View Full Version : С какъвто се събереш такъв ставаш
JustAnotherGirl
09-12-2009, 19:25
Тва май не е казано напразно вие как мислите?
cinderella_gugutka
09-12-2009, 19:27
да,но и се събираш с хора със сходни на твойте интереси
Много ми е абстрактно това.
FromAutumToAshes
09-12-2009, 19:28
Това е абсолютно НЕвярно ! И какво общо има това с раздела "Любов" :?: малко не проумявам. :-o
JustAnotherGirl
09-12-2009, 19:29
А, аз не съм съгласна.
ок ама щооооооооо? Обоснови се ако обичаш
А, аз не съм съгласна.
Защото всеки човек е индивидуален. Друг е въпроса, ако ти си конформист и на теб ти изнася да те водят за носа. Или си слабохарактерно същество, което не може да открие себе си, да следва своите желания и предпочиташ да вървиш по вече отъпкана пътека.
Както казах в една друга тема: животът си е твой и ще си го живееш както си го наредиш. Ако ти е приятно да позволяваш някой да разсъждава вместо теб, да взима твоите решения и да определя твоите вкусове, само защото ти си безволев и не знаеш какво искаш... е, много лошо тогава.
Добре ли се обосновах, или не ме разбра?
JustAnotherGirl
09-12-2009, 19:39
А, аз не съм съгласна.
Защото всеки човек е индивидуален. Друг е въпроса, ако ти си конформист и на теб ти изнася да те водят за носа. Или си слабохарактерно същество, което не може да открие себе си, да следва своите желания и предпочиташ да вървиш по вече отъпкана пътека.
Както казах в една друга тема: животът си е твой и ще си го живееш както си го наредиш. Ако ти е приятно да позволяваш някой да разсъждава вместо теб, да взима твоите решения и да определя твоите вкусове, само защото ти си безволев и не знаеш какво искаш... е, много лошо тогава.
Добре ли се обосновах, или не ме разбра?
Обоснова се перфектно. Но не това имах в предвид, като си достатъчно дълго време с някой и малко или много и двамате се променяте един спрямо друг и ако в началото сте си приличали в някои отношения приликите се увеличават. Тва няма нищо общо с собственото мнение и влиянието на околните върху него
mArMaLaDkA
09-12-2009, 19:41
^ Глупости. Всеки си има собствените интереси. Ако си позволиш да станеш клонинг на половинката си, не след дълго ще се разделите, защото няма интрига във връзката ви.
Обоснова се перфектно. Но не това имах в предвид, като си достатъчно дълго време с някой и малко или много и двамате се променяте един спрямо друг и ако в началото сте си приличали в някои отношения приликите се увеличават. Тва няма нищо общо с собственото мнение и влиянието на околните върху него
Според мен не е промяна един спрямо друг. А когато си дълго време с някой, малко или много навиците ви се изграждат около другия. Неизбежно е. Но не мисля, че приликите между вас ще се увеличат. По-скоро, с повече компромиси, ще правите неща, които се еднакво приятни и на двамата, което отстрани може да се приеме като прилика.
JustAnotherGirl
09-12-2009, 19:47
LadyDi в случея говорим за едно и също нещо на различни езици :)
Защо да е на различни езици. Аз се опитвам да те убедя, че не започваш да си приличаш с човека, с кого си.
JustAnotherGirl
09-12-2009, 19:55
Защо да е на различни езици. Аз се опитвам да те убедя, че не започваш да си приличаш с човека, с кого си.
Сама каза че ОТСТРАНИ може да се приеме като прилика
Да, но това означава ли, че наистина си приличат?
Искаш да ми кажеш, че като си по-дълго с един човек, започвате да харесвате едни и същи филми, книги, начин на обличане, начин на пиене на кафето, един и същи алкохол?
ShtrudeL
09-12-2009, 19:58
Има нещо вярно. Не ставаш като него...но се променяш и може би придобиваш част от мисленето на този с който си се...хъм събрал.
