Влез

View Full Version : За нея...

TheBlueAvalanche
09-28-2009, 20:16
Естествено, ще говорим за любовта.
Като кажа, че такова животно не съществува, много хора ми казват "ти просто не си я изпитвал", искам да попитам тези хора нещо. Какво е любовта? Чувство, състояние? Как се изпитва? Къде я усещате? В ушите, корема, сърцето, устата, очите ? Обяснете ми разликата между обич и любов, защото според мен тя се състой единствено в сексуалното желание.
Ще помоля за изчерпални коментари, а не "Приличаш ми на хероинов наркоман, надявам се някой ден да изпиташ това чувство".

LadyDi
09-28-2009, 20:18
Разбира се!
Обич+сексуално привличане = ЛЮБОВ

lubomirky
09-28-2009, 20:18
Защо пускате едни и същи теми с цел внимание? Тук сме да помагаме(уж), ако ли не спамете в другите теми.. но просто е безсмислено. Мога да ти намеря почти същата тема и съм сигурен, че имаше подобна на твоята.

LadyDi
09-28-2009, 20:19
Аз пък много искам да убедя точно него, че любовта съществува. Само че още обмислям как :)

TheBlueAvalanche
09-28-2009, 20:21
Очевидно не си ме разбрал, lubomirky. Не целя нито внимание, нито спам. Искам да видя вашите коментари.

lubomirky
09-28-2009, 20:23
Извинявам се, че нападам, но просто от толкова много глупави теми.. сещаш се какво става, когато видиш още една нова :-D Иначе LadyDi го каза ;)

TheBlueAvalanche
09-28-2009, 20:58
Аз пък много искам да убедя точно него, че любовта съществува. Само че още обмислям как :)
Поласкан съм, но защо точно мен? :)

Извинявам се, че нападам, но просто от толкова много глупави теми.. сещаш се какво става, когато видиш още една нова :-D Иначе LadyDi го каза ;)
Именно заради многото глупави теми искам да видя възможно най-компетентните мнения по въпроса. Или ще ме убедят, каквото е желанието на LadyDi, или аз ще убедя тях. Или няма да стигнем до консенсус. :D

LadyDi
09-28-2009, 21:21
Поласкан съм, но защо точно мен? :)

Именно заради многото глупави теми искам да видя възможно най-компетентните мнения по въпроса. Или ще ме убедят, каквото е желанието на LadyDi, или аз ще убедя тях. Или няма да стигнем до консенсус. :D
Важното е да не се караме :)
А иначе искам да убедя точно теб, защото ти толкова твърдо я отричаш. А любовта е красиво чувство и не е редно от толкова млад да не вярваш в нея.
Не знам защо в младежките години, когато трябва да сме настроени позитивно, когато нямаме почти никакви проблеми и трябва да се радваме на света, ние си умираме от кеф да си създаваме драми и излишни главоболия. Вероятно просто ни е скучно.
В тази възраст трябва да се вярва в любовта. В онова хубаво усещане на пеперуди в стомаха. Има време, когато навлезеш дълбоко в живота, като си завършиш висшето, като се ожениш и всяка вечер си лягаш до една и съща жена, когато животът ти влезе в някакви релси... едва тогава трябва да твърдиш, че любовта е измамно и илюзорно чувство, че всичко е доверие, разбирателство, привързаност и... секс, разбира се :)

За това искам да убедя точно теб.

beautifulstrangerfan
09-28-2009, 21:22
Любовта е просто биохимичен еквивалент на яденето на големи количества шоколад ..:]

TheBlueAvalanche
09-28-2009, 21:33
LadyDi
Ако ме познаваше, нямаше да кажеш това за драмите и излишните главоболия. :) В цялото си съществуване не съм срещал по-лъчезарен човек от самия себе си. Смея да твърдя, че обичам живота и грабя от него с пълни шепи, опитвам се да се наслаждавам на всеки миг от него, посрещам почти всички неща с усмивка, както и коментара ти.
Усещането с пеперудите (е, или поне подобно) го изпитвам, когато най-добрата ми приятелка ми каже нещо подобно :
[00:22:05] ––––•(-• MySelf •-)•–––– каза: обичам те за това че съществуваш
Това е обич за мен. Привързаност в огромни количества.
Според мен е именно обратното - нека сега се отричам от любовта, за да може после да я приема вече когато съм бракуван. За да е сплотено семейството ми.
Колкото до караниците - ти си един от последните хора, с които бих могъл да се скарам :)

Kukumqvka
09-28-2009, 21:35
Аз пък си мисля,че любовта е потребността да бъдеш всеотдаен към друг човек.

LadyDi
09-28-2009, 21:37
Трогната съм. Заради това, че не можеш да се скараш с мен :)

Но, я ми кажи, не мислиш ли, че за да се бракуваш, трябва да повярваш в любовта и да я откриеш? Да се влюбиш до толкова, че да искаш да споделиш лъчезарния си живот с някого?

