View Full Version : Косопад!Моля съвети за нещо наистина ефииикасно
bebygirl
09-11-2009, 10:05
Здравейте.. напоследак мн ми пада косата незнам защо на пътя като се погедна се плаша... пробвала съм какво ли не и хуми и балсами и маски... не помага вече от 2-3 месеца не съм използвала преси шешоари, пяни .. само лак за бритона и сешоар в краен случаи ако барзам!Моля ви ,предложе те ми домашни маски или козметични продукти,които да ми помогнат :?
Complicated
09-11-2009, 10:11
И моята пада много. Миналата година някъде септември, после спря и от 5-6 месеца пак. :-o Следобяд или утре ще си купя Себорал форте. Казаха, че помага.. Струва 2-3лв.
billytalent
09-11-2009, 10:14
И моята пада много направо цели кичури :shock: използвам Себорал Форте,но няма ефект от утре започвам и с отвара от коприва пак
sladi4ka_qni4ka
09-11-2009, 10:21
и моята пада ... от сезона е :( :(
bebygirl
09-11-2009, 10:22
е не моята не е от сезона... отдавна е така :?
Шампоан Фитовал.Лосион-Фитовал и/или Себорал Форте,може и да ги редуваш.Отвара от коприва също може да изполваш.
и моята така почна в началото на лятото падаше супер много,спрях преси сешуари ама пак продължваше.. миналата седмица се постригах (само връхчетата) и спря :grin: :)
иШкам само да питам
нормално ли е напоследък да ми падат повече косми? смисъл нещо сезонно ли е?
щото преди със сила съм дърпал и не е падал нито 1, а сега само с леко разрошване се сипят по земята..
sladi4ka_qni4ka
09-11-2009, 12:23
дамм.. напълно е нормално ..вси4ко е от сезона.. всеки втори се оплаква от това .... и при мен е така ... трябва да се оправи скоро :)
mimeto311
09-11-2009, 12:27
вода от коприва помага много,както и жълтъка на яйце.Може косопада да се дължи на липсата на някакви витамини!!! :)
iiordanova
09-11-2009, 14:39
Сезонен косопад.
Днес се подстригвах , ама не само връхчетата ами и се изтънявах.
Косата ми стана по-лека , по-хубава , по-здрава. И не пада. Плюс това съм на прическа с лак за коса и пяна. Фризьорката ме направи много хубаво. :smt026
Купи си храна за коса .. Ще ти помогне :)
mimsssssss
09-11-2009, 18:49
аз от пантен съм много доволна за 3-4 седмици и всичко се нормализира.
guinessgirl
09-11-2009, 19:39
от сезона би трябвало да е.
terawatt
09-12-2009, 10:41
Саборал има такива ментета, че може и да ви капе още повече... Пробвайте с коприва най-добре, а не с химикали.
NoShTnO_iZkUsHeNiE
09-12-2009, 11:14
Причините за косопад могат да са много,наистина в момента такъв е сезона че косъма се сменя,но ако е от преди смяната на сезона възможни причини за това са както козметични така и здравословни...
Що се отнася до козметичните,възможно е да ти липсват някои витамини и минерали,а също така и да ползваш прекалено много химия(но ти вече уточни че това не е така)
Ако са здравословни,в което се съмнявам може да имаш хормонално смущение или смущение в имунната система...
От интернет намерих няколко рецепти ето пробва ги и дано имат успех !
1. 1 ампула прогестерон се смесва с едно шишенце бадемово масло. Нанася се на косата и се завива с найлонова шапка. След час се измива.
Помага при силен косопад, но трябва да се прави поне 4-5 пъти за някакъв ефект. Прави се веднъж на 2 седмици! По-често е вредно!
2.против косопад помагало много да си првиш фрикции с отвара от розмарин, като въпросната отвара се получава, като 2 ч.л. счукан розмарин се вари 1/2 час в 300 мл вода.
