PDA

View Full Version : Видове лица и прически, които им отиват.



Dollystar
08-20-2009, 08:40
Тъй като напоследък се срещат много теми със заглавия- Ще ми ходи ли коса до раменете, как да си направя такава прическа, как се прави обем и тен подобни се поразрових малко и открих полезна информация за прическите според фигурата, лицето и това кои черти искате да подчертаете. Ето и подбрана инфо:

Всяко тяло изглежда хармонично, когато може да се раздели на 4 еднакво големи части - от главата до мишниците, след това до началото на краката, оттам до коленете и накрая до ходилата. В случай че най-горната четвъртинка е по-къса от останалите, компенсира се с фризура, която има обем в горния край. И обратно. Ниските жени ще изглеждат още по-дребни, ако заложат на фризури, които са обемни встрани. При тях обемът трябва да в горната част. За прекомерно високите жени пък са препоръчителни прическите с по-малко обем в горната част. Освен това късите коси издължават силуета и затова онези, които са израсли повече, трябва да пуснат косата си под раменете. Късата шия се нуждае от къса коса, а дългата - от дълга.

Контурите на фигурата също оказват влияние при избора на прическа.

Три са основните типажи:

1. Прав - широки рамене, тесен ханш и необособена талия;

2. Закръглен - раменете са по-широки от ханша, талията е по-ясно изразена

3. Женствен - тесни рамене, широк ханш и тясна талия.


За правите фигури стилистите препоръчват къси до среднодълги геометрични подстрижи.

За закръглените -обемни прически със стъпаловидно подстригване.

За женствените - къдрави коси с меки вълни, които покриват раменете и ги правят да изглеждат по-широки.

Така физическите дадености помагат при избора на най-подходящата прическа.

Според лицето
Ето и според 5та основни типа:

Овалното лице се смята за идеално. То е с много мека закръглена форма, не много скъсена в областта на скулите. На такова лице отиват всякакви прически. Могат да се носят както къси и средни, така и дълги коси. Тази лицева форма е добре балансирана и пропорционална. Идеалното оформление на дългите коси за овалното лице е когато стигат само до рамото. Стъпаловидната прическа увеличава зрително обема на прическата.

Триъгълното лице напомня триъгълник със своята форма: то има най-голяма широчина в горната част, на нивото на устните, широки скули и се свива към брадичката. За такъв тип лице не се препоръчват прически, които разширяват горната част на главата. Оптималната дължина на косата е под брадичката.

Квадратното лице е характерно с голямо чело, линията на скулите преминава в областта под брадичката, като тежката ниска челюст наподобява формата на квадрат. Ушите не бива да са открити. Подходяща е прическата, при която косата е разположени на лицето, а ушите са полуоткрити.

Правоъгълното лице е с високо чело и дълго късо подбрадие. За този тип лице не се препоръчват прически, които удължават лицето и такива, които придават обем на косата в горната част на главата. Необходимо е зрително да се скъси и да се разшири лицето. Подходяща е средната дължина от тип каре, която прикрива с обема си областта на ушите и косата е максимално прибрана от лицето. Оптималната дължина на косите е до раменете.

Кръглото лице – хоризонтланите и вертикалните размери на лицето се приближават един към друг. Областите в долната част на челюстта и областта под брадичката имат кръгли и меки очертания. Най-широкото разстояние – това е между скулите и на нивото на ушите. А най-високата, от лицето към областта на ушите. Ако имате такава форма трябва да избягвате пищността в прическите на тези места, за да не стане лицето ви още по-високо. Не се препоръчват прически тип каре със закръглени очертания. Ще ви отиват високите асиметрични прически.


Надявам се да съм ви била полезна. :-) :-)
Та я сега да видим на кой какво му тича? :-P

aloveyou
08-20-2009, 11:18
И аз намерих инфо за по-обемна коса

-->Съвети за обем на косата<--

1. Специални средства
Продуктите, в състава на които влизат кератин, керамиди, пангенол (например, пяна за коса, тоник, емулсия и др.) са незаменима помощ за тънка и слаба коса. Тези продукти обгръщат всеки косъм с много тънък допълнителен слой - и прическата изглежда по-обемна.

