PDA

View Full Version : Случи се.. А сега?

BaBsYyY_SeXyYy
10-03-2009, 16:05
Баща ми нощес нещо му стана, пил ли беше, не знам.. Почна да се кара с майка ми и тя избяга при мен в детската, той дойде, пак грандиозен скандал.. И нещо ми прищрака, хвърли си телефона в стената, компютъра, монитора, клавиатурата, телевизора- всичко на земята.. НИе с майка ми се бяхме прегърнали на леглото ми и пищим.. А с нещо ми закачи баща ми палеца на десния крак, сега ми е син и подут нокътя.. И снощи.. мама избяга при баба долу, на първия етаж, слава богу, нищо не и направи баща ми, но беше ужасно...Явно сега съжалява, задето е избухнал така, защото ми даде неговия лаптоп и телевизора от спалнята, но ти не можеш да си представиш какъв стрес беше, какво нещо.. Аз се страхувах за майка си, страхувах се, че ще я нарани... за себе си не ме беше страх, защото той на нея и беше бесен.. .Даже не знам защо... Но това беше ... голяма грешка, ... още ми летят пред очите компютрите и телевизорите..А на вс. отгоре палеца ме боли, при моето състояние, такова малко нещо ме приковава буквално към леглото, а не искам да си стоя у дома.. А сега трябва да избирам между двамата, на чия страна да застана.. Аз мн. ясно избирам мама, но ми е кофти и не мога да съм студена към него.. Какво да правя, мамка му?! :-# :cry:

charmy
10-03-2009, 16:12
Уфф не ти завиждам.Най-добре не заставай на ничия страна,защото ако застанеш на страната на майка ти, помисли как ще се почувства баща ти и обратно.Остави ги,ще се оправят спокс. :-)

Biskfitka
10-03-2009, 16:13
Подкрепяй майка си ;)

balon4eee
10-03-2009, 16:25
по жестоки случки съм имала между майка ми и баща ми повярвай ... не ми се иска да споделям , но съответно от личен опит ще ти кажа , че с времето се забравя и всичко пак е по старому смисъл 2-3 дена още и няма да помните

Brok3nHeart
10-04-2009, 08:38
Незнам какво да кажа :shock: Не разбра ли за какво са се карали? Дано положението се оправи :neutral:

sl0w
10-04-2009, 09:04
Майкати може найстина да е виновна .. Но не ми се вярва .. По-добре застани на страната на нея ..

TheGirlNextDoor
10-04-2009, 09:06
може да е бил афектиран от нещо..да не го е направил съзнателно (което все пак не го оправдава)
сигурно всичко ще се оправи..не мисли за взимане на страна и т.н. :))

someonerandom
10-04-2009, 09:44
Щом му е кофти,значи ще се оправят нещата,и аз съм имал доста неприятни случки между нащте ама всичко се оправи след известно време(едва ли баш 2-3 дена все пак)но едно е сиг:не заемай ничия страна,защото в момента си между чука и наковалнята.Който и да избереш,другия ще се почувства мн кофти...

Axel_f
10-04-2009, 14:33
Ужас...та това си е чист домашен тормоз...! И до колкото разбирам не се случва за първи път...! Ако е така, мисля, че трябва да поговориш с майка си, защо търпи...?! Има доста организации, които се занимават с това, може да се обадите и да потърсите помощ. Ако баща ти е свикнал да буйства и да бие майка ти (може би и теб???) друго решение освен развод и съд не виждам :shock:
Някой каза, че не било нищо и след няколко дни щяло да се забрави...да ама до кога..?! До следващото му избухване, когато пак майка ти ще е жертвата! Или ти, ако не дай Боже го ядосаш...Явно лесно му пада пердето...

Защити майка си! Дай и кураж да се защити от агресията на баща ти, потърсете помощ!

YourStar
10-04-2009, 14:55
Ужас...та това си е чист домашен тормоз...! И до колкото разбирам не се случва за първи път...! Ако е така, мисля, че трябва да поговориш с майка си, защо търпи...?! Има доста организации, които се занимават с това, може да се обадите и да потърсите помощ. Ако баща ти е свикнал да буйства и да бие майка ти (може би и теб???) друго решение освен развод и съд не виждам :shock:
Някой каза, че не било нищо и след няколко дни щяло да се забрави...да ама до кога..?! До следващото му избухване, когато пак майка ти ще е жертвата! Или ти, ако не дай Боже го ядосаш...Явно лесно му пада пердето...

