PDA

View Full Version : Себично и елементарно създание!

mArMaLaDkA
09-02-2009, 17:55
За майка ми става въпрос. За 678789 път пиша тема. Накратко: вършеше супер тъпотии, зарязваше ме, правеше тъпкано на баща ми, разведени са официално от януари, с него живеем двамата, тя е принудена само една издръжка да плаща, а не я плаща дори.
Обожава да проявява някакъв временен интерес, а после да ме заебава наново. Между другото, цялата история съм я писала в разни теми, преди време, но не ми се търсят.
Та, последно й се обадих на 19.06, когато ми беше изпита по български. Обадих й се да й кажа как е минало, това-онова, после не ми се обади 2 месеца. Нито да ме пита как съм, нито как е минал изпита, абсолютен игнор. Не се случва за първи път да го прави, откакто не живее с нас(а и по принцип). Добре, че вдигнах адските скандали на сестра й и баща й, че да се сети да звънне. Дълго време не й вдигах, а когато наскоро ми се обади за рождения ден, вдигнах, сега се питам за чий .... беше нужно. Говореше заваляно, еуфорично, ебати гнусната история беше. Кофтито е, че и това не се случва също за първи път. Преди около час й звъннах, понеже бях развълнувана, защото ми пристигна една козметика, пък нямаше с кой да споделя, детска му работа. Говорихме си дълго-дълго, даже уж си уговорихме среща за събота, за да излезем и да ми купи, каквото пожелае. Да де, ама аз почнах да загатвам, че можеше да се обади за тея месеци и да разбере, а не сега да ме подпитва, казах й, че и на мен ми е било гадно, че не ме е търсила с месеци, а тя прописква, ако не съм й се обадела утре и т.н. Отсреща получавах или мълчание, или някакъв бурен смях. Колкото и да й казвах да не ми се обажда нито утре, нито когато и да било изобщо, тя си знаеше нейното и "утре щяла да ми се обади". Преди месеци, когато отново бях пуснала тема, ми се струваха крайни съветите да не търся нищо общо с нея и да я избягвам. За година и нещо се случиха супер много неща, супер много съм плакала, супер ми е било мъчно и супер, ама супер много съм я мразила. Станах по-силна, факт, просто се чувствам безсилна. Искам да страда. Да си намери майстора и наистина да й запука за мен, а не 'щото се сетила, че трябва да проявява майчинска загриженост за ден-два. Ненавиждам това, че не мога с нищо да я засегна, че не може да почувства и грам от това, което съм изпитвала. Мразя я, ненавиждам я и отново: чувствам се безсилна, заради това, че не мога да я нараня. Че тя си мисли(и явно е така), че рано или късно пак ще я потърся. Тръгна ли да я търся, уж всичко върви добре, за седмица-две, месец дори, а после изведнъж изчезва. Тъкмо съм си помислила, че се е променила, а тя ме разочарова в точно тоя момент. Ето това буквално ме изкарва извън релси. Изключително глупаво ми е да призная, че нямам приятелки или пък нито един познат, който ще ме изслуша и ще ми даде съвет, макар и глупав да е. Сума ти народ за кафета, разходки, лигавщини, но нито един, който да ти протегне ръка. Още по-глупаво ми е да си вадя мръсните ризи из форум, но пък просто не издържам така - да сдържам емоции. Достатъчно съм се сдържала.
Не бих казала, че искам някакво успокоение или съвет. Знам нещата какви са, уж знам как да се справя, просто исках да споделя на някого. : )

liim0nka
09-02-2009, 18:10
Рано или късно ще й се върне, ще видиш. Не вярваш , защото сигурно не ти се е случвало.Аз не вярвах, но от известно време започнах( случката си я спомням бегло :) )

mArMaLaDkA
09-02-2009, 18:14
Знам, че се връща все някога. Въпросът е, че винаги на такива тъпи създания им се разминава за кратко. Обаче, понеже това е много тъпо създание, явно заради това му се разминава толкова много.
Винаги успява да се измъкне от всичко.

MrUndaztood
09-02-2009, 18:27
Много по-добре е да споделищ дори в Интернет, от колкото да си държиш гнева в себе си! Факт!

Така е. Позната история,въпреки че при мен е съвсем малко по-различно и сложно,отделно са замесени няколко човека,които пускати и интригата и прочие.

Знам,че е гадно е когато някой не те е търсил толкова време и изведнъж започне ти се меси в живота от загриженост,разбираш ли,направо се озлобяваш още повече,в един момент мислиш,че човека се е променил поне малко,и точно тогава те заебава до следващият път...ехх

bloodyF
09-02-2009, 18:30
все едно аз говоря за баща ми....
знам какво ти е но един ден всичко се връща

mArMaLaDkA
09-02-2009, 18:35
Ебати. Най-дразнещото беше, като тръгна да ме пита що пък точно испанска паралелка съм си избрала, що пък точно оня ден не съм й вдигнала и т.н. Точно тя, малоумницата, дето допреди година ме изоставяше с дни, сега ще ми дава тон в живота.
К'во да набирам, аз вече не знам к'во чувствам. То не е чак толкова яд, нито пък ми е жалка, просто е тъпа вече. Знам к'ва ше й е всяка следваща реакция, знам какво ще й всяко следващо изречение и ми доскучава. Дразнещо е, че това тъпо същество продължава да си вре тъпата муцуна там, за където отдавна нЕма привилегии.
Допълнително изнервящо ми е, че заради тая цялата история през всичките тея години, явно съм съзряла по-рано от връстниците си и нямам с кой да говоря - факт! Всички са или някакви разлигавени, или са супер егоистични, или са някакви изключително малоумни, с розовите очила още. Простооо... да нямаш с кого да поговориш в един такъв момент е най-малкото изтощително за нервите.

