Влез

View Full Version : Има ли разлика между велур и набук?

Bianca
09-08-2009, 11:22
Е?

Boot
09-08-2009, 11:37
да.

Bianca
09-08-2009, 11:43
И аз така си мисля, но една приятелка вика, че било едно и също нещо май.
А случайно някой да знае кецовете на Vans от какво са? :-o Принципно подходящи ли са за зимата?

GabisiTa
09-08-2009, 11:47
И аз мисля, че има разлика...
Миналата година си бях купила ботуши от естествен велур, разни спрейове имаше към тях, но пак си пропускаха, така че според мен велура не е подходящ за зимата..

Bianca
09-08-2009, 11:48
Абе, то ясно, че ще пропускат. И кожата пропуска. Въпросът е самите кецове да не станат на гъз перманентно.

Boot
09-08-2009, 11:51
Ванските мисля че са с набук, но все пак трябва да се види модела. Продават е прейчета, които уж ги предпазват от скапване.

pinki
09-08-2009, 11:52
Значи, велура е 2 вида: естествен и изкуствен. Изкуствния велур т.е. е набук :) Естествения велур се прави от кожа, но тъй като е по-скъп е измислен набука (евтино менте)

heiress
09-08-2009, 11:58
Не само, че има разлика, ами нямат и нищо общо.

pinki
09-08-2009, 12:00
само да попитам на какви цени варират кецовете, дрехите и т.н. горе долу, на тази марка Ванс

Bianca
09-08-2009, 12:02
Ами тея кецове, които съм си харесала, по принцип са 110 някъде. Обаче сега са намалени на 60.
За дрехите не знам. Кецовете варират 100-150. Чантите са към 40-50 лева май.

pinki
09-08-2009, 12:03
Ами тея кецове, които съм си харесала, по принцип са 110 някъде. Обаче сега са намалени на 60.
Благодаря, а имат ли магазини в България и в кои градове?

Bianca
09-08-2009, 12:06
Благодаря, а имат ли магазини в България и в кои градове?
За фирмен магазин не знам, но по спортните със сигурност се намира все нещо.
Имат хубави неща.

aloveyou
09-08-2009, 13:00
Ми мисля,че има разлика между велур и набук

Jesus
09-08-2009, 22:02
от това което са ми казвали ужким набука не попива така водата освен това на допир се различават и набук е по-добре :)

heiress
09-09-2009, 00:45
Хич не попива, да знаеш..

tonie__
09-09-2009, 08:43
Абе, то ясно, че ще пропускат. И кожата пропуска. Въпросът е самите кецове да не станат на "задни части" перманентно.

имам Etnies велурени и досега и капка не са пропуснали,миналата зима почти цялата бях с тях :)

titinkaa
09-09-2009, 09:51
има разлика,велура е два вида,естествен и изкуствен,аз миналата година имах маратонки с естествена кожа и естествен велур и не пропускаха,и бях мн доволна,даже сега пак си взех от кожа и велур ама друг модел и пак естествени,дори са ми от същия магазин от който си взех първите :)

Beautyful
09-09-2009, 09:59
Абе, то ясно, че ще пропускат. И кожата пропуска. Въпросът е самите кецове да не станат на "задни части" перманентно.
:lol: Това пък откъде го измисли...стига кожата да е хубава изобщо няма да ти пропускат.От опит ти го казвам :-o

Bianca
09-09-2009, 10:04
:lol: Това пък откъде го измисли...стига кожата да е хубава изобщо няма да ти пропускат.От опит ти го казвам :-o
Оф, не ми е ясно как по-точно няма да пропуснат, ако преспите са големи. Има случаи, в които и най-добрата кожа пропуска.
Виж, ако си с гумени ботуши, работата е друга..

Beautyful
09-09-2009, 10:53
Оф, не ми е ясно как по-точно няма да пропуснат, ако преспите са големи. Има случаи, в които и най-добрата кожа пропуска.
Не за ботуши от естествена кожа говоря.. :)

Bianca
09-09-2009, 19:42
Не за ботуши от естествена кожа говоря.. :)
](*,)

prosto ime
03-15-2014, 18:54
Материали за производство на обувки
Обувките могат да бъдат произведени от естествени или изкуствени материали. От основно значение са материалите, от които са изработени лицевите материали, хастарът, стелката и ходилото.
Естествените материали са кожи. Според произхода и начина на обработка кожата се дели на няколко вида: лицева кожа, набук, велур, фодра. Кожата има слоеста структура и е пропусклив материал поради естествените си функции. Кожата се цепи при обработката и се получават няколко основни материала – велур и фодра, които са по-пропускливи от лицева кожа. При допълнителна обработка и импрегниране се получава набук.
Набукът е най-качествената кожа. Нейната поддръжка е най-лесна. Тя е много по-еластична и най-малко пропусклива.