PDA

View Full Version : Един ли е пьтят ни :?

alice_in_wonderland
08-25-2009, 19:08
Заедно сме от 4 месеца.В началото беше като приказка - всекидневни срещи,внимание,мили жестове,разнообразен живот ..С една дума -всичко за което аз,а може би и ако не всички,то поне повечето момичета, мечтаят да имат в една врьзка. Още оттогава знаех,че на есен трябва да се разделим.(тьй като той ще става студент и заминава в друг град) Казах си,че няма да се задьлбочавам,но уви,не се получи.
Може би месе, месец и нещо от началото но врьзката ни имаше един период, когато не се виждахме 7-8 дни,защото беше постоянно зает с нещо. Но аз мисля,че по-скоро му трябваше малко време,тьй като до сега не е имал врьзка по-дьлга от 1-2 седмици .(ако може вьобще да се нарече врьзка) След това нещата пак потрьгнаха,но вече го нямаше онова внимание,с което бях свикнала. Трудно ми беше да свикна с новото положение,но успях и врьзката ни сякаш се вьзроди.Започнахме пак с ежедневните срещи,прекарвахме колкото се може повече време заедно,отидохме на море само двамата ...
Проблемьт е,че през цялото това време аз не спирам да мисля какво ще стане с нас след като замине. Крояхме планове как той ще си идва, аз ще ходя при него и след 9 месеца,когато завьрша и ме приемат (дай Боже), ще се преместя при него.Всичко звучеше прекрасно.но при един следващ разговор на сьщата тема неговият отговор беше :"Каквото стане,ако ни е писано.." Казах му,че това дали ще останем заено зависи само от нас двамата - от това да си имаме доверие,да поддьржаме комуникацията по между си и т.н. и че мисля,че той не е сигурен в себе си. Той отрече,но знам,че е трудно за човек,който досега е имал мимолетни авантюри да крои планове за сьвместно сьжителство и прочее .Знам,че чувствата ми са споделени -доказал ми го е много пьти ,но някак си като че ли все още не ме допуска до себе си. Избягва прекалено сериозните теми,избива го повече на шеги и закачки и едва когато чашата ми прелее казва това което мисли. Той е реалист,а аз живея с мечтите си..
Едноседмичната ни почивка ни сближи много .Но за сьжаление всяко нещо има своя край и преди седмица се вьрнахме кьм обичайния си начин на живот - заспивахме и се сьбуждахме сами,без прегрьдките за "Лека нощ!" и "Добро утро!". Мина една седмица в която почти не се видяхме.
Сега нещата пак не вьрвят. Снощи се скарахме доста- пьрвоначално за някаква глупост и постепенно прекалено задьлбахме. Хубавото е,че при нас няма такива караници,сьрдения и не вдигане на телефони -всичко се решава на момента - единият отстьпва,после другия и така.
Но вместо да прекарваме малкото оставащо ни време заедно - щастливи както преди,ние или спорим или той е зает с нещо и няма време за мен.
Напоследьк си мисля,че може би искаме различни неща Аз тьрся сигурност,сериозна врьзка,а той като че ли още не е готов за това.Той обича свободата си (което е разбираемо ,всеки има право на личното си пространство ),но аз примерно се отказах от почивка на планина с моя роднина само и само да сьм тук с него,а той не може да се откаже от гледането на мачове с приятели една вечер .Може да ви се стори дребнаво,но не е така. Просто явно приоритетите са ни различни- за мен е пьрво той ,после всичко останало ,а за него е всичко останало и аз.
Питам се,има ли смисьл ? Не сьм готова да го напусна,но ако вече не сме щастливи заедно няма смисьл да се мьчим и двамата :(
С тази тема исках просто да споделя какво ми е. Много написах,но и много пропуснах,тьй като едва ли някой ще си направи труда да го прочете,дори в този ськратен вариант . Но все пак ще се радвам на мненията ви :)

Nellynka
08-25-2009, 19:17
Цялото го прочетох. :)

Мисля че ти сама си стигнала до доста изводи,мисля че той все още не е готов за такава сериозна връзка , която ти искаш и се нуждаеш. :?

tuzaro
08-25-2009, 19:23
много ми е познато чувството, само че при него е дошло на 4 месец при мене на 2...

Presley
08-25-2009, 20:01
Абе,не съм пророк,ама от прочетеното си мисля,че след като той эамине всичко просто ще свърши - от раэ,или постепенно.
Личи си,че ти имаш сериоэни намерения към момчето.3атова говори с него сериоэно и иэяснете как иска той и как искаш ти да се раэвият отношенията ви.Това според мен е единственото,което можеш да направиш.Оттам вече ще прецениш дали да продължаваш или не.
А иначе,естествено,че може да продължите отношенията си и да ги эапаэите,неэависимо то раэстоянието.Но и това е трудно и до време.Ама аэ съм от тея дето са гледали Тhe notebook със эяпнала уста.
Let it be loove.

Priceless
08-25-2009, 20:04
Ми може би нарочно се отдръпва от тебе момчето ... :?

RaZzer
08-25-2009, 20:57
Мисля, че сама си измисляш проблем... Просто той е такъв тип човек, че не обича да крои планове и прави нещата импулсивно. Това, че не планира нищо за след 1 година (примерно) не означава, че се е отказал от теб или че няма да му е хубаво ако останете заедно... ;)

LadyDi
08-25-2009, 21:06
Мисля, че сама си измисляш проблем... Просто той е такъв тип човек, че не обича да крои планове и прави нещата импулсивно. Това, че не планира нищо за след 1 година (примерно) не означава, че се е отказал от теб или че няма да му е хубаво ако останете заедно... ;)
Подкрепям!
И още нещо искам да добавя.
Това, че те пренебрегва понякога, за да гледа мач, не означава, че държи на теб по-малко отколкото на приятелите си. Но той заминава студент в друг град и ти не си единственото нещо, което ще е далеч. Може би има нужда да прекарва време и с приятелите си, които също ще останат.
Освен това... не прави грешката да бъдеш наивна. Това, че ти си решила да направиш някаква жертва за него, при условие, че той не го е искал от теб, не означава, че имаш право да очакваш същото от него.
Не си назад в листа му с приоритети. Просто не си на първо място. И не е нужно. Радвай се, че си там и се погрижи за своя живот.
Не прави големи драми там, където ги няма :)
Успех!

Kajo
08-26-2009, 12:08
Не казвам, че така ще стане с вас, но винаги има кръстопът

П.с. незнам как е пише кръстопът 8-) 8-) :o

mechtaq_za_teb
08-26-2009, 14:55
Според мен той е свикнал със свободата си. Може да го задушаваш с думите си за съвместен живот и това да го отблъсква от теб. След като с теб е издържал 4 месеца, значи има защо. Но все пак... по думите ти разбирам, че не си сигурна в него и намеренията му спрямо теб и връзката ви. Моят съвет е да спреш да го мислиш толкова много, защото полза няма. Оставете се на течението. Говорете си за други неща, разнообразете... пък каквото стане. Ако ви е писано... писано ви е. С това съм съгласна и аз.

vampire_girl_
08-26-2009, 16:28
Може би го прави нарочно,за да ти е по-лесно после,а може би просто връзката ви се изчерпва.