View Full Version : Малко подкрепа
Здравейте.Може би на повечето от вас това,закоето ще пише ще им се стори смешно,ще ме помислят за луда,но не ме интересува.
Преди около седмица си купих морско свинче.Преди няколко дена му забелязах ранички на гурба и днес с приятелят ми го закарахме на ветеринар.Оказа се че е болно от някаква кожна болест,лечението е дълго и скъпо,аз нямах такава възможност.Първо решихме да го върнем в зоомагазина,отидохме там но продавача каза че неможел да го лекува,незнаел какво да го прави и т.нКаза че в тази ситуация остава само да го преспим :smt022 :smt022 :smt022
Неможех да го направя и приятелят ми предложи да го пуснем на свобода,отидохме на една полянка нагоре към гората и го пуснахме.И сега толкова ми липсва,постоянно мисля какво прави,къде е ,знам че ще го изде нещо ,знам че скоро ще умре и се чувствам тпкова виновна и грешна,като якоя отрепка,постоянно плача,чувствам се убийца.Моля ви подкрепете ме малко,защото не издържам. :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 И моля ви само без подигравки,ще ми нанесат допълнителни удари :smt022
само ще ти кажа че може да си вземеш коте..или куче...и то ще ти помогне също да си преодолееш мъката....
успех :)
само ще ти кажа че може да си вземеш коте..или куче...и то ще ти помогне също да си преодолееш мъката....
това не е вярно!!!
тя не е успяла да се справи с морско свинче, какво остава за куче или котка...
много са хората, които не могат да се грижат за животните, и ти си част от тях...
трябваше да пуснеш обяви в сайтове и да подариш животинчето, а не да го пускаш на полянка :shock: да го беше приспала...
това не е диво животно...
ще ти кажа, че повечето морски свинчета боледуват от кожни болести, Но това не означава, че всеки трябва да ги оставя на произвола на съдбата...
когато нямаш нужният опит, желание, средства по-добре не си взимай домашен любимец!
извинявай, че съм така остра, но мразя някой да наранява животните :booooomb:
Вземи си истински домашен любимец - коте или кученце.
Щом се привързваш толкова към мишка значи нещо голямо,
подчинено и любвеобилно ще те накара да се влюбиш!
Иначе се замисли - колко ли морски свинчета умират всеки ден?
Всичко и всички умират - въпроса е кога..
Аз имам и котка и куче,обичам ги много,обичам всички животни.И не мога да го приспя,немога да живея с тази мисъл,че съм позволила да го убият.Пуснах го с надеждата че ще се утешавам с мисълта,че ще оцелее,няма да съм го убила,но остоянно си мисля как е само и го е страх и кка нещо ще го изяде :( ;(
mArMaLaDkA
08-15-2009, 01:03
Бтв тея дни имах някакви кошмари с морското си свинче. Вместо морско свинче, намерих малък плъх и беше отвратително.
Нямаше нищо общо с темата, но реших да споделя, че да ми олекне. :-D
Извинявай, но ти глупава ли си? Морските свинчета са декоративни животинки. Как ще го пуснеш насред някакво поле, ти добре ли си? Ще умре изядено от някое животно или от кожната си болест, все в мъки демек, а можеше да го приспиш - просто щеше да заспи, нито щеше да го боли, нито нищо. Един вид, самата ти си го оставила да се мъчи. Можеше и да отидеш на друг ветеринарен лекар, при който щеше да е възможно, лечението да е по-евтино.
Ще ме прощаваш, ама.. :?
Определено е малоумно тва което си направила.. тва да не ти е полска мишка. Нямам нито правото нито желанието да те упреквам за каквото и да било, но както казаха по горе, като нямаш желание,средства и възможност не си взимай животинка. Пък и с тая кожна болест, не е казано че е щяло да умре веднага.. може би щеше да си му мине и да си живее още.. Все едно,стореното-сторено, но за напред не прави такива глупости.
eveto_xx
08-15-2009, 06:33
това не е вярно!!!
много са хората, които не могат да се грижат за животните, и ти си част от тях...
трябваше да пуснеш обяви в сайтове и да подариш животинчето, а не да го пускаш на полянка :shock: да го беше приспала...