TheBlueAvalanche
09-28-2009, 21:42
Моята история :
Винаги съм обичала да се забавлявам-било то с момчета или момичета :)Дискотеки ,кафенета ,раходки,разговори и всичко.Що се отнася до момчетата не влагах мн мн чувства в отношенията ни ,приемах ги само като приятели,с които се целувах от време на време и си прекарвахме добре ,но не се е стигало до секс за една вечер :)Понякога се стигаше до чувства от тяхна страна,за което и аз имам вина и винаги съм се чувствала мн зле ,когато нараня или отблъсна някой.Та така около няколко годинки никой не можеше да си представи,че аз ще плача за момче,обаче по ирония на съдбата се случи :)Преди около година се запознах с моя приятел и цялата ми теория за несъществуването на любовта беше разбита на милиони малки парченца :D може и на теб да ти извърти някой номер ,внимавай и не изпадай в крайности.А любовта е красива,понякога малко боли от нея и така :)
Гледай сега моята философия. Когато човек се сближава с някой друг, изпитва много приятни емоции и положителни чувства. Според мен хората, които твърдят, че изпитват любов, са объркали тези чувства с любовта. Това е най-общо.
За съжаление, от недоспиване мозъкът ми не може да работи на пълни обороти и да си доизкажа тезата. Утре следобяд ще мога, надявам се.

TheBlueAvalanche
09-28-2009, 21:48

Но, я ми кажи, не мислиш ли, че за да се бракуваш, трябва да повярваш в любовта и да я откриеш? Да се влюбиш до толкова, че да искаш да споделиш лъчезарния си живот с някого?
Лично аз - не. Това е моята философия. Аз бих прекарал живота си с човек, който много обичам и означава много за мен. Който може да ме накара да изпитам чувството, подобно на пеперуди в корема. Към когото да съм привързан и да изпитвам обич и този човек да изпитва съвсем същото към мен. Това са условията за мен. :)
П.С. Дали звуча като идиот в момента ?

LadyDi
09-28-2009, 22:07

Лично аз - не. Това е моята философия. Аз бих прекарал живота си с човек, който много обичам и означава много за мен. Който може да ме накара да изпитам чувството, подобно на пеперуди в корема. Към когото да съм привързан и да изпитвам обич и този човек да изпитва съвсем същото към мен. Това са условията за мен. :)
П.С. Дали звуча като идиот в момента ?
Не. Звучиш като човек, който много добре знае какво е любовта, но просто отказва да я нарече с това име :) Което за мен е достатъчно :)

lLady_MooN_RaiN
09-29-2009, 06:51
За коя любов става дума, за тази между мъжа и жената? За любовта между майка и детето й, за любовта към музиката например или...? Предполагам имаш предвид тази между мъжа и жената. Усеща се във всяка една клетка на тялото. Изразява се в неконтролируемо желание да правиш неща, които знаеш, че ще зарадват друг човек. При това без да мислиш дали и какво ще получиш в замяна. Любовта е приятелство подпалено от страстта.

dimitar_ak
09-29-2009, 07:11

Критериите за брак са малко по-различни. Знаеш ли колко трае любовта в един брак? От 3-5 години

LadyDi
09-29-2009, 07:51

Критериите за брак са малко по-различни. Знаеш ли колко трае любовта в един брак? От 3-5 години
Ти колко брака имаш зад гърба си?

dimitar_ak
09-29-2009, 08:17

Ти колко брака имаш зад гърба си?

Колкото и ти, но съм имал 2 връзки минали кризата на 3-тата и 5-тата година. Познай как приключиха. Такова понятие като вечна любов няма. Любовта изстива и остава една привързаност. Много от младите обаче като ви изчезне тръпката си биете камшика мислейки си, че "той вече не ме обича".

LadyDi
09-29-2009, 08:46
Аз съм омъжена от 1 година.
Иначе имам 2 връзки, които не преживяха кризата на 3-тата година, но причините бяха малко по-различни.
В първия случай, на третата година младежа замина за Испания и предпочетохме да се разделим.
Във втория случай, аз заминах за Щатите и след като се върнах, нещата просто не бяха същите...

А след 2 години ще ти кажа дали брака ми е преживял кризата на третата година :)

MetalZone
09-29-2009, 08:57
Такова понятие като вечна любов няма. Любовта изстива и остава една привързаност.

O.oo

Майка ми и баща ми са заедно повече от 17 години... и се обичат безумно много... любовта я има... не само привързаност... о.оооо

beb4yy
09-29-2009, 10:04
Разбира се!
Обич+сексуално привличане = ЛЮБОВ+ 100

m0n4yyy
09-29-2009, 10:13
.. В онова хубаво усещане на пеперуди в стомаха.. [/b]

Това е усещането като го/я видиш, ии сърцето ти бие хипер силно.. чек това е само като го/ я видиш, а като се прегърнете .. неописуемо е. Недей се разочарова толкова бързо .. има любов и тя рано или късно почуква на вратата на всеки. :) :)

chefo9309
09-29-2009, 10:30
Разбира се!
Обич+сексуално привличане = ЛЮБОВ+ 100
+++ 8) 8-) :)

NeonBlack
09-29-2009, 10:36
Синята лавина, въпросът ти има изключително елементарен отговор - любовта съществува, за тези които вярват в нея и не съществува, за тези които не вярват.