Аз например,си пишех доста време с един човек...след което доста промених начина си на мислене...съвсем без да съм се насилвала и без да искам...просто бях толкова съгласна с него... трябвало ми е просто да го осъзная...
Преди бях лигаво,мрънкащо същество с еднообразно и скучно мнение за всичко.
Не съжалявам все пак за промяната. ^
ами аз също не го приемам ... :?
При повечето е така, но ако човек си наложи да не става такъв няма да стане дори и всеки ден да е с въпросната компания .. само, че идва въпроса защо би седял при тях ако не иска да бъде част от това? И отговора може да е ами ако се събира с тях само заради един човек? Примерно близка приятелка или нещо такова .. ? Така, че за всеки това е относително ... :-o
JustAnotherGirl
09-12-2009, 20:03
Да, но това означава ли, че наистина си приличат?
Искаш да ми кажеш, че като си по-дълго с един човек, започвате да харесвате едни и същи филми, книги, начин на обличане, начин на пиене на кафето, един и същи алкохол?
ми до известна степен да.привикваш към вкуса на дадения човек както и той към твоя. не се усещате точно кога става това и в крайна сметка не ви пречи и нямате нищо против, щото тва малко или много зближава
JustAnotherGirl
09-12-2009, 20:05
Има нещо вярно. Не ставаш като него...но се променяш и може би придобиваш част от мисленето на този с който си се...хъм събрал.
Аз например,си пишех доста време с един човек...след което доста промених начина си на мислене...съвсем без да съм се насилвала и без да искам...просто бях толкова съгласна с него... трябвало ми е просто да го осъзная...
Преди бях лигаво,мрънкащо същество с еднообразно и скучно мнение за всичко.
Не съжалявам все пак за промяната. ^
Йей един човек ме разбра най-после :grin:
Привикваш - може би. Но това не означава, че го приемаш като свой вкус.
Нещо май не мога да обясня добре позицията си :)
Да не ми пречи и да нямам против нещо, съвсем не означава, че ми харесва, и че е по мой вкус. Но го приемам и съм съгласна, защото другият го харесва. Това е по-скоро толерантност. Но не означава, че аз съм се променила и съм започнала да го харесвам.
П.П. Аз също те разбирам. Просто не съм съгласна :)
JustAnotherGirl
09-12-2009, 20:09
Привикваш - може би. Но това не означава, че го приемаш като свой вкус.
Нещо май не мога да обясня добре позицията си :)
Да не ми пречи и да нямам против нещо, съвсем не означава, че ми харесва, и че е по мой вкус. Но го приемам и съм съгласна, защото другият го харесва. Това е по-скоро толерантност. Но не означава, че аз съм се променила и съм започнала да го харесвам.
П.П. Аз също те разбирам. Просто не съм съгласна :)
представи си сега една песен.така в продължение на месец от всякаде чуваш само нея. в компанията, по улицата, в заведенията, абе няма значение къде. от всякъде звучи тя.Постоянно. И кво няма да ти се набие в главата и накрая да почнеш да си я тананикаш ли?
Да ми се набие в главата и да ми харесва са две различни неща. Че аз два дни си тананиках Илиян - Тупалка... но това не значи, че ценя високо това музикално... хм, произведение.
JustAnotherGirl
09-12-2009, 20:16
Да ми се набие в главата и да ми харесва са две различни неща. Че аз два дни си тананиках Илиян - Тупалка... но това не значи, че ценя високо това музикално... хм, произведение.
така е. но отстрани би изглеждало така сякаш ти харесва колкото и да те дразни или да ти е безразлична whatever
Между другото ми харесва начина ти на разсъждение. Не че това зависи кой знае колко ли от годините, но на колко си (ако не е тайна де)
така е. но отстрани би изглеждало така сякаш ти харесва колкото и да те дразни или да ти е безразлична whatever
Между другото ми харесва начина ти на разсъждение. Не че това зависи кой знае калка ли от годините, но на колко си (ако не е тайна де)
И на мен ми хареса спора. Благодаря :)
ShtrudeL
09-12-2009, 20:18
Абе не става въпрос само за харесвания и вкусове на неща от типа на музика,филми,дрехи и т.н..тва са второстепенни работи...