Защити майка си! Дай и кураж да се защити от агресията на баща ти, потърсете помощ!

mArMaLaDkA
10-04-2009, 15:32
Как се забравя подобно нещо ми е много интересно? Малко или много оставя отпечатък в съзнанието ти.
Това НЕ Е живот - постоянно да се страхуваш дали майка ти ще се самоубие, дали баща ти ще я пребие и т.н. Имаш родители с лабилна психика, а майка ти е меко казано мекушава. Знам, че не е лесно да си плащаш наема, да издържаш дете, не е лесно да се почне от нулата, но що за мазохист трябва да си, че да търпиш такива свинщини, а още повече и да позволяваш на детето си да вижда такива неща?! При положение, че има физически проблем(с който се е справило до степен, в която да не се различава от останалите деца), че е в ново училище, подложено е на достатъчно напрежение и стрес покрай новите уроци, съученици и така нататък. Абсолютна БЕЗХАБЕРЩИНА! Не можеш да мрънкаш на детето си как ще се самоубиеш и да му прецакваш живота, само щото на теб не ти е лесно. Не е нормално да изкарваш извън релси живота на детето си, при положение, че то тъкмо се е приспособило към новата обстановка, физическото му състояние се е подобрило.

И да, знам какво говоря. Знам колко безсърдечно звучи, може би. Осъзнавам колко е трудно да се откопчиш от ръцете на съпруг-тиранин, да започнеш от нулата, а да си и с дете. Това обаче не значи да се оставиш да те пречупят, да провалят твоя живот, а и на собственото ти дете. ВИНАГИ има начин. Роднини, организации, познати, приятели, учители дори - винаги има кой да ти подаде ръка.
Това че някой обаче не е решил да се бори, е отделен въпрос.

bebii
10-04-2009, 20:55
Мойте родители са разведени.Караха сее мнооого .. Последните седмици секи ден скандали .. ии край .. на мама и писна.Баща ми много съжалява,но вече е късно.Не знам какво да те посъветвам.Дръж се нормално и с двамата.Ако пак се скарат така жестоко защити майка си.Кажи му да спре,нещо такова.Не ми се вярва да те удари. :( Късмет :(

happyfacex
10-06-2009, 17:56
Трябва да се разделят !!

Ax3
10-06-2009, 19:18
Уфф не ти завиждам.Най-добре не заставай на ничия страна,защото ако застанеш на страната на майка ти, помисли как ще се почувства баща ти и обратно.Остави ги,ще се оправят спокс. :-)

Спокойно... има и по-зле... 1 седмица няма да си говорят после ще се сдобрят

aniie
10-06-2009, 19:39
по жестоки случки съм имала между майка ми и баща ми повярвай ... не ми се иска да споделям , но съответно от личен опит ще ти кажа , че с времето се забравя и всичко пак е по старому смисъл 2-3 дена още и няма да помните

да! :)

iiirish
10-07-2009, 05:50
О, и аз помня подобни караници у нас :( Във всяко семейство ги има, но те преминават и както и сама виждаш, сега баща ти съжалява. Нищо не го оправдава разбира се, но важното е, че се разкайва за постъпката си. И аз бях като теб, винаги се пъхах между тях, от страх за майка ми - да не я удари, да не я нарани нещо. Никога не съм стояла настрани да треперя, просто все се успокоявах, че като съм там, той няма да й посегне. Но всичко това е минало, слава богу. Няма идеално семейство, дразгите са нормална последица от напрегнатото ежедневие, те сами трябва да се научат да ги избягват. До тогава ти се успокой с това, че всичко е временно и утре нещата ще бъдат различни. Повярвай ми, и един, и сто скандала да има, нещата рано или късно ще се оправят ;)

xXmagisXx
10-17-2009, 09:42
може да е бил афектиран от нещо..да не го е направил съзнателно (което все пак не го оправдава)
сигурно всичко ще се оправи..не мисли за взимане на страна и т.н. :))

:)

mrafka
01-28-2010, 20:57
И удома са се случвали такива работи. Даже тати си беше оставил кръвта от ръката по компютъра ми от бой( бой по компютъра), но мога да кажа, че всичко се оправи.. То при него проблема мисля, че е стреса в работата (ченге е), обаче това не го оправдава пред сем. му.. :x :?

