PDA

View Full Version : Кое прави едно нещо реално?

padnaloblak
09-08-2009, 11:24
хората употребяват изрази като "о тва не е реално" или "върни се в реалността" .. обаче кое всъщност определя реалността?

пп: мислете върху въпроса повече във философска насока .. знам че иначе изглежда доста глупав въпрос , но опитайте да дадете дефиниция на реалността такава каквато я възприемате вие.

Ecstasy
09-08-2009, 12:01
За обикновените хора много неща не са реални, изненадата в нещо ново го прави нереално.
За мен реалните неща са тези, които може да направиш, а нереалните са невъзможните.

montana6
09-08-2009, 12:59
За обикновените хора много неща не са реални, изненадата в нещо ново го прави нереално.
За мен реалните неща са тези, които може да направиш, а нереалните са невъзможните.

Ама нали се сещаш, че има един израз "няма невъзможни неща". Него как ще го коментираш тогава? :)

Jeuelle
09-08-2009, 13:19
Реалността си е реалност.
Как мога да я дефинирам....
Като настояще?

Ecstasy
09-08-2009, 14:59

Ама нали се сещаш, че има един израз "няма невъзможни неща". Него как ще го коментираш тогава? :)

Това е само израз. :)

Нали знаеш, че на Марс е невъзможно да се живее.Ето ти нещо невъзможно. :)

montana6
09-08-2009, 15:58
Може да не сме способни все още да живеем там, но това не значи, че не е възможно въобще. :)

ZipFail
09-08-2009, 17:07
Реалността се опеделя от нас, и това кое приемаме за въжможно..

kalokairi
09-09-2009, 20:09
Много точно казано.
Това което прави дадено нещо невъзможно или нереално е единствено възможността ни да твърдим този факт

DimovB
09-10-2009, 01:38
реално е това което можеш да пипнеш, видиш, подушиш, усетиш

ZipFail
09-10-2009, 12:12
Яко.Тогава любовта, приятелството, атомите, гравитацията, въздуха, разума и още доста голяма част от света ни не съществуват 8-)
А по тези параметри халюцинациите реални ли са ? :)

DimovB
09-10-2009, 12:34
Яко.Тогава любовта, приятелството, атомите, гравитацията, въздуха, разума и още доста голяма част от света ни не съществуват 8-)
А по тези параметри халюцинациите реални ли са ? :)

молекулите на въздуха могат да се видят под микроскоп

също може и да се усети чрез полъха на вятъра или ароматите, които носи

а всички останали неща, които изброи, като любовта и приятелството, не напразно са наречени абстрактни понятия, защото не съществуват под никаква физическа форма

ZipFail
09-10-2009, 16:48
Тогава абстрактните понятия не съществуват ? :-o

DimovB
09-10-2009, 17:23
Тогава абстрактните понятия не съществуват ? :-o

ако допуснем, че съществуват, то тогава под каква форма съществуват?
какви са ти разбиранията за съществуване?

pathetic
09-11-2009, 09:54
Всичко е реално.
не се стряскайте :)

Rebirthing
09-29-2009, 18:55
Реалноста е дума без определение поне за мен, има неща които не можем да си обясним, но това не значи, че те не съществуват и са нереални, също така нещо нереално може да се превърне във реално!

pathetic
09-29-2009, 18:57
аз па не моем си обЯсним защо аджеба го цъкате тоя B шрифт.

...

нещо по-силни ли сте или как?
8)

Rebirthing
09-29-2009, 20:08
аз па не моем си обЯсним защо аджеба го цъкате тоя B шрифт.

...

нещо по-силни ли сте или как?
8)

За да виждам по-ясно написаното 8-)

pathetic
09-29-2009, 20:33
а някога погледът ти би могъл да е като на ястреб.

жалко за него.

