View Full Version : Откъде дойде този проблем...?
dream_girl_13
08-14-2009, 15:41
Ситуацията е следната... С моето момче сме в един клас. В края на миналата учебна година по необясними причини хлътнах и то доста. Стояхме около месец на един чин и нещата между нас се наредиха. По-късно през лятото всичко беше розово, но сега усещам някаква промяна. Наскоро започна да ми споделя странни неща,чиито смисъл не долавям. Преди да цитирам думите му ще обясня нашата дилема, по-скоро неговата. Той не иска нито родителите му, нито приятелите му, камо ли пък някой от класа да разбира за нас. Може би милион пъти съм му казвала, че постъпва ужасно егоистично като обяснява пред всички, че не ме харесва, че няма нищо между нас, а аз идеално да виждам, че не е така. Безкрайно искрен е когато говори с мен, затова знам всичко, което го тревожи и едното е, че не може да понася чуждите, дори и малко детински, базици. Питала съм го проблема в мен ли е, толкова ли го е срам от мен или нещо такова, че не иска никой да разбира, но той всеки път твърдо отрича. Стига до крайни решения като например: в училище ще се правим, че не се познаваме, а иначе всичко ще е наред.
Не разбирам след като аз не съм проблема защо той не може да превъзмогне егоизма си заради нас поне? Сякаш щом базикат него, няма да базикат и мен!!! Това поведение ме оскърбява. Казвал ми е дори, че предпочита да го намразя отколкото да се мъча да играя роля в училище пред другите и да крия чувствата си. С това оправдание често извинява странното си държание, което ме вбесява, но ясно виждам, че е фалшиво и че е единствено и само заради другите. Когато сме сами е един, когато сме пред други предпочита да не сме се познавали никога. Започвам да губя нишката, не знам кога е истински и кога се преструва, не искам цяла година да се правя, че не виждам, човека, който обичам и то заради глупави подигравки. Какво да направя? Той е убеден, че нашето време ще дойде, повтаря ми да не губя вяра, че ще минем и през това. Да вярвам ли...
PurpleDream
08-14-2009, 15:53
защо той трябва да превъзмогне егоизма си,не може ли ти да направиш компромис и на училище да не се прегръщате и целувате,кажи му че няма смисъл да се преструвате,че не се познвате,говорете си но не има казвайте,щом той не иска подигравки,а и според мен наистита ще е гадно да ви базикат...на училище бъдете само приятели,а след училище бъдете двойка
Ballbreaker
08-14-2009, 15:54
Има два варианта, поне аз толкова виждам.
Първия е по-вероятен - да го е срам. Може да си му първото момиче, може да не е вярвал, че ще те спечели - може и просто комплекс да е. Във всеки случай ако го е срам тоя театър е съвсем нормален, просто рискувай и почни малко по малко да подсказваш на другите какво става между вас докато той на края сам не се види принуден да свали завесата. Но НЕ СВАЛЯЙ ти тази завеса, защото може силно да го обидиш.
Втория е да ти изневерява, и другите да знаят за това, а ти не. Ако не другите, то поне в този случай момичето, с което ти изневерява, е между хората, пред които играе. Помисли си и за този вариант, но не се панирай - малко вероятно е, особено ако е лош актьор.
rozovsluncho
08-14-2009, 15:57
В училище на първия учебен ден, сядаш до него на чина(или напрааво в него) целуваш го и го прегръщаш... И да видим другите кфо ще ви кажат.Според мен е много глупаво да го криете!Не разбирам какво се влиае от чуждото мнение..(забога какви момчета има... а си мислех,че има само момичета дето да се влиаят от чуждото мнение) Ако бъдете сериозни ще ви възприемат сериозно!Неможеш да очакваш да го бъзикаш/да те бъзика пред съученици/чки и после да не ви бъзикат за тфа онова..
Бъди силна! :-) :-)
lipsvashh_mi
08-14-2009, 16:01
или по-скоро мнението на останалите в класа,или на неговите приятеели за теб не е положително и ако те ти се подиграват него го е срам да им каже за вас,въпреки че наистина те харесва..
въпреки това аз мисля,че ако имаше истински чувства нямаше да му пука
producenta
08-14-2009, 16:02
На колко сте?На твоя трябва му порасне пишката малко,аз никога не се срамувам от гаджето си!Пък вашите приятели ще си останат същите,ще ви бъзикат тея дето ви мразят!Аз промяна не виждам ако знаят.
И аз мисля, че е глупаво да го криете... Бива срам и притеснение от шеги и закачки, ама чак да предпочита да го намразиш пред това да разберат за вас... това вече е прекалено според мен! Ясно е и че не е задължително да сте по цял ден заедно - няма нищо лошо да не висите по цял ден в училище двамата, ноо чак никой да не знае за вас... :?
Можеш само и единствено с приказки да го убедиш колко тъпо се държи... Ако тръгнеш да го целуваш в училище, а той очаква да се правите на непознати - много рискуваш!