SoStarstruck
01-28-2010, 21:32
Човек,който твърди,че няма НИКАКВИ проблеми в семейството му 100000% лъже.. Т.е. всички сме минали през това,не се притеснявай,важното е,че е нямало побоища. :wink:

Petrow
01-28-2010, 21:50
При нас редовно си има викове и крясъци... свикнал съм :D

добре че няма счупени неща че..... :?

onestar
01-28-2010, 22:56
Говори с майка си. Успокой я. Бъди до нея. Подкрепяйте се взаимно. Лично в моите очи и двете сте жертви на баща ти, (ако това, което се случва е системно).

Говори с баща ти (ако имаш сили, смелост...) Всъщност, не знам дали идеята да им се бъркаш е добра, но лично аз съм го правела и не съжалявам. :?

За сега не вземай ничия страна.

И... не си мисли, че ще го забравиш просто така. Към тази мисъл ме навежда факта, че подобно нещо би те оставило на легло.
Може да мине много време и все още да го помниш, зависи как го възприемаш. Не се стресирай. Опитай се да го разбереш (това звучи тъпо).

Когато бях на 9г. имаше подобна случка. Сега съм на 15. Помня го сякаш беше преди седмица.

Успех, мила... =P~

iLovePussyJuice
01-29-2010, 02:50
Много ви е лесно да говорите на всички.
Не ви пожелавам подобни неща, разбира се, но на думи е лесно...

Няма да споменавам, че дори момичето не знае причината (може да е основателна, разбира се винаги има по-разумно решение, но не се знае какво е. Не се е стигнало до крайности...до колкото разбрах, само викове е имало...
Факта, че съжалява също нищо ли не означава :-o )
таа (отклоних се)...щом момичето не знае причината, вие също няма как да я знаете...
как аджеба раздавате правосъдие, говорите за разводи и т.н :-o

Може да има (не, че може а е сигурно) причина за това нещо...
Да, възможно е да е било в следствие на срес...и най-малкото нещо да го е изкарало извън релси, не споря - може
но след като не знаете (и няма как да сте сигурни) защо хвърляте толкова сериозно обвинения?!

Споменахте, че няма идеално семейство...мога да се съглася, но не е в това въпроса.
Едно семейство трябва да се справя с трудностите...не може при най-малкото нещо (не омаловажавам случлилото се! говоря принципно) ...

Едно здраво семейство се гради с много лишения и преглъщания. (Поне така мисля :) )

От друга страна ако няма разбирателство също е съществен проблем...

Мисълта ми е да не се притесняваш, защото явно нещата ще се оправят...
До колкото разбрах подобни прояви не са системни... :)

Относно позицията - аз мисля, че не трябва да заемаш страна (стига да съм разбрал правилно ситуацията, разбира се, но поправи ме ако съм сгрешил)
Обясни и на 2мата, че искаш атмосферата в дома ви да е спокойна, да няма скандали...и че ако имат проблеми да ги решат цивилизовано (ако е възможно)

Общо взето това исках да кажа...само не съм убеден дали правилно съм разбрал ситуацията. :)

Успех и да не ти се случват такива неща в бъдеще. :)

natity91
01-29-2010, 04:32
Първо искам да кажа , че имам опит в тези неща и мисля, че съм обективна. Майка ми и баща ми са имали скандали още преди да се родя. Майка ми е яла много бой , заради такива "избухвания" и повярвайте ми : Те винаги съжеляват след това ! Но стореното е сторено и колкото и да съжелява не се оправя. Ако е практика това в твоя дом, значи не е нормално. Не мисля, че репликата "случва навсякъде" е уместна. НЕ не се случва навсякъде. Едно е спор, кавга, друго е да летят компютри и т.н. Това не е нормално и не бива да се толерира. Естествено, че ще се застъпиш за майка си. Каквото и да е казала или направила не е това начина. А щом алкохола е намесен, работата е зле. Моя баща е от хората , за които казват "душа човек" , но ние сме му сърбали попарата от добрината... Винаги съжелява и знам, че до края на дните му ще е така.. но това не променя фактите. Така че ако се е случило веднъж.. Ок.. но ако се случва често да избухва значи е време за промяна. Ужасно е , когато мерките се вземат късно.. :( Пак казвам, че говоря от моя опит... Той е възрастен човек и трябва да се контролира. Алкохола е коварно нещо. Затова баща ти не се е контролилар според мен. Така че... мисли добре. Успехи :-)