3.- Маска против косопад:
1 жълтък, 1 с. л. балсам, 1 с. л. кисело мляко, 7 - 8 капки витамин \"А\", 7 - 8 капки витамин \"Д\", 10 капки стимулант за коса на Икаров, 1 ч. л. мед, 1 ч. л. спирт. Всичко се разбърква много добре, намазва се косата, завива се с вестник, найлон и хавлиена кърпа и се седи между 20 - 30 минути. Прави се два пъти в месеца.
4.- Маска за изтощени коси и косопад:
Медът е много полезно средство срещу косопад. Той може да се смеси със суров сусам и пектин и да се яде по лъжичка преди всяко хранене. Подходящ е и за маски на изтощени коси. Лъжица мед можете да смесите с рициново масло, жълтък, лъжичка ром, комбиниран витамин А и Д, може да се прибави и газ, ако не се притеснявате от миризмата. Маската се нанася обилно в корените и по продължение на косъма. Поставя се найлон и топла кърпа. Стои се 2 часа, след което се измива обилно с вода. Отмиването е малко по-трудно, затова може да се наложи да насапунисате косата два пъти. Това обаче не е препоръчително в останалите случаи, тъй като обикновено шампоаните съдържат доста агресивни съставки, които могат допълнително да увредят косъма.
5. - Маска против косопад с жълтък, рициново масло и витамин А:
Един жълтък, рициново масло, 1 ч. л. витамин \"А\".
Всичко това се смесва добре, докато стане като майонеза и се нанася в корените на косата. Така се стои към два часа и след това се измива с шампоан и с балсам.
6. - Маска против косопад с рициново масло, коняк и яйце:
300 г рициново масло се смесва с 30 мл коняк и едно прясно яйце. Добре обърканата смес се нанася в корените на косата. Главата се завива с хартия, найлон и топла кърпа. След около 2 часа се измива обилно с топла вода.
7. - Маска против косопад с жълтък, зехтин, лук и мед:
Един жълтък, 1 с. л. зехтин, 2 с. л. сок от прясно изцеден лук и 1 ч. л. мед. Всичко това се смесва много добре и тази смес добре се втрива в корените, а след това и се маже и цялата коса. Главата се завива с хартия, найлон и кърпа. След 2 часа, косата се измива с разбит жълтък, а накрая се облива с оцетена вода.
8. - Маска против косопад с мед, сок от алое и чеснов сок:
Една супена л. мед, 1 с. л. сок от алое и 1 ч. л. чеснов сок се смесват. Сместа може да се приготви предварително и да се съхранява в хладилник. Преди използване към 1 супена лъжица от тази смес се прибавя един жълтък, разбърква се добре и се втрива в кожата на главата. Завива се главата с памучна кърпа, а в/у нея се нахлузва и найлонов плик и така престоява 20 минути. След това хубаво се измива косата, а процедурата се повтаря пет пъти подред.
Можеш да се поразровиш в Google за още маски и причини,аз намерих доста,но не мисля че на хората ще им е интересно да четат,за това написах според мен най-ефикасното,което най-често се споменава.
tonityyyy
09-12-2009, 19:06
i moita kosa mnogo vze da pada :( ot izvestno vreme izpolzvam ampuli protiv kosopad... ima golqm efekt... :]]] [[[:
brokeninside13
09-12-2009, 19:08
и на мен ми падаше супер много преди време. сиг е от сезона, ама на мен ми падаше доста време не един сезон. нз ама спря...
Moonchild
09-12-2009, 19:21
И мойта пада,но наскоро започнах да я поливам с коприва и ще видя има ли ефект :?
И мойта пада,но наскоро започнах да я поливам с коприва и ще видя има ли ефект :?
Би трябвало да помогне.
kalpazanka
09-13-2009, 07:18
Косопадът може да е вследствие на стрес и хормонален дисбаланс също!
Подстрижи я, купи си от аптеката Герикапс /веднъж дневно пиеш по една капсула в продължение на 30 дни/ и си поръчай пак от аптеката шампоан Биоксил-около 8 лв. е и го използвай веднъж седмично, защото много изсушава косата. Отделно можеш да си вземеш ампули FloryVital- без отмиване.
Не е зле да посетиш и гинеколог.