2. Сменете направлението на косата си
Ако косата ви продължително време е обърната в една посока, тя свиква с нея и ляга плоско в това място на главата. Обърнете косата си в друга посока, и тя отново ще изглежда обемна.

3. Шампоан-пилинг
Когато веднъж в седмицата се прави специален пилинг на косата, тънката коса ще стане лека и бухнала. едновременно с това косата се почиства от остатъците на стилизиращите препарати.

4. Леко подсушете
Пяната за коса не се нанася върху мокра коса - това намалява ефекта и два пъти. Първо леко подсушете косата със сешоар, като насочвате струята в различни посоки. Поставете пяната за обем. След това изсушете косата си напълно.

5. Колкото по-рядко, толкова по-добре
Старайте се колкото може по-рядко да използвате продукти, създадени на принципа "две в едно". Частици от веществата от които са създадени след дълготрайна употреба започват да остават по косата. и от това косата става по-тежка.

6 Лек спрей
Восъкът за коса, гелът или балсамът не са подходящи за тънки коси, тъй като се получава обратен ефект. Косата става тежка, губи формата си. По време на изсушаването със сешоар използвайте лек спрей за обем.

7.Отдолу нагоре
Ако косата ви е със средна дължина или дълга, няма смисъл да нанасяте спрея отгоре. Наклонете леко главата си и напръскайте от долу-нагоре. Така обемът ще се задържи за по-дълго време.

8. Ежедневно миене
Рядката коса бързо се омазнява, затова трябва да се мие ежедневно. Върху тънката и рядка коса омазняването и прахта започва да личи още на следващия ден. Шампоанът за обем ще върне енергията и обема на тънката, слаба коса.

9. Не натоварвайте косата си
Не използвайте много сложни по състав продукти за коса. Специалните ултралеки средства за обем ще подсилят косата ви, без да я натоварват излишно.

10. Светли кичури
При това боядисване повърхността на косата изглежда по-малко гладка, и се създава ефект на обем.

11. Обновление
През деня косата може да се навлажни с пулверизатор. Нанесете малко пяна за коса или лек крем за оформяне и оставете косата да изсъхне самостоятелно.

12. Завързваме косата на опашка
Дългата коса през нощта може да се завърже на опашка, разположете я, колкото се може по-високо. На следващия ден ще имате великолепна бухнала коса.

13. С помощта на дифузер
Топлият въздух, излизащ от множеството малки дупчици на дифузера, изсушава и повдига косата още от корените и.

14. Леко охлаждане
След изсушаването на косата със сешоар, оставете я да изстине преди да започнете оформянето и. Така косата ще остане бухнала и прическата няма да загуби формата си.


15 Ролки
Косата до раменете, а и по-дългата подсушете със сешоар така, че да е почти суха. Навийте я на едри ролки, разположени на разстояние една от друга. Изсушете.

16. Опора
Скъсените опорни коси позволяват на лишените еластичност коси, подстригани до брадичката да изглеждат по-бухнали.

17. Щипки за коса
Нанесете средство за оформяне на косата, защипете отделни кичури с щипки за коса и изсушете със сешоар. Изчакайте косата да изстине и оформете прическата с пръсти.

18. Изсушаване
Изсушете косата, като държите сешоара над главата си, след това оформете отделни кичури навътре и навън с четка. Накрая фиксирайте прическата с лак за коса.

19 Отгоре надолу
След измиване на косата я подсушете с кърпа. Напръскайте корените със спрей за обем, като държите сешоара над главата и оформяте косата с пръсти.