Трябва да срещнеш някой,който ти е странен,който не разбираш,който ти е интересен за опознаване. И когато го опознаеш,понеже ти е интересен се очаква да ти хареса...
Странният е нещо ново...не го разбираш напълно,но си съгласен с него...виждаш неща,които знаеш,че знаеш...но преди това никога не си се замислял над тях...все едно да гледаш научно популярен филм...интересен ти е...знаеш някой неща от обща култура,но го виждаш през други очи и разказано по друг по-различен начин... и колкото повече не го разбираш,толкова повече искаш да го опознаеш.
*Не е хубу да си в обкръжението на нормалното и очакваното. ^
П.П Говоря според и от моите "преживявания"
П.П Пие ми се още "кафе". Оо Дебъ,тва 3 в 1 е като сокче...цЪ цЪ...
Абе не става въпрос само за харесвания и вкусове на неща от типа на музика,филми,дрехи и т.н..тва са второстепенни работи...
Трябва да срещнеш някой,който ти е странен,който не разбираш,който ти е интересен за опознаване. И когато го опознаеш,понеже ти е интересен се очаква да ти хареса...
Странният е нещо ново...не го разбираш напълно,но си съгласен с него...виждаш неща,които знаеш,че знаеш...но преди това никога не си се замислял над тях...все едно да гледаш научно популярен филм...интересен ти е...знаеш някой неща от обща култура,но го виждаш през други очи и разказано по друг по-различен начин... и колкото повече не го разбираш,толкова повече искаш да го опознаеш.
Съгласна съм с всичко, което казваш. Обаче не мисля, че точно това означава изречението "С какъвто се събереш, такъв ставаш".
Абе... it's all relative.
JustAnotherGirl
09-12-2009, 20:25
това според мен е друг въпрос- за осъзнаването факти които вече знаеш
П.п.: Не прекалявай с кафето. ще станеш като тази иконка :grin:
ShtrudeL
09-12-2009, 20:28
Съгласна съм с всичко, което казваш. Обаче не мисля, че точно това означава изречението "С какъвто се събереш, такъв ставаш".
И аз не съм съгласна с изречението... Не е много правилно формулирано,но има доза истина. Не ставаш като него...просто друг човек може да те промени ...доста...
ShtrudeL
09-12-2009, 20:29
това според мен е друг въпрос- за осъзнаването факти които вече знаеш
П.п.: Не прекалявай с кафето. ще станеш като тази иконка :grin:
Няма начин. 3 в 1-то не е кафе. За тва го сложих в кавички. + тва го пия с много захар и е точно като сокче. Ама мирише на кафее,а аз обужавам мириса на кафе <3 ^_^
JustAnotherGirl
09-12-2009, 20:30
И аз не съм съгласна с изречението... Не е много правилно формулирано,но има доза истина. Не ставаш като него...просто друг човек може да те промени ...доста...
Да де, ама поговорката е такава 8)
ShtrudeL
09-12-2009, 20:33
Да де, ама поговорката е такава 8)
...Има много глупави и абсурдни поговорки и мисли...като например това:
"Най-красивите и добри неща не могат да се видят...те се усещат със сърцето." Или нещо такова...
Та...колкото и да съм романтична и разнежена не намирам нищо красиво в сърдечно съдовата система,аритмията,кръвообр ащението или инфаркта...но пък са много интересни. <3
My point!
Точно това се опитвах да кажа и аз. Че се променяш спрямо даден човек, за да ви е удобно и на двамата. Но не ставаш като него.
Их, май и на мен ми трябва кафе...
ShtrudeL
09-12-2009, 20:39
ух <3
http://fc01.deviantart.com/fs25/f/2008/083/2/f/coffee_by_alexandramaria.jpg
http://th01.deviantart.net/fs16/300W/f/2007/212/d/b/coffee_by_drunk_on_the_moon.jpg
JustAnotherGirl
09-12-2009, 20:42
ААААААА ся заради вас ще търся нещо сладко ще си правя кафе и докато го чакам може да запаля една...
