View Full Version : Кокосово масло
SuperBadSuperFresh
09-02-2009, 13:44
Здравейте,искам да ви попитам за косовото масло.Четох и за него и за бадемовото,но то пък омазнявало много косата.Както и да е,купих си кокосово масло (на Икаров,ако има значение).Обаче във цялата листовка не се споменава нищо за действието му на коса.Има рецепти за маски за лице,тяло,ама няма за коса.Преди малко прочетох в един сайт че може да се използва за коса,но пък не пишеше подробно как.Някой използвал ли е,доволен ли е и как точно го е нанасял.
:)
billytalent
09-02-2009, 13:47
Аз вече използвам втора опаковка,предава ми много блясък на косата и преди да се изправя с пресата си мажа връхчетата на косата с него,иначе преди да се намажа го слагам в топла вода за 1-2 мин.за да стане в течно състояние :D
Можеш да го смесваш със някакво друго масло (аз смесвам бадемово, кокосово и масло от ший). Понеже е в леко твърдо състояние можеш да го разтопиш на воодна баня. После просто мажеш в корените и по продължението на косъма, стои час-два-три-цяла нощ, колкото прецениш и измиваш със шампоан.
Супер действие има:)
Аз си мажа връхчетата на косата с него.
SuperBadSuperFresh
09-02-2009, 15:13
А то омазнява ли ?
AnIcHkAtA
09-02-2009, 15:18
И на мен ми се струва, че ще омазнява :-o .Аз ползвам бадемово, обаче преди къпане, защото ставам супер мазна.
Съжалявам, че не правя нова тема, надявам се да нямаш нищо против да попитам тук.Някакво масло/олио от алое вера продава ли се някъде?Обожавам аромата, а всичко което имам с алое вера не е достатъчно силно и след най-много час изчезва.За парфюми не съм чувала, та реших, че ако си правя маска и мажа тялото си с него, ароматът би се задържал по-дълго, макар и след баня.
И на мен ми се струва, че ще омазнява :-o .Аз ползвам бадемово, обаче преди къпане, защото ставам супер мазна.
Съжалявам, че не правя нова тема, надявам се да нямаш нищо против да попитам тук.Някакво масло/олио от алое вера продава ли се някъде?Обожавам аромата, а всичко което имам с алое вера не е достатъчно силно и след най-много час изчезва.За парфюми не съм чувала, та реших, че ако си правя маска и мажа тялото си с него, ароматът би се задържал по-дълго, макар и след баня.
http://www.royal-sense.com/object.php?id=5
Иначе естествено, че преди баня се слага каквото и да е масло на косата. На мен моята не ми я омазнява допълнително. Тези масла регулират състоянито на кожата (и на скалпа).
SuperBadSuperFresh
09-02-2009, 15:37
Абе то на Икаров май и алое вера има,или се лъжа?
terawatt
09-02-2009, 16:40
Косата се подхранва чрез масаж на епидермиса, а не - по продължение (ствола) на космите... Косъмът се състои от мъртва тъкан. Там няма какво толкова да се занимавате, ако ще "подхранвате". Мой съвет е да използвате бадемото или сусамово масло за такива масажи (по-точно за проблеми с косата и кожата) - те са най-лесно усвоими от кожата поради ниската им масленост... Масажирайте само скалпа.
Моята коса не се омазнява,според мен дори става по гъвкава и бляскава,използвам и бадемово и кокосово,нямам никакви оплаквания . :wink:
И аз когато си купих маслото малко се чудех защо не пише нищо за действите върху косата,но го пробвах-нанесъх го в корените после по цялата дължина и останах повче от очарована :) Косата ми стана супер блестяща ,мека,здрава и изобщо не се омазиПрепоръчвам го горещо кокосовото масло :)
Аз вече използвам втора опаковка,предава ми много блясък на косата и преди да се изправя с пресата си мажа връхчетата на косата с него,иначе преди да се намажа го слагам в топла вода за 1-2 мин.за да стане в течно състояние :D
точно така трябва да сложиш опаковката за 1-2 мин да се затопли .. аз си бях зела от Oriflame едни малки флакончета които са за коса и те се слагат като си намокриш косата като се къпеш след шампоана и балсама ако го миеш де .. тоест последно и седиш няколко минути с него и след това изплакваш .. това е
а кокосовото масло може ли да е един вид заместител на балсама, тоест прави ли косата мека ?