View Full Version : Ако бяхте на мое място... дали?
Dizziness
09-25-2009, 16:54
:)
Dizziness
09-25-2009, 17:02
Благодаря ти. :)
sasha_90
09-25-2009, 17:45
Твоята история ме накара да се замисля за следното:и аз имах връзка,а сега съм в университет.Бих избрала да продължа с приятеля си.Няма да ме интересува каква е професията на родителите му!Що се отнася до богаташа:не си мисли,че като има пари и говори красиво всъщност е хубав и вътрешно,че с него ще имаш блестящо бъдеще.Защото щастието не се мери в пари,въпреки че и те са необходими.И да не забравя да те попитам:защо казваш,че ти си плащала почти винаги?Нима не можете да сядате в някой парк и да се наслаждавате един на друг?В една връзка не е важно колко пъти ще излезете на кафе или другаде и колко пари ще похарчите.Важно е да се разбирате и да ти е добре с човека до теб.И не забравяй:понякога и богаташите обедняват!
JenataNaShefa
09-25-2009, 18:33
Ценностната ти система си е е*ала майка, момиче !
Защо трябва да разчиташ на някой да ти осигурява бъдещето ?
Като си спортистка би трябвало да имаш хъс, гледай си ученето, завърши и търси перспектива в развитие, а не чакай някой да те гледа и осигурява.
Като ти е трън в окото, че е с наднормено тегло за какво се захващаш с него ? За парите и положение ли ? Обичаш ли го или не ? Искаш ли да сте заедно или не ?
По твоята логика трябва да оценяваме хората по телосложение и положение в обществото, единия е някой си, но е непривлекателен за теб, другия пък бил никой, ама с физика :?
Не ти прави чест, да разсъждаваш така за хората ! Толкова ли е трудно да постигнеш нещо сама без да ти се налага да лягаш с някой си ?
Dizziness
09-25-2009, 18:37
Разбира се, че съм си избрала професия, която ще осигури мен самата. Ще се чувствам добре, ще бъда доволна от себе си...
Тук става въпрос за друго, кой ще е човекът до мен, кой ще е моят спътник в живота. Искам просто гледната точка на хората отстрани, а не тяхните упреци. :)
JenataNaShefa
09-25-2009, 18:41
Добре бе, мацо ние от къде да знаем кой ти лежи повече на сърцето.
Ти казваш че въпросния богаташ бил с наднормено тегло и това тебе те дразнело, другият пък те оставил шокирана че до някое си време не искал да следва...
Просто виж с кой от двамата се чувстваш щастлива, обичана, сигурна, обгрижвана ако щеш и сама избери кой ще е до теб !
kAlpaZan
09-25-2009, 18:46
Не съди за човек по неговите родители ... познавам хора с 2 визшета , а нямат пари с които да вечерят ... познавам и хора с завършен 8ми клас .. а незнаят просто колко пари имат в няколко банки ... Ценностната ти система наистина нещо не е в ред .. но избора все пак си е твой !
stealthyGirl
09-25-2009, 18:51
Ами и аз мисля, че е по-добре осигурено бъдеще, ноо също така е лошо, ако не обичаш второто момче, защото няма да ти хареса съвместния ви живот. Ноо не се знае... Може да срещнеш и трети и т.н. 8-)
lubomirky
09-25-2009, 19:11
Не съди за човек по неговите родители ... познавам хора с 2 визшета , а нямат пари с които да вечерят ... познавам и хора с завършен 8ми клас .. а незнаят просто колко пари имат в няколко банки ... Ценностната ти система наистина нещо не е в ред .. но избора все пак си е твой !
Според мен повечето ти познати са тези с по няколко виЗшета, ама тъпи на гъз. А и какво искаш да я убедиш? Нима няма да ти е по-добре, когато знаеш, че човека до теб е амбициозен и родителите му могат да го подкрепят финансово ако се налага? Физиката се оправя за нула време, ако това е единствения проблем..
kAlpaZan
09-25-2009, 19:24
ахх .. имах предвид само , че не може да знае дали приятелят и няма да преуспее в това към което се е насочил ..
