View Full Version : За поддъжане на теглото
fen4e123
08-16-2009, 06:10
Искам най-вече да поддържам теглото си, не толкова да свалям килограми. Та ако ям общо взето каквото искам, естествено без пици, хамбургери и такива нещо, намаля сладкото, всеки ден правя коремни преси, както и когато мога ще скачамна въже, карам колело или вероергометър, ще успея ли да поддържам теглото си?
И някои други въпроси
1Колко време след хранене е добре да се започне тренировка и колко време след нея може да се яде?
2Всеки ден ли трябва по едно и също време?
3.Нали мога преди, повреме на и след това да пия вода?
4.За коремнтие преси има ли значение дали ги правя на серии или наведнъж, ефектът променя ли се?
Това е. :)
sexa_na_kompleksa
08-16-2009, 06:16
Да, ще можеш така да поддържаш теглото си.
Тренировка можеш да започнеш поне 30 мин след хранане, хубаво е да се изчака и повече. А след тренировка пак трябва да се изчака поне 30 мин, за да се храниш.
Не мисля, че има значение по кое време правиш тренировката си.
За водата има различни мнения. Но според мен е хубаво да пиеш, когато усетиш нужда.
Коремните преси е по-добре да ги правиш на серии.
YaNcHeToOo
08-16-2009, 06:32
Да, ще можеш така да поддържаш теглото си.
Тренировка можеш да започнеш поне 30 мин след хранане, хубаво е да се изчака и повече. А след тренировка пак трябва да се изчака поне 30 мин, за да се храниш.
Не мисля, че има значение по кое време правиш тренировката си.
За водата има различни мнения. Но според мен е хубаво да пиеш, когато усетиш нужда.
Коремните преси е по-добре да ги правиш на серии.
mobstagirl
08-16-2009, 07:28
след хранене трябва да минат поне 2 часа докато се смели храната, зависи и какво си ял де, но 30 мин са малко. след тренировка също не бива да се яде поне 2 часа. не се тренира всеки ден, по този начин организма свиква с всяко действие и няма натоварване, защото свиква с едни и същи тренировки. а също така и ще ти омръзне всеки ден, организма трябва да се възстановява и да си почива. преди и по време на тренировка не се пие вода, стомаха трябва да е празен. след тренировка ако искаш пий. коремните преси се правят на серии, бавно и внимателно и също не всеки ден /както с всяко едно упражнение/ особено ако искаш да поддържаш
sexa_na_kompleksa
08-16-2009, 09:48
Два часа не са ли много? Ако се нахраниш, изчакаш два часа, правиш тренировка за около час и после пак чакаш два часа... излиза, че пет часа не ядеш. А е хубаво да се яде често, но в малки количества.
mobstagirl
08-16-2009, 10:39
ne sa mnogo, hranata se smila bavno. a otnosno mnogoto 4asove - ne se trenira vseki den taka 4e nqma problem
faststep
08-16-2009, 10:53
след хранене трябва да минат поне 2 часа докато се смели храната, зависи и какво си ял де, но 30 мин са малко. след тренировка също не бива да се яде поне 2 часа. не се тренира всеки ден, по този начин организма свиква с всяко действие и няма натоварване, защото свиква с едни и същи тренировки. а също така и ще ти омръзне всеки ден, организма трябва да се възстановява и да си почива. преди и по време на тренировка не се пие вода, стомаха трябва да е празен. след тренировка ако искаш пий. коремните преси се правят на серии, бавно и внимателно и също не всеки ден /както с всяко едно упражнение/ особено ако искаш да поддържаш
Това пък, че не може всеки ден да се тренира, откъде го чу?
sexa_na_kompleksa
08-16-2009, 10:55
Това пък, че не може всеки ден да се тренира, откъде го чу?
По принцип и аз така знам. Мускулите имат нужда от почивка.
mobstagirl
08-16-2009, 10:59
chula sam go ot hora, koito trenirat i ot lichen opit nai-veche
falshiwata
08-16-2009, 11:25
+1 ;)
Luscious_Heart
08-16-2009, 11:32
30 минути след ядене и тренировка? :lol: Както се писа вече, поне 2 часа трябва да се почака, няма да умрете, споко. :P А тва за след тренировката 2 часа мисля, че е много; казвали са ми го, тъй че мисла че 30 мин стигат.
Аз тренирам всеки ден без неделите... А напоследък карам през ден, щото ме мързи. 8-) Нашата по ФВС ни е казвала, че мускулите имат нужда от почивка верно; тъй че да не се тренира всеки ден. Но пък ако не е толкова натоварващо, може и всеки ден. Спец. за коремните мускули знам, че могат да се натоварват всеки ден. Това не е като с краката да ги движиш толкова много и да не можеш да ходиш след някоя мнооооого тежка тренировка.
Всъщност помислете за спортните тренировки от рода на каратето, футбола, класическия балет дори... По около 2 часа са (футбола 2.30 май), но не всеки ден, а около 3-4 пъти в седмицата. :?
Абе хранете се, спортувайте и от мен да знаете - поемайте и достатъчно мазнини, за да нямате някакви проблеми със ставите и т.н.
mobstagirl
08-16-2009, 11:44
moje i prez 1-2 dena, za da ne omrazva, a i efekta nqma da e po malak, ako si postoqnen.az treniram ot godina i polovina, zatova go kazvam :)
terawatt
08-16-2009, 12:16
ne sa mnogo, hranata se smila bavno. a otnosno mnogoto 4asove - ne se trenira vseki den taka 4e nqma problem
Коя храна се смила бавно???Уточнявай за да се изяснява. Има значение и вида на храната и количествата.
mobstagirl
08-16-2009, 12:30
govorq za edno normalno hranene. a ako si izql naprimer edno mlqko mnogo qsno 4e nqma da chakash 2 chasa, a polovin
Luscious_Heart
08-16-2009, 12:47
moje i prez 1-2 dena, za da ne omrazva, a i efekta nqma da e po malak, ako si postoqnen.az treniram ot godina i polovina, zatova go kazvam :)
Така е. Трудното е през първите няколко месеца; тогава наистина е наложително да се прави ако не всеки ден, то 5-6 пъти в седмицата.
DarkKisss
08-16-2009, 13:03
1-2 часа след ядене се тренира.
1 час след тренировка се яде.
ясно!?
какво кат не си ял 5 часа? ще умреш от глад ли?
запомни правилото:" яж за да живееш, а не живей за да ядеш!"
и ще си поддържаш теглото:)
terawatt
08-16-2009, 13:10
govorq za edno normalno hranene. a ako si izql naprimer edno mlqko mnogo qsno 4e nqma da chakash 2 chasa, a polovin
Всъщност го дават, че се преработва млякото 1ч.30мин. Все пак това е индивидуално колко време, при някои може 1ч., при някой 2ч.
А за "нормалното хранене", не случайно написах, че зависи от вида на храната и количествата. Някой храни се смилат много бързо, други много бавно. При разделно хранене обработката е по-бърза. Също е от значение дали има термична обработка храната, консервиране и подобия. Готвенето унищожава ензимите, които се намират в храните и следва, че на стомаха му е нужно повече време да я смели. Пиене на течности по време и малко след хранене (не винаги), некачествено дъвкане, преяждане, нервност, консумиране на храни преди да се е обработила предишна храна в стомаха - всичко това забавя преработката.