20. Обем в корените
За да стане косата по обемна от корените, нанесете в основата крем-фиксатор, при изсушаването със сешоар захванете кичурите от корените, и като я опънете нагоре насочете сешоара към нея. Оставете я да изстине.

П.П - темата ти е много интересна и полезна

Dollystar
08-20-2009, 12:05
^ Мерси :-)

aloveyou
08-20-2009, 15:07
^ Няма защо :-)

Missmarch
01-02-2011, 10:14
Уфф аз съм с кръгло лицее... направо отврат ! Косата ми е чуплива /но си я изправям/, средно-дълга до раменете, не ми отива прав път. Заложила съм на страничния, челото ми е ниско, вратът къс... направо да се чудиш къде да идеш :-x :-x ии не знам какво ми отива... чудя се дали да си пусна дълга косата... дали ще ми отива..??? :neutral:

zlatit0o
01-02-2011, 10:22
Наистина, полезна тема :)

zlatit0o
01-02-2011, 10:23
Уфф аз съм с кръгло лицее... направо отврат ! Косата ми е чуплива /но си я изправям/, средно-дълга до раменете, не ми отива прав път. Заложила съм на страничния, челото ми е ниско, вратът къс... направо да се чудиш къде да идеш :-x :-x ии не знам какво ми отива... чудя се дали да си пусна дълга косата... дали ще ми отива..??? :neutral:

Не знам какво точно ще ти отива, но пробвай да я пуснеш дълга, пък ако не ти отива винаги можеш да я отрежеш ;)

suNnykaty96
01-02-2011, 10:37
Уфф аз съм с кръгло лицее... направо отврат ! Косата ми е чуплива /но си я изправям/, средно-дълга до раменете, не ми отива прав път. Заложила съм на страничния, челото ми е ниско, вратът къс... направо да се чудиш къде да идеш :-x :-x ии не знам какво ми отива... чудя се дали да си пусна дълга косата... дали ще ми отива..??? :neutral:
Дай снимка, или намери в нета подобно на твоето лице, за да ти кажем най - точно какво ще ти отива

пп. Може ли някой, който знае как точно изглежда овалното и т.н. лице с форма на 'ягода', да постне снимки, защото се колебая кое от двете е като моето лице ?

ledenakrasota
01-02-2011, 10:55
Много приятна тема.И без това тези дни ще ходя на фризьор! :-)

PullMeCloser
01-02-2011, 15:14
пп. Може ли някой, който знае как точно изглежда овалното и т.н. лице с форма на 'ягода', да постне снимки, защото се колебая кое от двете е като моето лице ?

http://cdn.thegloss.com/files/2006/06/face_shapes.jpg
Лицето с формата на ягода е последното на втория ред-сърцевидното.

Моето е овално. :) Много съм доволна от формата му.

sexa_na_kompleksa
01-02-2011, 15:46
Моето лице е овално и косата ми е на етажи.
За ежедневното миене на мазната коса не съм съгласна - така тя започва да се омазнява още по-бързо.
А какъв е този шампоан-пилинг? Някой ползвал ли е и има ли ефект?

Missmarch
01-03-2011, 20:00
Значи http://prikachi.com/images/741/2822741L.jpg това ми е лицето, понякога изглежда по-кръглоо но челото ми е ужасен проблем

Missmarch
01-03-2011, 20:02
съжелявам ако не е излязло дано да стане така http://prikachi.com/images/741/2822741L.jpg

suNnykaty96
01-03-2011, 20:52
За прическа, мисля, че ще ти отива на каре, т.е отпред по - дълго, отзад - по - късо.
Ако неискаш да си с къса коса, мисля че ще ти стои добре права коса с по - рехав бретон, или бретон накриво.
Имаш много възможости, може и да се посъветваш със специалист.
Може и с къдрава коса да ти ходи.
пп. мисля, че с маааалко по - изтунени и оформени вежди, също ще си мн хубава, а и съм чувала че така ти се издължавало лицето :)

LipSy
01-04-2011, 12:26
Темата е много интересна, ще я следя! :grin:

Missmarch
01-04-2011, 13:00
Ъъмм аз съм на каренце но ми писна от къса косичка и решавам да си я пусна.. косата ми е ужасно къдрава :Х :дд ... дам мисля да се посъветвам с моята фризьорка :) мерси много!