Не се прецаквай да спираш учене заради любовна афера . Обясни му че в момента трябра да учиш и т.н. и той ще разбере и ще прояви разбиране ако те обича.
moneycomeme
09-25-2009, 19:35
Парите трябва да са само цел,с която да постигаш желанията си.В момента парите в твоя живот стоят над любовта.
nqkafsi_tam
09-25-2009, 19:48
Ти представяш ли си само колко ъпсурдно звучи цялата ти история, ти ся си на 18 искаш да продължиш да следваш, това означава че има да учиш поне още 4-5 години за тея 4-5 години може да се случи всичко.
Бих те посъветвал да спреш да мислиш толкова напред в бъдещето, не да спираш да мечтаеш, просто се опитай повече да се фокусираш и концентрираш върху сегашните си дела за да може да влезеш дето искаш, а пък относно твоя човек, ако го обичаш бъди с него, ако го обичаш но това не ти стига, просто чуй какво ти казва сърцето от вътре и ще намериш своето пълно щастие :D
:? Спортиста може да е беден,но ако го обичаш ще имаш по щастлив живот от колкото с богаташа който не обичаш ! :? (незнам кой харесваш повече но само казвам как е по принцип) а ако обичаш богаташа,взимай го :D пък и има време де може да се влюбиш в някой друг :-|
thefreak
09-25-2009, 23:26
Самотата ще е твоя спътник в живота. Ти си егоист.
Какво е добре за теб? Нищо не е достатъчно добро за теб.
Дори и да получиш всичко, което смяташ, че искаш, у теб пак ще остане това чувство на самота и незавършеност.
На хората им отнема години да разберат какво всъщност им липсва, за да могат да го намерят.
Знаеш за какво говоря.
Онзи тих глас отзад в съзнанието ти, който ти пее непрестанно, натрапчиво, болезнено, че той е беден, че той е дебел, че той е грозен, че тя двулична, че той те мами... никой не е истински добър в твоите очи.
Ако характера му е добър, му лиспва някакво качество, което търсиш.
Ако изглежда добре държи се с теб мило, то тялото му не е добро.
Ако запълва всичките ти изисквания, то той крие нещо, никой не е толкова перфектен. Той трябва да има някаква тайна, която да пази от теб. Параноята ще те съсипе.
Докато не осъзнаеш, че ти си човека, който е непълен и незавършен и не конфронтираш това чувство винаги ще си сама, независимо кой имаш до себе си и колко е хубав.
vas4e3to0
09-26-2009, 12:21
Това следване ще ти отнеме години , тъй че не решавай бъдещето си от сега. След 4-5 години кой ли знай какво ще се случи :-o
sladkalady
09-26-2009, 12:52
Стига сте я упреквали.Не може всички да мислят по един и същ начин.Донякъде е права .
От това ,което си написала разбирам,че цениш визията и парите.Но не може винаги да ги поставяш на първо място.След време ,когато си семейна парите няма да те направят щастлива..те са фалшиво щастие.
Но обичта,доброто държание от страна на половинката ти-тези неща ще те накарат да се почувстваш наистина ценна.
За момента е най-добре да си останеш сама ,гледай си учението и помисли кои неща цениш най-мн в един човек.
slun4ice_90
09-26-2009, 13:10
Уоу, баси логиката имаш. :shock: :-o Ако наистина искаш да постигнеш нещо, и да живееш добре по-добре разчитай на себе си.Ако бях на твоето място бих избрала бедното момче,защото при мен винаги надделяват ЧУВСТВАТА! 8) К'во го раздаваш оборотно,като се чудиш къде те боли?!... :? Научи се,че трябва да си осигуриш всичко сама,когато вече няма да живееш с родителите ти.Защо трябва да разчиташ на някой,било то и гадже,за да ти осигури добър живот?!... :x
lipsvashh_mi
09-26-2009, 16:14
не искаш да си с единия,щото е беден,а с другия ,защото е леко пълен-нещо ти хлопа дъската момиче....
