и като изляза от водата мн се кефя как се оформя
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1923/18764303783323640651249910663GbPm3YUeJuBDCdAk3cNp. JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1852/122373284615092384781249910701NOv8MZkeI6TqhtdPjej0 .JPG
та кво да ползвам , за да става като на вторите две снимки??
П.П тва не е на плажа :D а пред един гьол.. просто спряхме по пътя и реших да се цъкна :D
mArMaLaDkA
08-10-2009, 13:41
Аз пари имам да си купя не 1, а 50 пяни, не е там въпроса.
То ти трябва голяма компетентност да знаеш,че да си сложиш вода със захар на главата е най - малкото малоумно ..
Не думай!
Решила съм, пробвала съм, харесал ми е резултата повече от всичко друго, споделих и препоръчах. А ти можеш ли малко да прецениш на литър вода колко е 1 кафяна лъжица(и то не пълна) захар? Да не говорим, че с тая рецепта са се къдрили бабите и майките ви, още преди да се появят чудотворните пяни.
Къдравите коси са сухи,от което къдриците са безформени и хвърчащи.Изполвай шампоани,балсами и т.н. специално за този тип коса,те се борят срещу тези проблеми.Ако искаш да я оформиш след измиване,използвай крем за къдрици,не пяна,защото изсушава.За обем можеш да правиш вафли или за издухваш със сешоар в корените.
harabelka
08-10-2009, 17:31
Аз си я оформям с дифузер и пяна :)
BlackBunny
08-10-2009, 18:43
Аз си я оформям с дифузер и пяна :) а кво е тфа дифузер? :twisted: :oops:
http://www.technomarket.bg/product_images/i_09024754.jpg
BlackBunny
08-10-2009, 18:55
http://www.technomarket.bg/product_images/i_09024754.jpg аа демек сешоар? :D аз така му викам :D
BrandNewEyes
08-10-2009, 19:02
Дифузерът е специален накрайник към сешоара.
Иначе и аз си я правя с дифузер и пяна, а понякога и само с дифузера, докато я суша си я оформям.
Но определено сешоара и пяната оказват много кофти влияние върху косата.Става суха, накъсана и цъфти много.Поне при мен стана така.
Иначе ако използваш продукти за суха коса и си правиш разни маски, дори и да използваш редовно пяна няма проблем.
mysterious93
08-10-2009, 19:46
абе хора тоя дифузер така и не разбрах как да го сложа на сешоара.. само дет не го счупих :D аз иначе цяла зима и лятото сутрин като стана или когато и да е ако ще излизам съм със спуснат акоса.. а за целта я мия (само с вода ) слагам пяна и изсушавам.. ама в последно време не става както напреди ставаше.. а долу Liar спомена за кремове за къдрици и съм склонна да пробвам само и само да ми се оформя както след плажа.. ама я кажете някоя марка :-D ако е изпитана още по - добре..
mysterious93
08-11-2009, 13:28
а и още как става изсушаването с тоя дифузер?? вс еедно се масажирам или.. :D
CrazySweety
08-11-2009, 21:39
Не разбрах точно,дали искаш да ти е права или къдрава косата.
Аз използвам Gliss Asia Straight-балсамът(за изправяне на косата) и съм мн доволна. :)
ValLoveYa
08-16-2009, 08:02
Моята също е чуплива и аз като тебе я изправях постоянно но я постригах късо за да се освежи и спрях да я изправям остави я така както си е :wink:
malinkata
08-16-2009, 08:26
на мен пък мноо ми харесват хора с естествена къдрава коса :-)
umnotodetence
08-16-2009, 08:40
1. с бира
2. с вода и захар
Различни неща.
С бирата е просто.
Изливаш и мачкаш.
А ти толкова ли нямаш мозък, че да напишеш "пИяна" :D :-D :razz:
Само знаеш да се заяждаш.
Иначе аз ползвам пяна на Вела с максималка фиксация. Долу горе съм доволна, но ще пробвам това със захарта.
Дано после ми остане коса, като ми я изядат мухите :razz: