Влез

View Full Version : За животните с любов :)

YourStar
10-10-2009, 19:06
Предлагам тук,всички горди собственици на тези малки съкровища/ домашните любимци/ да си направим една обща темичка,в която да следим и обсъждаме развитието им.Нека първо се запознаем-всеки да си каже какво животинче има,как се казва,на каква възраст е,нека обменим опит и полезни съвети :) Мисля,че е добра идея,ако темата се развие добре и има интерес от страна на потребителите дори да стане важна,защоно си е срамота да си нямаме нито една важна тема за домашни любимци 8-) Е,има ли желаещи да започнат или аз да съм първата? :)

BrainlessROCKBABY
10-10-2009, 19:10
Знаеш ли какво ще ти кажа? Гледането на животинки вкъщи е живо мъчение! Не можеш да си представиш какво е да ги затвориш в миниатюрна клетка или да се разкарват из апартамент. Как ще се почувстваш на тяхно място.

ameli
10-10-2009, 19:58
утре ще ви разкажа как глезих моите пилета :-)

ameli
10-11-2009, 14:14
Знаеш ли какво ще ти кажа? Гледането на животинки вкъщи е живо мъчение! Не можеш да си представиш какво е да ги затвориш в миниатюрна клетка или да се разкарват из апартамент. Как ще се почувстваш на тяхно място.

айде пак с мненията тип "не на място"

1. не можеш да пуснеш един ангорски заек, например, насред София и да се надяваш да оживее дори след час - кола може да го блъсне, куче да го нападне, да не говорим за храна и вода ... а колко вандали бродят из града, които дебнат за беззащитни животни и ги трепят ...

2. като толкова искаш да си "на свобода" питай някой бездомник и той ще ти каже 100% че иска дом и семейство :? всяко същество има нужда от грижи и ако не намери себеподобно, значи е обречено на смърт. те отглеждани в домашни условия, няма как да оцелеят навън. защо мислиш някои по-интилигентни животни, ако са изгубени се връщат у дома си-ако не им е станало нещо или друг ги е взел ... да, има такива случаи ..

:? има хора които отглеждат животните с много внимание, грижи и любов. и аз мога да твърдя, че съм една от тях :-o айде със здраве ...

PurpleDream
10-11-2009, 15:15
аз пък имам писа, казва се Палачинка и преди няколко дни роди, за втори път тая година :lol:
котетата са 4, някой иска ли подарявам ги :lol:

tonie__
10-11-2009, 17:41
имам гигантска морска свинка на поочти 3 години :smt007 :smt007

littlebaby
10-11-2009, 18:50
Имам хъски - Макс, на почти 3години.
Голям красавец е, върви наперено и мноооооооооого обича да си похапва. С нетърпение очаквам да завали сняг и да се качим на планината.

Yancheto
10-12-2009, 13:39
Аз имам бяла мишка, червенобуза костенурка и рибки. :) Скоро ще си едитна мнението и ще ви покажа снимки .

Jumbie483
10-12-2009, 14:59
Моята сладурана Бубка (куче) я закарахме на село преди доста време. Но това не ми пречи все още да си се грижа за нея, макар и не всеки ден да я виждам :(
Като гледам снимките на които е бебе и последните, които и правих не мога да повярвам, че е пораснала толкова много.. А сякаш вчера беше малко, черно куче, което едвам вървеше.. толкова беше шишкава 8-)
Снимките.. ще почакат малко..

едит: другата година някъде лятото може би ще си взимам куче, което ще си гледам в апартамента.. никакво каране на село вече :-P

Blackfish
10-15-2009, 10:14
Имам 2 вълнисти папагала-мъжки-Поли и женски-Сузи. Мъжкият го имам от 10 месеца а пък женският от 8 (: . Имам и златист хамстер, но не му знам пола 8-) .. Преди месец си взех рибки. 2 телескопа, 2 трихогастера, 2 охлюва, 2 хелера и 2 мънички рибки, на които им забравих имената :-D .

monkata95s
10-16-2009, 20:08
Аз съм луда на тема животинчета и много се радвам на подобни темички . Имам папагалче , куче и зайче . Най-старо е папагалчето ми . Казва се Рико и е на 4 годинки . Бях малка и неопитна когато ми го подариха и общо взето пропуснах много неща от въпитанието му . Като всяко малко детенце го тормозех ежедневно , докъто не ми омръзна да го гнявя , Дойде периода в който не мун обръщах внимание , но после осъзнах що за отговорност са животните и вече се старая да бъда по-добра стопанка . Рико е корела и много си го обичам , но ми е най-безинтересен от трите животни . С кучето и зайчето мога да общувам повече , докъто с него не и ми е доста декоративен , но все пак си е мойто прекрасно папагалче и много го обичам :) .

Кучето ми се казва Джими и е на година и 5 месеца :) . Много го обичам и съм супер привързана с него . Много съжалявам само , че живее вързан на двора , но не мога да се преборя с родителите си . За тях градината е по важна от кучето , а на мене ми се къса сърцето . Той е гонче и е най-прекрасното куче на света . Попринцип любимата ми порода е голдън ретрувър , но Джими не бих го заменила за нищо на света . Той е моят най-добър приятел :)

Зайчето ми се казва Жожи . Както папагалчето и тя ми е подарък за рождения ден . На няколко месеца е и е клепоухо зайче с дълъг косъм . Бяло със сиво е и е най-милото същество което познавам ( с изключение на това , че ме хапе ) . Обожава да яде и няма граница . Много е любопитна и ако не я контролирам може да срути къщата за отрицателно време . Много е галиовна и е много сладка .Обожава да ме лиже по рацете , а когато види някой от родителите ми започва да тича като побъркана защото ги свързва с храна .

Обожавам и уличните кучето . От скоро съмдоброволец в пернишкото сдръжение за защита на животните и се опиваме да правиме капании из училище , да офертираме хората да ни помагат , чистиме в изолатора и куп други неща . Мога да кажа , че животните са ми най-голяма страст и обичам повече животните от колкото хората :)