Влез

View Full Version : Косата ми

Pliok0019
10-08-2009, 06:22
Все с надеждата, че е от времето...но косата ми пада страшно ама страшно много.

Боядисана е в русо, тънка е...разбира се, че слагам маски, балсам, но бихте ли ми помогнали с някакви ампули или изобщо...с нещо което наистина ДЕЙСТВА.

Ще отида да отрежа част от косата си след няколко дни... спрях да я връзвам, страх ме е дори да я измия.

sl0w
10-08-2009, 06:24
Шампоани против пърход пробва ли ?

Pliok0019
10-08-2009, 06:29
Никога не съм имала пърхот.

Ag
10-08-2009, 06:33
Пробвала ли си да отидеш на дерматолог?И моята много пада, но не е чак катастрофално.Колко си се боядисвала?Аз знам че русите коси много падат, а може и да греша. :-o

iiirish
10-08-2009, 07:33
Ти сама казваш, че косата ти по принцип е тънка. Защо тогава я мъчиш с тоя перхидрол?! Остави твоята си естествена коса да израсте отдолу и спри да я боядисваш. Знам естествено, че няма как да я оставиш с русото, затова я боядисай веднъж с цвят еднакъв или близък с твоя, за да може когато я оставиш да израсте, да не се вижда с просто око фрапираща разлика.
Отделно я мий с подсилващ шампоан или такъв против косопад. Слагай от време на време кристали или ампули и съвсем скоро ще забележиш разликата. Ако е дълга - постриши я до към раменете. Дължината също изтощава косъма. Отбягвай да я сушиш със сушоар, или го прави само в крисисни случеи ;) Пресата и машата също спомагат за изсушаването и отслабването на косъма - ползвай ги колкото се може по-рядко.
С една дума - спри да я тормозиш и започни да я подхранваш.

Pliok0019
10-08-2009, 18:32
За сега не смятам да сменям цвета, иначе не използвам сешоар, нито преса, защото косата ми е мн права.

Бихте ли могли да ми препоръчате ампули/кристали и да споделите някаква примерна цена?

GabisiTa
10-08-2009, 20:04
За сега не смятам да сменям цвета, иначе не използвам сешоар, нито преса, защото косата ми е мн права.

Бихте ли могли да ми препоръчате ампули/кристали и да споделите някаква примерна цена?

За кристали мога да ти препоръчам на Биофарма, аз съм страшно доволна, а и не са скъпи! Иначе като отидеш на фризьор, попитай за ампули. Скоро говорих с една приятелка, която си е взела ампули за косопад и каза че вижда разлика, но не мога да ти кажа марка...

aloveyou
10-09-2009, 13:54
И аз имах такъв проблем..После ми препоръчаха един шампоан против косопад..Косопада ми намаля - почти го няма..
Името на шампоана е Аlpecin -- http://www.marvistore.com/images/alpecin_caffeine_shampoo%20c1.jpg - супер много съм доволна,препоръчвам ти го

foreverr
10-09-2009, 14:24
Първо-акоможеш се направи черна или нещо друго, за да не си гориш косата при сяко едно боядисване с тва русо.
Второ-реши косата след като си нанесла кристали след баня.
Трето- ипозлвай балсами и маски, но ти си изпозлваш.
Четвърто- избери добър шампоан против косопад
Пето-не третирай косата си, нито с сешоари, нито с преси, нито с лакове, абе с нищо.
Често-подстрижи я малко повечко, за да стане по здрава.

CaSsIe
10-09-2009, 15:50
И моята коса много пада, а не я боядисвам, нито я третирам с преси, лакове и т.н. и фризиорката ми каза, че е от сезона и че има периоди в които косата просто си пада

Boot
10-09-2009, 16:21
Подстрижи се.
И моята падаше адски много. Ама много, наистина. Боядивам се червена, бтв и косата ми беше доста изгорена. Отидох на фризьор и й казах да маха всичко изгорено. Махна го и сега не ми пада :) Обяснението на фризьорката ми беше, че се е накъсала много.

Pliok0019
10-10-2009, 11:36
Да...вече съм си записала час и ще отрежа част от косата си. И кристали ще купя след малко. Вече не я връзвам докато спя...че чух, че и това е вредно.