View Full Version : Има ли разлика между велур и набук?
И аз така си мисля, но една приятелка вика, че било едно и също нещо май.
А случайно някой да знае кецовете на Vans от какво са? :-o Принципно подходящи ли са за зимата?
GabisiTa
09-08-2009, 11:47
И аз мисля, че има разлика...
Миналата година си бях купила ботуши от естествен велур, разни спрейове имаше към тях, но пак си пропускаха, така че според мен велура не е подходящ за зимата..
Абе, то ясно, че ще пропускат. И кожата пропуска. Въпросът е самите кецове да не станат на гъз перманентно.
Ванските мисля че са с набук, но все пак трябва да се види модела. Продават е прейчета, които уж ги предпазват от скапване.
Значи, велура е 2 вида: естествен и изкуствен. Изкуствния велур т.е. е набук :) Естествения велур се прави от кожа, но тъй като е по-скъп е измислен набука (евтино менте)
Не само, че има разлика, ами нямат и нищо общо.
само да попитам на какви цени варират кецовете, дрехите и т.н. горе долу, на тази марка Ванс
Ами тея кецове, които съм си харесала, по принцип са 110 някъде. Обаче сега са намалени на 60.
За дрехите не знам. Кецовете варират 100-150. Чантите са към 40-50 лева май.
Ами тея кецове, които съм си харесала, по принцип са 110 някъде. Обаче сега са намалени на 60.
Благодаря, а имат ли магазини в България и в кои градове?
Благодаря, а имат ли магазини в България и в кои градове?
За фирмен магазин не знам, но по спортните със сигурност се намира все нещо.
Имат хубави неща.
aloveyou
09-08-2009, 13:00
Ми мисля,че има разлика между велур и набук
от това което са ми казвали ужким набука не попива така водата освен това на допир се различават и набук е по-добре :)
Хич не попива, да знаеш..
Абе, то ясно, че ще пропускат. И кожата пропуска. Въпросът е самите кецове да не станат на "задни части" перманентно.
имам Etnies велурени и досега и капка не са пропуснали,миналата зима почти цялата бях с тях :)
titinkaa
09-09-2009, 09:51
има разлика,велура е два вида,естествен и изкуствен,аз миналата година имах маратонки с естествена кожа и естествен велур и не пропускаха,и бях мн доволна,даже сега пак си взех от кожа и велур ама друг модел и пак естествени,дори са ми от същия магазин от който си взех първите :)
Beautyful
09-09-2009, 09:59
Абе, то ясно, че ще пропускат. И кожата пропуска. Въпросът е самите кецове да не станат на "задни части" перманентно.
:lol: Това пък откъде го измисли...стига кожата да е хубава изобщо няма да ти пропускат.От опит ти го казвам :-o
:lol: Това пък откъде го измисли...стига кожата да е хубава изобщо няма да ти пропускат.От опит ти го казвам :-o
Оф, не ми е ясно как по-точно няма да пропуснат, ако преспите са големи. Има случаи, в които и най-добрата кожа пропуска.
Виж, ако си с гумени ботуши, работата е друга..
Beautyful
09-09-2009, 10:53
Оф, не ми е ясно как по-точно няма да пропуснат, ако преспите са големи. Има случаи, в които и най-добрата кожа пропуска.
Не за ботуши от естествена кожа говоря.. :)
Не за ботуши от естествена кожа говоря.. :)
](*,)
prosto ime
03-15-2014, 18:54
Материали за производство на обувки
Обувките могат да бъдат произведени от естествени или изкуствени материали. От основно значение са материалите, от които са изработени лицевите материали, хастарът, стелката и ходилото.
Естествените материали са кожи. Според произхода и начина на обработка кожата се дели на няколко вида: лицева кожа, набук, велур, фодра. Кожата има слоеста структура и е пропусклив материал поради естествените си функции. Кожата се цепи при обработката и се получават няколко основни материала – велур и фодра, които са по-пропускливи от лицева кожа. При допълнителна обработка и импрегниране се получава набук.
Набукът е най-качествената кожа. Нейната поддръжка е най-лесна. Тя е много по-еластична и най-малко пропусклива.