Влез

View Full Version : Избелване на зъбите със сода

GabiDuff
08-31-2009, 10:17
Здравейте ,четох някъде,че като сложиш сода(на прах) върху четката и си измиеш зъбите се получава избелителен ефект.

пробвали ли сте и ако сте наистина ли се избелват зъбите?
:) :) :)

rachel_billson
08-31-2009, 10:42
Содата ще ти пре*** емайла.Получава се оголване на венците и изтъняване на емайла.По-добре си вземи от аптеката Елгидиум за избелване + водата за уста. :)

Ufff
08-31-2009, 10:42
знам че е доста вредно, незнам наистина ли избелва обаче

aloveyou
08-31-2009, 10:47
Содата ще ти пре*** емайла.Получава се оголване на венците и изтъняване на емайла.По-добре си вземи от аптеката Елгидиум за избелване + водата за уста. :)0

+1

YouCantStopMe
08-31-2009, 10:56
Ефект има,пробвала съм.Но трябва да се прави много,много рядко.Аз на месец-два-три веднъж. :-o

ameli
08-31-2009, 10:56
със сол става и поне не е толкова вредно :)

lipstik
08-31-2009, 11:40
Пробвала съм и не видях някакъв особен ефект.

juliee
08-31-2009, 11:48
със сол става и поне не е толкова вредно :)
Пак е вредно,до колкото знам.

TraPPed
08-31-2009, 11:49
........мда разраняват се венците,почват да кървят въпреки че може и да слагаш сол....аааа сериозен парадонтит и загуба на зъби харесва ли ти...?

ameli
08-31-2009, 12:09
естествено, че не всеки ден ще се мие със сол :? 1 път на месец-2...

пък и няма да си търкаш венците, че да се разранява и не е толкова вредно в сравнение със содата :?

Wikzinka
08-31-2009, 12:21
пробвала съм и нямаше голям ефект. Има малко разлика и не е толкова вредно ако измиеш после содата напълно. Но ако остане разяжда венците и емайла на зъбите.По-добре си купи нещо за избелване на зъбите от аптеката.

InnchetO
08-31-2009, 13:31
Пробвала съм и имаше ефект, честно казано :-o значително се избелиха, поне моите :) само дето аз ги мих със сода 1 път седмично (айде сега всички дружно "ти луда ли сии ама емайлаа, ама твааа блаблабла"), както каза момичето преди мен, ако си измиеш после хубаво содата нямаш проблеми.. просто с паста за зъби, после със сода и после пак със паста и сме океейй :““

therichbitch
08-31-2009, 15:28
избелва, но не го прави повече от веднъж на месец,защото ти изтънява емайла и се преебава

tonie__
08-31-2009, 17:59
Ефект има,пробвала съм.Но трябва да се прави много,много рядко.Аз на месец-два-три веднъж. :-o

+

xHARDCANDYx
08-31-2009, 19:35
Пробвай с лимон.Не уврежда..Избелва и не е вреден :)

a1a2b3v
08-31-2009, 19:48

Интересно.. ще опитам :)
Само да питам има ли някаква технология или направо си изтискваш лимонов сок върху зъбите :oops:

xHARDCANDYx
09-01-2009, 15:08
Ами моя зъболекар ми беше казал да поставя резен лимон и така да стоя известно време..Нищо специално,но действало и дори било полезно ...

OneGirl
09-01-2009, 20:11
Ами моя зъболекар ми беше казал да поставя резен лимон и така да стоя известно време..Нищо специално,но действало и дори било полезно ...

Как ще е полезно избелването с лимон?
Еми нали лимона е пак един вид киселина (лимонена киселина) и пак скапва емайла.

Zaharinka
09-01-2009, 20:44
Мий си зъбите 3,4,5 пъти на ден абе след всяко хранене ако можеш,по 3 минути.Моите за 1 седмица без да искам са започнали да побеляват още повече :D

mArMaLaDkA
09-01-2009, 20:58
Да се мият често зъбите, също е много вредно.

Zaharinka
09-01-2009, 21:06
Да се мият често зъбите, също е много вредно.
Реално всичко избелващо е вредно.
Само едно ще кажа,че бели зъби не значи здрави зъби.
Цветът на здравите зъби мисля,че беше сивкаво-жълт или нещо от този сорт...

AnIcHkAtA
09-01-2009, 22:28
Аз имам бели зъбки, обаче съм алчна и искам още по-бели 8-) .
Това със содата не съм го пробвала, но защо пък да не опитам веднъж.
Намерих тези неща от tialoto.bg :

Сутрин се жабурете с по една лъжица зехтин, колкото се може по-дълго време. Той разгражда наслагванията по зъбите и създава около тях тънка предпазна обвивка, която не позволява полепването на вредни за белотата частици.

Към сока на един лимон прибавете същото количество вода. Потопете четката си за зъби, за да поеме от сместа и започнете да търкате зъбите си. С течността, останала в чашата, изплакнете цялата уста, като я задържите за няколко секунди и жабурите през това време. Правете го не по-често от два-три пъти седмично.

След като сте си измили зъбите, е добре веднъж седмично да ги търкате и със сода бикарбонат. Внимавайте да не прекалите с търкането, защото ще увредите емайла на зъбите си!

Според специалисти ще имате бели зъби, без никакъв зъбен камък само, ако ги търкате веднъж седмично със смес от по една лъжичка меден оцет и фина сол.