ShtrudeL
09-12-2009, 20:48
http://th08.deviantart.net/fs41/300W/i/2009/032/7/d/Chocolate_Coffee_by_Schneeengel.jpg
http://th07.deviantart.net/fs14/300W/f/2007/096/a/c/Delicious_by_WinterDruidess.jpg
http://fc00.deviantart.com/fs46/f/2009/211/b/d/coffee_with_cream_by_ipehdanyantiberaksi.jpg
http://fc06.deviantart.com/fs47/i/2009/237/c/b/Sweet_Love_by_Toima.jpg
http://fc07.deviantart.com/fs28/i/2009/243/1/d/Peek_a_Boo_from_Cream_by_Angelsvein.jpg
http://th05.deviantart.net/fs29/300W/f/2008/166/4/4/Creamy_by_Hellgavel1216.jpg
ShtrudeL
09-12-2009, 20:49
може да запаля една...
O.o Аз съм Хитлер на цигарите!
JustAnotherGirl
09-12-2009, 20:50
Я мишок в чаша! Сладурчееее :-)
ShtrudeL
09-12-2009, 20:52
Тва е морска свиня...
Уф.
Първа работа сутринта - да отида да пия кафе в "Коста".
ShtrudeL
09-12-2009, 20:54
^__^
JustAnotherGirl
09-12-2009, 20:56
Тва е морска свиня...
знам. на галено Мишок :-D
тва ме подсети за общото между жените-програмити и морските свинчета. едното няма нищо общо с моретата и свинете, а другото с програмистите и жените. Малиии и аз де съм се запътила да ставам програмист (headbang)
ShtrudeL
09-12-2009, 21:07
Тва е морска свиня...
тва ме подсети за общото между жените-програмити и морските свинчета. едното няма нищо общо с моретата и свинете, а другото с програмистите и жените. Малиии и аз де съм се запътила да ставам програмист (headbang)
-Морското свинче е морско свинче,защото е пренасяно през морето и от там идва "морско". А свинче,щото квичи и писка като такова...понякога писка без причина..не ги разбирам тея животни...много са страхливи и тромави...и пискливи...ама са сладки.
А тва за жените е глупаво...Вярно има много сакати,но защо да няма и изключения...
Понякога един човек променя милиони,че и повече
JustAnotherGirl
09-12-2009, 21:10
Тва е морска свиня...
-Морското свинче е морско свинче,защото е пренасяно през морето и от там идва "морско". А свинче,щото квичи и писка като такова...понякога писка без причина..не ги разбирам тея животни...много са страхливи и тромави...и пискливи...ама са сладки.
А тва за жените е глупаво...Вярно има много сакати,но защо да няма и изключения...
тва беше нещо като тъп виц. Между другото БЛАГОДАРЯ най-накрая разбрах що им казват така на тия животинки! златна си :grin:
ShtrudeL
09-12-2009, 21:16
Тва е морска свиня...
тва беше нещо като тъп виц. Между другото БЛАГОДАРЯ най-накрая разбрах що им казват така на тия животинки! златна си :grin:
Ахм..
И чак златна не искам да съм ама айде...
0nem0retIme
09-12-2009, 21:29
LadyDi е абсолютно права.
NaNa_SladuRana
09-12-2009, 21:52
има нещо вярно :-o
roshlichka
09-12-2009, 22:09
мм нелл според мен не е така.. Като имаш силна воля няма да се променишлл всичко зависи от схващането.
По скуро тук важи че мършавите магарета се усещат.
GodLovesYou
09-13-2009, 05:21
точно пък 1 човек може да промени цялата компания
ElinoOor
09-13-2009, 05:27
Изобщо не съм съгласна. Що за безхарактерно същество трябва да си,че да допуснеш такова нещо?
