View Full Version : .........
xcomplicatedx
08-10-2009, 10:20
.........
И моята коса не е дълга.Пяна не помага,ама то даже и топирането нищо не прави.Както каза след 5 минутки и вече няма и следа от прическата.. :? :?
mArMaLaDkA
08-10-2009, 11:05
^ Остава ти нещо в шишенцето от лак, затова. 8-)
Иначе, авторке, явно си си взела пяна с по-малка фиксация. Или просто марката пяна е скапана. Пробвай с друга. Аз, колкото пъти съм ползвала пяна, после косата ми като бетонирана е стояла.
happyfacex
08-11-2009, 08:54
еми първия път беше много бухнала после не ...кфо стаана :D
` бтв зелената на шварцкоп аааа как се казваше 8-) :oops:
На мене пък винаги ми действа... 8-) Ама това може да е защото по принцип косата ми си е чуплива и си е обена... така че 8-) не очаквайте, ако имате права коса, от пяната за коса да има голям ефект. :)
guinessgirl
08-11-2009, 10:52
щото не я нанасяш както трябва,а най-вероятно и не тупираш (ако тупираш) правилно :)
//може пяната да е с ниска фиксация,де.
DeNNichkA
08-11-2009, 11:31
на мен не ми се получава също , но майаз съм си виновна понеже не я правя правилно. Някой може ли да обясни как точно да се направи хубав обем с пяна? (косата м ие подстригана на черта - малко над раменете)
на мен не ми се получава също , но майаз съм си виновна понеже не я правя правилно. Някой може ли да обясни как точно да се направи хубав обем с пяна? (косата м ие подстригана на черта - малко над раменете)
Къпеш се, след като си се изкъпала, ако косата ти е много суха може да сложиш някой балсам само в краищата. След това, без да разресваш, с кърпа подсушаваш и я наместваш с пръсти. Докато косата е още влажна, но не да капе вода от нея, слагаш малко пяна в шепата си, обръщаш си главата надолу и почваш много здраво да си мачкаш косата. Колкото е по-силна фиксацията на пяната, толкова по здраво ще държи, но ако искате обем, а не мокър ефект ви препоръчвам пяна с по-малка фиксация. След като я намачкате и разрошите много хубаво, взимате сешоара, слагате дифузер, и почвате с него да сушите. Най-добре е да не сушите изцяло косата с него, а само да наместите и доуформите вече косата. Като приключите със сешоара, слагате някакви фиби или доуформяте до желаната форма и чакате косата да изпръхне напълно и да изсъхне преди да сте излезли някъде. :)
Надявам се съм помогнала. :)
g1rl4eto_
08-11-2009, 11:43
Спрей за обем на Wella ползвам аз за обем отдавна се отказах от пяната :)
DeNNichkA
08-11-2009, 11:44
Къпеш се, след като си се изкъпала, ако косата ти е много суха може да сложиш някой балсам само в краищата. След това, без да разресваш, с кърпа подсушаваш и я наместваш с пръсти. Докато косата е още влажна, но не да капе вода от нея, слагаш малко пяна в шепата си, обръщаш си главата надолу и почваш много здраво да си мачкаш косата. Колкото е по-силна фиксацията на пяната, толкова по здраво ще държи, но ако искате обем, а не мокър ефект ви препоръчвам пяна с по-малка фиксация. След като я намачкате и разрошите много хубаво, взимате сешоара, слагате дифузер, и почвате с него да сушите. Най-добре е да не сушите изцяло косата с него, а само да наместите и доуформите вече косата. Като приключите със сешоара, слагате някакви фиби или доуформяте до желаната форма и чакате косата да изпръхне напълно и да изсъхне преди да сте излезли някъде. :)
Надявам се съм помогнала. :)
Мерси много :) Обаче проблема при мен е, че когато слагам пяна на морка коса и я мачкам , и суша с дифузер ми се начупва супер много, а аз искам да е права, но с обем - как да го постигна с дифузера без да я мачкам?
Аааа вие искате да ви е права... Хмм ами това с дифузер няма да стане :) Значи, може да пробваш пак на мокра коса, слагаш много пяна и разресваш с някоя четка или хубав гъст гребен за да се отдели по възможност всяко косъмче. След това взимаш сешоара, обаче не с дифузера, ами с една друга приставка, която служи за изправяне. И грабваш една четка и почваш всяко едно кичурче от косата го захващаш с четката и със сешоара отгоре сушиш, след като се изсуши напълно отдолу на самото кичурче малко лак може да сложиш, за да седи обемно. Доста бавно става, но мисля, че се получава така обемна коса с пяна и сешоар. Вече другият вариант е както всички знаем с много топиране и много лак. :)
aloveyou
08-11-2009, 14:10
не очаквайте, ако имате права коса, от пяната за коса да има голям ефект. :)
Ми моята коса си е права и от пяната за коса има ефект..Косата ми става по-обемна..
Ползвам пяната на Тафт
bubinkaa
08-11-2009, 14:22
ползвам пяна за коса на Интеса.. косата ми е дълга и ми става хубаво... държи ми два дена..като се има на предвид,че косата не ми е къдрава ^^
Pliok0019
08-11-2009, 14:50
Слагай повечко пяна и за по-силна фиксация.
Пробвай синята на тафт.
differentbynature
08-11-2009, 17:24
Е то пяната за коса не е толкова за обем....