natity91
01-29-2010, 04:34
Първо искам да кажа , че имам опит в тези неща и мисля, че съм обективна. Майка ми и баща ми са имали скандали още преди да се родя. Майка ми е яла много бой , заради такива "избухвания" и повярвайте ми : Те винаги съжеляват след това ! Но стореното е сторено и колкото и да съжелява не се оправя. Ако е практика това в твоя дом, значи не е нормално. Не мисля, че репликата "случва навсякъде" е уместна. НЕ не се случва навсякъде. Едно е спор, кавга, друго е да летят компютри и т.н. Това не е нормално и не бива да се толерира. Естествено, че ще се застъпиш за майка си. Каквото и да е казала или направила не е това начина. А щом алкохола е намесен, работата е зле. Моя баща е от хората , за които казват "душа човек" , но ние сме му сърбали попарата от добрината... Винаги съжелява и знам, че до края на дните му ще е така.. но това не променя фактите. Така че ако се е случило веднъж.. Ок.. но ако се случва често да избухва значи е време за промяна. Ужасно е , когато мерките се вземат късно.. :( Пак казвам, че говоря от моя опит... Той е възрастен човек и трябва да се контролира. Алкохола е коварно нещо. Затова баща ти не се е контролилар според мен. Така че... мисли добре. Успехи :-)

britzy
01-29-2010, 05:54
Офф много гадно,и при мен се е случвало-чупене,викане,още по-жестоки работи,но не мисля че некой го засяга.Много ми се иска ваще да не се разделят и всичко да се оправи,защото моите се разделиха и сега и преди най-много съм си мечтала да имам семейство в пълния смисъл на думата,а бях на 6 като се разделиха,сега съм на 18 :( :( :(
Не заемай страна и дано всичко се нареди!!!! :-) :-) :-) :-)

danibebi
01-29-2010, 08:32
Наистина,, от думите ти разбирам,, че е било ужасно :( Успокои се,, предполагам,, че след като баща ти съжелява,, всичко ще се оправи.. не се притеснявай :) :)

black_baby
01-29-2010, 13:53
Подкрепяй майка си ;)

+ Мога да ти кажа че няма да си говорят сигурно 2-3 дни и после ще е постарому (от личен опит ти го казвам).И при мен е така стресирам се наще като се карат даже чак като викат се чуват в моята стая. :-x Добре че имам приятеля ми,който си ме успокоява винаги,във всеки един момент. БЛАГОДАРЯ ТИ АПТЕ :-)

me4o0
01-29-2010, 14:30
Моя баща също е ченге и определо му е от работата много са си викали наще не е стигало до бой, но каквато и разправия да е пак е стрес. На страната на майка ми съм винаги. Сърдя се на баща ми няколко дена, на него му става кофти и много се извинява за всичко. :?

Gllory
01-29-2010, 23:25
Трябва да се разделят !!

Глупости :?

бъди на страната на майка ти, но не се отдалечавай и от баща ти

bigsmile13
01-30-2010, 13:30
говори с баща ти питАй го защо се е получило така и тогава заемай страна ..

donstavrev
01-30-2010, 14:32
най-добре не заставяй на ничия страна.
преди и при мен имаше нещо подобно бащами се се караше с майка ми сега като съм на 14 вече се караме двамата с него аз съм неутрал сатавам си на моя страна една вечер щяхме да стигнем до бой с него но мен това неме притеснява защото тренирам и знам някоя друга хватка за отбрана и няма да ми направи нищо но майками го спря вобще нети завиждам спокойно всичко ще одмине няма да е се така
И пак ще ти кажа не заставяй на ничия страна ;)