Rebirthing
01-04-2011, 13:28
Ъъмм аз съм на каренце но ми писна от къса косичка и решавам да си я пусна.. косата ми е ужасно къдрава :Х :дд ... дам мисля да се посъветвам с моята фризьорка :) мерси много!

Селена Гомез е с кръгло лице, виж нейните прически, мисля, че ще ти свършат работа :).

fuckme
01-04-2011, 14:01
Хубава тема :)

vagarious
01-04-2011, 15:15
Моето е овално и съм супер доволна.
Всякак ми отива. :grin: :)

Harum_Scarum
01-04-2011, 17:05
Моето е сърцевидно , ама като гледам не си го дала по-нагоре .. Ако иска някой ще му постна,защото доста съм чела по въпроса :-D

tonittaaaa
01-04-2011, 17:42
Моето е овално и съм супер доволна.
Всякак ми отива. :grin: :)

е и моето е овално, ама примерно с вързана коса, плитки и тнт изобщо не ми отива?! :lol:

vagarious
01-04-2011, 18:06
Моето е овално и съм супер доволна.
Всякак ми отива. :grin: :)

е и моето е овално, ама примерно с вързана коса, плитки и тнт изобщо не ми отива?! :lol:

Може би, защото ти не се харесваш, а не, че не ти отива ?! 8-) Знам ли .. аз пък така най-много се харесвам - с по-прибрана коса. :grin: :)

FamauseBaby
01-05-2011, 12:32
8) poLezna tema ..

MeLikesPie
01-05-2011, 13:36
Аз нещо не мога да преценя каква точно ми е формата на лицето...
http://prikachi.com/images/880/2827880S.jpg
^Това е за да се вижда добре, по принцип никога не ходя така...


http://prikachi.com/images/889/2827889S.jpg
^Когато съм с пусната коса седи така.

На първата снимка ми се струва, че лицето ми е кръгло, на втората - квадратно... Кажете ми вие, моля ви... :oops:

Missmarch
01-05-2011, 14:45
Ами овално ти е, но още не ти се е оформило :) я придай повечко обем на косата, направи си едно каре може да е от едната страна малко по-дълго ама си прави обем.. а за обема има и други темички :) :) :-)

fireW0rk
05-31-2011, 17:29
Моето е сърцевидно , ама като гледам не си го дала по-нагоре .. Ако иска някой ще му постна,защото доста съм чела по въпроса :-D

Моето също е сърцевидно и досега съм била с какви ли не прически, дори с каре дооста късо. Мисля да си пускам косата дълга, защото сега ми е до раменете, но не знам как ще ми отива. Ъм, впрочем косата ми е чуплива и не мога да разбера какво ще ми стои най-добре като се има впредвид формата на лицето ми и това, че бретона ми е на една страна но винаги е леко повдигнат нагоре, защото имам някаква чупка и изобщоооо не знам какво да я правя тая коса :?

sladkish_14
05-31-2011, 17:56
Пълно е с такива теми!

Greshka
05-31-2011, 19:18
Хубава тема.Има и други такива, но точно в този е събрано всичко.Съветите за прическите и обема много ми харесаха.Даже ще си сложа една отметка, когато ми трябва д влизам да си чета. :grin:

malka_sladkka
06-01-2011, 05:32
съжелявам ако не е излязло дано да стане така http://prikachi.com/images/741/2822741L.jpg

Първо си изтъни веждите, ама при козметик. Имаш хубаво лице ;) и ще изглеждаш много по-добре според мен с по-тънки вежди. За прическата може си направиш бритон, но само ако е настрани :) А надолу може би на етажи :)