View Full Version : униформи на всички училища
nikoleta93
08-10-2009, 17:19
Министърът на образованието Даниел Вълчев се обяви за въвеждането на униформи във всички училища през учебната 2008/2009 г. В момента униформите не са задължителни, но просветното ведомство се опитва да насърчава училищата да ги въвеждат, като им отпуска пари по проекти.
"Средствата за униформи ще бъдат увеличени значително, всяко училище, което кандидатства, ще получи финансиране", каза вчера Вълчев. М.г. по програмата за униформите са били финансирани 107 проекта.
Общо 234 млн. лв. ще бъдат отпуснати на МОН за финансиране на проекти за развитие на училищното образование, което е със 75 млн. лв. повече от миналата година, съобщи още Вълчев. Източник: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2008041400040000102
lovef00l
08-10-2009, 17:20
Той Вълчев вече не е министър, така че споко.
Май темата не е в раздела си! :D
NqkfaNikakva21
08-10-2009, 17:29
наще са ужасни :x
harabelka
08-10-2009, 17:34
Ние уж сме най- елитното училище в областта, но не се очертава да ни въведат униформи :-D
зависи от училището. от 5ти до 10ти клас бях с униформа и беше супер. състоеше се от 20 и повече различни неща /тениски, поли, блузи, бла бла/. има и някои ужасни, признавам.
Поне като трябва да нося цяла година парцали нека са безплатни не 200 лв за некви боклуци :?
YouCantStopMe
08-10-2009, 18:31
Министърът на образованието Даниел Вълчев се обяви за въвеждането на униформи във всички училища през учебната 2008/2009 г.
Господин Донемайкъде вече не е министър,btw.
Учебната 2008/2009 мина и си замина..
Стара ти е информацията,брат.
mysticinside
08-10-2009, 18:36
Дааааа в моето училище въведоха униформи за което никои не съжелява дори няй големите кокони в даскалото си я носят без проблем естествено на училище не се носи цялата може само риза само сако и тн :) яко е когато минеш по улицата и хората с усмивка приемат че гордо носиш името на училището си :)
само след 7ми клас искам да се носят униформи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. ама да не са монашески като едно време, ами яки :grin:
sladkish_14
08-10-2009, 19:07
Няма да има униформи.
YouCantStopMe е напълно права :)
sladi4ka_qni4ka
08-10-2009, 19:12
и на нас ни въведаха унофоми о6е миналата година и са задължителни ... няма отърване повярвайте ми :o :x
UnaBletoLoVeU
08-10-2009, 19:45
Нашите(на МГ, Русе) са наааааааай-грозните не в целия град, ами и в околността. Лайнян цвят за ризите, които са материя..."обрив" и тъп пуловер без ръкави, материя "от селска сергия за левче"...цвят развалени ягоди...
и в новот ми училище въведоха униформи, но ще ги носим само на празниците слава богу 8-)
DeNNichkA
08-10-2009, 21:23
Нашите униформи са отварителни - не мисля, че има по грозни. Състоят се от някаква тениска, която се води риза, само защото има яка. Същият този боклук го имаме и с дълъг ръкав. Да отблежа, че въпросните блузи са адски къси и много широки. Да не говорим, че моделите за момче и момиче са еднакви. За отгоре имаме някакви гадни суитшъри, които избеляват супер бързо и в джобовете им спокойно можеш да поместиш тетрадка малък формат. Абе, кофти работа е... А уж сме елитна гимназия. Голяма излагация е с тези униформи. И ние не ги носим много редовно....
mysticinside
08-11-2009, 08:10
Нашите униформи се състоят от 2 розови ризи едната със къс другата с дълаг ръкав които за момичетата са вталени а за момчетата не,пола без подгъв отдолу, за да може всеки да си я скъсява колкото иска (цвета е син и розов),сако със син цвят иии момичетата можехме да си поръчаме допълнителни панталони които седят наистина супер готино на всяка мацка(сини) :grin:
^ звучи ми много добре :)
и на нас ни сложиха суичар,дънки и пола, ама са ужасни само дънките (черни ) ставар за нещо ,а суичара е на раета ( сиво и червено ), а пък полата е тип лале
п.п. да не говорим че максим горки мяза на куче на емблемата( вървях по улицата с ръка на рамото ( демек върху нея) :oops:
xXxScreamxXx
08-12-2009, 07:35
Мии наще не са тттооооолкова ужасни ;д http://egblg.com/index.php/Uniformi.php :) :)
Министърът на образованието Даниел Вълчев се обяви за въвеждането на униформи във всички училища през учебната 2008/2009 г.
Господин Донемайкъде вече не е министър,btw.
Учебната 2008/2009 мина и си замина..
Стара ти е информацията,брат.доста старичка , ще видим новата миситърка какво ще рече