Влез

View Full Version : Много малки ситни пъпчици по цялото лице...

t1n4e7o
09-11-2009, 20:12
Майка ми в сряда забеляза че ги имам но не й обърнах внимяние.. И тъй като не си пипам лицето много много и днес само си прекарах дланите и изпаднах в шок.. По бузите, челото, брадичката носа, та дори и на оскубаното от веждите си имам малки на пръв поглед незабележими ситни пъпчици без цвят, направи ми е адски грапаво лицето на допир.. МНОГО СЪМ ИЗПЛАШЕНА! Утре ще отида на лекар, но искам да попитам на друг случвало ли се е подобно нещо?

liim0nka
09-11-2009, 20:14
След два дена ще минат без лекарства дори.. :)
аз имах и бях в шок..отидох на лекар и тя ми вика..ами не ги виждам 8-) та докато ги види..но си спомням че не ползвах нищо и слд два дена няма и следа :P

Pamie7o
09-11-2009, 20:20
аз имам много от тея малки пъпчици около носа.само дето моите се забелязват като се згледаш.Имам ги вече от месец/месеци. Щях да пускам тема, но мисля, че тук е подходящо място да питам с какво да ги мажа...някакви заглаждащи маски :-o

iiordanova
09-11-2009, 22:20
Крем " Здраве " ?! Опитай може и да помогне.

xHARDCANDYx
09-12-2009, 11:11
Гентамицин...?

billytalent
09-12-2009, 11:26
И аз от 2-3 дни имам около брадичката,преди малко забелязах,че на слънце се виждат адски много нз от какво са кожата ми беше толкова чиста :lol: крем Здраве не помага всяка вечер се мажа :shock:

t1n4e7o
09-12-2009, 20:15
Днес една позната кожна я видях и като ме погледна ми каза да си взема Елоком - крем. Има и мас и течно го има, ма аз крема си взех.. За лицето е по- лесно. Ей сега се намазах и в понеделник пак ще ида... То е за предотвратяване на разпространението на пъпките и обрива или там каквото имаш.. И спира сърбежа.. Сега ще видя какво ще стане като се мажа и дано да има ефект :)

billytalent
09-12-2009, 20:18
На каква цена е и аз ще си взема не ми се чака до понеделник да ходя на кожен не мога да се понасям така,ужасно е :lol:

t1n4e7o
09-13-2009, 05:24
Ами от снощи като се намазах и някак си вече не са чак толкова грапави, а омекнаха.. Значи има ефект... Взех си хго от аптека Гален за 9.05 лв.. Фармацевтката ми каза 2 пъти дневно като се измия, но в него пише че един път дневно трябва да се нанася, ма аз два пъти ще мажа... Има ефект :P

bloodymirror
09-13-2009, 07:19
Препоръчвам ти също..
ако не помогне..
Acne Out

aloveyou
09-13-2009, 07:35
аз имам много от тея малки пъпчици около носа.само дето моите се забелязват като се згледаш.Имам ги вече от месец/месеци. Щях да пускам тема, но мисля, че тук е подходящо място да питам с какво да ги мажа...някакви заглаждащи маски :-o

И аз имах такива пъпчици около носа и ги мазах с крем "Здраве",сега няма и следа от тях

billytalent
09-13-2009, 21:23
Ами от снощи като се намазах и някак си вече не са чак толкова грапави, а омекнаха.. Значи има ефект... Взех си хго от аптека Гален за 9.05 лв.. Фармацевтката ми каза 2 пъти дневно като се измия, но в него пише че един път дневно трябва да се нанася, ма аз два пъти ще мажа... Има ефект :P

Мерси взех си го,но се мазах преди това с Розова вода и много крем Здраве и сега почти ги няма :)

mishaaaaa
09-13-2009, 21:41
Имам абсолютно същите по челото, добре че си постригах бритон, иначе е ужасно ... ходих на козметик, но изчезнаха много малко от всичките. После отидох на море и за два дена лицето ми се изчисти, останаха малко.

mishaaaaa
09-13-2009, 21:41
Постоянно си чистя лицето с тоници и тоалетни млека за мазна кожа, защото кожата на лицето ми се омазнява много бързо ... На мен нищо не ми помага, само морето ... затова, съжелявам, незнам какъв съвет да ти дам. Дано се махнат!:)

mArMaLaDkA
09-13-2009, 21:45
^ Кожата се омазнява прекалено много, ако я третираш постоянно. Понеже разните тоници и ексфолианти я изсушават, тя се опитва да навакса и така отделя 2-но количество мазнина. Така че, не е хубаво и да прекаляваш.

mishaaaaa
09-13-2009, 21:49
mArMaLaDkA знаеш ли, мисля че си права, наистина прекалено много я третирам с тези тоници. Благодаря ти много! :)))

xcomplicatedx
09-17-2009, 14:25
.........

koshtramba
09-17-2009, 14:37
Днес една позната кожна я видях и като ме погледна ми каза да си взема Елоком - крем. Има и мас и течно го има, ма аз крема си взех.. За лицето е по- лесно. Ей сега се намазах и в понеделник пак ще ида... То е за предотвратяване на разпространението на пъпките и обрива или там каквото имаш.. И спира сърбежа.. Сега ще видя какво ще стане като се мажа и дано да има ефект :)

Кортикостероиди за малки пъпчици? И аз съм го ползвала, но беше за ммн тежка екзема. И все пак внимавай като го използваш, защото кортикостероидите не са полезни и за рядка употреба даже.

katericArofl
09-17-2009, 14:47

същия трагичен случай от около година..акне аут не действа..имах по едно време и на челото..махнаха се и после след няколко месеца същата работа

На мене акне акне аут ми помогна за пъпчиците около носа и за 2-3 седмици изчезнаха.. беше преди година и нещо 8-)

BeFree10
08-27-2014, 10:49
Ако не се махнат от самосебе си,си купи някакъв лосион или крем.Не ти препоръчвам крем "Здраве" ,ако са толкова много! Кремът е наистина ефикасен,но той не е за намазване на цялото лице,а само за един участък! Аз използвам почистващ гел за лице на Avene ,той не съдържа сапун в себе си и е доста ефикасен. Иначе пий повече вода и яж повече плодове.Добре е да намалиш захарта,ако я консумираш.

C0oKieS
08-27-2014, 17:58
Acne Out си го взех, намазах се няколко пъти и кожата ми почна да се бели - Не ви го препоръчвам

C0oKieS
08-27-2014, 18:00
ООоо.. да ви питам след като си обезкосмя с кола маска мъхчето над устната ми порастват някакви малки червени пъпчици, та те не се махат с продължение на месеци, с какво да ги мажа ??