PDA

View Full Version : Как да спрем ревността?

Dollystar
09-03-2009, 06:16
Въпроса е ясен. Много хора ревнуват повече от нормалното дайте съвети на тези хора, как да притъпят това чувство. Как го правите вие? И случвало ли ви се е да ревнувате без повод и да го знаете много добре, но да не можете да спрете?
Ако темата е глупава според вас я заключете

LadyDi
09-03-2009, 06:17
Нищо не можеш да направиш и никак не можеш да го спреш.

Като отървеш солницата в супата, как после я "обезсоляваш"?

3oPuTy
09-03-2009, 06:23
Честно казано и аз си задавам този въпрос :-o
Много често ми се случва да ревнувам дори и без причина и на всичкото отгоре после си го изкарвам на човека до мен :o

Bellatrix
09-03-2009, 06:23
Спираш да ревнуваш, когато приемеш мисълта, че и да се нервираш, и да се мъчиш, каквото ще става - ще стане. Ако някой си е наумил да ти изневерява, ще го направи, ако ще да се гръмнеш от яд. Тъй че за какво да си късаш нервите безпричинно?

ImmortalForever
09-03-2009, 06:26
Абсолютно безпомощна си пред ревността.:) Просто не си прави труда.

LadyDi
09-03-2009, 06:29
Спираш да ревнуваш, когато приемеш мисълта, че и да се нервираш, и да се мъчиш, каквото ще става - ще стане. Ако някой си е наумил да ти изневерява, ще го направи, ако ще да се гръмнеш от яд. Тъй че за какво да си късаш нервите безпричинно?
Ту хубаво си набиваш в главата тази психология, ама нали си наясно, че рядко емоциите ти функционират така както се опитваш да ги накараш?

Bellatrix
09-03-2009, 06:34
Ту хубаво си набиваш в главата тази психология, ама нали си наясно, че рядко емоциите ти функционират така както се опитваш да ги накараш?
Така си е. Случвало ми се е понякога да се издразня за нещо, но се усещам навреме и си казвам, че няма голям смисъл. Това го разбрах покрай едни приятели, които си бяха съставили низ от правила, които да не прекрачват, за да не се ревнуват. Тъй или иначе накрая момчето изневери и от всичките тия ограничения, забрани и прочие нямаше смисъл. Това си е: да го мъчиш, да не го мъчиш кръшкащото ще си кръшне. Без значение измъчваш ли се с ревност или не.

LadyDi
09-03-2009, 06:45
Да, ама не става въпрос за това дали кръщкащото ще кръшне, а как да не ревнуваме по принцип.
Което е невъзможно. Правила, самоконтрол - нищо не помага.

Така че по правилния въпрос на автора е - как да направим така, че да не си личи, когато ревнуваме :)

anonimchetou
09-03-2009, 07:05
и аз до скоро бях така.. когато ревнувах дори не чувах какво ми казва той ами само моето си знаех и се стигаше до караница.. от мухата ставаше слон и за какво..? за едно голямо нищо.. Мисля че съм преодоляла тази ревност.Научих се да се вслушвам в думите му да намирам смисъл.. и да не бъда твърдоглавата ревнивка.. Защото колкото и да ревнуваме той/тя ако иска да направи нещо ще го направи и може и даже да не разберем.. Въпроса е самият човек до теб да няма нужда и да не иска да направи нещо с друга/друг и ти да го знаеш ..Мисля че е крайно време да повярвате на човека до себе си че иска само вас.. Естествено това не важи за хората с основателни причини да ревнуват..: )

Python5
09-03-2009, 07:27
Алкохолът притъпява всички чувства. Доказано е.

