Влез

View Full Version : ЦВЕТНИ ЛЕЩИИ ---- /help me pliis/

fL00dy
10-06-2009, 19:40
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ,

Значи решил съм да си копyвам ЦВЕТНИ лещи, та искам да ме посъветвате за някои неща.Искам да попитам къде тявба да отида, първо pro очен лекар , клиника etc или е по \простичко\' . Не съм чел много но до колко разбрах първо требва да си взме някакви за 1 месец и по късно за 3, като не трявба да ги нося точно 3 зашотто вносителя им добавия 1 месе екстра,прав ли съм? ;ss.ЩЕ съм ви сташно благодарен ако някои които е използвал ми даде кординатите на мястото където е отишъл и ест. е доволен , за Cофия става въпрос. :}

THANS IN ADVANS ! :}

dennsy
10-06-2009, 20:05
Ами значи ще ти разкажа за моя опит. Само,че съм от Варна.
Аз си взех цветни лещи без диоптър.Ако на теб ти трябват със, значи трябва да посетиш очен лекар,въпреки ,че прегледа може да се направи направо в оптиката ,от която ще си купиш лещите. Моите лещи са едномесечни,но ако не ги ползващ много често може да се употребяват до 3 месеца. Трябва да внимаваш коя е лява, коя е дясна ,но тези подробности ще ти ги изяснят при покупката. Цените варират от 30 до 60-70-100 лв на леща.Но не винаги цената отговаря на качеството.

j_adore2
10-06-2009, 20:09
Ако не ти трябват с диоптер,не мисля че трябва да ходиш при очен.Отиваш в една оптика и питаш там.
Когато аз си търсих цветни лещи - едно приятелка ми беше казала че имало за по 3 месеца и аз бях много навита,но в която и оптика,поне на 5-6 места бях,всичките ми казваха че лещите са само за 6 месеца,ако се поддържат добре може и година да издържат (става въпрос за без диоптер) ии ест без еднодневните.
И в крайна сметка се отказах,така че да ти каце някой,който е използвал или в краен случай ходи в някоя оптика :)

JaCkSpAr0y
10-07-2009, 05:12
Ама оптика не забутана в края на града вземи някоя по централна с надеждата поне че ще е е качество :?

fL00dy
10-07-2009, 19:37
mersi^^

nekoi dryg da se otzove.. ; :S

mylove
10-08-2009, 04:50
Добро утро, така значи за лещите...аз имах светло сини лещи с диоптър, трябва много добре да си ги поддържаш, да не бъркаш лява и дясна това е много важно и винаги да си миеш ръцете преди да ги слагаш и махаш...Незнам от къде си но тук в Русе има места на които дават да пробваш лещите смисъл кой цвят ще ти отива.Аз лично ги пробвах и така си избрах,но не си ги купих от оптика а от една очна лекарка която предлагаше също лещи...Ако си от Русе ще ти кажа къде се намира..ако не потърси в твоя град място на което да пробваш лещи и хем ще се научиш да ги слагаш и махаш, много е лесно!Айде успех!!! :) :)

soni4kuu
10-08-2009, 13:27
аз нося лещи от една година,но първите ми бяха уж тримесечни,но се късаха на 1-2 месец.Със сигурност не започвай първо с цветни тъй като са по-твърди и ако не си свикнал да носиш лещи ще ти е много гадно! а иначе преди да си вземеш първите лещи трябва да отидеш на очен лекар,ако имаш диоптер!Даже препоръчвам на 2 лекаря да отидеш тъй като сега си поръчах едни лещи едногодишни с 2 диоптера по-голям заради оная тъпа лекарка и няма как да върна поръчката!!!

п.с - от мястото където си взимаш лещите има лекар.За предпочитане я помоли да ти обясни как се слагат и да те научи тъй като първите слагания изобщо не са лесни!!!

soni4kuu
10-08-2009, 13:31
Аз си взех цветни лещи без диоптър.Ако на теб ти трябват със, значи трябва да посетиш очен лекар,въпреки ,че прегледа може да се направи направо в оптиката ,от която ще си купиш лещите. Моите лещи са едномесечни,но ако не ги ползващ много често може да се употребяват до 3 месеца. Трябва да внимаваш коя е лява, коя е дясна ,но тези подробности ще ти ги изяснят при покупката. Цените варират от 30 до 60-70-100 лв на леща.Но не винаги цената отговаря на качеството.
кви ги говориш?
мойте цветни едногодишни и качествени са 70 (на bausch & lomb) кво го лъжеш,че една леща е "30 до 60-70-100 лв на леща." :x :x

fL00dy
10-08-2009, 18:20
благодария ви за инфото,наистина, но повече искам някои от софия които е ползвал да ми каже кааде е отишъл , това ми е по големия \проблем\'.Идея е, да отида върво да очен лекар, но аз искам да си взема цветни лещи БЕЗ диоптер.Така че ако ако знаете някоя клиника, оченлекар etc ,нека се \оtzове\', зашото некакси не ми звучи много умно да си харесам в нета или някой да ми предложи и да хоим до аптеката да си взема е така ..

fL00dy
10-08-2009, 21:23
:}

dennsy
10-09-2009, 07:32
кви ги говориш?
мойте цветни едногодишни и качествени са 70 (на bausch & lomb) кво го лъжеш,че една леща е "30 до 60-70-100 лв на леща." :x :x

МОЛЯЯ??? Туй ,че ти си си зел лещи за 70 лв. незначи ,че това е единствената цена на пазара! И доста са те излъгали ,че са едногодишни..просто поредният тъпак ,който се е вързал на евтина цена ,без качество,След една година пиши пак да видим на какво състояние ще са ти очите! хахх