PDA

View Full Version : Коремни пресии .. Отново

nadincety
08-16-2009, 18:27
Не ми се смейте на тъпия въпрос , ама как се правят ПРАВИЛНО коремни преси ? :oops: Аз ги правя като лягам на земята , пъхам си крачетата под масичката за теливизора и почвам :D .. Досега спорих с едно момче за това ... Той ми каза , че коремните се правили като лягаш на земята и краката ти са плътно на пода и докато ги правиш пресите не трябва да ти се вдигат .. Пък моите крака не са плътно на пода , ами образуват ъгъл ли ддз и аз какво 8-) ..

Кажете ми ( даже може и да показвате :-D ) как да ги правя правилно ..

И не се смейте ( много :D )

Мерсиии предварително :-)

n3v3r4z
08-16-2009, 18:42
Еми то има най-различни варианти на коремни преси ... най-добре е от всичко да се прави за да има най-голям ефект :) Ето това (http://vbox7.com/play:83c93269) на мен ми е любимото клипче :) Виж ги и си прецени кое ти харесва - кое не ...

tonie__
08-16-2009, 19:10
доколкото знам и вдата начина са правилни,но при твоя ( и моя :-D ) не се натоварва толкова гръбнака,а само корема :)

*баща ми е активен спортист и ги прави като теб :)

Zaharinka
08-16-2009, 21:27
Предполагам говориш за този начин http://i25.tinypic.com/np1ke9.jpg
И аз така ги правя.Натоварването на коремните мускули е по-голямо+ тва ми е трудно ако си изправя краката да не обърна стола :D

faststep
08-17-2009, 08:49
Не мисля, че вариантът на приятеля ти е правилен. Аз си слагам краката под табуретката и така правя пресите. После си свивам колената и слагам само стъпалата под табуретката. После махам табуретката и правя пресите, като се опитвам да си достигна стъпалата.

terawatt
08-17-2009, 09:00
Не мисля, че вариантът на приятеля ти е правилен. Аз си слагам краката под табуретката и така правя пресите. После си свивам колената и слагам само стъпалата под табуретката. После махам табуретката и правя пресите, като се опитвам да си достигна стъпалата.
И ти не ги правиш правилно :)

j_adore2
08-17-2009, 09:09
Аз ги правя със свити крака и не ги слагам никъде..то дори и да ги сложа според мен няма смисъл,защото не ми се вдигат краката .. не знам .....

Punisherrr
08-17-2009, 09:16
Както казаха вече има различни варианти за позата при коремните преси.. Аз правя повечето от тези,които са показани в клипчето от поста на n3v3r4z.
Мога обаче да ти кажа (ако случайно не го знаеш) когато ги правиш брадата ти да е далеч от гърдите => да гледаш към тавана. ;)
А и още един съвет.. след 8 - 10 (примерно) почивай за няколко секунди като лягаш и разпъваш максимално краката надолу и ръцете нагоре.

falshiwata
08-17-2009, 10:30
Предполагам говориш за този начин http://i25.tinypic.com/np1ke9.jpg
И аз така ги правя.Натоварването на коремните мускули е по-голямо+ тва ми е трудно ако си изправя краката да не обърна стола :D
И аз ги правя тези.. ;) Найстина имат по-гоям ефект.. ;)

yyoonnii
08-17-2009, 14:52
еми лягаш и слагаш краката да са заклещени и слагаш си ръцете зад ушите и почваш да ги правиш. за по лесно след 10 коремни спираш и вдишваш и издишваш чрез устата ако ме разбра! :D

ArrowsOfDeath
08-17-2009, 16:15
Еха, момичета обсъждат как правят коремни преси. ^^ Колко приятно за гледане като се има предвид как масата от момичетата не си вдигат задника от кафенетата...

nadincety
08-17-2009, 17:45
мерсии .. поне сега знам , че ги правя правилно :grin: иначе аз мога ( и ги правя ) много повече от 8-10 докато се изморя .. а да ви питам за долната част на корема онези преси ли да правя дето си вдигаш краката нагоре - надолу ( как го обясних само :-D ) .. ии по колко пъти да ги правя като за начинаеща .. че досега не съм ги правила редовно .. пробвах само един два пъти и мога максимум 20 .. :)

Zaharinka
08-17-2009, 18:22
мерсии .. поне сега знам , че ги правя правилно :grin: иначе аз мога ( и ги правя ) много повече от 8-10 докато се изморя .. а да ви питам за долната част на корема онези преси ли да правя дето си вдигаш краката нагоре - надолу ( как го обясних само :-D ) .. ии по колко пъти да ги правя като за начинаеща .. че досега не съм ги правила редовно .. пробвах само един два пъти и мога максимум 20 .. :)
Тези с краката надолу-нагоре помагат и за смъкването на паласките,лично аз усещам голямо напрежение и в талията.

DimovB
08-17-2009, 20:22
ако има възможност се изпълняват под лек наклон, за да се увеличи натоварването. също така не се изъплняват до пълно сгъване и разгъване, защото тогава мускулите си почиват, а идеята е да са постоянно напрегнати.

Gunnercho0
08-17-2009, 20:37
http://www.vbox7.com/play:a0e0923c
Гледай това клипче... Всяка седмица отдели по 8 минути, за да направиш тези упражнения поне 1 път на седмица ;)

Bukmop
08-17-2009, 21:52
Гледай това клипче... Всяка седмица отдели по 8 минути, за да направиш тези упражнения поне 1 път на седмица ;)

упражненията от клипа са много добри и ефикасни
а само да питам има ли начин за изправяне на плочки ? моите са криви :x

dimoland
08-17-2009, 22:49
Той ми каза , че коремните се правили като лягаш на земята и краката ти са плътно на пода и докато ги правиш пресите не трябва да ти се вдигат

а той е леко индианец :razz: :razz: кажи му да пита учителя си по физкултура :shock: :lol: :-D а относно по темата има много видове коремни преси само трябва да се посъветваш с Google.bg :) :)

DimovB
08-17-2009, 23:08

упражненията от клипа са много добри и ефикасни
а само да питам има ли начин за изправяне на плочки ? моите са криви :x

не. просто ти е такава структурата, нищо не може да се направи

terawatt
08-18-2009, 09:20
.. а да ви питам за долната част на корема онези преси ли да правя дето си вдигаш краката нагоре - надолу ( как го обясних само :-D ) ..
Точно така :) Но не само то, има и други.

therichbitch
08-18-2009, 13:23
не мисля,че има грешен начин на правене на коремни преси, поне от гореизброените, просто има различни видове, чрез които се натоварват различни коремни мускули, също така някои са по- вредни за гръбнака и после имаш гадни болки, а относно едно от по- горните мнения за учителя по физкултура, ясно ми е ,че е образно казано, НО те в повечето случаи не разбират мн мн