Priceless
09-03-2009, 07:32
И аз искам да знам :D

mim4ety_sara
09-03-2009, 07:46
Преди адски много ревнувах,но сега с този който съм не ме и интересува,честно казано.Но ми е гадно,когато ме ревнуват и тогава прекаляват..

l0lz
09-03-2009, 07:56
Алкохолът притъпява всички чувства. Доказано е. \:D/

RaZzer
09-03-2009, 09:10
От опит стигнах до извода, че, за да се осъзнаеш като много ревнив и да се пребориш донякъде с това трябва да се разделиш с човека, който ревнуваш... известно време да си принуден от обстоятелствата да търпиш всичко и когато получиш 2ри шанс - нещата са различни!

vagarious
09-03-2009, 09:25
Или си ревнив/а или не си.Това е.И аз съм на мнение, че ревността не може да се преодолее, или поне не толкова, че вече хич да я няма. :)

Swingswing
09-03-2009, 09:33
Според мен проблема произлиза от това, че когато един човек се влюби, той съответно приема обекта на своята любов за най-красив, най-умен, най-добър и тн... Дотук добре, проблема идва когато въпросния влюбен глупак счете, че не е достатъчно добър за половинката си и почне да се филмира, че всички останали я искат(нали все пак е най-най)... Въпрос на самочувствие според мен, ако и двамата са с достатъчно високо, но не прекалено, самочувствие няма да има проблеми... Поне така си го обяснявам аз :-o

Jumbie483
09-03-2009, 09:35
Ревността се премахва с огромно доверие. Говоря ви от личен опит 8-) ;)

mynichka09
09-03-2009, 09:38
Не съм от ревнивите,но мисля че не можеш да избягаш от това

mechtaq_za_teb
09-03-2009, 10:53
Аз съм много ревнива, но рядко го показвам. По принцип мисля, че ревността не винаги е признак на чувство за собственост(понеже доста хора го твърдят). По-скоро е знак за чувство на несигурност в партниора.

LadyDi
09-03-2009, 11:16
Аз съм много ревнива, но рядко го показвам. По принцип мисля, че ревността не винаги е признак на чувство за собственост(понеже доста хора го твърдят). По-скоро е знак за чувство на несигурност в партниора.
Клише - "Ревността е страх от превъзходството на другия".

Сега чакам някой да те затапи с клишето "Моето си е мое, чуждото е общо".

Големи сме разбирачи, обаче. Всички мислим, че не е хубаво да ревнуваме, всички твърдим, че не ревнуваме (или поне не го показваме).
Обаче, какво ще направите ако хванете гаджето си на калъп с друг/а? И на всичкото отгоре - мачкат любимите ви чаршафи на овчици???

mechtaq_za_teb
09-03-2009, 11:17

Големи сме разбирачи, обаче. Всички мислим, че не е хубаво да ревнуваме, всички твърдим, че не ревнуваме (или поне не го показваме).
Обаче, какво ще направите ако хванете гаджето си на калъп с друг/а? И на всичкото отгоре - мачкат любимите ви чаршафи на овчици???Е, разбира се, при такава ситуация- раздяла.

LadyDi
09-03-2009, 11:19
Е, разбира се, при такава ситуация- раздяла.
Естествено! Знаеш ли колко са ми хубави чаршафите с овцете!!!

Bellatrix
09-03-2009, 14:35

Обаче, какво ще направите ако хванете гаджето си на калъп с друг/а? И на всичкото отгоре - мачкат любимите ви чаршафи на овчици???
О, да, това вече е друго. :D Тогава вече ще има убийство.
Аз примерно говорех за по-необоснована ревност, когато нямаш ясно доказателство, че нещо е станало, а само се мусиш на профилите му в сайтове за запознанства или на разговорите му с някое момиче.
Ако го хвана, че наистина е свършил нещо такова, вече ще има ревност или по-скоро омраза и късане.

Dimana99
09-03-2009, 14:49
Като сменим партньора!

gabiiTu
09-10-2009, 20:43
Ревността не се лекува :)

vikipf
09-10-2009, 20:46
Аз отдавна съм на мнение, че няма никакъв смисъл от ревността. И да ревнуваш, и не, ако човекът отсреща иска да е с друг ( по физически или духовен план), ти няма кво да направиш. Няма как да спреш тия чувства. Само си прецакваш собственото здраве. Няма как без ревност, ама тя е нищо повече от някакъв тъп егоизъм, който на мен лично хич не ми харесва.

Amateur
09-10-2009, 23:05
Неможеш да я спреш!

thesadboy
09-11-2009, 00:42
Здрасти аз ревнувам приятелката ми адски много, но защото тя самата ме кара в тъпите сайтове и в скайп ако някой и пише, тя не можела да не му отговори или по точно както тя ми каза "Не мога да не ги отразя" ... Добре де питам я аз на теб приятно ли ще ти е някой да ти пише целувки и ти да му отвръщаш със същото ?
При което тя ми казва когато на теб почнат да ти пишат им отвръщай ... на мен не ми пишат 1во защото съм момче и 2ро когато са ми писали просто не им обръщам внимание и ги подминавам.

