Влез

View Full Version : Що е то лично пространство :?

alice_in_wonderland
09-04-2009, 10:39
Казват,че в една врьзка всеки има право на лично пространство и че другият няма право да навлиза в него. Така ли е според вас? Имате ли го и случвало ли ви се е да го "похитят"? И какво точно разбирате под "лично пространство"?
Питам,защото наскоро приятелят ми ми скрои номер- искаше да ми вьрне за нещо което бях казала (и неволно сьм го наранила с думите си ),затова той писал на бившата си приятелка и направи така,че него да го няма когато ида в тях,а лаптопа да е включен. Естествено,аз не успях да устоя на изкушението и прочетох доста хронологии в Скайп. Резултатьт беше аз - бясна заради това което прочетох (тьй като не беше само това уж нарочно писане с бившата), а той бесен,че "ровя там,кьдето не ми е работа". Сега доверието ни е силно разклатено. Знам,че не постьпих правилно и с право ми се сьрди,но явно забравя кой ме следи дали наистина се прибирам вкьщи. Вярно,че беше в началото на врьзката ни,но е факт.А и ако бях аз на негово място не бих имала нищо против,може би,просто защото нямам какво да крия ?!
Та вие какво мислите ? :?

lipsvashh_mi
09-04-2009, 10:44
естествено,че лечното пространство е важно..и не само в една връзка...при едно приятелство нещата са същите...никой няма право да ти чете личната комуникация с останалите или да подслушва розговорите ти..
Разбирам,че е било изкушаващо да прочетеш всичко,но защо си го направила като много добре знаеш,че това е щяла да ядоса приятелят ти и да ти създаде само главоболие..
бтв това,че ровиш в неговите неща значи,че малко или много не му имаш пълно доверие...в противен случай нямаше да се съмняваш и да се бъркаш където не ти е работата :?
аз имам паролите на скайповете и пощите на супер мн приятели-те сами са ми ги давали,но с чиста съвест мога да кажа,че нито 1 път не съм чела или влизала в личното им пространство..това,че са ми доверили толкова важни неща показва колко ми вярват и нямам право да предам доверието им по никакъв начин

mrtn
09-04-2009, 10:49
естествено,че лечното пространство е важно..и не само в една връзка...при едно приятелство нещата са същите...никой няма право да ти чете личната комуникация с останалите или да подслушва розговорите ти..
Разбирам,че е било изкушаващо да прочетеш всичко,но защо си го направила като много добре знаеш,че това е щяла да ядоса приятелят ти и да ти създаде само главоболие..
бтв това,че ровиш в неговите неща значи,че малко или много не му имаш пълно доверие...в противен случай нямаше да се съмняваш и да се бъркаш където не ти е работата :?
аз имам паролите на скайповете и пощите на супер мн приятели-те сами са ми ги давали,но с чиста съвест мога да кажа,че нито 1 път не съм чела или влизала в личното им пространство..това,че са ми доверили толкова важни неща показва колко ми вярват и нямам право да предам доверието им по никакъв начин
На същото мнение съм. И ти също си имаш лично пространство, има неща, в които примерно приятеля ти неможе да види..било то шкаф, дневник и други женски глупости..Така и ти неможеш да се бъркаш в неговото. Аз ако бях също щях да ти се ядосам!

Hilary_
09-04-2009, 10:50
А и ако бях аз на негово място не бих имала нищо против,може би,просто защото нямам какво да крия ?!

вади си сама иводите за какво си говорим просто ... :? :?

Иначе .. на мен са ми тъшували из телефона, влизали са ми в компа без мое знание, в скайп също ... абе като цяло доста от личното ми пространство го нямаше ... :? Да признавам и аз съм гледала от време на време ама то като видиш, че единия го прави си мислиш защо ли и аз да не отидя по назад ... :? Идеята ми е, че от тези неща само се развалят отношенията .. просто почваш за най малкото да се вкарваш във филмите иии става едно мазало ... :? :? Хубаво е човек да вярва на половинката си и без тези "проверки" ... но е и трудно постижимо ...

valdesbg
09-04-2009, 10:53
На мнение съм че ако нямаш какво да криеш то няма и да се дразниш и няма да играеш интрижки. Както в случая с бившата му приятелка и скайп. Няма номера да си с някого и да имаш тайни(лично пространство) от него. Може да има места, ситуации, моменти в които не е желан. Но спестяването на информация и количеството лично пространство показва колко всъщност не ти пука за него/нея и колко всъщност си комплексиран и предубеден.

А тоя номер с личното пространство е най-финния начин да ти кажат че не си желан на съответното място.

По темата - приятеля ти е виновен.

m0n4yyy
09-04-2009, 11:03
Бившият изгоря, като се опита да навлезе в личното ми пространство. :P :P :P

dimitar_ak
09-04-2009, 11:19
Лично простанство винаги има. Предпочитам да ме пита ако нещо иска да знае. Ако ми се навре в електронната комуникация, GSM-a, личните вещи или рови в колата ми веднага дигам жълт картон. При 2-я изгаря.

maybelline
09-04-2009, 11:39
Личното пространство се свежда до това, което човек не иска да споделя с другите.
А вашият проблем с по-различен. Твоят приятел очевидно нарочно е оставил включено всичко, за да прочетеш. Значи е искал да прочетеш. Нормално е да си любопитна, затова хората имат пароли на e-mail-ите и на всичките си регистрации където и да било в интернет, както и ключове за вратите на домовете си и т.н. Ако не е искал да четеш, щеше да си затвори Скайп-а. Той сигурно ще ти мине с номера "Аз не те мислех за толкова нахална/любопитна". Не се връзвай! Мислел те е, иначе нямаше да оставя нещата си на показ.
Колкото до чатовете с бившата, да - дължи ти обяснение, ако са по-мили и по-любовни от чат с приятел от мъжки пол. Нищо не оправдава любовните чатове с бивше гадже след като има "сегашно гадже". А щом той иска да те здразни, направо си прави изводите колко му е акъла и докога ще го търпиш. И ти не си била права да го нараняваш, но доколкото разбирам твоето не е било нарочно. Имаш си работа с най-обикновен хлапак ;)