Съгласна съм с Ballbreaker ... :-o
В крайна сметка или с мнооого убеждения ще трбва все пак да го убедиш ... или да рискуваш и да го целунеш пред всички останали, но е мноого вероятно да скъсате ... което ще е още по-глупаво ... :? Опитай се да го убедиш, че не трябва чааак толкова много да се криете ... смисъл за някои момчета е лигаво да се обясняват в любов пред приятелите си ... това добре ама да не показва по никакъв начин, че сте заедно е глупаво ... :? :? Опитай се да разбереш какво всъщност става, защото както каза Ballbreaker може наистина да ти изневерява ... :?
vagarious
08-14-2009, 16:40
Съгласна съм с Ballbreaker ... :-o
В крайна сметка или с мнооого убеждения ще трбва все пак да го убедиш ... или да рискуваш и да го целунеш пред всички останали, но е мноого вероятно да скъсате ... което ще е още по-глупаво ... :? Опитай се да го убедиш, че не трябва чааак толкова много да се криете ... смисъл за някои момчета е лигаво да се обясняват в любов пред приятелите си ... това добре ама да не показва по никакъв начин, че сте заедно е глупаво ... :? :? Опитай се да разбереш какво всъщност става, защото както каза Ballbreaker може наистина да ти изневерява ... :?
Или пък ти да се явяваш като "любовница" и за това така да реагирва.
dream_girl_13
08-14-2009, 16:43
Ние сме само на 15 . Колкото повече чета мненията, толкова повече се убеждавам, че може би е заради възрастта... Въпреки всичко нямам гаранция, всичко е възможно. :?
Тия неща ги имаше в 1-4ти клас макс :shock:
Да крие,че сте заедно?Тва е тъпо..ако се примиряваш си балък!Или сте заедно пред всичко и всичко,или не сте.. :?
Ballbreaker
08-14-2009, 16:50
bog4e, не съм съгласен. Вярно момчето се държи тъпо, но да се поставят условия е още по-тъпо. По мирен път трябва да се реши проблема. :)
Виж,това нещо да криеш приятелката си от приятели,от цялото училище...все едно те е срам от нея!Ужасно,тъпо и егоистично е.Ако при мен стане ще се почувствам супер,супер кофти +,че доверието едва ли ще е голямо(точно заради възможността да изневерява) ..изобщо-искам да кажа да му каже един път завинаги точно и ясно как се чувства и кво и е,да му каже,че не иска така и ако откаже-довиждане.. :?
Ballbreaker
08-14-2009, 16:57
Да е крие е тъпо, но и условия да се поставят е тъпо. Това си е мое мнение, мисля, че е по-разумно това, което аз предложих и няколко човека подкрепиха, от твоето "решение" на проблема.
Мацката избира какво да прави,тук само се дават съвети ;) Всеки си има начин,няма прав,нито крив-кой както му е угодно ;) ти ако търпиш-аз не..и така :-P Тя си знае какво да прави ;)
VampireGirl666
08-14-2009, 18:42
Какво те интересува дали цялото даскало знае,че сте гаджета или не?Ти сама казваш,че той е искрен и те обича.Какъв ти е проблема тогава?Може би не иска никoй да разбира,защото след като скъсате ще се получи гадно и тогава ще се носят още по-големи слухове по ваш адрес и още повече ще ви бъзикат.А и ако цялото училище разбере,това ще промени ли нещо?Повече ли ще те обича?
sladur4etyYy
08-15-2009, 19:14
ехати мухльото. според мен го е срам от тебе. не може заради едни базици толкова много да се притеснява. причината е по- дълбока. аз също, както bog4eto, не бих търпяла подобно отношение и чак се чудя как ти още го търпиш, че пък му и изпълняваш смешните желания да се криете. ако наистина държеше на тебе, нямаше да му пука от другите. явно е някакъв комплексар, щом му е толкова важно чуждото мнение.
Ако се поставя на твое място бих зарязала мочето.Щом не може да се държи естественно с теб пред приятелите си значи че твърде се влияе от тяхното мнение и по-малко цени теб.
BlueFace
08-15-2009, 19:40
В 6-ти клас бях такъв и провалих връзка с момиче което обичах 3 години и нещо след това....Трябва да те загуби ,за да си осъзнае грешката...Поне според мен е така.Аз след като загубих това момиче осъзнах ,че не трябва да ми пука какво ми казват другите ,защото тези които си правят тъпи базици не са ми истински приятели (следователно мнението им е боклук за мен).Хората често правят грешки които осъзнават далеч по-късно :(
Надявам се твоето момче да се усети навреме ;) Успех .
Защо не пробвате да стигнете до компромисен вариант ? Например в училище да не се правитерче съвсем не се познавате,ами да си говорите да си сядате двамата от време на време може и нещо повече като да се прегърнете ... смисъл проблема може да е в това,че не иска да ви виждат да се гушкате целувате и лигавите пред цялото училище . Друг вариант е ако много много много се обичате можеш да му кажеш,че ако не ти каже точна и подробна причина ще го ставиш,след това да видиш как ще реагира.Аконе те потърси или не ти обесни ..значи просто не те е заслужавал
:)
0nem0retIme
08-16-2009, 18:48
лол.. :lol:
Постъпва като петокласник.. :-o :?
NamelessRomantic
08-16-2009, 18:58
А може би забравяте една променлива - класът?Ако е в един клас пълен с интригантки и простаци,може би иска просто да си спести дразгите.Или пък просто не иска да демонстрира това че е гадже с теб в даскало.Попитай го относно това. Аз съм на мнение че не бива това да се крие на 100%,защото е крайно обидно,но от друга страна и аз не харесвам момичета които непрестанно искат да се прегръщат и целуват пред другите в междучасието - такива демонстрации рядко са истинска любов.