Тъпото е че тя не иска да приеме това за целувките и инловчетата било то в скайп или в импулс че ме дразни, нека да и ги пишат нека всичко но просто аз се дразня когато тя ги отразява....

Как да я накарам да спре, защото тя иска да спра да я ревнувам, но не иска да спре да им пише тези неща :X

П.С. Човек не ревнува когато няма от какво, примерно ако около нея/него се навъртат тя или той и човека до теб не им обръща внимание а ги подминава естествено, че ревност няма да има .... но когато не ги подминава а се спира пред тях тогава я има :)

Имал съм други приятелки който никога не са ме карали да ревнувам, защото колкото и да са ги търсели не са им отговаряли и не са ми давали повод да ги ревнувам дори за момент....

TheBlueAvalanche
09-11-2009, 00:47
Абсолютно безпомощна си пред ревността.:) Просто не си прави труда.

essmeraldaa
09-11-2009, 05:56
това чувстфо не мойеш да го промени6 колкото и да искаш аз съм го испитфала :-D

LadyDi
09-11-2009, 06:03
Абе ти нарочно ли пишеш така или просто си ужасно неграмотна?

rozovsluncho
09-11-2009, 06:05
Може би ако двама човека си имат доверие един на друг,не би трябвало да се ревнуват...

sugarcult08
09-11-2009, 06:08
тфа е :D

LadyDi
09-11-2009, 06:09
тфа е :D
In vino veritas!

HardlyAwakened
09-11-2009, 06:46
Ама ти сериозно ли ? .. пха !

rozovsluncho
09-11-2009, 06:47
Ама ти сериозно ли ? .. пха !

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lipsvashh_mi
09-11-2009, 07:00
ревнувала съм,но друг е въпроса дали съм го показвала..цаката в цялата история е колкото и да ревнуваш,да не затормозяваш партньора си с твоята несигурност и ревност,защото това само ще го накара да избяга от теб :?

dimitar_ak
09-11-2009, 07:02
Ревнуват хората с ниско самочувствие и самооценка. Просто трябва да са по-самоуверени и ще се получи.

bynbonche
09-13-2009, 11:58
Не може да бъда спряна .. За мен ревността е липса на доверие .. И ако има ревност значи няма доверие .. ( Лично Мнение ) ..

pwnage
09-13-2009, 12:13
Нищо не можеш да направиш и никак не можеш да го спреш.

Амин за това :)

LadyDi
09-13-2009, 12:26
Не може да бъда спряна .. За мен ревността е липса на доверие .. И ако има ревност значи няма доверие .. ( Лично Мнение ) ..
Донякъде си прав/а. Но само до някъде.
Кажи ми, моля те, имаш безкрайно доверие на приятеля си, знаеш че никога няма да ти изневери (колкото и утопично да изглежда това) и все пак, на работата му (примерно) има една мома, дето непрекъснато му пуска нишани, погледи, свалки, флирт. Няма ли да ти настръхнат веждите от ревност, че тя се слага на твоя мъж, въпреки че той очевидно не е заинтересован.

Сега, ако ми кажете, че няма да изревнувате... вие сте е*ати наглите лъжци.

TooDamnSeXy
09-13-2009, 23:42
Ако някой е ревнив ще си остане ревнив - Може да се научи по някакъв начин да си прикрива ревността,но никога НИКОЙ няма да се научи да я превъзмогне (Подтисне)съвсем... Тва мисля ;)

alone83
09-13-2009, 23:46
То да ставаше с щракане с пръстиии...