ще ти кажа, че повечето морски свинчета боледуват от кожни болести, Но това не означава, че всеки трябва да ги оставя на произвола на съдбата...
когато нямаш нужният опит, желание, средства по-добре не си взимай домашен любимец!
Момичето явно не е имало домашен любимец до сега, не е знаело как да постъпи. Свинчето скоро е щяло да умре, по-добре , да не е пред нея, ще и нанесе психическа травма. Малко хора биха се заели да гледат болно морско свинче. Така, че не и остават много варианти. Лято е, ще си потича малко животинчето на полянката, ще си поживурка свободно , и то ще види какво е свят, и накрая някоя бездомна котка ще го изяде. Помисли за нея, и тя е гладна и бездомна. Поне ще се засити.
Цял живот съм заобиколена от животни, и аз обичам животните и се ядосвам, когато се отнасят грубо с тях. Но в случея момичето добре е постъпило, макар, че е можело да го гледа още малко и да го приспи.Както и да е...
sexa_na_kompleksa
08-15-2009, 10:34
Не се обвинявай, според мен така е по-добре, отколкото да го приспиш.
Вземи си нов домашен любимец. ; )
Ти си го обречила на така или иначе сигурна смърт. Няма, за какво дса се притесняваш.
rachel_billson
08-15-2009, 13:08
Знам много добре как се чувстваш,защото съм имала морско свинче.Обичах го супер много,защото се бях привързала към него все пак го имах над 2 години....Една вечер го взех от клетката да го пусна да се разходи из апартамента,но в момента в който съм го вдигнала гръбнакът му се е супил и той остана безжизнен...Бях разстроена много дълго,но времето лекува.В момента имам котка и едно морско свинче и си спомням само хубави неща за стария прасчо. :)
това не е вярно!!!
Момичето явно не е имало домашен любимец до сега, не е знаело как да постъпи. Свинчето скоро е щяло да умре, по-добре , да не е пред нея, ще и нанесе психическа травма. Малко хора биха се заели да гледат болно морско свинче. Така, че не и остават много варианти. Лято е, ще си потича малко животинчето на полянката, ще си поживурка свободно , и то ще види какво е свят, и накрая някоя бездомна котка ще го изяде. Помисли за нея, и тя е гладна и бездомна. Поне ще се засити.
Цял живот съм заобиколена от животни, и аз обичам животните и се ядосвам, когато се отнасят грубо с тях. Но в случея момичето добре е постъпило, макар, че е можело да го гледа още малко и да го приспи.Както и да е...благдаря ти много,от това се нуждаех :)
Знам много добре как се чувстваш,защото съм имала морско свинче.Обичах го супер много,защото се бях привързала към него все пак го имах над 2 години....Една вечер го взех от клетката да го пусна да се разходи из апартамента,но в момента в който съм го вдигнала гръбнакът му се е супил и той остана безжизнен...Бях разстроена много дълго,но времето лекува.В момента имам котка и едно морско свинче и си спомням само хубави неща за стария прасчо. :)милата,добре че и аз си има моите кученце и коте :)
Не се обвинявай, според мен така е по-добре, отколкото да го приспиш.
Вземи си нов домашен любимец. ; )благодаря за подкрепата :)
Pliok0019
08-15-2009, 15:00
И според мен е по-добре да поживее малко на свобода. Сигурно се е чувствал/а щастлив. Последните му дни не са били в клетка, а под небето. :)
Sunny_stz
08-15-2009, 16:47
Определено е малоумно тва което си направила.. тва да не ти е полска мишка. Нямам нито правото нито желанието да те упреквам за каквото и да било, но както казаха по горе, като нямаш желание,средства и възможност не си взимай животинка. Пък и с тая кожна болест, не е казано че е щяло да умре веднага.. може би щеше да си му мине и да си живее още.. Все едно,стореното-сторено, но за напред не прави такива глупости.
Ами тя какво да направи че се е разболяло от тая болест ,да дава куп пари ли??Това че то се е разболяло не значи ,че тя не може да се грижи за животинче!!!Вземи си котка или куче,както казаха по-горе!