Как да получим оцет от мед? Чрез естествена алкохолна ферментация, медът се превръща в оцет (като му се прибавя само вода), така че под влияние на температурата и въздуха постепенно се размножават оцетнокисели бактерии, които довеждат до крайния резултат.

Готовият оцет се прецежда през меки филтри (бихте могли да използвате и тампончета си за сваляне на грим). Течността се прелива внимателно от един съд в друг, без да се размътва утайката, за да се запазят качествата и цвета на продукта.

След всяко хранене изяждайте по една ябълка! Препоръчваме ви да не я режете на парчета, а да отхапвате от сочния плод. По този начин едновременно ще почиствате и избелвате зъбите си!

Мисля да опитам някои от тях

veselomomi4e
09-02-2009, 05:34
Пробвала съм със сода...става.А относно това за емайла с избелващите пасти за зъби,пак се разваля...

amour4eto
09-02-2009, 06:31
Ами аз съм пробвала със сода и почти всяка сутрин си мия зъбите и със сода...в смисъл първо с паста и четка,накрая с пръст със сода и после жъбуриш се 8-) и всичко си се измива.Даже да знаете че содата премахва лошият дъх \:D/

MonSitY
09-02-2009, 07:14
то ако се замислим им да си миеш зъбите по 3-4 пъти на ден е вредно,но пак има хора,които го правят.пробвала съм със сода,сол,лимон.ефектът при мен беше еднакъв и не смятам,че е толкова вредно.и наистина лошият дъх си отива.въпросът е да не се прекалява и всичко ще е ок :)

ifcheto0
09-02-2009, 20:02
аз четох някаде мед смесен с малко сол.. и вечер си миех зъбите първо с паста за зъби и после с сместа , но не мога да ви кажа ефекта защото спрях//
п.п. може би имаше ,но малък ефект :D

TheNewReligion
09-02-2009, 20:06
Лимонът е вреден точно колкото содата. Не пишете глупости без да сте достатъчно информирани.

tonie__
09-03-2009, 09:03
Лимонът е вреден точно колкото содата. Не пишете глупости без да сте достатъчно информирани.

+

pinki
09-03-2009, 19:23
Содата ще ти пре*** емайла.Получава се оголване на венците и изтъняване на емайла.По-добре си вземи от аптеката Елгидиум за избелване + водата за уста. :)
+1
така е аз съм опитвала и всеки път ми се разкървяваха венците :) Можеш да го правиш, но 1 в седмицата.

ValzZi
09-03-2009, 19:29

а какво точно представлява тва Елгидиум и как точно работи ..

pinki
09-03-2009, 19:35

Ами това е марка на пасти,четки,конци,води за уста и пр и са мн качествени, но и една паста Елгидиум не струва 2 лв :-D НО си струва :) Има различни видове пасти Елгидиум за избелване, за болни венци, за плака и т.н.

titinkaa
09-04-2009, 05:55
пробвала съм преди 1-2години,мисля че имаше ефект,обаче протрива емайла на зъбите и по бързо запозчват да създават проблеми(да се развалят,кариеси и т.н.) по-добре не го прави тоя трик после да не съжаляваш че зъбите ти са станали по слаби

TeenSpirit
09-04-2009, 06:50
Т'ва никога няма да си го причиня на зъбите и венците...

JaCkSpAr0y
09-04-2009, 07:36

Като паста за зъби, но мога да ти гарантираm ,че има ефект лично пробвана от мен . Взех си за избелване няма да е повече от 10лв . Ако ги миеш редовно за по-малко от седмица ще усетиш огромна разлика.

miss_kiss181
09-04-2009, 07:43
Еми не съм пробвала ама най-много да си увредиш емайла и венците. Все пак содата разяжда. Аз съм пробвала с лимон и действа без да ти уврежда зъбите и венците. :D

silwinka
09-07-2009, 16:45
Ами пробвах и с лимон и с лимонов сок , повече с лимон става - но трябва да си продължителен и постоянен .. поне към 3 дни трябва по 2 пъти някъде .. или 1 , защото може и да ти повреди емайла ! За сода също пробвах , ама май няма кой знае къв голям ефект ! ;) Мий си зъбките .. ще стане ! :o

d3sincet0y
09-07-2009, 22:33
ебаси... в тоя живот няма нищо дето да не е вредно... :-o :-o :-o

bori96
09-08-2009, 08:53
Определено има ефект, но не е никак дълготраен!!! Пробвала съм, правила съм го доста често, кажи-речи на седмица веднъж и на емайла ми няма нищо. Но не си струва - ефектът е еднодневка ...

talasam4etu
09-12-2009, 18:18
Като паста за зъби, но мога да ти гарантираm ,че има ефект лично пробвана от мен . Взех си за избелване няма да е повече от 10лв . Ако ги миеш редовно за по-малко от седмица ще усетиш огромна разлика.

а колко често трябва да се мият зъбите за този резултат?

sarityy
09-13-2009, 17:02
незнам до колко избелва ообаче има вероятност да си разраниш венците :) също така да си прецакаш имейла на зъбкитее :D

GabiDuff
09-13-2009, 17:54
Аз си взех паста и вода за уста на Елгидиум-2 седмици и зъбките ми блеснаха.Страшно съм доволна! :grin: