View Full Version : Моля ви дайте съвет или мнение!!! ;(
excellence
09-19-2009, 08:27
В момента съм толкова отчаяна, че няма на къде....
Имам голям проблем дето вече продължава повече от 3 години..
В нас имам чувството, че съм изтривалката на семейството. Постоянно ме обиждат, никога не са доволни, нищо не съм можела да свърша като хората и още и още... Даже не знам да давам ли примери, те са толкова много, всеки ден, всяка минута, не знам това психически тормоз ли е или какво е, обаче просто не се издържа вече!...
Не знам преди какво съм си мислела и какво съм правила, обаче вече не мога да издържам в тая обстановка.
Нищо, разбирате ли, нищо не ги удовлетворява, каквото и да направя, както и да го направя, винаги намират кусури. Постоянно ми казват "виж се на к'во си заприличала, ла*но такова", "нищо не можеш да свършиш като хората"... за каквото и да било. Даже едни чинии си мислят, че не мога да измия ... или "аз знам, че акъла ти не стига до никъде" и т.н. и представете си стоите да вечеряте на масата и те като почнат да говорят за нещо и аз се обадя да се включа в разговора и "не се обаждай" или пък често се е случвало просто да почнат да ме обсъждат и ми се присмиват и ... супер е гадно, чувствам се непотребна направо. Хората казват, че човек си изгражда характера от детството и от средата, в която се намира - е, то, ако е така, значи аз направо да се заравям в гроба....
Едва ли бихте могли да ми помогнете по някакъв начин, ама поне някакво мнение кажете... или каквото се сетите...
kalashnik
09-19-2009, 08:42
Игнорирай ги, не им обръщай внимание, приеми ги като някакви субекити с които трябва да живееш, а не като родители.
giveupbitch
09-19-2009, 08:51
ауе,остаи ги,нали ти си знаеш,че струваш нещо повече,нека те си мислят така (:
Аз не бих издържал на такива раодители, но позамисли се малко може би вината наистина е в теб?! Ако цял ден лежиш и нищо не правиш какво очакваш? Тогава им докажи, че можеш да правиш доста работи и също да им покажеш, че си нещо повече от това, за което те мислят!
WaterLilly
09-19-2009, 10:15
Аз не бих издържал на такива раодители, но позамисли се малко може би вината наистина е в теб?! Ако цял ден лежиш и нищо не правиш какво очакваш? Тогава им докажи, че можеш да правиш доста работи и също да им покажеш, че си нещо повече от това, за което те мислят!
Боже, това е един от най-тъпите коментари, които бях чела от доста време. Значи тя трябва да им се мазни и да им робува, а те да я наричат лайно и да я унижават така? Въобще прочете ли какво е написало момичето?
Съгласна съм с kalashnik. Просто хора, с които по случайност живееш са. Важното е ти да знаеш, че си добър човек и да си доволна от себе си. Мнението им не струва. Рано или късно ще си намериш работа, ще си купиш апартамент и всеки по пътя си.
cottoncandy
09-19-2009, 11:08
1 izvinqvam se 4e ne pi6a na kirilica,obe6tavam samo za tozi pat e !
Taka i az imam 1 osoven problem s moite roditeli.Na 13 sam skoro prawq 14 ,ate me tretirat kato 9 godi6na!!! :x navan me poskat dokato ne se stymni (do kam 20:00)ako zakasneq sam nakazana!!!Mnogo mi gadno 6toto na moite fr ve4erniq 4as im e 22:00!A i 2 kato nse zapoznaq s nqkoe gotino mom4e i taman vzeme da mi predloji te aide pribirai se stiga ti tolkowa naprawoooo poludqvam !!!Daite nekav savet pls :shock:
balon4eee
09-19-2009, 11:13
уажъас
sasheto0o
09-19-2009, 11:22
игнорирай ги ... не им обръщай внимание ... или пък им направи забележка да престанат и им кажи как се чувстваш ... дано това да помогне :)
cottoncandy
09-19-2009, 11:27
da ma problema e che ba6ta mi i maika mi sa dosta staromodni!I kato im kaja nali stawa li da ostana do po-kysno te neeee ti na kolko godini si za da stoi6 do 10!!!! :shock: Naprawooooo se pobarkvam!!
към авторката
съжелявам че имаш такива родители които не оценяват старанията ти и труда ти :( не мога да помогна .. но бих казала че съм 100% съгласна с kalashnik
учи си;бъди себе си и скоро време ще си намериш приятел и ще си живееш сама в друг апартамент ;)
cottoncandy
на колко си ?
досадно е .. да но не можем да ти дадем съвет ...
трябва да пораснеш и да ти имат по-голямо доверие за да те пускат . .
cottoncandy
09-19-2009, 12:13
znam de oba4e primerno az ne jiveq v sofiq a v po-malak grad v provinciqta i se sabirame blizo do vka6ti!A i sam dosat otgoworna i roditelite mi go znaqt i vse ak ne me puskat i e super dosadno :(
your_secret
09-19-2009, 12:15
Абе като почнат да те обсъждат и примерно като кажат, че си двойкарка, ти им кажи, че на еди-кое си контролно си имала 6 /не лъжи, ами просто кажи кога си имала 6 или 5 по нещо/
Ако кажат примерно, че няква е по-умна от тебе, ти дай пример кога тя е имала 2 или 3 или там изтъкни някъв недостатък.
Ако кажат, че пипера е мн или солта малко, или нещо от сорта, ти им кажи, че поне си се постарала, а те не са си мръднали пръста и т.н..
Абе квото и да кажат, ти им казвай, че не са прави и давай некви примери и ще видиш колко бързо ще почнат да си траят.
viksit0y
09-19-2009, 13:27
Ако с мен се държаха така, просто щях да ги игнорирам. Няма да им говоря, няма да правя нищо с тях и т.н. Нека така да им дойде акъла.
iiordanova
09-19-2009, 13:44
Хах , не знам тези които казаха да ги игнорираш как би го направила ?!
Нали живееш с тях. Как ще ги изнорираш в дома им.
Може би са прекалено изнервени от работата !?
Не знам , но може да има нещо в теб.
Как си с оценките в училище ? :-o Добри , лоши ?!
Защо не им кажеш как се чувстваш ? Кажи им каквото каза и на нас. Може и да те разберат. Родители са ти .. обичат те. Но не знам какъв е проблема между вас. В теб ли е , или в тях ?
Няма смисъл да се опитваш да им се харесаш,никога няма да са доволни.Щом всички се държат така,вероятно проблемите са между самите тях и тъй като не могат да ги разрешат,насочват гнева си към теб,видяли са слабо място.Не виждам друг начин,освен да им се противопоставяш всеки път,когато те засегнат,така ще си намерят друг "отдушник",ако ти вече не си подходяща за това.
аз се държа спо-малкия си брат така и ..клкото странно да звучи той по този начин с еопитва д ами докаже колко всъщност може :oops:
WaterLilly
09-20-2009, 15:53
аз се държа спо-малкия си брат така и ..клкото странно да звучи той по този начин с еопитва д ами докаже колко всъщност може :oops:
Не звучи странно, а логично и жестоко. Горкото малко доверчиво детенце си мисли, че ако се постарае може да си доволна и горда с него и да спреш да го третираш като боклук. Е, поне целта ти не е това, което ще стане, а именно да му повредиш психиката, така че то да повярва, че заслужава това отношение. Нали знаеш, че някой ден ще те намрази?
lolichkazdro4oholichka
09-22-2009, 06:23
опитай се да ги слушаш ! ако , не подейства се противопоствай .. но не на всичко! И не забравяй да говориш с тях :?