[quote=Madn3s5][b]
Ами тя какво да направи че се е разболяло от тая болест ,да дава куп пари ли??Това че то се е разболяло не значи ,че тя не може да се грижи за животинче!!!Вземи си котка или куче,както казаха по-горе!
не е виновна за това, че животинката се е разболяла! виновна е, че не се е погрижила за нея!
ииии не си взимай друго животно :-x
slowmotion
08-15-2009, 19:01
и според мене си постъпила правилно...не всички имат силите да приспат животното си...няма да те успокоя много с тва ма е почти 100% сигурно че скоро ще умре и единственото за което може да се радваш е че ще отиде на по-добро място.. а ти казваш че имаш и куче и котка за това най-добре ограничи се само с 2 животинки иначе с повече вече става трудно и повечето търсят много внимание така че куче и котка ти стигат ;)
аз имах пиленце и го гледах 6 години ... после се разболя от нещо и си отиде. после го погребах на лозе и сега му слагам цветенца и се спомням за него
ако ти го беше приспала, щеше да знаеш къде е и да го посещяваш. вярно е ,че е тежко, но твоя вариянт не е от най-добрите :?
Свинчето ако не умре от кожната си болест след една седмица ще умре от друго.Няма смисъл да се дават пари за една мишка.Съжалявам ,и аз обичам животните ,ама просто ..
Хамстерите са най - лесни за гледане ,макар,че аз всичките си ги уморих ,ама какво да правиш ..Наистина ,всичко живо ще мре. :?
Хамстерите умират много бързо,независимо,че са лесни за гледане :?
И не е вярно,че няма смисъл да се дават пари за мишка-морското ми свинче е на близо 3 години и нито веднъж не е боледувало,а да е доста забавно :-D
Krasencety
08-16-2009, 20:21
ох милата..спокойно! :-) Вземи си друго животинче и ще видиш, че всичко ще е наред! Не се самоизмъчвай :)
sexydevil
08-21-2009, 21:55
начи ...
1во - Всички дето казвате, че е някфа тъпа мишка сте мн. тъпи. Тя се е привързала към животното и и пука за него ... това, че за вас е една тъпа мишка си е ваш проблем, мухляци такива !
2ро - Всички, които казвате да си вземе друго животно ... Явно не знаете какво е да изгубите животно което обичате ... Вчера котката ми която е като част от семейството падна от 6тия етаж и почина във ветеринарната ... :cry: Изобщо не мога да мисля за друго животно, защото постоянно ще ми напомня за котйо (и без това всичко ми напомня за него ...)
3то - Момичето каза да не се дразните олигофрени грозни такива ... Тя е намерила това за добре ... никой не може да каже дали е правилно или грешно ... Така, че си затваряйте тъпите, многознаещи устенца !
4то - Към момичето - Напълно те разбирам ... няма начин да го преодолеш, просто ще свикнеш ... Поне се надявам аз да свикна, че котйо вече го няма :cry: Опитай се да не мислиш за това ...
vikatavili12
08-22-2009, 07:46
вземи си ново
monkata95s
08-23-2009, 20:52
Да вземи си ново ,а ако и на него му има нещо го изгори и му разпръсни праха на полето :shock: . Вие сте луди . Ами ако някога бебето ти се разболее в парка ли ще го оставиш ????? Нищо не те оправдава !!! И за каква подкрепя говориш ? Всеки трябва да поеме грешките си ! Искаш да ти каже някой (независимо , че видях , че ги има и такива луди ) "Браво. Добре си направила " . Глупаво е да не опитваш да се изкарваш мъченица и да търсиш съчувствието на другите . Никой не те оправдава и с приятеля ти сте направили нещо ужасно . И макар да е мишка и да е евтина , то е била ЖИВО СЪЩЕСТВО !!! Да вземи си ново животинче . Дали хамстер , куче , коте , но преди това си предвиди подобни неща и серизоно се замисли дали имаш финансовата възможност да го гледаш . Преди да се нагърбишс такава отговорност да гледаш някакво животно се ОБРАЗОВАЙ !
Съжалявам , че съм толкова груба и пряма , но от истината боли....