Ами не е така .. това важи по-скоро за приятелството не за връзката.
sunity06
09-13-2009, 08:03
Аз съм на мнение, че има доза истина! Понякога цялата компания се подвежда по акъла на един и се започва с глупостите. Е, в моя клас доскорошните добри душички се събраха с част от кучките, а резултата:станаха 1 към 1 :?
ShtrudeL
09-13-2009, 09:44
Оф...защо пък промяната винаги трябва да в отрицателна. Оо
ShtrudeL
09-13-2009, 09:45
Изобщо не съм съгласна. Що за безхарактерно същество трябва да си,че да допуснеш такова нещо?
Радвам се,че съм безхарактерно същество и "допуснах" такова нещо.
ShtrudeL
09-13-2009, 09:56
мммммммммм <3 ^_^
http://fc01.deviantart.com/fs25/f/2008/083/2/f/coffee_by_alexandramaria.jpg
Niakoitam
09-13-2009, 11:08
Аз пък мисля че има нещо такова. Понякога без да се усетим се променяме и се нагаждаме спрямо другите хора с цел да сме интересни, с цел да се впишем добре в средата или по друга причина или просто от любов или близките ни преживявания с даден човек.
Единият се напасва към другият и/или многото или обратно. Ако не искаш да приличаш на даден човек и това ти е цел трудно може да се усетиш иначе бавно, но сигурно може да залитнеш. И това не се отнася само за към човека,в който си влюбен, а и за компанията с която се събереш. Без да осъзнаеш ти правиш неща, които иначе не би правил за да не бъдеш отритнат и изолиран от компанията. Най-малка промяна търпят лидерите, защото те държат да са лидери повече отколкото на компанията си. Ако на един лидер спре да му харесва компанията му той просто ще я замени без да му пука за никои и нищо и ще си намери нова , в която да е лидер. За любовта се отнася същото с много редки изключения, защото има и такива. Така че хората, които не са от най-големите лидери са малко или много обречени на частична или по-голяма промяна. Лично бях свидетел как едно момиче тръгна в компанията на друго "по-палаво момиче" и започна да разсъждава малко като нея. Но пътищата им вече малко се поразделиха и първото момиче започна да си разсъждава почти както преди. Нали сте чували репликата: Тая?тоя ще го/я развали. Е за нещо подобно се отнася.Може да мислиш по един начин пък някои да ти покаже съвсем убедително че за него си в грешка и ти да смениш дадена твоя позиция заради доказтелствата, които са ти допаднали и не можеш да обориш.
"Най-красивите и добри неща не могат да се видят...те се усещат със сърцето." Или нещо такова...
Та...колкото и да съм романтична и разнежена не намирам нищо красиво в сърдечно съдовата система,аритмията,кръвообр ащението или инфаркта...но пък са много интересни. <3
ShtrudeL тука се направи малко на интересна. Нали се сещаш че според романтичното разбиране чувствата се пораждат в сърцето, а не в мозъка.Така че не става въпрос за сърдечно съдова система, аритмия, кръвообращение или инфаркт, а за неща като чувства и породените от тях мисли и спомени за красиви и радостни моменти, които "топлят сърцето ти", както и мечти, които може да накарат човек да се чувства истински щастлив и да "лети в облаците" без да спре и да се сети поне за малко "да слезне на земята" в тези моменти.
Не съм съгласна :?
Преди около 2 години се движех 7 месеца с тревомани ама дори веднъж не съм си дръпнала за да видя как е ...
(това ми е любимия пример,когато чуя израза "С какъвто се събереш такъв ставаш" :-D )
Друг пример:
От години (поне 8-9) съм в компании,в които всички пушат (без изключение),а аз ненавиждам цигарите ;)
Още примери да мисля ли?! :-o
Извод:Всичко си е до човек :) Ако човек държи на себе си няма да тръгне да копира останалите и ще държи на своите принципи и разбирания :)
ShtrudeL
09-13-2009, 11:24
ShtrudeL тука се направи малко на интересна. Нали се сещаш че според романтичното разбиране чувствата се пораждат в сърцето, а не в мозъка.Така че не става въпрос за сърдечно съдова система, аритмия, кръвообращение или инфаркт, а за неща като чувства и породените от тях мисли и спомени за красиви и радостни моменти, които "топлят сърцето ти", както и мечти, които може да накарат човек да се чувства истински щастлив и да "лети в облаците" без да спре и да се сети поне за малко "да слезне на земята" в тези моменти.
