PDA

View Full Version : прокървяване

malka_zapushalka
09-18-2009, 09:04
Въпросът ми е следния,скоро ми върши месечното неразположение,буквално преди 12 дни...а днес ми дойде пак.И се притесних,преди седмца правих секс с приятеля ми с презерватив естествено и доколкото ни е известно не е имало гафове,но му правих френска и той свърши на леглото,след това се изми и аз станах след малко максимум 1 минута или 2,има ли начин да някак си да е станало нещо мн ми е притеснено,защото знам че има прокървяване известно време след зачеването,пропуснах да спомена че имам температура и леко зачервено гърло и отпаднаост, и дали това би било причината че толкова ми е подранил цикъла или е следствие от нежелана бременност :(

Ico_
09-18-2009, 09:07
Със сигурност не е, защото си забременяла.
Зачервено гърло не е симптом на бременност.
Температурата също.
По-скоро имаш някакъв хормонален проблем

malka_zapushalka
09-18-2009, 09:12
Със сигурност не е, защото си забременяла.
Зачервено гърло не е симптом на бременност.
Температурата също.
По-скоро имаш някакъв хормонален проблем
тези 2та симптома не,но прокървяването :shock: просто се шашнах,дано е цикъл, а не еднодневно,защото се шашкам ...

Ico_
09-18-2009, 09:14
Не знам от къде си чула, че при зачеване трябва да прокървиш.., но не е така.Това може да се случи при спонтанен аборт или друг проблем.
Та пак ти казвам...не е, защото си бременна.

Ico_
09-18-2009, 09:16
И все пак...е хубаво да се консултираш с гинекологът си, за този нередовен цикъл.

LadyDi
09-18-2009, 09:20
Случва се много често, на много жени, в средата на месечния цикъл.
Първо, как прокърви? Като цикъл или беше по-слабо и краткотрайно - разбирай 2-3 дни.
Ако е такова, най-вероятно кървиш по време на овулация.
При мен се случи същото, ходих на лекар и той ми обясни, че една на всеки 10-тина жени е така. Т.е., когато яйцеклетката ти се отдели, се проявява кървене. Не е тревожно, нито е сигнал, че имаш проблем. Дори е много хубаво, защото така знаеш кои са "опасните" дни.
Моят съвет е да изчакаш да ти дойде следващия път и като ти свърши, ако прокървиш отново, отиди на лекар ДОКАТО кървиш. Нека види за какво точно става въпрос.

Но не бързай да се шашкаш. Не е от бременност.

ExtrAc7
09-18-2009, 09:37
И все пак...е хубаво да се консултираш с гинекологът си, за този нередовен цикъл.

А и щом не е имало гафове пии една студена кола и се успокои :) не се шашкаите толкоз бе хора успех дано всичко е наред ;)

dimitar_ak
09-18-2009, 09:52
Не знам от къде си чула, че при зачеване трябва да прокървиш.., но не е така.Това може да се случи при спонтанен аборт или друг проблем.

Ицо, зацапване има почти винаги при имплантирането на яйцеклетката в стената на матката (няколко капки кръв, но цвета е различен). Момичето е право, но в нейния случай не е това. Вероятно става дума за заболяване (простуда) или хормонално.

LadyDi
09-18-2009, 10:09

Ицо, зацапване има почти винаги при имплантирането на яйцеклетката в стената на матката (няколко капки кръв, но цвета е различен). Момичето е право, но в нейния случай не е това. Вероятно става дума за заболяване (простуда) или хормонално.
Или кървене при овулация. Айде, слушайте малко и жените, които са го преживели.

malka_zapushalka
09-18-2009, 13:19

Да,но овулацията ,нали е дни след приключване на неразположението,моята се падаше горе-долу миналата седмица по това време,а тогава точно правихме секс с приятеля ми :X

LadyDi
09-18-2009, 20:27

Да,но овулацията ,нали е дни след приключване на неразположението,моята се падаше горе-долу миналата седмица по това време,а тогава точно правихме секс с приятеля ми :X

При всяка жена е различно. Понякога може дори да съвпадне със самия цикъл. Но най-често е в средата между два цикъла.

purple__love
09-19-2009, 06:27
При мен се е случвало абсолютно същото нещо... Да ми дойде два пъти! Успокой се! Дължи се на нервите ти... Ако си имала стресови състояния или повече напрежение или си се тревожила за нещо! Аз също се бях наплашила, но лекарят ми каза, че било нормално и че се случвало! Дори ми е пропускало, т.е. някой месец въобще не ми е идвало пак заради нещо, за което съм се притеснявала повече, отколкото е трябвало!