Влез

View Full Version : Ами искам в чужбина... но наще не искат

tonii
08-17-2009, 19:55
Хей. Ами не знам какво да правя.
Рева постоянно искам да отидем да живеем в Америка, а наще въобще не ме отразяват. Знам че сега ще кажете ами отиди като завършиш, ама искам сега защото искам да израсна там. Как мога да ги убедя? Как мислите вие?
И ако има някой който живее в Америка би ли споделил впечетленията си? :cry:

Zaharinka
08-17-2009, 20:17
И аз искам да живея в София ама няя 8-)

п.п.То така става да заминеш за Америка....

tonii
08-17-2009, 20:34
На 15.
Абсолютно наясно съм с това че не е лесно да се преместиш аи повечето ни роднини са там. И ако трябва да бъда честна най- близките ни роднини са там. :(

Slave4You
08-17-2009, 20:36
Май не осъзнаваш, че местенето в Америка не става точно като по филмчетата - хоп на самолета и си гледай живота :D :D Нали се сещаш, че родителите ти трябва да имат пари изобщо за да се установят там, след това трябва да имат търпението и възможностите да си намерят постоянна работа, за да си стъпят на краката.. Много планираме има да правите, докато се преместите там. Въпреки, че имаме доста семейни приятели, които се преместиха в Америка/Англия/Испания/Дания/Германия и къде ли не, знай че не е толкова лесно;)

LittleFashionista
08-18-2009, 07:26
Ами то не става просто ейтака оп и в Америка :lol: Поне 2 години ще трябват докато оредите работите и всичко стане окей. А и ти не си мечтай толкова за Америка.Не е толкова хубава колкото по филмите :(

myHeartIsOnlyForYou
08-18-2009, 07:51
Имате ли финансова възможност?Вашите знаят ли добре английски?Имат ли образование или някаква диплома за професия или изобщо умения..?Ако нямат като идете там трябва да работят като слуги,както много българи работят в чужбина...Това не е никак приятно и т.н...Не съм ходила,но леля ми и чичо ми живеят от 6 години там и знам,че е коренно различно..Кажи им че мечтаеш за това,че смяташ,че ще бъде добре за теб и т.н.

rachel_billson
08-18-2009, 08:37
Има една поговорка ,,Чуждата кокошка - патка."Не знам дали и твоят случай е такъв,но ще ти дам един пример.Едната ми братовчедка замина след английската да учи в Белгия.Имаше толкова много проблеми-наводни я съседа,имаше кофти даскали,които се заяждаха с нея на тема родословие,едва ли не българите били такива и такива :-x ...Абе изобщо не и беше лесно като се има предвид ,че баща и имаше голяме финансови възможности.Сигурна съм,че и ваще ще се чувства-не на място, ако все пак отидете.
Освен да мислиш и за своя живот,помисли и за техния,как ще се чувстват да загърбят толкова години изживяни в България и да отидат в напълно нова страна.
Моя съвет е да минат още няклолко годинки и да решиш по-трезво решението си. :)

rauwkost
08-18-2009, 08:47
Трябва да знаете език, да имате средства да се установите и да преминете границата, трябва да се кандидатсва за зелена карта. Честно, ядосах се като ти прочетох тъпата тема, няма такъв филм "ох ма аз се скъсвам от рев, ма те 'що не искат в Америка" много си тъпа сериозно, супер лигава си.

SummerRain
08-18-2009, 10:04
Първо-отиването в Америка ей така, качваш се на самолета и си там е нелегално. Второ една подобна стъпка изисква доста пари.Трето-ти искаш да израстнеш там, но не мислиш, че това ще промени изцяло живота на радотелите ти-а те дали искат това? Ако вашите имат хубава работа тук, там поне от начало е изключено да започнат такава. Ти май си свикнал/а да ти се угажда за всичко, обаче има неща, които са доста сериозни едно е "искам да ми купиш обувки", съвсем друго "искам да отида на другия край на света". Ако аз имам нормален живот тук и никакво желание да се местя,не биха ме трогнали лиготиите и мрънкането на детето ми, че искало да живее еди къде си. Като иска-да си завърши училище, пък да ходи ако ще и на остров Тамбукту.

anSsito
08-18-2009, 10:30
Хъх.. А ти да не мислиш, че родителите ти могат да захвърлят всичко с лека ръка и да ти угодят на прищявката?
За да се изместите в Америка се изисква много повече от едното желание. Много по - трудно е отколкото ти си мислиш. А и след като отидете трябва да се реализирате там, да има къде да живеете..евентуално някаква уредена работа. То не става да отидете и да седите и да се гледате. А замисляла ли си се - те имат ли възможността да се изместят?
Най - добре си седни да задника и започни да се съобразяваш с тях, а не да искаш всичко да става по твоята. Учи и след като завършиш - отиди и живей там. Не ти остава кой знае колко много време..

tonii
08-18-2009, 12:51
Благодаря на всички за мненията. :)
Наистина ще поизчакам още няколко години за да реша твърдо какво искам.
:-)