Ама защо всичко красиво трябва да се свързва със сърцето бе? От една страна е смешно,от друга лигаво и убива всякаква романтика.
Сърцето е просто мускул,който си тупти...едно парче,което те поддържа жив...защо чувствата не се свързват с мозъка (който е главен в човешкото тяло) или с белия дроб или червата?
ЛИГАВО Е. И колкото и преносно да се говори за сърцето и чувствата пак не е романтично. Всички като гледам имат доста изкривена представа за романтиката...то им дай лигави ревливи стихчета,сърца,сълзи,цветя и вечери и веднага е романтично... по-скоро е банално и лигаво.
Чувствата каквито и да са никак не са свързани със сърцето. (даа,знам,че така се казва,но защо така трябва?! Оо Това е абсурдно,преносно или пряко...както и да го погледнеш. Оо)
И не знам...мен до сега сърцето ми не съм го усещала да е "топло" или "разбито". Чувствала съм се обичана,радостна,тъжна,оби аща,наранена психически/емоционално,но никога не съм си казвала "този човек ми разби сърцето" например...
ФИЛМАРСКИ ГЛУПОСТИ.
^ Нали знаеш,че любовта на мъжа минава през стомаха 8-) Така,че не само сърцето участва в подобни "смешни и лигави" неща ...
Niakoitam
09-13-2009, 11:31
Не съм съгласна :?
Преди около 2 години се движех 7 месеца с тревомани ама дори веднъж не съм си дръпнала за да видя как е ...
(това ми е любимия пример,когато чуя израза "С какъвто се събереш такъв ставаш" :-D )
Друг пример:
От години (поне 8-9) съм в компании,в които всички пушат (без изключение),а аз ненавиждам цигарите ;)
Още примери да мисля ли?! :-o
Извод:Всичко си е до човек :) Ако човек държи на себе си няма да тръгне да копира останалите и ще държи на своите принципи и разбирания :)
Добре, ще ти дам пример с мен. Аз съм бил заобиколен от много пушачи, предлагали са ми много пъти, но винаги съм отказвал. И до сега не пуша. Алкохол в нас не близвам обаче като съм компания пия като невиждал за да съм интересен, за да се отпусна и премахна срамежливостта си и за да не се цепя от колектива.
Веднъж един приятел пред очите ми хвана едно коте и докато се усетя го тресна в земята. До там беше. След като се върнахме това коте беше в контейнера.Той мрази котките, а аз ги обичам.Какъв беше варианта. Да му се разкрещя, да се сбием, евентуално да отнеса някои тупаник и поне временно чао на приятелството ни и да се гледаме на кръв. А като видях това вътрешно точно това ми се прииска да направя. Това разбира се не значи че съм като него. Просто си затраях да има мира. Да не говорим че около него имаше и други хора, които му се радваха на "великата" постъпка. Някои, защото им идваше отвътре, а други като мен просто за да има мир и разбирателство. Да, ама за страничен наблюдател аз и той нямаме голяма разлика. Той го е убил, а аз съм гледал.
ShtrudeL
09-13-2009, 11:40
^ Нали знаеш,че любовта на мъжа минава през стомаха
Това също е невярно.
Niakoitam
09-13-2009, 11:55
Ама защо всичко красиво трябва да се свързва със сърцето бе? От една страна е смешно,от друга лигаво и убива всякаква романтика.
Сърцето е просто мускул,който си тупти...едно парче,което те поддържа жив...защо чувствата не се свързват с мозъка (който е главен в човешкото тяло) или с белия дроб или червата?