RainbowGirl9423
10-01-2009, 21:35
Реалноста е дума която използваме доста често..някои доста рядко..Но да това си е въпрос..доста интересен въпрос..Може би думата "реалност" ни е нужна за да не стигаме по-далеч..В смисъл да вярваме само в това което виждаме..и това е реалноста за нас..Но реалноста...е това е само дума...

In_And_Out_of_Love
10-02-2009, 23:14
Реалноста е дума която използваме доста често..някои доста рядко..Но да това си е въпрос..доста интересен въпрос..Може би думата "реалност" ни е нужна за да не стигаме по-далеч..В смисъл да вярваме само в това което виждаме..и това е реалноста за нас..Но реалноста...е това е само дума...

+1
Намери думите, който исках отдавна да кажа, но не успях да намеря..
Мерси за мнението. :)

_donna_
10-03-2009, 10:50
Съществува све,което си решиш.
Докато някак си не ти се избие от главата си съществува. (:

Moonchild
10-03-2009, 13:17

+1
Намери думите, който исках отдавна да кажа, но не успях да намеря..
Мерси за мнението. :)
+1111111

_donna_
10-03-2009, 17:43
защото не съществуват под никаква физическа форма
Толкова неща правиш и са правени заради неща,които нямат физическа форма.Действия,които не само доказват,че реалността съществува във всички аспекти на живота,но и действия,които са променили света. (:

Shia
10-08-2009, 10:44
Реалността е в мозъка ни.Той контролира всички наши материални или нефизически усещания.
Имаше теория,че,ако успеем да нагласим мозъка си да пвярва толкова силно,че дадено нещо не съществува(стена например) и се изчистим от познанията си за нея,можем да разбием материалната й структура и да преминем през нея,защото мозъка ни казва да вярваме,че тя е истинска..... :shock:

SolusChristus
10-08-2009, 13:16
Реалността е в мозъка ни.Той контролира всички наши материални или нефизически усещания.
Имаше теория,че,ако успеем да нагласим мозъка си да пвярва толкова силно,че дадено нещо не съществува(стена например) и се изчистим от познанията си за нея,можем да разбием материалната й структура и да преминем през нея,защото мозъка ни казва да вярваме,че тя е истинска..... :shock:

bullshit

Вярно е, че си в кутийката изградена от сетивата ти, но има такова нещо като реалност. Структурата на стената е по-здрава от тази в ръката ти, самовнушението ще те доведе до счупена китка.

Shia
10-08-2009, 13:29
Ще си внуша,че ръката ми всъщност не е счупена и няма да изпитвам болката и неудобството от счупването.

clever
11-19-2009, 13:52
Реални са нещата които се случват. 8-)

betterman
12-09-2009, 21:12
Според мен Духовното е наи реално :)

anika17
12-27-2009, 19:09
хората употребяват изрази като "о тва не е реално" или "върни се в реалността" .. обаче кое всъщност определя реалността?

пп: мислете върху въпроса повече във философска насока .. знам че иначе изглежда доста глупав въпрос , но опитайте да дадете дефиниция на реалността такава каквато я възприемате вие.

твоето лично виждане за света - това е твоята реалност.
скучно е обаче, че мнозинството от хората имат почти еднаква реалност.

BERCUT
12-28-2009, 07:43
Всичко което се случва, дори халюцинациите са реални, а нереалното е това което съзнанието ни не може да възприеме, независимо дали се е случило, ще се случи или се случва.

guinessgirl
01-06-2010, 16:59
халюцинациите реални ли са ? :)
това вече е мнооого интересен въпрос. иска ми се да имах отговор :/

YourSupergirl
02-05-2010, 16:52

Shia
02-05-2010, 21:02
Реално е това,което съществува и това,в което живеем ежедневния си живот.
Ароматите бай дъ уей си имат молекули

Нереално се определя нещо,което не сме виждали т.е от ума ни не е направил видим архив.
Нереално е нещо,което тормози нервната ни система като шок или стрес
Нереално е дума,която използваме ,за да обозначим нещо,което ни е направило огромно впечатление.