Still1ME1Still1HERE
09-04-2009, 11:53
Всичко е общо.Не ми пука.Не крия нищо.Ако иска да знае нещо ще го кажа.Но не харесвам да ровят без да са ме питали.Единственото нещо,което искам е да ме попитат първо,а не да зяпат щото,пък може да го прочете пък накриво примерно и да се разберат думите ми погрешно,което с моя изказ често става :D Така съм и аз,ако не ми дадат нещо не припарвам до него.Ако искам да видя нещо - питам.Това е :)

ImmortalForever
09-04-2009, 12:28
С всяка връзка се убеждавам все повече, че колкото повече търся, толкова повече намирам и късам на момента, защото това е побъркващо поне за мен.Аз съм адски ревнива и не знам ти дори как си издържала, само като си видяла, с кого си е писал той е трябвало демонстративно да си тръгнеш и повече носа ти да не види... Но аз съм ревнива и моето си е мойо и туй то..Лично пространство, ще има тогава, когато го сгащя неочаквано няколко пъти и се почувствам неудобно от това че съм се усъмнила в него, защото причина за съмнение няма.Такъв мъж за момента няма, а и не съществува...

mechtaq_za_teb
09-04-2009, 13:11
Личното пространство е важно, но когато в него се крият неща, които биха разрушили връзката, те трябва да излязат наяве.
Била съм в почти същата ситауция, само че върпосното момиче, с което си беше писал, не му беше бивша, а някаква уж "позната". Разбира се, както се очаква, дигнах скандал, както и той на мен за това, че примерно еди си кой ми е писал. От там нататък последваха още скандали, в които винаги изтъквахме едни и същи неща и се дразнихме, но дойде момент, в който спряхме с тези простотии.
Според мен с право си се ядосала. Той щеше да има право да ти се сърди, ако не си беше писал с бившата, но го е направил. Следователно - виновен е.

w0sh
09-04-2009, 13:14
Опъваш си ръцете, правиш един пълен кръг и това ти е личното пространство.

l0lz
09-04-2009, 14:58
Опъваш си ръцете, правиш един пълен кръг и това ти е личното пространство. А ако престъпи в него, взимаш една тръба и...

marti93
09-04-2009, 15:35
да всеки има лично пространство и е трудно да го имаш когато приятелката или приятелят ти се меси в него и те задушава ,имай му по голямо доверие,а за хронологиите леле аз съм много любопитна(по природа ми е)и чета на всеки и всичко ,ревнувала сам но не съм го показвала с нищо!съвета ми е да му се извиниш (едно извинявай с целувки,вечеря с целувки или нещо което ще разтопи сърцето му) и да му имаш доверие ,както и той на теб!успех :) :P

silky92
09-04-2009, 15:44
Ми лично пространство си е лично пространство ,неща ,които не искаш да делиш с никога ,да си запазиш само за себе си и да всеки човек трябва да уважава това на другият. :)

ali13
09-05-2009, 13:17
Да ти връща за нещо ли ?! Ти да не си му враг случайно .. Щом ходите се преполага ,че те обича ,а щом те обича се преполага ,че няма да се опита ДА ТИ ГО ВЪРНЕ и да те нарани .. А за личното пространство .. нещо много важно ! .. важно е да те оставят да дишаш .. Имам конкретен пример - момиче и момче .. момичето много обича момчето ,но постепенно момчето почва да И ЗАБРАНЯВА да се вижда и да ГОВОРИ с момчета и да и поставя разни ултиматоми .. Момичето няма друг избор освен да го остави.. Това ми го разказва приятелят ми и той сам каза ,че му било жал за нея ,след като скъсали ,защото изглеждала като разбит самолет буквално .. Та така ,извод : личното пространство е много важно нещо .. Радвам се ,че с това нямам проблем .. А вие двамата по-добре си поговорете ..

mynichka93
09-05-2009, 19:09
То нашето "лично пространство" е общо и за двамата :D Не виждам какво може да крие приятелят ти от теб .. Аз на моя и паролата за скайп му имам както и той мойта.. сами си ги дадохме ;]

TraPPed
09-05-2009, 19:25
...лично пространство-не мога точно да определя....ама се нервя когато гаджето ми иска да знае всичко ,интересува го всичко и ..ааааа дразнещо е....нещо което си е лично мое да го споделям с него...все пак сме гаджета не женени... :x

anonimchetou
09-05-2009, 19:30
Личното пространство определено е важно.Защото дори и да си с даден човек и дори и да искаш да знаеш всичко.. или поне каквото се случва с него има неща които просто трябва да си останат негови/нейни.. Не говоря за лъжи или прикрити неща ..Макар че в моята връзка това пространство го няма.. Аз все искам да знам какво става с него... както и той с мен..

lipstik
09-05-2009, 20:49
Аз колко пъти съм искала да чета такива хронологии и глупости,но никога не съм го правила.Знам,че може да има нещо,което да ме ядоса и не пипам там,защото не искам да се караме и да се дразня.Не е хубаво да си толкова любопитна...

coffee44
09-05-2009, 23:04
without trust there is no love .. от Мулен Руж ;)

radybt
09-05-2009, 23:12
Ако се обичате истински,живеете заедно,тогава скрито-покрито НЕ трябва да има,но ако сте само гаджета,тогава никога нищо не е толкова сериозно,колкото изглежда.