BlueFace
09-14-2009, 00:19
Ако един човек е ревнив не може да се промени...Не мога да ги разбера аз тия хора. За мен ревността е нещо ненужно.Партньорите в една връзка трябва да си имат доверие ,а ревнивите хора нямат точно това което просто може да доведе до крайно нажежени ситуации и дори край на връзката.
Ако човекът не те обича и да го ревнуваш ,и да не го ревнуваш няма как да го задържиш.Аз оставям момичето с което съм да има свобода ако недей си боже ми изневери и предаде доверието ми -това е краят :)

NamelessRomantic
09-14-2009, 01:38
Еми то си е до доверие....Ако намериш подходящ/а за теб,няма да те притеснява къде е той/тя и какво прави :) .

ivakavlad
09-14-2009, 05:56
Има ли любов има и ревност двете вървят ръка за ръка лично аз си признавам че съм адски ревнив и в повечето случай без повод но просто не го показвам оставям си съмненията за мен ако някой каже че не ревнува поне малко приятелката си или приятеля си той или лъже или не я/го обича

ivakavlad
09-14-2009, 06:11
драги партизани, я мога вас дам един совет очен добър, покажите здем калашников и тя ревността изчезнуьет со в час
Хорошая идея :razz: :razz: :razz:

vampirekiss
09-14-2009, 06:59
[color=darkredТова няма спиране просто.Ако имаше щеше да ми спести доста терзания.[/color]

bynbonche
09-14-2009, 11:07
Донякъде си прав/а. Но само до някъде.
Кажи ми, моля те, имаш безкрайно доверие на приятеля си, знаеш че никога няма да ти изневери (колкото и утопично да изглежда това) и все пак, на работата му (примерно) има една мома, дето непрекъснато му пуска нишани, погледи, свалки, флирт. Няма ли да ти настръхнат веждите от ревност, че тя се слага на твоя мъж, въпреки че той очевидно не е заинтересован.

Сега, ако ми кажете, че няма да изревнувате... вие сте е*ати наглите лъжци.

Да много си права .. Така може .. Но иначе е така без причина да ревнува .. Тфа за мене не е работа .. Осъзнай се .. Малко или много щом е с тебе значи има и чувства .. Не се съмнявай за всичко .. Защото веднъж появи ли се съмнение после лошо ..

iashxui
09-14-2009, 13:48
някак си неможе да се спре :( а и понякога е нормално ако сам го караш да те ревнува човека .. ама такива дето дори нямат причина за ревности , някви мании за собственост ли изпитват незнам .. но ужасно са ми противни хората който ревнуват жалко че на такива попадам wce ;D

незнам .. аз по принцип не съм много ревнива според зависи случая или понякога не показвам ревностите си :-D

Krasencety
09-14-2009, 14:03
Ревнувам малко, но се старая да не го показвам.Иначе според мен ревността е несигурност в партньора и до някъде в самия себе си, че неможеш да му дадеш това, от което се нуждае и той го търси в друга.

HONDA
09-14-2009, 14:28
И аз ревнувам изключително много приятела си и съзнавам колко е неприятно това и за двама ни, понеже вреди на връзката ни.
Колкото и нелепо да прозвучи - ревнуват само комплексарите (явно и аз съм в това число). Ако ти си сигурна в себе си просто ще знаеш, че си най-доброто за твоя партньор. Ако обаче не си - се поражда страхът, че той ще срещне нещо по-добро и ще те остви. Кофти работа.

Sofff
09-14-2009, 15:06
Неможеш да спреш ревността, можеш само да я прикриваш и да ревнувала съм и без повод .

stupiddog
09-14-2009, 17:55
Просто трябва да знаеш че ревността не е признак на любов . Ако обичаш някого истински трябва да му имаш доверие . А ако ревнуваш няма значи не му вярваш и не си сигурен в него ..
А ако не го обичаш какъв е смисълът да ревнуваш ? :)

Hilary_
09-14-2009, 18:02
Че аз май само без повод съм ревнувала .. :lol: :lol:

иначе аз си казвам всеки път .. какъв е смисъла да ревнувам дадено момче, след като дори и да го правя скришно или показно той ако си е наумил да ми изневери ще го направи така или иначе ... :-o Даже с тази безпричинна ревност може да го направи просто, за да има причина .. :-o

LadyDi
09-14-2009, 18:06
Че аз май само без повод съм ревнувала .. :lol: :lol:

иначе аз си казвам всеки път .. какъв е смисъла да ревнувам дадено момче, след като дори и да го правя скришно или показно той ако си е наумил да ми изневери ще го направи така или иначе ... :-o Даже с тази безпричинна ревност може да го направи просто, за да има причина .. :-o
Всеки път си го казваш... и въпреки това, пак ревнуваш, нали?