Ако наистина изпитваш чувства,такива нещо като парите и теглото не оказват голямо влияние,да не кажа никакво...въпреки това,евала ,че си пресмяташ нещата,защото нали знаеш-в този свят само егоистите успяват..
Marinchety
09-26-2009, 16:31
боже на 18 години да мислиш за женитба и кой как ще ти осигури живота ... 1-во неможеш да знаеш колко време ще си с "бедното момче" и дали изобщо ще се стигне до женитба ,също неможе да знаеш и колко време ще си с "богатото момче" колкото и да си уверена кой колко те обичал и 2-ро никога неможе да знаеш какво ти е подготвил живота!! за това бъди с човека когото обичаш на другото майната му ;)
KimBerLy1912
09-26-2009, 16:34
Бе ако бях на твое място,не знам кво бих направила....
Ама ако бях на мястото на момчето,с което си в момента.... И го прочета тва.. Никак,ама никак приятно нямаше да ми стане....
Егоистична си... И на всичкото отгоре наистина ценностната ти система е зле... Подкрепям изцяло поста на thefreak..
И тва твойто... не е любов.
sladur4etyYy
09-26-2009, 17:08
да, бе ценностната й система не била добре. хаха. нормално е момичето да иска момче на нейното ниво. вие много приказвате, но ако ви се налага да се жените за мъж, на който знаете, че ще трябва да плащате всички сметки, всички разходи по къща, кола, деца и т.н., дали ще сте толкова категорични и държащи на ''ценностите'' си?
авторке, момчето, с което си сега, очевидно няма кой знае какви амбиции, щом няма да кандидатства. тоест няма желание да се развива, цял живот ще кисне на едно място. това говори много за самия него. той се задоволява с посредственото, а за какво ти е човек без амбиции? аз лично постоянно търся как да се развивам и усъвършенствам и не бих могла да живея с такъв човек.
за втория.. килограмите наистина могат да се оправят.
но ти си само на 18, докато дойде време да се жениш, може да се появят още доста момчета, така че не се тормози толкова още отсега.
sweet_sorcerer
09-26-2009, 18:57
ОМГ! Това ме върна в първи клас...
Родителите му какви били,той колко пари имал (или нямал) - ти нормална ли си? Човек се обича заради това,което е той самия,не заради пари и т.н.А и, реално погледнато,не се знае дали в бъдеще ролите няма да се разменят - т.е.бедния да забогатее и обратното.Ти си на 18,има време да се случи всичко.
А най-добре за теб е да отидеш да потърсиш професионална помощ.Не си добре :)
Хах ,стегни се ,момиче :) .. Много са ми смешни такива като теб ,които с извинение само се чудят от къде да си изкарат проблема .. Ако наистина обичаше някой от двамата първо всички тези парични предрасъдъци,за външен вид или за каквото и да е било нямаше да ги има и второ нямаше да го има и този кастинг .. Замисли се ,какво би предпочела : Живот в охолство с някой ,на когото не държиш особено или щастие,с някой ,който не може да ти усигури всичко това,но за когото е будиш сутрин ,както се вика .. Може и да съм крайна ,но ако си с този паричния ,който не обичаш след години ще се питаш защо си пропиляла всичко .. А по мое мнение в момента не обичаш нито един от двамата .. Както и да е.. "Разни хора ,разни идеали"
ха, бати
ти ако мислиш да се ожениш за някой богат и да си осигуриш живота не си познала, вече няма будали които да не искат предбрачен договор и като те разбере за какво с с него ще ти бие шута и край. пък и богатите не ги свърта на едно место, щото могат да имат всяка. та ти ще си просто една от многото
съветвам те да си обмислиш плана добре, щото оня с парите може и да ти казва че иска да е само с теб, ама бас държа че ще те чука известно време и после шута по гъза, хич няма да стигне до женитба :lol:
а тоя без пари пък не го знаеш каква скрита лимонка е, така скромните и по-бедничките след време са склонни да показват потенциала си и да изкарат пари.
така че и в двата случая си преебана, затова слушай сърцето си, въпреки че и то ще те подведе. в любовта има само губещи!
много позитивен коментар, нали 8-)