ЛИГАВО Е. И колкото и преносно да се говори за сърцето и чувствата пак не е романтично. Всички като гледам имат доста изкривена представа за романтиката...то им дай лигави ревливи стихчета,сърца,сълзи,цветя и вечери и веднага е романтично... по-скоро е банално и лигаво.
Чувствата каквито и да са никак не са свързани със сърцето. (даа,знам,че така се казва,но защо така трябва?! Оо Това е абсурдно,преносно или пряко...както и да го погледнеш. Оо)
И не знам...мен до сега сърцето ми не съм го усещала да е "топло" или "разбито". Чувствала съм се обичана,радостна,тъжна,оби аща,наранена психически/емоционално,но никога не съм си казвала "този човек ми разби сърцето" например...
ФИЛМАРСКИ ГЛУПОСТИ.
Ами може би точно, защото един вид със сърцето го усещаш( и с корема де ако броим пеперудките. :-D )
Но може би сърцето е свързано с това, защото изпопва и върти постоянно кръвта, бензина на нашето тяло.Да, мозъка дава командите, но при напрежение, стрес, ярост, развълнуваност не ти тупа мозъка, а сърцето. Съответно органът, които усещаш е сърцето,а не мозъка въпреки че той казва какво да прави сърцето. За разбиването и топлотата в сърцето пак по същите причини.
Ето например при мен сега. Онзи ден бях радостен и сърцето ми тупаше учестено.Сега 10 годишната ми котка, която си живее и спи в нас е болна и не може да яде, връща му се храната и пие по-много малко вода. Животът му не се знае колко е сигурен и тъй като съм отраснал с него от лявата страна, където е сърцето ми и в част от корема усещам някава тежест. Не е физическа, но все пак е тежест и е в и около сърцето.
Ако щеш и Валентинки, картички и тем подобни. Къде, къде по лесно е да ги направиш под формата на сърце, отколкото на корем или мозък например. Пък и изглежда по добре. Представяш ли си да ти продават сувенирчета мозъци или мече държащо мозък в средата на който пише
I love you. Пък не е и общовъзприето. Точно поради усещанията в сърцето нашите предци са смятали че любовта се дължи на сърцето и въпреки че на нас вече ни е ясно че се дължи на мозъка, въпреки че колкото и да им се иска на учените още не могат да докажат електричните импулси в мозъка ли пораждат чувствата или чувствата електричните ипулси, ако сметнем че живите същества имат душа, нещо, в което аз безрезервно вярвам, и сега просто още не са се намерили толкова дейни ентусиасти, които да заменят сърцето навсякъде с мозък и да му придадат така необходимата романтика за да се продава.
ShtrudeL
09-13-2009, 12:13
ФИЛМАРСКИ ГЛУПОСТИ.
Ами може би точно, защото един вид със сърцето го усещаш( и с корема де ако броим пеперудките. :-D )
Но може би сърцето е свързано с това, защото изпопва и върти постоянно кръвта, бензина на нашето тяло.Да, мозъка дава командите, но при напрежение, стрес, ярост, развълнуваност не ти тупа мозъка, а сърцето. Съответно органът, които усещаш е сърцето,а не мозъка въпреки че той казва какво да прави сърцето. За разбиването и топлотата в сърцето пак по същите причини.
Ето например при мен сега. Онзи ден бях радостен и сърцето ми тупаше учестено.Сега 10 годишната ми котка, която си живее и спи в нас е болна и не може да яде, връща му се храната и пие по-много малко вода. Животът му не се знае колко е сигурен и тъй като съм отраснал с него от лявата страна, където е сърцето ми и в част от корема усещам някава тежест. Не е физическа, но все пак е тежест и е в и около сърцето.