MrUndaztood
09-02-2009, 18:41
Допълнително изнервящо ми е, че заради тая цялата история през всичките тея години, явно съм съзряла по-рано от връстниците си и нямам с кой да говоря - факт! Всички са или някакви разлигавени, или са супер егоистични, или са някакви изключително малоумни, с розовите очила още. Простооо... да нямаш с кого да поговориш в един такъв момент е най-малкото изтощително за нервите.

Все едно пишеш за мен. :( Много е тежко наистина,защото има някакъв период,който пропускаш и се прехвърляш на по-тежкият,т.е да се справяш с 1 родител,с проблемите от другият,с проблемите в даскало и т.н,просто нещо липсва

mArMaLaDkA
09-02-2009, 18:50
Винаги съм обичала повече баща си. Винаги той повече ме е разбирал, повече ме е подкрепял(щото онова тъпо същество абсолютно никога не е било с мен), винаги повече ме е обичал. Заедно с него преживявахме целия период, споделяме и т.н. В началото беше супер тежко. Да споделяш със съученици, а те да ти отбягват темата и да я променят. А на теб ти се говори, говори, та чак ти се крещи...
Тоя "изключително тежък" период мина. Убедена бях, че съм превъзмогнала всичко, а кошмара се завръща. Не мога да повярвам как една такава елементарна душица може така да прецака живота на толкова много хора.
Не разбирам каква е тая слабост от мен точно в тоя момент. Не съм и убедена, че ако легна и се наспя, на сутринта ще ми е по-добре...

WaterLilly
09-02-2009, 18:53
Аз бих прекратила напълно контакти с нея. Не ти заслужава нито сълзите, нито ядовете, нито вниманието. Пред такова чудовище не бих си ракрила чувствата, няма да й кажа, че ме е наранила, ами ще казвам какъв отвратителен гнусен човек е и колко малко ми пука за нея.

MrUndaztood
09-02-2009, 18:59
Колкото и банално да звучи,няма нищо по-хубаво от прошката. Каквото и да ти е направил да му простиш. В смсиъл дава ти някакво вътрешно успокоение,въпреки че отсрещната страна може и да не го разбере.
Другото нещо,което дава огромно успокоение е да кажеш това,което каза тук в лицето на ответният.
И двете са изпитани,наистина дават удовлетворение

ThePowerOfLove
09-02-2009, 19:01
Малко или много ти е трудно да спреш абсолютно всякакъв контакт с нея. Все пак ти е майка, макар и да се държи така. Щом за година и нещо не се е променила, едва ли сега ще се промени.. Не й се доверявай особено, защото може пак да си останеш изиграна. Бих ти казала да не се занимаваш с нея и да не я търсиш, но мисля, че това е неосъществимо :? А баща ти къде е в твоята история? Той как реагира на тези нейни "приливи" и "отливи" ?
Мисля, че много по-лесно би приемала всичко, ако имаше на кого да се довериш и да си излееш мъката. Поне тук имаш тази възможност :)

mArMaLaDkA
09-02-2009, 19:02
Тая мърла не заслужава нищо. Нито любов, нито прошка. Нито едното, нито другото е оценила.
Всичко, което съм написала, съм й го казвала. Вече казах какво получавах: присмех или мълчание.
И двете(прошката и това, да й кажа какво мисля за нея) не са ми донесли нито удволетворение, нито чиста съвест.
Само показах колко слаба и лесна за манипулиране съм, от което тя естествено се възползва.

ЕДИТ: Баща ми й е бесен. Цялата тая история го изнервя допълнително, но пък той ми позволява да общувам с нея. Никога не ми е налагал забрани или определени часове кога да се виждаме, къде се виждаме, по колко пъти да се виждаме и т.н.
В момента, той си има достатъчно грижи, за да му споменавам и за нейните поредни идиотщини. Затова пиша във форума. Не желая повече да го т'варя излишно. За втори път вече ми се случва да му звъня, изнервена, заради нея, а след време, когато той ми се обади, да му кажа, че просто е нямало нищо и да сменя темата. Сърце не ми дава да започна да му говоря как за 20-ти път ме е наранила.

MrUndaztood
09-02-2009, 19:06
И когато и каза това каква бее реакцията !?

mArMaLaDkA
09-02-2009, 19:18
Всичко, което съм написала, съм й го казвала. Вече казах какво получавах: присмех или мълчание.

Чети по-внимателно. : )

WaterLilly
09-02-2009, 19:19
И когато и каза това каква бее реакцията !?
Ами чети всичко и после пиши !?

А ти обиждаш ли я? Ако не, давай. Ще се почувстваш по-добре. Няма как да те накисне пред баща ти, няма как да се чувстваш виновна след всичките й циркове. Ще ти тежи по-малко, че не си й казала всичко, което мислиш за нея.

MrUndaztood
09-02-2009, 19:23
Ами чета всичко и пиша,тъй че недей ми писка като циганка на плажа.

Само се присмива ли?! Нищо ли не казва,като Извинявай,ала-бала?

mArMaLaDkA
09-02-2009, 19:24
Не. Това е забавното в цялата история. Толкова е глупава, че може само да се изсмее, защото нищо друго не измисля.

MrUndaztood
09-02-2009, 19:41
А като цяло как са отношенията между теб и нейната рода (с родителите й,брат,сестра...?

mArMaLaDkA
09-02-2009, 19:44
Сестра й е същата, като нея, баща й и той => (ги псувам всичките до девето коляно) старая се да не общувам по никакъв начин с тях.