Каквито и фермани да ти изпише някой тук, едва ли ще те убеди в каквото и да е - или си си наумил, че любов няма, или си поредния пръцлъо, който се прави на интересен.

На тоя свят са се раждали и ще се раждат много по-умни хора от форумните юзъри и никой от тях не е успял да опише какво точно е любовта. Защо очакваш, че неграмотните българчета ще успеят?

Аре, ние ще се влюбваме, пък ти изпитвай "много приятни емоции и положителни чувства, когато се сближаваш с някого".

WrongLife
09-29-2009, 10:44
Ето я моята философия. Аз съм на мнение че "любовта" е 85% сексуално привличане...колкото и грубо да ви звучи е точно така. Замислете се, виждате красиво момиче /момче/ и си казвате на ум "SEXY!!!!". Така започва всичко. Чак след като се запознаете и опознаете може да "пламне" нещо. Но дори и да стане това привличане винаги ще си остане. Любовта ще си проличи непосредствено или повреме на бракът. Тогава може да се говори за любов.
ТОВА Е ЛИЧНО МНЕНИЕ И НЕ АНГАЖИРАМ НИКОГО С НЕГО!

moneycomeme
09-29-2009, 10:46
Има време,аз съм убедена че ще дойде ден, в който ще разбереш какво точно е любов,защото тя не може да бъде описана,само почувствана.

CuJLu
09-29-2009, 11:01
Колкото и банално да звучи любовта не е само секс (в някои случаи да амаа :smt001 )

LadyDi
09-29-2009, 11:03
Колкото и банално да звучи любовта не е само секс (в някои случаи да амаа :smt001 )
Никой не е казал, че е само секс.

CuJLu
09-29-2009, 11:06
нямах това предвид но всички момчета които познавам (с малки изключения) искат секс :?

LadyDi
09-29-2009, 11:08
Е, значи не искат любов. Има голяма разлика и въобще не е по темата :)

CuJLu
09-29-2009, 11:11
а да те питам от къде се слага аватар :oops:

LadyDi
09-29-2009, 11:14
Горе в дясно има меню "Настройки за форума".
Точно до червения надпис "Оферти лято 2009"

fenastz
09-29-2009, 12:39
ми то е като мания по нещо...изпитвал съм го и имам неприятни спомени от тва :(

TheBlueAvalanche
09-29-2009, 17:41
Не. Звучиш като човек, който много добре знае какво е любовта, но просто отказва да я нарече с това име :) Което за мен е достатъчно :)
Аз съм човек на логиката и винаги се старая да съм откровен ако не с другите, то най-малкото със самия себе си. Не бих направил описаното нещо от теб.
Аз зная как вие описвате любовта и претендирам, че е само привързаност и желание за секс. Нито повече, нито малко.

Това е усещането като го/я видиш, ии сърцето ти бие хипер силно.. чек това е само като го/ я видиш, а като се прегърнете .. неописуемо е. Недей се разочарова толкова бързо .. има любов и тя рано или късно почуква на вратата на всеки. :) :) [/b]
Аз не съм разочарован. Като си видя най-добрата приятелка, пак й се радвам много, както и като я прегърна (давам най-добрата си приятелака за пример много често, за да ви покажа, че силното приятелство, еквивалентно за мен на обич, е вашето описание на любов).

Синята лавина, въпросът ти има изключително елементарен отговор - любовта съществува, за тези които вярват в нея и не съществува, за тези които не вярват.

Каквито и фермани да ти изпише някой тук, едва ли ще те убеди в каквото и да е - или си си наумил, че любов няма, или си поредния пръцлъо, който се прави на интересен.

На тоя свят са се раждали и ще се раждат много по-умни хора от форумните юзъри и никой от тях не е успял да опише какво точно е любовта. Защо очакваш, че неграмотните българчета ще успеят?

Аре, ние ще се влюбваме, пък ти изпитвай "много приятни емоции и положителни чувства, когато се сближаваш с някого".
Не познаваш хората, които пишат тук. Можеш само да предполагаш какви са техните (нашите) умствени способности.
Моето твърдение го споменах горе - вие изпитвате същото като мен, само че го определяте като любов, защото искате да се влюбите, предполагам. И това искам да ви покажа. Освен ако някой от вас не успее да ме убеди в друго.

Има време,аз съм убедена че ще дойде ден, в който ще разбереш какво точно е любов,защото тя не може да бъде описана,само почувствана.
Ок. А как се случва така, че човек чувства нещо, без да може да го опише? С мен не е ставало подобно нещо. Изглежда съм по-назад с развитието от други.

LadyDi
09-29-2009, 21:52
Аз зная как вие описвате любовта и претендирам, че е само привързаност и желание за секс. Нито повече, нито малко.
Какво значение има с какво име я наричаме? Нали описваме едно и също чувство. Просто ти използваш фразата "привързаност + желание за секс", а ние използваме думата "любов".
Не врат, ами шия.

TheBlueAvalanche
09-30-2009, 10:01
Някои го описват по различен начин...

LadyDi
09-30-2009, 10:56
Въпрос на мнение.