Ако щеш и Валентинки, картички и тем подобни. Къде, къде по лесно е да ги направиш под формата на сърце, отколкото на корем или мозък например. Пък и изглежда по добре. Представяш ли си да ти продават сувенирчета мозъци или мече държащо мозък в средата на който пише
I love you. Пък не е и общовъзприето. Точно поради усещанията в сърцето нашите предци са смятали че любовта се дължи на сърцето и въпреки че на нас вече ни е ясно че се дължи на мозъка, въпреки че колкото и да им се иска на учените още не могат да докажат електричните импулси в мозъка ли пораждат чувствата или чувствата електричните ипулси, ако сметнем че живите същества имат душа, нещо, в което аз безрезервно вярвам, и сега просто още не са се намерили толкова дейни ентусиасти, които да заменят сърцето навсякъде с мозък и да му придадат така необходимата романтика за да се продава.
...Сърца,пеперуди в стомаха...
Че на мен и когато ми е зле (физически) сърцето ми пак бие учестено. Оо Със сърцето не можеш да усетиш нищо освен сърцебиене. оО Не може да те боли освен ако не си физически тежко болен предполагам.
Niakoitam
09-13-2009, 12:28
Права си че само бие, но е като морзовата азбука. Зависи как бие и това зависи от чувствата.
Може да бие слабо или учестено, все едно след малко ще изкочи или все едно след малко ще се откъсне и ще ти падне до обувките.
Може и така да бие от страх че да ти причернява пред очите, да се задъхваш, да не можеш да си поемеш дъх. Изключвам случаите, когато е физически болно.
Но зависимост от чувствата и усещанията-страх,болка, радост и т.н, то бие по съвсем различни начин понякога и трудни е невъзможни за описване начини. Точно от вида и бързината на ударите на сърцето се определя и бързината на движението на кръвта. А това може да предизвка пеперуди в корема, омекване на краката, причерняване, тежест.Комбинирано с учестеното дишане може да предизвика и припадъци и всякви други медицински неща.
Е да, мозъка командва, но ние усещаме това най вече чрез сърцето, което ускорява или забавя движението на кръвта в нашето тяло.
Доста е относително и не съм напълно съгласна. Ако един човек си има акъл в главата, той няма да позволи на някого да му въздейства и да го променя... друг е въпроса, че слабохарактерните хора лесно биват манипулирани...
ShtrudeL
09-13-2009, 12:29
Добре бе какво романтично и чувствено намираш тук?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/Humhrt2.jpg
Тук разбирам,но реално погледнато...
http://www.optimiced.com/wp-uploads/2007/11/heart.jpg
^ Мъчиш се да се правиш на остроумна,но в случая не ти се получава :?
Много добре разбираш за какво става дума,а се държиш като умствено изостанала :?
ShtrudeL
09-13-2009, 12:45
^ Мъчиш се да се правиш на остроумна,но в случая не ти се получава :?
Много добре разбираш за какво става дума,а се държиш като умствено изостанала :?
Остроумна? Това е безинтересно и нямам особено желание да се правя на такава.
И аз не крия,че разбирам за какво става дума. Оо Именно,че разбирам го намирам за лигаво и абсурдно.
Niakoitam
09-13-2009, 12:48
Нали ти казах това ни е насадено от предците ни на база на елементарно ненаучно усещане
Втората картинка е надлъжен разрез на първата, анимирана и оцветенва в червено или розово, защото кръвта е червена.
Ти може ако искаш да наложиш да се свързва с любовта надлъжно разрязан мозък, анимиран и сив на цвят.
Него го свързваме с ума и интелекта.
Само че трява да пробиеш с тази идея.
Има и доста неграмотни хора на света. Къде по-лесно за един неграмотен човек е да го накараш да свърже любовта със сърцето, което тупа по учестено, когато е влюбен,отколкото с мозъка, в който не усеща абсолютно нищо физическо.Нито му тупа главата, нито нищо.
Пожелавам ти успех в пробива ти. :-D
Има някаква вярна част от това...
differentbynature
09-13-2009, 20:32
Според мен зависи от самия човек.. много е относително това твърдение :)
всеки е за себе си .
понякога е вярно ,друг път не.
зависи от човека ,колко се влияеш и т.н.