View Full Version : Двойно Гражданство
Надявам се да не сбърках раздела. :)
Значи истината е, че най-накрая навих нашите да получа и второто гражданство, което ми се полага, но изникват следните въпроси:
България разрешава ли повече от едно гражданства?
Ако да, има ли шанс това да се промени скоро и може ли в един момент да се наложи да се откажа от българското за сметка на другото?
На колко гражданства имам право? 2 или повече, защото се очертава в близко бъдеще да получа и 3то?
Ако имам второ гражданство значи ли, че трябва да се плащат някакви данъци на втората държава?
Освен втори международен паспорт ще ми трябва ли и втора чуждестранна лична карта? :-o
Благодаря! :)
П.С: Ако ходя с чуждия си паспорт из София след 10 часа вечерта, полицията има ли право да ме арестува или, ако нося само втория си паспорт няма, защото се водя чужденец? Тъпичък въпрос, ама ме вълнува... 8-)
MrUndaztood
09-03-2009, 23:31
Да,очертава се да се премахне двойното гражданство,заради турските избиратели. Т.е или си българин или си гражданин х.Поне на приказки ! (!)
Но за момента може.
Ами аз принципно съм българин и не си знам дори майчиния език - арменски, обаче имам право на гражданство и мисля да се възползвам по ред причини. Едната например е, че искам да се занимавам евентуално с политика, а в Америка в този сектор, арменците са по-влиятелни дори от евреите. И се притеснявам малко, ако махнат двойното гражданство в България, че ще трябва да се откажа от него, а с арменското не знам в Европейския Съюз дали и визи няма да ми трябват. Има ли някакъв сайт където мога да ги видя тези неща. Много ще съм благодарен. :)
bulgarian1878
09-04-2009, 17:12
Не е ли по-добре да отидеш и да говориш направо с някой юрист или по-скоро направо със служителите на нужната институция?
Не е ли по-добре да отидеш и да говориш направо с някой юрист или по-скоро направо със служителите на нужната институция?
Ами още други ден съм в посолството, но мисля, че няма да получа отговор на повечето въпроси, защото те са свързани частично и с българското законодателство. А и, ако някой знае, ще ми трябва ли изпит по език? Защото аз мога да говоря малко, но от тия йероглифи разпознавам само А-то. :-s :-|
Не се притеснявай толкова , аз много се съмнявам да отменят двойното гражданство . Най-вероятно ще се държи повече на условията за получаване на българско гражданство (изпити по бг език история и прочие ) а за остналите едва ли ще има промяна . А ти между другото на колко години си ,понеже казваш че искаш да се занимаваш с политика и арменец ли си или аз не съм разбрал правилно ?
Не се притеснявай толкова , аз много се съмнявам да отменят двойното гражданство . Най-вероятно ще се държи повече на условията за получаване на българско гражданство (изпити по бг език история и прочие ) а за остналите едва ли ще има промяна . А ти между другото на колко години си ,понеже казваш че искаш да се занимаваш с политика и арменец ли си или аз не съм разбрал правилно ?
Полу-арменец съм да. По майчина линия на 100%, а по бащина 100% българин. Накарах нашите да ми изкарат гражданството, защото, ако искам да се занимавам с политика в Америка, е от изключителна важност, считайки, че "Парекордзаган" дърпа основниите конци на политическия живот. Иначе съм на 16... :)
Е за къде си се забързал толкова ,щом си още на 16 и защо искаш да се занимаваш с политика в Америка а не в България на пример?
Е за къде си се забързал толкова ,щом си още на 16 и защо искаш да се занимаваш с политика в Америка а не в България на пример?
Защото не уча в българско училище, защото не уча български, защото нямам българско образование. Бързам, за да го взема преди 18, че после е трудно. :)
Да не ставам досаден,но защо не учиш бг език в бг училище и тнт (защото иначе трябва да ти кажа че пишеш на бг много добре от някои които уж учат )?
Да не ставам досаден,но защо не учиш бг език в бг училище и тнт (защото иначе трябва да ти кажа че пишеш на бг много добре от някои които уж учат )?
Защото уча в посолственото училище на ОК и САЩ и то няма нищо общо с България. На мен първи и по-силен език ми е английски. :)
Май трябваше да доуточня (понеже естествено предположиш че учиш нещо друго )та въпросът ми беше защо си предпочел това пред другото ?
Май трябваше да доуточня (понеже естествено предположиш че учиш нещо друго )та въпросът ми беше защо си предпочел това пред другото ?
Много е дълго. Да кажем най-общо, че аз и моето семейство сме решили да се откъсна от България в даден момент, виждайки алтернатива в Америка, където както споменах арменското е много силно и като общество и като влияние. В смисъл там ще се развивам, защото в България е ясно, че вече няма как да стане след като нямам образование, а може скоро да се наложи да се откажа и от гражданството, ако взема арменското и променят закона... И възможностите чисто академично и за бъдещо развитие са много по-големи. :)
П.П: Дай да не изместваме темата, ами да караме по въпросите, които ме мъчат. 8-) Ако искаш ми пиши на Л.С.
Ама пак не отговори как пишеш по-грамотно от 2/3 от форума без да учиш български... 8-)
Ама пак не отговори как пишеш по-грамотно от 2/3 от форума без да учиш български... 8-)
Ами аз съм живял през повечето време в България и като по-малък съм учил български. Но вече от 3-4 години прекъснах, а и това, че не уча, не значи, че трябва да съм неграмотен. :)
П.П: А някой знае ли колко трае процедурата по издаването? Армения не е в ЕС. По майчина линия всички са 100% арменци с такива имена и с документи на пра-баба ми и пра-дядо ми, които са бягали от турския ятаган през 1915. Та това не би ли трябвало да ускори процедурата и нали няма да е да се чака 2 години както в България се моткат? :-o